Her hafta sonu misafirlik

Kirilirlarsa kirilsinlar aman sizde ya acik acik soyleyin. Programiniz varsa iptal ederiz isterseniz demeyin bizim planimiz var diyin ben bunaldim sizin yerinize bu kadar taviz cok fazla. Neden kizinda kalmiyorda surekli sizde kaliyor kizlarinin duzeni bozulmasin diye tabiki.
Kızının kocası sorunlu ondan kalamıyorlar. Yoksa kesin kalırlar. Hayır benim babam yok annem tek yaşıyor. Onu evime zor çağırıyorum. Haftasonu gelmem sizin bir haftasonunuz var diyor gelse de iki saate kalkıyor ısrar da etsek

Geldiklerinde kayınvalidem hiç oturmuyor hep bişeyler yapma peşinde. İnanın işinde değilim. Sadece ben eşimle vakit geçirmek istiyorum. Böyle bir hayat istesem beraber yaşardım onlarla zaten.

O zaman acik olmaktan baska careniz yok
Yada evde tek birakip disari cikacaksiniz

Nasıl dıyeceğim die bisey yok eğer kendı ailesini kurduysa önce çekirdek ailem diyecek .

Eşiniz tek çocuk mu hani aile çok yalnız ve sizden başka kimsesi yok mu ?
Kızları var bir de. Onun da çok sorunlu bir evliliği var pek gidemiyorlar

Kızları var bir de. Onun da çok sorunlu bir evliliği var pek gidemiyorlar
O zaman sorun çıkartın 🤣🤣 başka türlü olmaz galiba

bizde 3 kardesız ama hep bızım evde toplanılır nie çünkü bizde hürmet fazla tatsızlık yok 🤣 böyle oluyor demek ki herkes kafa dınleyecegı yeri secıyor
Bizde bide hepsı toplanıp kafa dınlıyor tabi 2-3 ayda bir her zaman almam

Ya çok çok kırılgan bir insan o da. Nasıl tatlı tatlı anlatabilirim bilmiyorum. Eşime konuşma işini bırakamam çünkü ortası yok. Bir anda çok kaba konuşup kalplerini kırabilir. Yaşlı insanlar ben kırmadan çözmek isterim önce
Millet kırılmasın diye niye kendinize eziyet ediyorsunuz?

Kızının kocası sorunlu ondan kalamıyorlar. Yoksa kesin kalırlar. Hayır benim babam yok annem tek yaşıyor. Onu evime zor çağırıyorum. Haftasonu gelmem sizin bir haftasonunuz var diyor gelse de iki saate kalkıyor ısrar da etsek
Bunu söyleyin onlara. Annemi çağırıyorum okadar düşünceli ki canım benim. Gelmıyor. Kızım bı haftasonunuz var dıyor yorulma dıyor. Insan evladına kıyamıyor sanırım, Canım annem kıyamam ben ona dıyın onların yanında yuzlerıne karşı.

Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal

Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.
Ayy okurken daraldım. Kendi ailem bile bu kadar gelse deliririm sanırım.
Bence ilk başta telefonlarını açmamakla başlayın. Bi kaç saat sonra geri dönüş yapın. Dışarıda olduğunuzu planınız olduğunu belirtin. Yavaş yavaş anlamaya başlarlar umarım.
Burda sınırı koyması gereken eşiniz. Gerekirse annesiyle konuşup babasını dizginlesin. Yoksa alışmışlar bu böyle devam eder.

Umarım anahtar falan vermemişlerdir. Bu model bir kayınpeder siz gezin biz evde oturur sizi bekleriz de diyebilir.
Yok canım öyle bir şey yapmayız zaten. Kendi aileme de vermem onlara vermemizin yolu açılmasın diye.

Eşinizin ciddi şekilde konuşması lazım siz hiç karışmayın. Baktınız olmuyor o zaman siz devreye girersiniz. Eşiniz de açık net rahatsız olduğunuzu söylesin. İmadan vs anlamaz böyleleri arsizdir.

Bu arada ne düşüncesiz insanlar var hatta düşüncesiz demek kibarlık okur resmen terbiyesiz.

Bu adam önceden böyle değildi. Kayınvalidem uğrayalım dese bırak çocukları bir haftasonları var derdi. Adama birşey oldu psikolojik olarak da iyi görmüyorum onu son zamanlarda. Asla kimseyle konuşmuyor. Gelmek için hevesleniyor ya koltuğa oturup kalıyor öyle hiç konuşmadan
Peki kaç yaşında? Nasıl bir ailesiniz? Siz odadan çıkmayınca sizi sordu mu? Gelip gördü mü? Görmek istedi mi illa? Genelde sizinle mi muhattap olur?

Eşinizin ciddi şekilde konuşması lazım siz hiç karışmayın. Baktınız olmuyor o zaman siz devreye girersiniz. Eşiniz de açık net rahatsız olduğunuzu söylesin. İmadan vs anlamaz böyleleri arsizdir.

Bu arada ne düşüncesiz insanlar var hatta düşüncesiz demek kibarlık okur resmen terbiyesiz.
Hiçbir nezaket kibarlık cezasız kalmıyor sanırım.

Kayınbabam benim onlar gelince çok çok mutlu olduğumu düşünüyor. Bazı hareketleri tahammül edilir cinsten değil. Bizim eve yakın bir akraba var o çağırınca ben eşime dışarı çıkalım diyorum. Çıkıyoruz geç dönüyoruz eve. Arıyor babası saatte bir oğlum döndünüz mü diye. Bir göreyim yavrularımı diyor. Eşim tersliyor da yeri geldiği zaman. Ya niye sürekli arıyorsun bi tat alamadık gezmekten diyor. Ama yine devam ediyor aynı şeye. Kayınvalidem de hep babana laf geçiremiyorum diyor gelince de hiç oturmuyor sürekli iş yapıyor kendince telafi etmek için. İş değil ki derdim eşimle bir zaman geçirmek evimizde
korkunc ya
bazi insanlarin sevgisi hapis hayatindan beter
okudun mu bilmiyorum ama boyle aileleri seye benzetiyorum, cesur yeni dunya diye bir distopya var. aslinda insanlar hapis hayati yasayip birkac azinligin kendisini istedigi gibi yonettigi bir evrende yasiyor. ama devamli her sey yolunda, biz cok mutluyuz, ne kadar da seviyoruz birbirimizi propagandasi yapılıyor ve kimse aslinda hapis hayati yasadigini farkina varamiyor - harika bir hayat yaşadıklarını saniyorlar. boyle sevgiyle hapsetmek 1984 distopyasi gibi baskiyla hapsetmekten daha tehlikeli. çünkü onda isyan edebilirsin, isin icine sevgi girince isyan etmek 10 kat daha zor.
Türk aile yapısına genel olarak buna benzetiyorum - sizin kayinbaba da basi cekiyor.
madem mutlu olduğunuzu düşünüyor acik acik "karikoca basbasa kalmak istiyoruz, bir haftasonumuz var" demeniz lazim.
baska cozum yok

Açıkça haftalardır cok yorulduk uğramayın karı koca planımız var müsait olunca çağırırız sizi dicek eşiniz kısa ve öz.

Bu kadarını yapamam. Oturup konuşmak daha mantıklı bir seçenek bence ve daha az kırıcı

Gun sonunda size neler yapildigini gordugunuzde cok pisman olmayin
Bence gayet normal, hep birliktesiniz, yabanci degiller mecbur kaldiniz cikmaya. Obur hafta baska bahane alisveris mecburi ziyaretler vs. Sizin bir hayatiniz oldugunu yasayip gormeliler. Nasil bu rehinelige izin veriyorsunuz

Sizde biraz sorunlu olun madem uzak kalacaklar. O kirilmasin bu kirilmasin diye hayat gecmez sizinde tek bir hayatiniz var yasayacak.

Peki kaç yaşında? Nasıl bir ailesiniz? Siz odadan çıkmayınca sizi sordu mu? Gelip gördü mü? Görmek istedi mi illa? Genelde sizinle mi muhattap olur?
Kayınbabam 70 yaşında kayınvalidem 65 yaşında. Odadan çıkmayınca bir şey demedi. Gelmedi de. Ben yataklarını eşime vermeye çıktım bir ara. O zaman nasıl oldun yavrum falan dedi. İyi davranıyorlar işte o yüzden insan birşey derken zorlanıyor. Azıcık ters insanlar olsa daha rahat konuşurdum. Belki burada çok pasif sınırsız bir insan gibi gözüküyorum ama çevrem bilir benim ne kadar kolay insan sildiğimi. Sadece bu konuda bi kal geldi bana

Sizde biraz sorunlu olun madem uzak kalacaklar. O kirilmasin bu kirilmasin diye hayat gecmez sizinde tek bir hayatiniz var yasayacak.
Evet bu geldiklerinde surat yaptım biraz belki bir daha gelmezler böyle bi mahçup oldular gibi.

Back
X