11.Gün İftar Menüsü
Eki Görüntüle 2832245
Mantar Çorbası
Beşamel Soslu Tavuklu Sultan Kebabı
Perde Pilavı
Bardakta Tiramisu
Detaylı tarifleri incelemek için linkleri tıklayın lütfen!
Mantar Çorbası
Mantar çorbası müdavimleri için hazırladığımız tarif ile iftar sofranızda harikalar yaratma sırası sizde
Eki Görüntüle 2832252
Beşamel Soslu Tavuklu Sultan Kebabı
adına doyum olmayacak tavuklu sultan kebabının, içi de dışı da resim gibi. İçi bol sebzeli tavuklu, dışı beşamel soslu ve kaşarlı bu lezzet iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak .
Eki Görüntüle 2832254
Perde Pilavı
Perde Pilavı Siirt yöresine ait çok eski Türk yemeklerindendir. Asıl vatanı Orta Asya’dır. Yemeği oluşturan her malzeme ayrı bir mesaj ve anlam içerir. Kayın valide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık seninde evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle valide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Tıpkı gelinin yeni eve girerken eve, evliliğe bereket getirmesi için başından aşağı pirinç taneleri dökülmesi gibi pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir.Siirtli gelinlere karabiberin neyi temsil ettiği sorulduğunda cevap mizahidir: kaynana.
Eki Görüntüle 2832255
Bardakta Tiramisu
Bugünün iftar menüsünde tatlı kaçamaklarının en tatlısı tiramisu var!Bardakta kolay ve pratik bir tatlı tarifimiz var.
Eki Görüntüle 2832256
Tarifler için teşekkür ediyoruz
isabel
pearlshine
E Elif_Eylul
retro_hippo
Rica ederim canımAaaaa, ben şokarka arkaya 2 gün tarifimi seçmişsin Nevoş, çok mutlu oldum, canımmm, çok teşekkür ederim diğer taraftaki tatlıları görünce moralim bozulmuştu, şimdi keyfim yerine geldi
Senin de eline emeğine sağlık canım, çok uyumlu menüler seçiyorsun,hepimize fikir oluyorRica ederim canımEmeğinize sağlık
Teşekkür ederimSenin de eline emeğine sağlık canım, çok uyumlu menüler seçiyorsun,hepimize fikir oluyor
Emeğinize sağlıkharika bir menü olmuş ❤
Tarihin tozlu yapraklarında tarifimi görmek ne güzel bir mutluluk.12.Gün iftar Menüsü
Eki Görüntüle 2833076
Nohutlu Erişte Çorbası
Hasanpaşa Köfte
Acılı Ezme
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Nohutlu Erişte Çorbası
Davet sofralarımda sıkça hazırladığım çorbamızla karşınızdayız. Doyurucu içeriği ile çorbadan daha da fazlası aslında kendileri.
Eki Görüntüle 2833077
Hasanpaşa Köfte
Hasanpaşa köfte tarifi, köftenin patates püresiyle muhteşem uyumunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
Eki Görüntüle 2833084
Acılı Ezme
Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, acı biber ve nar ekşisiyle kebap sofralarının vazgeçilmez tadı olan acılı ezme tarifimiz iftar sofranıza çok yakışacak
Eki Görüntüle 2833090
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Hem sütlü, hem şerbetli tatlının bir arada olduğu, eşsiz bir tada sahip ve yedikçe yedirtecek muhallebili kemalpaşa tatlısını mutlaka denemelisiniz
Eki Görüntüle 2833092
Tarifler için teşekkür ederim
Elhan
yasminsay
WunderLost
Eloşum çok özledim seniNevoşum nerdesiniz,girdim bulamadımNevreste
Ben de seni,sizi canımEloşum çok özledim seni
Duygularımızın platonik olmaması ne güzelBen de seni,sizi canım
Rice ederim ne demek14.Gün iftar Menüsü
Eki Görüntüle 2834320
Toyga Çorbası
Fırında Tavuk Çöp Şiş
Lazanya
Profiterol
Toyga Çorbası
Yöresel bir çorbamız var bugün.Hem doyurucu hemde lezzetli bir çorba
Eki Görüntüle 2834328
Fırında Tavuk Çöp Şiş
Yumuşacık pişmiş tavuk etlerinin tadına varmak için mutfaktan bekleniyorsunuz. İftara çok lezzetli, fırında tavuk şiş tarifimiz var.
Eki Görüntüle 2834329
Lazanya
Kat kat lazanya hamurları ve aralarında domatesli, kıymalı harç ve beşamel sosu... Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile nar gibi kızarmış lazanya tarifimiz ile sizlerleyiz.
Eki Görüntüle 2834332
Profiterol
Hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek bir tatlımız var.
Eki Görüntüle 2834334
Tarifler için teşekkür ederiz
Tenceresiz kaldim anne
yasminsay
Kukrim
isabel
Sunum kabını istiyorumRice ederim ne demek
Kasem kirildi uygun kasen varsa hemencik senin olsunSunum kabını istiyorum
O sunumluğa nasıl kıydın, nasıl kırdınKasem kirildi uygun kasen varsa hemencik senin olsun