Her harcamam fuzuli gibi geliyor...

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorum Ben hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden

maaş alınca bır kısmını koy bır yere yada altın al.dıgelım 2000 tl alıyorsun 500'u cıkar kumbaraya at

maaş alınca bır kısmını koy bır yere yada altın al.dıgelım 2000 tl alıyorsun 500'u cıkar kumbaraya at
Eskı ıs yerımde her ay kenara bır yarım altın atıyordum ama bu ıs yerımde pek fazla alamıyorum, 1.500 tl ıle hıcbır seye yetemıyorum sankı..
Her harcamamdan sonra ''ne gerek vardı'' olayına baglıyorum.

kişiden kişiye göre değişir bu daha çok parayı nasl kazandığına bağlı ama kimiside gerçekten sürekli harcıyor ama sizinkide fazla birikim güzeldir ama harcamakta lazım. şahsen fuzuli harcamam ama kendi kıyafetmi bakımımı düşünürüm severim almayı mutlu olurum. kenidimi mutlu edemiceksem neden çalışayımki yarına çıkacağım belli deilken bukadar biriktirme heveslisi olmam canım.

Valla biriktiremiyordum çünkü fuzuli olmasa bile hep bir masraf çıkıyor haliyle. ben de taksite bağladım kendimi çeyiz alışverişi vs taksiti derken kenarda durmuş oluyor

bak burda da konu açmışsın her harcamam fazla gelio pişman duyuyorum fazla bişi olmasa bile yemek yemeye bile harcamak istemiyorum demişsin buraya kadar bu huyundan sıkayetcisin çözüm fikir almak istio gibisin
hemen akebinde bu para harcama fıkrinden de hemen pişman olmussun konunun sonu nasıl birikim yapabilirim die bitmiş :):):)

ben de yapamıyorum o yuzden ev aldım borca girdim

Valla sonuna kadar katılıyorum, evlı degılım bısey degılım dıyorum avm ye gıdıyorum ufak tefek bıseyler alıyorum ınanın cok degıl; bır uzuntuye kapılıyorum :) Valla psıkılojım ıyı degıl; parayı cok zor kazanmıyorum eskı ıs yerıme gore coook rahatım ama eskı ıs yerımden kalma bır ruh halı olabılır bu; cok calısıyordum..

Aslında çoğu harcamamız gerçekten fuzuli. Biraz alışkanlık olmuş tüketmek bizim için. Özendirilen ve sürekli pompalanan bir şey çünkü.

Ben de çok harcıyordum geçen yıl. Şu ansa evlendiğim için birikim yapmak istiyorum. İki aydır da başardım. Bir bluz beğendim mesela dün. Girip alacaktım. Sonra dedim ki "evdekileri giymeye başlasam başa dönmeden mevsim değişecek neredeyse, ihtiyacım var mı? yok" Döndüm yürüdüm, eve geldim.

Bu şekilde kendimi frenliyorum. Sadece kitap aldım son iki ayda. Bir de ihtiyacım olan, biten kozmetik, kişisel temizlik ürünlerini.

Başka yolu olan varsa bende takipteyim

:) :) :) Dımı ama..

aslında normal olan sensin, mesela dışarda yemek, asla verdiğin paraya değmiyor, eve peynir zeytin yesen daha faydalı daha temiz. bence suçluluk hissetmene gerek yok yani, para biriktirip yurtdışı seyahatine çıksan hepsine bedel, yeni deneyimler kazanmak yediğinden içtiğinden giydiğinden eşyadan daha önemli ve güzel

mesela belli bütçe yapın şukadar birikime bukadar ihtiyaçlarıma.. şukadarda istediğimi begendiğimi görünce almak için diye ayırın hem hesaplı alışveriş yaparsınız paranızın bereketi olur

biz de birikim yapamıyorduk ev borcuna girdik

dün zarada bir mont begendım bedenı yokmus , getirttirdim ama hala alıp almamakta kararsızım çnk 7-8 tane montum var

ama acayip begendım

siz de borca girin ya da altın alın

Aman aman hele kı tekstıle cok para gıdıyor, ınanın ust bas alacagız dıye kenara para atamıyoruz aynı ben de oyle..
Benım de cantalara buyuk zaafım var mesela, bu ıstegımı torpulemek ıstıyorum; sız de oyle yapın

benim çanta , ayakkabı ve mont
bunlara dayanamıyorum
zaten avm cok gezen biri değilim ama butun gun ınternet basında bunlara bakıyorum:))

yok ben her istediğimi alamam zaten
ev kredisine basladık

sizin için en ıyısı altın alıp yok saymak

Gecen yıl tum ceyızımı duzdum; artık alacak pek bısey de kalmadı
Valla kalsa bıle onu evlendıkten sonra tamamlamak ıstıyorum ya da eksık kalsınlar yanı..
Bır actifry yok dıye evımı kuramıcak mıyım yanı.. :)

Hala o dolandırıcı danışmanların yanında çalışıyorsan paranın bereketi kaçıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…