- 8 Nisan 2017
- 56.730
- 296.253
Yok kız sunumluk kırılmadi daha doğrusu şekerlik kendileri :)) içine uygun 6 li kasemden sonuncu kalanı uydurmustum onu da kırdım bulaşık yıkarken içine düzgün oturan uyan kase bulamadim daha sonraO sunumluğa nasıl kıydın, nasıl kırdın
1 hafta ağlardım herhalde
Kase deyince bir gülme geldiKasem kirildi uygun kasen varsa hemencik senin olsun
Bende ikinci kez anlatırken ampul yandı bendeKase deyince bir gülme geldi
16.Gün iftar Menüsü
Eki Görüntüle 2835680
Domates Çorbası
İskender
Humus
Portakallı Balkabağı Tatlısı
Detaylı tarifleri incelemek için linkleri tıklayın lütfen!
Domates Çorbası
Dünyanın en popüler ve en çok tüketilen meyvelerinden olan domatesin en lezzetli hali ise çorbasıdır. Türk mutfağının en sık tüketilen çorbaların arasında gelir.
Eki Görüntüle 2835681
İskender
İskender, 19. yüzyılda lokanta işleten bir gencin eti farklı bir şekilde pişirmesiyle ortaya çıkan bir yemektir. Gencin adını verdikleri bu yemek, Bursa'nın yöresel lezzeti haline gelmiştir.
Eki Görüntüle 2835682
Humus
Nohut ile tahinin eşsiz buluşması
Eki Görüntüle 2835683
Portakallı Balkabağı Tatlısı
Kabak tatlısı tatlı krizlerinin en kolay tarifidir.Hafifliği,lezzeti ile kışın mutfağımızda sık sık yerini alır.En klasik halini hepimiz biliriz ama portakallısını hiç denediniz mi?
Eki Görüntüle 2835684
Tarifler için teşekkür ediyoruz
isabel
alimiyon
Afiyet olsunNeyseki yarısını buzluğa atmıştımşimdi yeniden görünce aklıma düştü mutfağa doğru gideyim ben
Çok teşekkür ederiz canımNevroşum konuyu takibe aldim cok harika tarifleri böyle menulerle bir araya getirmek de Ramazana has olsa gerekharika lezzetler herkesin ellerine saglik
Nevroş çok özledim seni11.Gün İftar Menüsü
Eki Görüntüle 2832245
Mantar Çorbası
Beşamel Soslu Tavuklu Sultan Kebabı
Perde Pilavı
Bardakta Tiramisu
Detaylı tarifleri incelemek için linkleri tıklayın lütfen!
Mantar Çorbası
Mantar çorbası müdavimleri için hazırladığımız tarif ile iftar sofranızda harikalar yaratma sırası sizde
Eki Görüntüle 2832252
Beşamel Soslu Tavuklu Sultan Kebabı
Tadına doyum olmayacak tavuklu sultan kebabının, içi de dışı da resim gibi. İçi bol sebzeli tavuklu, dışı beşamel soslu ve kaşarlı bu lezzet iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak .
Eki Görüntüle 2832254
Perde Pilavı
Perde Pilavı Siirt yöresine ait çok eski Türk yemeklerindendir. Asıl vatanı Orta Asya’dır. Yemeği oluşturan her malzeme ayrı bir mesaj ve anlam içerir. Kayın valide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık seninde evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle valide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Tıpkı gelinin yeni eve girerken eve, evliliğe bereket getirmesi için başından aşağı pirinç taneleri dökülmesi gibi pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir.Siirtli gelinlere karabiberin neyi temsil ettiği sorulduğunda cevap mizahidir: kaynana.
Eki Görüntüle 2832255
Bardakta Tiramisu
Bugünün iftar menüsünde tatlı kaçamaklarının en tatlısı tiramisu var!Bardakta kolay ve pratik bir tatlı tarifimiz var.
Eki Görüntüle 2832256
Tarifler için teşekkür ediyoruz
isabel
@pearlshine
@Elif Eylul
retro_hippo
Neyse geç olsun güç olmasın
Ramazan bitecek konuya daha yeni rastlıyorum
Yani en önemlisi sağlık olsun, zNeyse geç olsun güç olmasınHayırlı Ramazanlar
Her yıl ,Allah nasip ettiği sürece bu konu ramazan ayında bu bölümde açılacak
İnşallah Seneye de görüşmek duasıyla diyelim o zaman. O günü bekliyciiim :)Her yıl ,Allah nasip ettiği sürece bu konu ramazan ayında bu bölümde açılacakAklınızda olsun