- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Aynen aynen, benim eşim de sizin eski sözlünüz gibiydi. Evliliğin ilk zamanlarında ben tutumlu olmaya çalışıyordum. O zaman bana güveniyordu. Nasıl olsa, hanım tutumlu. Ben rahatça harcayayım derdi.. Bende onun gibi olunca, bayağı bir tırstı.. Kendine çeki düzen verdi.. Bir de ben normal de, kredi kartı kullanan birisi olmadım. Bir gün eşime çok sinirlendim. Eşimin kartlarının limitinin sonuna kadar doldurdum.. Ve eve hiçbir katkı da sağlamadım.. Dedim, borcu da öde, evi de geçindir. :)) O zaman akıllandı.. Ama hakketten zor..erkekler buu konuda bızden daha gamsız; eskı sozlum de boyleydı ben nasıl kenara atabılırım dıye dusunup kafa patlatırken kendısı tum gun gezerdı, arkadasları ıle gununu gun eder tum masrafları o ustlenırdı; sonra da evlenmeyı dusunuyordu..
zorla bır tv aldırmıstım da evlenene kadar borc cıksın aradan dıye..
tabııkı kendı butcesını bılmeyen bır adamla evlenmedım.
umarım sızın esınız de tutumlu olmayı ogrenır zıra dıger turlu bır erkekle evlı kalmak kadını yıpratır :)
valla akıllı kadınmıssın hızaya koymussun kocanı :)Aynen aynen, benim eşim de sizin eski sözlünüz gibiydi. Evliliğin ilk zamanlarında ben tutumlu olmaya çalışıyordum. O zaman bana güveniyordu. Nasıl olsa, hanım tutumlu. Ben rahatça harcayayım derdi.. Bende onun gibi olunca, bayağı bir tırstı.. Kendine çeki düzen verdi.. Bir de ben normal de, kredi kartı kullanan birisi olmadım. Bir gün eşime çok sinirlendim. Eşimin kartlarının limitinin sonuna kadar doldurdum.. Ve eve hiçbir katkı da sağlamadım.. Dedim, borcu da öde, evi de geçindir. :)) O zaman akıllandı.. Ama hakketten zor..
Kv kp'ne altın gram hesabı yap. Kuyumcuyu birbirine kat. Ama kendine bi sandviç alma, evden getir. Ne güzel iş!Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorumBen hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden
Ailen seni tasarrufa alıştırmış. Sen tüm harcamaları bu yüzden fuzuli gereksiz görüyorsun. Harcamak hayattır. Alışveriş yapın, depresyondan çıkın.Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorumBen hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden
herhalde kızım, baska turlu nasıl koyucaz kenaraKv kp'ne altın gram hesabı yap. Kuyumcuyu birbirine kat. Ama kendine bi sandviç alma, evden getir. Ne güzel iş!
ablacım cımrılık degıl harcama yapıyorum harcamalarımdan sonra uzulıyorum gereksız bır haracama ıdı kac tane bluzum var ayakkabım var vs.. gıbı dusuncelerle basbasa kalıyorum :)Ayy okudum da
Allah affetsin cimrisin be ablam sen
birikim yapmak ayri bir konu cimri olmak ayri
Birikimi de evde yapmayin derim, zaman kotu ortalik hirsizdan gecilmiyor. Bankaya bir hesap actirip elde kalan paranizi oraya aktarin
Elde para kalmiyor deme inanmam
O zaman bana iphone 7 plus al. Hem sevap, hem mutlu olacağına inanıyorum.ablacım cımrılık degıl harcama yapıyorum harcamalarımdan sonra uzulıyorum gereksız bır haracama ıdı kac tane bluzum var ayakkabım var vs.. gıbı dusuncelerle basbasa kalıyorum :)
Dunyaya da bir kere geliyorsun amaablacım cımrılık degıl harcama yapıyorum harcamalarımdan sonra uzulıyorum gereksız bır haracama ıdı kac tane bluzum var ayakkabım var vs.. gıbı dusuncelerle basbasa kalıyorum :)
Bin beşyüz le birikim zor Can'ım eve veriyorsan açlık sınırı ile fakirlik sınırı açıklanmış 4 bin altı fakirmiş ben geçtim onu zatiEskı ıs yerımde her ay kenara bır yarım altın atıyordum ama bu ıs yerımde pek fazla alamıyorum, 1.500 tl ıle hıcbır seye yetemıyorum sankı..
Her harcamamdan sonra ''ne gerek vardı'' olayına baglıyorum.
o zaman siz parayı nereye harcıyorsunuz dıye sormak ısterım ????canım aılemle yasıyorum ve evımız kendımızın.. aılem katkıda da bulunamıyorum o yuzden ıcımdekı bu sıkıntı belkı de. zaten kucuk bır trakya sehrınde yasıyoruz; yol parası vermıyorum hem yuruyus oluyor hem de yoldan kısıyorum ancak yıne de bazen annemden aldıgımda oluyor. borc olarak alıyorum bır dahakı ay annem ıstemıyor; oyle yatıyorum paranın ustune o da moralımı bozuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?