• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her harcamam fuzuli gibi geliyor...

Ben de calisiyorum
24 saat disarda yesem yerim cok yemek sectigim halde
Bilerek kartlarimi esime verdim
Bana gunluk harclik ver dedim kredi kartimibile verdim
Bu sefer gunluk 20 tl param olsa onu harcamadan eve girmiyorum.
Esim bile sok oluyor al kartini rahat rahat harca diyor
Keske ben de biraz tutumlu olsam
Zaten simdiye kadar alacagimizi aldik

Bu arada aldigim da hep ivir zivir kayda deger bisey yok
Maasim da iyi ama hep bes parasiz geziyorum
Esim de oglak burcu 5 kurus gereksiz harcamaz

Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorum :KK70: Ben hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Bırıkım yapmayı nasıl basarıyorsunuz hanımlar?
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden :KK66:

Çalışan bir bayan olarak evin giderleri dışında geri kalan para ne ise ister 300.ister 500 isterse 1500 tl hemen ortak hesaba atıyorum.İhtiyaç varsa kredi kartından karşılıyoruz zaten ,bazen bendede öyle oluyor acaba almasaydım moduna giriyorum eşimin yanında da sesli düşünüyorum oda gereksinim boşa harcama yapmadık ki diyince rahatlıyorum.Zaten herzaman kıyafet alan biri değilim ihtiyacımız varsa alıyoruz yoksa birikim yapmaaya devam ;)

Yok sekerım ordan ılk maasımı alıp cıktım :)
Laf atmak ıstedın de olmadı be guzelım ...
Baska bır fırmadayım su an..
Niye laf atayım canım ne işim olur senle, biri bişey dedi diye hemen kendinizi havalara sokmayın
O danışmanlar benim işimle ilgili o yüzden eski konunu hatırlıyorum.
Allah bin bereket versin parana da az harcarsan çok biriktirirsin.

Gunaydın kızlar..
Her yaptıgım masraf sankı bana bosuna gıbı gelıyor ınanın, cebımden para cıkınca mutsuz oluyorum :KK70: Ben hıc boyle bırı degıldım. Gecen gun sehır dısına cıktık mesela bır yagmurluk aldım 60tl cok bısey degıl ama alınca pısmanlık duydum... Her harcamam boyle sonuclanıyor... Hep bır pısmanlık...
Is yerınde yemek bıle yemek ıstemıyorum; cafeteryası da pahalı bıraz.. Evden goturdugum ne varsa ıdare edıyorum. Ama cebımden para cıkınca ınanılmaz mutsuz oluyorum acıkcası, hep kenara atıp bırıkım yapayım ıstıyorum mumkun olmuyor :S
Ev hanımları bıle bazen goruyorum daha cok harcama yapıyor yerı geldıgınde... Iclerı cız etmıyor ama calısan her hanım boyle mı acaba? Merak edıyorum cevaplarınızı.. Tesekkurler sımdıden :KK66:
bende gereksız harcama yapmayı sevmem ihtiyaç olanı alırım ama yememden içmemden gezmemden kısmam imkanlar çevresinde yer içer gezerim....
makyaj ve kıyafetten kısarım...
eviniz kira ise tek yaşıyor iseniz zaten o parayla geçinmeniz zor heleki büyük şehirde iseniz, ama kira fatura derdiniz yoksa çokta kasmayın 3 günlük dünya yatırımdan ziyade anınızı güzel yaşamanız önemli bence...yarının garantisi yok..

Bu aralar bende de var böyle bir şey gerçi kartlar dolu onların bitmesini bekliyorum işte.

bunu bende son donemlerde yasıyorum,bunca zaman düşünmeden harcayıp kenarda 5 kuruş olmadıgını görünce canım sıkıldı acıkcası bıraz birikime yöneldimm.
eger sende cok harcadıysan bı doem bunun pişmanlıgıyla cepten para cıkınca rahatsız olmaya baslamıs olabılrsın..
her ay bellı bı mıktar birikim yaptıgım hesaba atıyorum artık..birde elıme gecen tüm bozuklukları ve 5lik 10lukları bı cuzdanda biriktirmeye basladım akmasada damlıyo valla 2-3 ayda 200 tl olmus o bozukluklar:)

bende gereksız harcama yapmayı sevmem ihtiyaç olanı alırım ama yememden içmemden gezmemden kısmam imkanlar çevresinde yer içer gezerim....
makyaj ve kıyafetten kısarım...
eviniz kira ise tek yaşıyor iseniz zaten o parayla geçinmeniz zor heleki büyük şehirde iseniz, ama kira fatura derdiniz yoksa çokta kasmayın 3 günlük dünya yatırımdan ziyade anınızı güzel yaşamanız önemli bence...yarının garantisi yok..
canım aılemle yasıyorum ve evımız kendımızın.. aılem katkıda da bulunamıyorum o yuzden ıcımdekı bu sıkıntı belkı de. zaten kucuk bır trakya sehrınde yasıyoruz; yol parası vermıyorum hem yuruyus oluyor hem de yoldan kısıyorum ancak yıne de bazen annemden aldıgımda oluyor. borc olarak alıyorum bır dahakı ay annem ıstemıyor; oyle yatıyorum paranın ustune o da moralımı bozuyor.

Çalışan bir bayan olarak evin giderleri dışında geri kalan para ne ise ister 300.ister 500 isterse 1500 tl hemen ortak hesaba atıyorum.İhtiyaç varsa kredi kartından karşılıyoruz zaten ,bazen bendede öyle oluyor acaba almasaydım moduna giriyorum eşimin yanında da sesli düşünüyorum oda gereksinim boşa harcama yapmadık ki diyince rahatlıyorum.Zaten herzaman kıyafet alan biri değilim ihtiyacımız varsa alıyoruz yoksa birikim yapmaaya devam :KK66:
kredı kartım var ama hıcbır sekılde ona dokunmuyorum bır de ona gırsem halım nıce olur.. :)

birikim yapamayanlar ev araba alıyorlar ki en azından mecbur kalalım diye :kahve:

edit:ailenle kalıyorsan nasıl birikim yapamıyorsunki eve de vermiyormuşsun

Bende böyle düşünüyorum sonra sacmaliyorum deyip kredi karti kullanmaya basladim.gerekenleri aliyorum zaten.hayatimin hicbir döneminde müsrif biri olmadim.kredi kartini kullaninca para cikmiyor ya cebimden:) ay başında maasi alinca biraz kenara koyup öyle yasiyorum

Vadeli hesap açtır maaşı alır almaz 300 tl falan at.
Veya yine maaşı alır almaz bi çeyrek yap kumbarana at.
Ben çalışıyorken öyle yapıyordum işten çıktıktan sonra 6 ay para sıkıntısı çekmemiştim :)

canım bende ev aldım borca girdim iki tanede çocuğum var onların servis ücreleri kursları vs ki servis ne yazıkki İstanbul gibi bi yerde resmen servet ..aslında türkiye şartlarında iyi maaş alıyorum ama kredi taksidimde yüksek bende bakıyorum bazı ev hanımları benden daha fütursuz harcıyor valla o zamanda uyuz oluyorum kendime niye çalışıyorum o zaman ama sonra içimde başka bir ses konuşuyor mesela bir trençkot beğendim çok güzel biraz pahalı ama kaç sene giyilir o dediğim ses buna vereceğin parayla çocuklara bir şey alırsın vs sonra diyorum gençken giymezsem yaşlanınca zaten giyemeyeceğim off böyle gitgeller yaşıyorum bende

Ya valla ben de aynı şeyi yaşıyorum. Bi ayakkabı beğendim alana kadar 3 ay geçti ha indirime girdi ha girecek diye bekledim tabi ki indirime girmedi ama yine de aldım :işsiz: Sanki her yaptığım boş yere masrafmış gibi geliyor. Yağmurluk beğendim ama aman ne gerek var 1-2 aya mont giyeceğiz zaten diye almıyorum. Bildiğin cimri oldum artık. Kendime bir şey alırken 283945834 kere düşünüyorum. Başkasına bir şey alacaksam hiç düşünmem ne kadar verdiğimin önemi olmaz ama işte olay kendim olunca.... Bende ilk maaşımla çeyiz taksidine girdim çeyiz aldım. Onun taksidi bitti, şimdi de araba aldım artık 3 sene birikim derdim yok :D Senden tek farkım her ay maaşımdan 250 tl emeklilik hesabına atarım ki kenarda yine de belli bir miktar param olsun diye. Maaşlarımız arasında da fazla bi fark yok. Bende 1650 tl alıyorum. Ama yetiyor işte aileyle yaşayıp fatura derdi olmayınca. Bir şekilde taksit olayına girip bir şeylere sahip olabilirsin bence

Ya valla ben de aynı şeyi yaşıyorum. Bi ayakkabı beğendim alana kadar 3 ay geçti ha indirime girdi ha girecek diye bekledim tabi ki indirime girmedi ama yine de aldım :işsiz: Sanki her yaptığım boş yere masrafmış gibi geliyor. Yağmurluk beğendim ama aman ne gerek var 1-2 aya mont giyeceğiz zaten diye almıyorum. Bildiğin cimri oldum artık. Kendime bir şey alırken 283945834 kere düşünüyorum. Başkasına bir şey alacaksam hiç düşünmem ne kadar verdiğimin önemi olmaz ama işte olay kendim olunca.... Bende ilk maaşımla çeyiz taksidine girdim çeyiz aldım. Onun taksidi bitti, şimdi de araba aldım artık 3 sene birikim derdim yok :KK70: Senden tek farkım her ay maaşımdan 250 tl emeklilik hesabına atarım ki kenarda yine de belli bir miktar param olsun diye. Maaşlarımız arasında da fazla bi fark yok. Bende 1650 tl alıyorum. Ama yetiyor işte aileyle yaşayıp fatura derdi olmayınca. Bir şekilde taksit olayına girip bir şeylere sahip olabilirsin bence
tum ceyız masrafımı calısırken yaptım, yemek takımından bornoz takımına su takımlarına kadar aıleme bır gr yuk olmadan hepsını kendım yapmaya calıstım sadece beyaz esyalarım var dıyeyım su an, onları da artık zamanı gelınce alacagım :)
tek derdım ustume basıma bısey alırken cok kederlenıyorum:KK53:
sankı hıc hakkım degılmıs gıbı :)
dedıgın gıbı tam bır cımrı olduk cıktık :)

tum ceyız masrafımı calısırken yaptım, yemek takımından bornoz takımına su takımlarına kadar aıleme bır gr yuk olmadan hepsını kendım yapmaya calıstım sadece beyaz esyalarım var dıyeyım su an, onları da artık zamanı gelınce alacagım :)
tek derdım ustume basıma bısey alırken cok kederlenıyorum:KK53:
sankı hıc hakkım degılmıs gıbı :)
dedıgın gıbı tam bır cımrı olduk cıktık :)

Vallahi ya. Günde 10 saat çalışıyorum ama kendime bi tişört bile alırken 2-3 defa düşünüyorum. Gerçekten yaptım bunu yani. Koton'da bi tişört beğendim 25 tl'ydi, dedim bu çok pahalı pazara gidersem ben bunu 5 tl'ye alırım :D İçimden cimri yaşlı teyze çıktı yemin ediyorum :D

Eskiden bende sizin gibiydim. Ben harcamayalım, para biriktirelim, bir şeyler sahibi olalım istedikçe; eşim tam aksine parayı çok güzel harcıyor, üstüne elaleme karşılıksız borç verirdi. Baktım bu böyle olmuyor, valla bende açtım kesenin ağzını.. Şimdi de eşim tutumlu olmaya çalışıyor. Bende tam aksi, elimdeki parayı harcıyorum..
Çalışıyorsun, kazanıyorsun, harcayacaksın güzelim.. Yemeyenin malını, yiyorlar.. Tama kötü günler için birikimde yap,ama hayattan da geri kalma.. Sen daha iyi şartlarda yaşamak için çalışıyorsun.. Yükselt standartlarını. En azından aldıklarından pişmanlık duyma..

Eskiden bende sizin gibiydim. Ben harcamayalım, para biriktirelim, bir şeyler sahibi olalım istedikçe; eşim tam aksine parayı çok güzel harcıyor, üstüne elaleme karşılıksız borç verirdi. Baktım bu böyle olmuyor, valla bende açtım kesenin ağzını.. Şimdi de eşim tutumlu olmaya çalışıyor. Bende tam aksi, elimdeki parayı harcıyorum..
Çalışıyorsun, kazanıyorsun, harcayacaksın güzelim.. Yemeyenin malını, yiyorlar.. Tama kötü günler için birikimde yap,ama hayattan da geri kalma.. Sen daha iyi şartlarda yaşamak için çalışıyorsun.. Yükselt standartlarını. En azından aldıklarından pişmanlık duyma..
erkekler buu konuda bızden daha gamsız; eskı sozlum de boyleydı ben nasıl kenara atabılırım dıye dusunup kafa patlatırken kendısı tum gun gezerdı, arkadasları ıle gununu gun eder tum masrafları o ustlenırdı; sonra da evlenmeyı dusunuyordu..
zorla bır tv aldırmıstım da evlenene kadar borc cıksın aradan dıye..
tabııkı kendı butcesını bılmeyen bır adamla evlenmedım.
umarım sızın esınız de tutumlu olmayı ogrenır zıra dıger turlu bır erkekle evlı kalmak kadını yıpratır :)

maası alır almaz 150 tl sını ayır
gerı kalanını harca

harcamamak ıcın kendını sıkarsan boyle harcadıkca uzulursen kendı kazandıgın paranın hayrını gormezsın
onu harcamak gereklı seylerde kullanmak ıcın kazanıyorsun
alın terın helali hoş olsun :)

boyle gozune geldıkce aldıgın bı sakız bıle senı mutsuz eder
dunyaya bı kere gelıyoruz :) kendıne bu ezıyetı yapma
her ay kenara 150 atıp gerı kalanını harcarsan hem parayı gereklı sekılde harcamayı ogrenır hem bırıktırmıs olursun bı yandan

bırde aılene kucuk onları mutlu edecek hedıye al onların gulumseyısını gormek cok ıyı gelıyor ınsana
sen baskalarını mutlu etmek ıcın harcadıkca bereketlenır

Gunaydın kızlar..
valla bu huydur heraldeee

benim evliykende bekarkende calıstıgım oldu paraya asla acımam 12 saat ayakta calıstım ama gidip 300 liralık cantada ayakkabıda alırım aldım da hic pisman degilim suan calısmıyorum sükür allaha cok maasımız yok ama bisey istersem alırım

Back
X