• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her insan anne olmaya layik midir?

Esimde yakin zamanda kazada bir bacagini kaybetti.
Hadi bana gelmiyorsun o cocuk o durumda birsey yapip yiyemez
Aramiz bes dakika var yok
Hic mi bir tencere cirba pismedi evinde bir tabakta o cocuga gotureyim demedin
Gerci kendi evladini dusunmeyen benim kocami mi dusunur

Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten.
Düşünüyorum, eşim bu durumda, ben hamile hastanede yatıyorum.
Annem denize gidiyor, 5 dakika mesafeden gelmiyor.
Yani daha anne diyecek bir şey kalmamış ki ortada?
İnsan evladı için canını verir, 1 kase çorba, 1 saatini veremiyor.
Bence uzunca bir mesaj yazın gönderin. Ve kapınıza özürlerle gelene kadar konuşmayın. Gelmezlerse de hayatınızdan çıkarın...

Her insanda Annelik duygusu olmuyor, bunu kendi Annemden biliyorum. Sayesinde başım dertten kurtulmuyor, kendisi de uzaktan uzaktan izliyor. Bana hiç Annelik etmedi, sorumluluğu başkalarına attı, şimdi yüzsüz yüzsüz evlatlık bekliyor benden.

Kayınvalidenizin kıymetini bilin bundan sonra maalesef herkes doğuruyor ama çok az kişi anne olabiliyor.
Size, eşinize Allah bir an önce acil şifalar versin tez zamanda geçip gitsin bu günleriniz
El diye nitelendiriyoruz iste
Bana durmadan laf sokan kadin bile geldi ayagi beli ameliyatla kac yasinda isimi gucumu yapti
Yanimda duramasada bi yardimim dokunsun dedi benim annem yuzmelere gitti
Allah razi olsun

Durumunuza çok üzüldüm şimdi iyi misiniz?o kadar iyi anladım ki sizi.Keşke bizim de yapabileceğimiz bişey olsa.
Allaha cok sukur iyiyim evde ustirahet ediyorum
Ignelerimi vurduracagim gunluk sadece
Doktor bir hafta yatis dediginde aklim hep esimde evde kalmisti ama korktugum gibi olmadi cok sukur

Ah canim..icim burkuldu okurken.
Insallah sagsalim kuzuna kavusacak ve cok iyi bir anne olacaksin. Esin sen ve yavrunla mutlu olun canim.
Acil sifalar dilerim

Geçmiş olsun. Anneniz "nasıl anne olunmaz"ın canlı örneği gibi. İnsan bırakın hastanede yatmasını, evde grip olup yatsa koşmaz mı çocuğu için? Nasıl bir duygusuzluk, katılaşmışlık. Ben annemi 16 yaşımda kaybettim. Onun şefkatine, ilgisine en çok ihtiyacım olduğu zamanlarda, yokluğunun nasıl koyduğunu tarif edemem. Ama en azından sevgi dolu bir annem vardı bir zamanlar. Size ne desem bilemedim. Varken yok gibi davranması ne acı. Umarım eşinizle çok mutlusunuzdur. En azından bu sevgi yoksunu anne ve babanın karşılığı olarak hayat size harika bir eş vermiştir. Ve bir annenin nasıl olmaması gerektiğini bildiğiniz için bence çok güzel de bir anne olursunuz. Bu bebek milleti mucize gibi, öyle büyük boşluklara, yaralara iyi geliyor ki anlatamam. 2,5 yaşında kızım var, oradan biliyorum. Aileyi geride bırakmak zor ama sizin yapacağınız en sağlıklı şey bu olur sanki. Kendi hayatınıza ve bebeğinize, sizi ne ya da kim mutlu ediyorsa oraya odaklanın. Ve evet, keşke herkes anne baba olmasa. Verebilecekleri en kolay şey sevgi, onu da veremeyeceklerse ne diye doğuruyorlar di mi?

El diye nitelendiriyoruz iste
Bana durmadan laf sokan kadin bile geldi ayagi beli ameliyatla kac yasinda isimi gucumu yapti
Yanimda duramasada bi yardimim dokunsun dedi benim annem yuzmelere gitti
Allah razi olsun
Evet düşününce insan hayatının aşkına bile el diyor ama kötü günlerde belli oluyor insanlar..

Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten.
Düşünüyorum, eşim bu durumda, ben hamile hastanede yatıyorum.
Annem denize gidiyor, 5 dakika mesafeden gelmiyor.
Yani daha anne diyecek bir şey kalmamış ki ortada?
İnsan evladı için canını verir, 1 kase çorba, 1 saatini veremiyor.
Bence uzunca bir mesaj yazın gönderin. Ve kapınıza özürlerle gelene kadar konuşmayın. Gelmezlerse de hayatınızdan çıkarın...
Ozur diledesede bir mantigi yokki artik benim icin.
Ben hastanede milleti gordukce daha cok coktum o halde.
Bakiyorum annesi eliyle kizina yemek yediriyor ben wc ye gidiyorum pijamami indirmem on dakika mi aliyor.
Elimi kolumu sislikten hareket ettirip karnimi doyuramadim.
Suyum bitti su aldiracagim kantinden kantine giden refekatciya rica ediyorum
Yemin ederim ben utandim
Burali degilim kimsem yom o yuzden yanimda diye bahaneler uydurdum millete refakatcimi sorduklarinda
Beni gecsin yurume mesafesi 5 dakija belki var yok
Esim kalkip yemek yapamaz bir corbada mi yapamadiniz adama

Kendime ayri uzuldum esime ayri uzuldum
O psikolojiyle uc gun gecmek bilmedi

sizin yerinizde olsam ararım annemi ağzıma geleni sayar ve o andan itibaren hayatımdan çıkarırım... nasıl bir insan bunlar ya tatile gidebiliyor ama kızına gelemiyor ... kesinlikle anne denmeyi haketmeyen bir canlı o kadın... kusura bakmayın fazla abartmış olabilirim ama aklım almıyor bir anneni bu kadar umursamaz olmasını... ayrıca babanızda annenizden farklı değil

anlayamıyorum,eşin ağır bir kaza geçirmiş,sen günlerce hastanede kalmışsın..annen 5 dakikalık mesafede..
hiç mi demıyor bunlar ne halde diye?
kapı komşun olsa bi hal hatır sorar ilgilenirsin..
seninle ve ya eşinle yaşadıgı bir husumet veya senin ablanla yaşadıgın bir olay oldumu?taraf seçmiş gibi davranıyor şuanda bana göre..
peki sen annenle konuşup ben bu haldeyim gel dediğinde agrım var gelemem dedi öyle mi?
sonrasında demedin mi bişey.peki deyip telefonu mu kapattınız.
hakkaten anlayamıyorum..
altında yatan bir sebep bulmaya çalışıyorum ama yok yani,yok.

Geçmiş olsun. Anneniz "nasıl anne olunmaz"ın canlı örneği gibi. İnsan bırakın hastanede yatmasını, evde grip olup yatsa koşmaz mı çocuğu için? Nasıl bir duygusuzluk, katılaşmışlık. Ben annemi 16 yaşımda kaybettim. Onun şefkatine, ilgisine en çok ihtiyacım olduğu zamanlarda, yokluğunun nasıl koyduğunu tarif edemem. Ama en azından sevgi dolu bir annem vardı bir zamanlar. Size ne desem bilemedim. Varken yok gibi davranması ne acı. Umarım eşinizle çok mutlusunuzdur. En azından bu sevgi yoksunu anne ve babanın karşılığı olarak hayat size harika bir eş vermiştir. Ve bir annenin nasıl olmaması gerektiğini bildiğiniz için bence çok güzel de bir anne olursunuz. Bu bebek milleti mucize gibi, öyle büyük boşluklara, yaralara iyi geliyor ki anlatamam. 2,5 yaşında kızım var, oradan biliyorum. Aileyi geride bırakmak zor ama sizin yapacağınız en sağlıklı şey bu olur sanki. Kendi hayatınıza ve bebeğinize, sizi ne ya da kim mutlu ediyorsa oraya odaklanın. Ve evet, keşke herkes anne baba olmasa. Verebilecekleri en kolay şey sevgi, onu da veremeyeceklerse ne diye doğuruyorlar di mi?
Bir kadin durup durupp ben hep evde dogurdum diyorsa
Beni kendinle kiyasliyorsa hic birsey yapamiyorsunuz inanin.
Senin zamaninda imkan varmis hastane gitmemkssin
Beni surekli simarikla suclayan bir annem var
Ben muayneye diye hastaneye gidip yatisla yatirildim hastaneye
Ayakta duracak halim yoktu
Ona gore bu simariklik ve herkes doguruyor

Allah yüreklerine merhamet versin ıslah etsin zor zamanızda yanınızda olmayacaklarda ne zaman olacaklar acaba cok yazık dogurunca anne olunmuyor maalesef mesafenizi koruyun

anlayamıyorum,eşin ağır bir kaza geçirmiş,sen günlerce hastanede kalmışsın..annen 5 dakikalık mesafede..
hiç mi demıyor bunlar ne halde diye?
kapı komşun olsa bi hal hatır sorar ilgilenirsin..
seninle ve ya eşinle yaşadıgı bir husumet veya senin ablanla yaşadıgın bir olay oldumu?taraf seçmiş gibi davranıyor şuanda bana göre..
peki sen annenle konuşup ben bu haldeyim gel dediğinde agrım var gelemem dedi öyle mi?
sonrasında demedin mi bişey.peki deyip telefonu mu kapattınız.
hakkaten anlayamıyorum..
altında yatan bir sebep bulmaya çalışıyorum ama yok yani,yok.
Malesef canim
Ben kendimi bildim bileli benim annem bana soguktu.
Esimin zaman zaman bu kadinin annen olduguna inanmiyorum demesine cok maruz kaldim cunku.
Hakliydida.
Icinde bana karsi asamadigi bir husumeti var kendince . Ablama kardesime tarafsiz, bana hep yargici.
Babamda o sekilde.
Yani benim elimde bir belgem yok bunlar benim annem babam olamaz demek icin.
Iste bir ramazanda hamileyim diye esimi vs surekli yemege cagirdi
Bende sandim ki beni dusunuyor yemek yapmasin
Nerde, her gittiginde esim yok faturam geldi yok tupum bitti diye para iatiyormus ustu kapali

Bazı kadınlar gerçekten anne olmamalı.
Benim eşim babasıyla tartıştı bekarken, evden ayrıldı. Annesi oğlum nerede yatar ne yer ne içer bile demedi. Hastanelere kadar aynı semte geldi ama oğlunun yeni kurduğu eve gelmedi. Gelmesinii geçtim aramadı bile:KK11: Tekrarlıyorum, içinde o annelik ilgisi, şevkati ve isteği olmayan kişiler anne olmamalı.

Allah size de eşinize de acil şifalar versin. Hayırlısıyla sağlıklıca bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah. Annenize diyecek laf bulamıyorum. Yani var da buraya yazılmaz. Ruh haliniz kötüdür ki çok normal. Anneniz sonuçta kestirip atın diyemem aslında demek isterim ama diyemem. Yapacağınız şey bir daha ondan medet ummamak. İlişkileri en kısa seviyede tutmak. Size yaptığı şey en hafif tabiriyle vicdansizlik örneği ablaniza da çok laf sayardım ama yani işte... En azından kayınvalideniz size yardımcı olmuş bu vesileyle aranız düzelir inşallah.

Malesef canim
Ben kendimi bildim bileli benim annem bana soguktu.
Esimin zaman zaman bu kadinin annen olduguna inanmiyorum demesine cok maruz kaldim cunku.
Hakliydida.
Icinde bana karsi asamadigi bir husumeti var kendince . Ablama kardesime tarafsiz, bana hep yargici.
Babamda o sekilde.
Yani benim elimde bir belgem yok bunlar benim annem babam olamaz demek icin.
Iste bir ramazanda hamileyim diye esimi vs surekli yemege cagirdi
Bende sandim ki beni dusunuyor yemek yapmasin
Nerde, her gittiginde esim yok faturam geldi yok tupum bitti diye para iatiyormus ustu kapali

ciddimisn? menfaati için yani..
valla diyecek söz bulamıyorum annene..
sende anne olacaksın yakında en azından gözünün önünde nasıl bir anne olmamalısın örneği var..
zamanı gelınce evlatlık bekleyecek senden emın ol kendıne bunu hak sayarak..
ilk konuşmanızda hiçmi vicdanın sızlamadı ben hastanede adam evde yatarken tatil yapmaya diye sorun?
kendi dogurdugun evladına düşman gibi davranmanı gerektirecek ne yaptım ben deyin..benım kötü günümde yoktun iyi günümde de olma deyin ve aranıza mesafe koyun..
vicdansızlara acımayın

Back