- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.571
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ustlerine gidilip sert cikildi mi daha beter oluyor. Iyice kendilerini kapatiyorlar. Benimki agiz tadiyla kavga da ettirmiyor. Ya dalga geciyor ya hiic cevap dahi vermeyip ortadan ikiye catlatiyor. Terapi konusunda da beni ciddiye almayacagindan eminim. Cocuktan once de bazi seyler sinyal vermeye baslamisti ama ben umursamadim. Oldurmaya calistim ama bir yerden patlak verdi iste...Sizin çocuksuz versiyonunuz da benim. Çok mutsuzum, sanki hayat amacımı kaybettim. Eşimle de sizin durumları yaşıyoruz üstüne üstlük o şu an çalışmıyor da! O ilgisiz durdukça benim dilimin ayarı kaçıyor, ağır konuşuyorum. Dünyası oyun, bilgisayar ve araba videoları üstüne kuruldu, hatta geçenlerde konu açmıştım ama linçlediler beni adam depresyonda üstüne gitme diye. E peki ya ben? Ama sizin aksinize ben terapinin işe yarayacağına inanıyorum. Maddi olarak sizi zor duruma sokmayacaksa terapi öneririm. Bizim için malesef o da lüks.
Bilerek bahane uyduruyor. Keyfin bilir canım bakamazsan da bakmayı öğrenirsin, ben hastaneye gitsem komşu mu bakacak dersin.Esim cocuga tek bakamaz. Altini degistiremiyormus bu konuda da cok tartistik. Beceremiyorum deyip isin icinden cikiyor. Yemegini yediremez ya bogulursa yutamazsa diye korkuyormus vs vs liste uzar gider...
Ustlerine gidilip sert cikildi mi daha beter oluyor. Iyice kendilerini kapatiyorlar. Benimki agiz tadiyla kavga da ettirmiyor. Ya dalga geciyor ya hiic cevap dahi vermeyip ortadan ikiye catlatiyor. Terapi konusunda da beni ciddiye almayacagindan eminim. Cocuktan once de bazi seyler sinyal vermeye baslamisti ama ben umursamadim. Oldurmaya calistim ama bir yerden patlak verdi iste...
yazdıgınız yazıyı ben yazdım sandım geçecek mi bilmiyorum...Esim cocuga tek bakamaz. Altini degistiremiyormus bu konuda da cok tartistik. Beceremiyorum deyip isin icinden cikiyor. Yemegini yediremez ya bogulursa yutamazsa diye korkuyormus vs vs liste uzar gider...
Denedim ama hep geri tepti. Yapamiyorum bak olmuyor iste vs diye o beni bezdirmeye calisti. Sabirli bir insan degilim bunu biliyor. Bir noktadan sonra dayanamayip isi benim ustlendlecegimi bildigi icin de yalapsap yapiyor. Evlenmeden once ev isleri konusunda daha fazla sorumluluk verip bu konuda kararli olmadigima cok pismanim.simdi cok zorlaniyorum her anlamda.Sorumlulukları zorla paylaştırmayı denediniz mi?
Çocuğun her yükünü sırtlamayın. Gece uyutma işini yavaştan ona satabilirsiniz. Ben gece uyuymadan önce bir kitap da baban okusun mu? diye başlayıp, bir gece ben bir gece baba uyutsunla uyku işini eşime kilitledim.
Yada o çıkmıyorsa çocuğu bırakıp arada çıkabilirsiniz.
Alkol konusunda da eşinizin eşlik etmesini beklemeyin. Ben eskiden öyle yapardım şimdi canım çekiyorsa açıyorum bir kadeh şarap kendi dizilerimden birini de açıyorum yanıma mis gibi takılıyorum. O da zevk aldığı oyunlarını oynuyor. Akşam en azından ikimiz de ayrı keyiflerimizi yapıyoruz haftada bir iki kere
Kuzum sanki iki cocugun var ama derler zaten erkekler assiri bencillermis tablet vermemesini soyle yine ver cocugu babalik yapsin birde sen calisiyormussun yazik gercekten kendini dusun ne istiyorsan yaptir alisir, babaligi ogrenmesi lazimValla konustukca kendimi sinir ettigimle kaliyorum. Elestiriye de hic gelemiyor. Bir kac kez boyle yapmayi denedim. Cocuk gece agladi gitmedim. Kendi gitti kalkip aldi cocugu kucagima birakti. Gece beslenmesine ihtiyac diuydugu aylari gectik iki pis pis yapsa uyuyacak ama yookk bebegin oz bakimi benim asli gorevim. O neden uyanik kalsin ki? Ikimiz de ertesi gun ise gidiyoruz ama ben uyanik kalabilirim sorun yok. Cocugu bi saat kdr birakip yuruyuse gittim dondugumde eline vermis tableti kendi de tele bakiyor. Yani resmen senin bana ozellikle sorumluluk verdigini biliuorum o yuzden yapmayacagim al bakalim der gibi
Hayir kocEşiniz boğa burcu mu?
Aslında kendiniz söylemişsiniz hep miskin bir insandı ama birazcık istek gaz verme ile herşeyi yapabiliyorduk diye adamın yapısı baştan beri buymuş ama o zaman sizin çabalarınız bu halini azaltıyormuş sonra çocuk olup sizin sorumluluklar arttı sizde onu iteklemek için çaba göstermediniz daha dogrusu buna zaman ve enerji bulamadığınızdan adam dogal sistemine geri dönüp buna alışmış. Ona dogal geliyor çünkü en başından zaten böyle biriymiş sizin zorunuz ile farklı davranıyormuş. Bence kendisine sorumluluk verin çocuga baksın siz de kendinize zaman ayırın eglenmek için onun keyfini beklemeyin yalnız yada bebeginle beraber eglen üzerindeki stresi atmanın bir yolunu bulman lazım10 yildir buraya uyeyim, herhalde en cok konuyu son bir iki aydir aciyorum. Cunku uzerime oly topragi atilmis gibi, yasadigimi hissetmiyorum sanki. Artik bitsin istiyorum. Ruh esim oldugunu dusundugum bir adamla evliyim. 6 yillik beraberlik, 5 yillik evlilik, dunyalar guzeli 19 aylik bir evlat...ama ozellikle bebegin dogumundan itibaren birbirinden uzaklasan iki kisi...esim bunu kabul etmiyor tabii. Her seyin benim kafamda oldugunu, beni hala cok sevdigini soyluyor ama yaptiklari-ya da yapmadiklari- sanki bunun tersini gosteriyor... ne evle ne bebegimizle ilgili sorumluluk aliyor. Her seyle ilgilenen ben ama yorulan o, surekli yatmak dinlenmek isteyen o. Uzun zamandir bana ettigi tek bir guzel soz yok, ruhumu oksayan hicbir hareketi yok, cinsellik yok. Ben sarilmasam sarilip opmek yok...bebegi anneme birakip beraber bir ssyler yapma firsatimiz da var. O da kirk yilda bir anca ben istersem oluyor. Esime kalsa tum gun yatip tv de mac izleyebilir, veya play station oynayabilir. Bunca yildir nasil boyle bir adamla beraberdin derseniz, her zaman biraz miskin oldugunu biliyordum ama bu denli degildi. Hadi dedim mi, iki yureklendirdim mi kalkar bir seyler yapardik. Yurt ici ve yurt disi cok gezdik, tatiller yaptik. Ama simdi donup bakinca hep ben iteklemisim. Eglence anlayislarimiz da birbirine uymuyor aslinda. Ben hep deli dolu, yemeyi icmeyi alkolu, dans etmeyi seven bir tip, o hep kontrolcu, tetikte, tanistigimizda icen ama sonra birakan, gurultulu muzik sevmeyen, ye ic yatci...En azindan aramizda cekim vardi, surekli temas ederdik, cinsellik iyiydi. Simdi o da kalmadi. Evet kalbi cok temiz, durust, evine bagli, cocuguna asik, soyledigine gore beni hala cok seviyor...ama benim icim soguyor...artik kavgalarimizda sayginin da kalmadigini hissediyorum.
Benim en buyuk sorunum ofke kontrolunu beceremeyisim. Bu hissettiklerimi ona defalarca anlattim. Hatta bagira cagira...ev islerini ben de saldim, cocuga bakmadiginda play station oynarken goturup cocugu kucagina da koydum. Bu fevri hareketlerim onu daha da itti. Onceden bana sesini yukseltmekten imtina eden adam artik cok rahat kalp kirar oldu. Veya sagiri oynuyor, bana cevap dahi vermiyor. Kaale alinmadigimi dusunup degersiz hissettiriyor. Sanki duvara konusuyorum...aslinda ondan bekledigim kucuk jestler, kucuk mutluluklar. Mesela cocuk bi sabah erken kalktiginda gel anne yarim.saat daha uyusun biz oyun oynayalim desin...cok yoruldugum bir gunun aksami cocugu parka o gotursun bana nefes alma zamani tanisin...veya ay sonu dogum gunum var tek bir gun cocugu anneme birakalim bir kac saatligine basbasa bir yere gotursun beni...bir aksam cocuk uyuduktan sonra ozledim seni diye sarilip opsun, koltukta uyuyakalmasin...bunlari ona da soyledim ama sanki sen bana yapiyorsun, sadece benden bekliyorsun diyor. Ne desem bir karsi argumani var zaten. Bazen bunu da paylasmaya dahi gerek duymuyor, gulup geciyor...
Bazi takintilari da var. Mesela bir yere gidilecekse sabah kahvalti edip cikilacak. Bir mesire yerine gidelim termosumuzu alip dedik. Onun ailesi de gelecekti. Ogleden sonra hava biraz daha serinleyince gider iki saat kadar kalir doneriz dedim. Zaten oglum ogle uykusundan 14-14:30 gibi uyaniyor. Esim evden kahvalti yapip cikamadigimiz icin cok soylendi. Surekli surat asti, kalabalik olacak, disarda uyurdu ne var vs..oglum disarda asla uyumuyor. Eve de bitkin halde gelip bicimsiz saatte uyudugunda gece uykusuna gec daliyor veya dalamiyor vs...bunlari kac kez yasadik ama tabii cocugu yedirip icirip yatiran, gece kalkan sadece ben oldugum icin bunlar onu baglamiyor...isin ozu onceden onda olan takintilar artik cocuk olunca iyice su yuzune cikti ve beni cok rahatsiz ediyor.
Konusmayla veya evlilik terapisiyle yol katedebilecegimize de inanmiyorum. Cunku esim asla kendinde hata bulmaz. Ona gore o elinden geleni yapiyor. Cocukla gun icinde yarim saat oynayinca is bitti saniyor. Benden uzaklastigini dile getirdigimde ise guluyor, ne alaka diyor. Tum bunlari kafamda kurdugumu soyluyor ama sonuc gene ayni. Belki elle tutulur ciddi sorunlarimiz yok ama benim icim bombos, her gune mutsuz uyaniyorum, her seyi tek basima sirtlanmaktan yoruldum. Bosanirsam daha mi mutlu olurum? Surekli bunu dusunuyorum...eski gunlerimizi ozluyorum. Ama o gunlere asla donus yok, cok yiprandik biliyorum...karsimda beni ciddiye almayan, sikayet edince gulen veya sagiri oynayan, ben kizdikca beni ofke kontrol problemini hallet sakinles de gel diyen bir adam var...sorunlarimiza cozum ne olabilir bilmiyorum. Sadece ic dokmek istedim.
Uyanığa gel... bunlar kadınların genlerine kodlanmış yetiler değil. 2 kez deneyip 3. de öğrenilen beceriler.Esim cocuga tek bakamaz. Altini degistiremiyormus bu konuda da cok tartistik. Beceremiyorum deyip isin icinden cikiyor. Yemegini yediremez ya bogulursa yutamazsa diye korkuyormus vs vs liste uzar gider...
Burçlarla alakası yok ki bu işlerin.Eşiniz boğa burcu mu?
Esim cocuga tek bakamaz. Altini degistiremiyormus bu konuda da cok tartistik. Beceremiyorum deyip isin icinden cikiyor. Yemegini yediremez ya bogulursa yutamazsa diye korkuyormus vs vs liste uzar gider...
Vallaha işiniz zor. Çocuğun sorumluluğu annede olmalı zihniyeti ile yetişmiş belli.Valla konustukca kendimi sinir ettigimle kaliyorum. Elestiriye de hic gelemiyor. Bir kac kez boyle yapmayi denedim. Cocuk gece agladi gitmedim. Kendi gitti kalkip aldi cocugu kucagima birakti. Gece beslenmesine ihtiyac diuydugu aylari gectik iki pis pis yapsa uyuyacak ama yookk bebegin oz bakimi benim asli gorevim. O neden uyanik kalsin ki? Ikimiz de ertesi gun ise gidiyoruz ama ben uyanik kalabilirim sorun yok. Cocugu bi saat kdr birakip yuruyuse gittim dondugumde eline vermis tableti kendi de tele bakiyor. Yani resmen senin bana ozellikle sorumluluk verdigini biliuorum o yuzden yapmayacagim al bakalim der gibi
Ay nasıl uyuyabiliyorlar gerçekten anlamıyorum.Kızım 6 aylıktı, birkaç saatliğine işe uğramam gerekti ( aslında izinliydim) . O gün için eşim işe gitmedi bebekle ilgilendi, ben işimi halledip geleceğim sözde.
Eve döndüğümde kızımın uyku saatiydi, anahtarla çok sessiz bir şekilde girdim hani uyuyorsa uyandırmayayım diye.
Salona bir girdim ki eşim kanepede horul horul uyuyor. Kızım ana kucağından kayıp yere inmiş, neyse ki düşmemiş yoksa ağlardı herhalde. ( çocuğun ağlamasına da uyanırdı diye düşünüyorum çünkü) Düşünün ki o çocuk kaç zamandır kıvranıyorsa ortada badisinin çıtçıtları falan açılmış, kaka ensesine kadar çıkmış. Olar tabiki her yere bulaşmış. Bana bir cinnet geldi orda tabi bağır çağır aldım çocuğu kucağıma, eşim ha geldin mi diyerek yatak odasında uyumaya devam etti.
Uzattım ama erkeklerin sorumluluk almamak canına minnet. Zorla alıştıracaksınız. Eşim de çok çabaladı kaytarmak için ama çok da güzel bakar, ilgilenir. Öğrenmek zorundaydı, öğrendi.
Evet aynen boyle. Benim yonlendirmemle oluyordu her sey. Simdi istiyorum ki biraz o bir seyleri dusunsun ama yok. Bana en son soyledigi bu evde kendimi robot gibi hissediyorum sunu yap bu u yap dyeAslında kendiniz söylemişsiniz hep miskin bir insandı ama birazcık istek gaz verme ile herşeyi yapabiliyorduk diye adamın yapısı baştan beri buymuş ama o zaman sizin çabalarınız bu halini azaltıyormuş sonra çocuk olup sizin sorumluluklar arttı sizde onu iteklemek için çaba göstermediniz daha dogrusu buna zaman ve enerji bulamadığınızdan adam dogal sistemine geri dönüp buna alışmış. Ona dogal geliyor çünkü en başından zaten böyle biriymiş sizin zorunuz ile farklı davranıyormuş. Bence kendisine sorumluluk verin çocuga baksın siz de kendinize zaman ayırın eglenmek için onun keyfini beklemeyin yalnız yada bebeginle beraber eglen üzerindeki stresi atmanın bir yolunu bulman lazım
Evet, dort cocugun en kucugu esim. Kvalidem her seyleriylw ilgilenmis. Kayinpederim uzakta calismis. Evde her seye yardimci olan bir baba gormemis esim haliyle. Her seyini annesi yapardi. Market siparisi bile vermez cocuklarina. Dolayisiyla esim.acikca soyleyip kiyas etmese de annesi dort cocugu tek basina buyutup her ise yetisip tek bir sikayet etmemis, ben neden ediyorum, ondan neden bir seyler bekliyorum anlamiyorVallaha işiniz zor. Çocuğun sorumluluğu annede olmalı zihniyeti ile yetişmiş belli.