değmeyeceğini bende biliyorum ama bunları bilerek yapmadım keşke elimde olsa içten gelen bir sıkıntı oluyor ama artık iyi olmaya çabalıcam..bu adam için mi kendine eziyet ediyorsun.
eminim ki bu durumunda aileni de üzüyorsundur.
az akıllı olun ya.
değer mi ölmek istemelerine mide kanamalarına, psikolojini özgüvenini yerle bir etmeye.
kendini olduğun gibi kabul et, şükret. o beğenmediğin fiziksel özelliklerini kaybedersen, değerini anlarsın.
seni hırpalayan el adamı için kendine bunları yapma, değmez.
Herşeyi zamana bıraktım zaten ama böyle yüz üstü kalmak ağzını açıp tek bir kelime edememek ettiğin lafların ise hiç umursanmaması yeni sevgilisiyle benimle dalga geçmesi bunları yediremiyorum hakkını dahi helal etmedi ki bana ağırlık veriyor bunlar ve 2 sene geçirdiğim insanla en azından yüz yüze ayrılmak isterdim 2 çift lafımın dinlenmesini isterdim madem ilişkide o kadar seviyorum diyordu benim sevmediğimi düşünüyordu bunu yapması çok zoruma gidiyor yediremiyorum.. tek istediğim pişman olması olmayacak şuan kız onu seviyor mutlular diye umrunda değilim belkide böyle devam edicekler belkide söz nişan evlilikerlini görücem ama ben kimseyi sevemicekmişim kimse beni sevemicek gibi geliyorr..büyük şehirde yaşıyorum ancak yalnızım .. tek istediğim artık kalbimden onu atmak gülerek yine etrafa bakmak aynaya zevk alarak bakmak gözlerimin içinin parlaması inşallah öyle olurr..canim.pardin ben seni baskasiyla karistirmisim. Simdi okudum eski konunu. Sen asik oldugun icin o cocuk sana mukkemmel geliyor. Ayrica hemen baskasiyla cijmaya basladigi icin yedirememissin olay bu yani.. Ama.o kizi sevse hemen sevgili olmazdi sirf bosluk doldurmak icindir buyuk ihtimal. Diyelim ki seviyor o da onun karakteri bak sandigin kadar mukemmel degil. Daha 4 ay olmus uzmanlar bile ask acisi 6 ayda geciyor diyor :) kendini bu kadar skma baskasiyla olamam deme oluyor insan. Ben bu ilk ask meselesini lise 2 de yasadim onu kusursuz saniodum ama ohoo ne acilar cektim ettim meger onun umrunda degilmis ne salakmisim diyip guluyorum simdi. Kimse ilk askiyla omurboyu beraber olcak degil.olan da cok az.. Gececek kemdini bu kadar birakma zaman gecsin biraz daha zaman..
Allah şifa versin canım .. tabikide şükrediyoru mama arada geliyorlar işte.ama iyi olmaya çalışıcam.
Ideallerim var çok şükür zaten istediğim bölümü okuyorum bu yüzden de aramız açıldı zaten ben başka şehre gitmek zorunda kaldım ve benim oraya gidince değiştiğimi düşündü güvenmedi bana hiç.. Biliyorum nasıl hayatlar nasıl hastalıkların olduğunu bölümüm sağlık bölümü ancak insan ne olursa olsun içinden gelen hislere dur diyemiyorum keşke durdurabilsek ama bundan sonra içimden geçeni dışıma vurmucam vurdukça daha kötü oluyor insan bundan sonra kendime iyi davranıcam isyan etmicem dün bir kaza geçiriyordum zaten cadde de çukura düştüm ve araba dibimden sıyırdı geçti sol tarafım komple morardı ve düşünüyorum dünden beri Allah beni uyardı bu yüzden bundan sonra daha çok hayata tutunup Rabbime sığınıcam eski sevgilim yeni sevgilisiyle ayrılık yolundalar zaten araları bozulmuş aldım kız çk kötüymüş etme bulma dünyası ben bundan sonra Allahtan başkasına inancım yok o herşeyi gözetiyor görüyor eğer hayata geldiysem benimde bir amacım var demek ki bundan sonra o amaçlarımı gercekleştirmek iyi bir insan olabilmek için çabalıcam..Çevrendeki o "güzel ve bakımlı " kızların neredeyse hepsi birbirine benziyor bunu fark ettin mi? Kapitalist sistem bize "güzel kadın", "ideal kadın " gibi kalıplar dayatıyor. Güzel kadın nasıldır örn: Adriana Lima güzel ve ideal kadındır diyor sistem. Herkes Adriana Lima ve onun gibi olan kadınların güzel olduğunu düşünüyor, elbette güzeller ancak sadece onlar gibi olan kadınlar güzel değil, sen de güzelsin, sivilcesi olanlar, fazla kilosu olanlar, diş teli olanlar, kısa olanlar ve daha aklıma gelmeyen ancak sistemin bize "güzellik " olarak göstermediği özellikleri olan tüm kadınlar güzel. Kendini sev, kendinle barış çok rahatsız oluyorsan ve psikolojik durumun düzelecekse estetik yaptır. Bu arada ünv. yıllarımda yakışıklı bir çocuk vardı asistandı. Bahar şenliklerinde kız arkadaşını getirmişti yanında, öyle şeyler söylediler ki kızın görüntüsü hakkında (ne kilosu kaldı, ne sumo güreşçiliği, ne gözleri, ne boyu) muhtemelen çocuğun kulağına da gitmiştir ancak güzel kavramı onun için başka olmalı ki geçenlerde düğün fotoğraflarını gördüm facebookta. Psikiyatriste bencede git ve ilaç tedavisi uygular ise lütfen aksatmadan sürdür. Engelli insanlar, akıl sağlığı kötü durumda insanlar var, duyduğunda dehşete kapılacağın olaylar yaşamış insanlar var... Kendi sahip olduğun hayatı fark et, önünde uzun yıllar var, çok güzel bir gelecek var hayallerin olsun, ideallerin olsun onlar için uğraş ve pozitif düşün.
Teşekkür ederim bundan sonra kendimi ve beni sevenleri sevicem..amin, rabbim diğer gözümü bana bağışlasın. kafama takmıyorum, bana Allahtan gelmiş.. yapabileceğim bir şey yok artık. tedavisi de mümkün değil zaten. ÖNCE KENDİNİ SEV, benim yaptığım gibi :)
Aynen öyle babam hiçbir şeyimi eksik etmez gece gündüz demedi çalıştı ancak hep maddiyat maneviyat aslında hayata baktığımızda daha önemli insanın ruhu doymadı mı ruhu sağlam olmadı mı eline ne geçse mutlu edemiyor bazen.. Biz evde çok sevgiyle büyüyen bir aile değildik yani diyolog bile eksiktir ben evde babamda bulamadığım yakınlığı sıcaklığı dışarda onda buldum yani aileme derdimi hiçbir zaman anlatamadım paylaşamadım bu yüzden onda bu yakınlığı görünce beni dinleyen briini görünce kapıldım özgüven deseniz yok zaten çok kısıtlandım şu yaşımdayım hala daha dışarı çıkamam çıksam bile en fazla 4 saat o da akşam 6 olmadan evde felan ve çok nadir ve yeni yeni çıkmaya gezmeye başladım üniversitenin etkisi var bunda üniversiteye gittim ancak hala orda arkadaş gruplarına gidip gezmeye gidemiyorum o kadar eve alışmışım ki bana yatak her zaman daha cazip geliyor yalnız kalmak yani..ama şunuda söyleyim kapıldığın kişide bir gün günü geldiğnde hiç üzüntüne gözyaşına ortak olmamış gibi bir damla göz yaşına bakmadan çekil gidebiliyor..keşke insanlar böyle olmasa..Depresyondasın ve tedavi imkanın var... ah ailelerimiz bize değersiz hissettiriyor öyle büyütüyor büyüyüncede baskaları değer vermiyor... kendine değer ver yazık değilmi sacına gözüne yüzüne... sen sana değer vezmezsen kimse vermez... aşk... tutunmak dert ortağı diyosun kavuşunca el olur bide o vurur..
Çok güzel yazmışsınız.herşey için çok şükür herşey insanlar için zaten yaşadıkça güçlü olmayı sabırlı olamyı şükretmeyi hayatta pozitif olmayı öğrenicem..dediğiniz gibi ilk 2 hafta üstüne düşmem dahada. Soğuttu kendini geriye çekti ..umarım herşey güzel olur herkes için..Guzellik kesinlikle enerjiyle doğru orantılı. Bir hocamizin yzunde de cok sivilce vardi ve izleri ancak hep güler, hos sohbet enerjik biridir. Bize göre en guzel hoca oydu:) esine gore de oyle ki evlenmis. Sen kendi enerjini dusuruyorsun arkadasim. O yüzden de kendini beğenmiyorsun. Yasam enerjin olmazsa elbette kendini güzel bulmazsin.
Yakinlarimin olmesinden korkuyorum demissin bu psikolojinin cok düzgün olmadığını gosteriyor. Inancinda varmis o halde bu ayrilik kisa bir sureden ibaret boyle düşün. Dunyada kim kalmis? Konan görüyor. Bu kadar hakiki bir gerçekten kacamayiz. Korkunla yuzlesip kabullenmelisin.
Seni aldatan biri icin yas tutmaya devam edersen kendini berbat hissetmende normal canim. Hic degmiyor inan. Ben ilk safiyane davrandigimda kandirildim ve o hissi biliyorum. O kadae gereksiz yere duygysal dusunmusum ki smdi kendime gülüyorum:) hem sen aldatilp adama nicin yazıyorsun? Bu sekilde donmesini sağlayamazsın. Aksine senden iyice sogumustur.
Kendin hakkında gercekci değilsin. "Cevremdkiler guzel" diyosun bende sana sanki herkes cok mu guzel diyecektim:)sen zaten oyle dusuniyormussun. Benmde kusurlarm var. Hepimizinde var. Ellerimiz tutuyor mu? Şükür. Gozlerimiz görüyor mu? Şükür. .. sukretmek seni daha huzurlu hissettiricek kendinden sikayet etmeyi birak. Kalbinden geçse diline gelmesin.
Ideallerim var çok şükür zaten istediğim bölümü okuyorum bu yüzden de aramız açıldı zaten ben başka şehre gitmek zorunda kaldım ve benim oraya gidince değiştiğimi düşündü güvenmedi bana hiç.. Biliyorum nasıl hayatlar nasıl hastalıkların olduğunu bölümüm sağlık bölümü ancak insan ne olursa olsun içinden gelen hislere dur diyemiyorum keşke durdurabilsek ama bundan sonra içimden geçeni dışıma vurmucam vurdukça daha kötü oluyor insan bundan sonra kendime iyi davranıcam isyan etmicem dün bir kaza geçiriyordum zaten cadde de çukura düştüm ve araba dibimden sıyırdı geçti sol tarafım komple morardı ve düşünüyorum dünden beri Allah beni uyardı bu yüzden bundan sonra daha çok hayata tutunup Rabbime sığınıcam eski sevgilim yeni sevgilisiyle ayrılık yolundalar zaten araları bozulmuş aldım kız çk kötüymüş etme bulma dünyası ben bundan sonra Allahtan başkasına inancım yok o herşeyi gözetiyor görüyor eğer hayata geldiysem benimde bir amacım var demek ki bundan sonra o amaçlarımı gercekleştirmek iyi bir insan olabilmek için çabalıcam..
Pek sanmıyorum ama umarım öyle olur umarım unuturum.Umuyorum herşey o kadar istediğin gibi olur ki bugünlere baktığında tebessüm ederek hatırlarsın.
Aynen cnm iletisim... yanlızlık iyidir.. insanlar kötü...Aynen öyle babam hiçbir şeyimi eksik etmez gece gündüz demedi çalıştı ancak hep maddiyat maneviyat aslında hayata baktığımızda daha önemli insanın ruhu doymadı mı ruhu sağlam olmadı mı eline ne geçse mutlu edemiyor bazen.. Biz evde çok sevgiyle büyüyen bir aile değildik yani diyolog bile eksiktir ben evde babamda bulamadığım yakınlığı sıcaklığı dışarda onda buldum yani aileme derdimi hiçbir zaman anlatamadım paylaşamadım bu yüzden onda bu yakınlığı görünce beni dinleyen briini görünce kapıldım özgüven deseniz yok zaten çok kısıtlandım şu yaşımdayım hala daha dışarı çıkamam çıksam bile en fazla 4 saat o da akşam 6 olmadan evde felan ve çok nadir ve yeni yeni çıkmaya gezmeye başladım üniversitenin etkisi var bunda üniversiteye gittim ancak hala orda arkadaş gruplarına gidip gezmeye gidemiyorum o kadar eve alışmışım ki bana yatak her zaman daha cazip geliyor yalnız kalmak yani..ama şunuda söyleyim kapıldığın kişide bir gün günü geldiğnde hiç üzüntüne gözyaşına ortak olmamış gibi bir damla göz yaşına bakmadan çekil gidebiliyor..keşke insanlar böyle olmasa..
Evet yalnızlık değil de insanlara mesafeli olmak daha iyidir. En güvendiğin insan bile gün geliyor gözyaşına bakmıyor hele bir insanın üzüntüsünden keyif alan insanlar var..Aynen cnm iletisim... yanlızlık iyidir.. insanlar kötü...
Eski ama eskimeyen insanlar var ..ama ben unutucam inanıyorum buna. Sivilcelere gelincede 1 yıl tedavi oldum 1 yıl sonra tekrarladı sürekli cildiyeciye gidiyorum pek ilgilenmiyorlar bir krem yazıyorlar geçiyorlar geçmiyor maalesef bu yüzden yarın yine gidicem keşke arkadaşınız kadar şanslı olsaydım iyi bir doktira denk gelseydim benimde bebek gibi cildim olsaydı artık..tel konusunda da 4 yıla girdim daha dişlerin oturuşu duzelmedi ki benim dişlerim o kadar kötü ddurumda değildi maalesef öneri uzerine gittik bu doktora ama bu konuda pek iyi çıkmadı .. Nyani artık hayırlısı diyorum çk takılmamaya çalışıyorum artık..herşeye binlerce kez şükür..Değinmek gereken pek çok konu olsa da başlıca bir kaçı hakkında fikir belirtmek istiyorum.
İlk önce eski sevgiliniz. Adı üzerind eo artık eski. Şu anda depresyondasınız ve onun için bu kadar dağılmış bir haldesiniz. Psikologdan utanmak gibi bir lüksünüz de yok. Onların işi sizi dinlemek. Yargılayacakta değiller. Derdinizi tam olarak anlatmazsanız nasıl derman bulacaksınız ??
Güzellik - çirkinlik kavramlarına gelince de. Bunlar çok farklı kavramlar. Kime göre ya da neye göre güzel ?? Kalıpsal güzelliklere takılmayın. Herkesin güzel bulduğunu siz güzel bulmayabilirsiniz ya da sizin güzel bulduğunuzu diğerleri çirkin bulabilir.
Sivilcelere gelince çözümü çok basit en yakın zamanda bir cilt uzmanına görünüyorsunuz size gerekli kremleri veriyor düzenli kullanıyor ve sivilcelerinizden kurtuluyorsunuz. Benim ortaokulda bir sınıf arkadaşım vardı sivilceden yüzü görünmezdi düzenli olarak kremlerini kullandı ne bir iz ne bir leke kaldı cildinde bebek gibi oldu.
Tellere gelince vakti geldiği zaman teller zaten çıkarılacak. Tel takmak kötü birşey değil ki ?? O teller dişlerinizden çıktığı zaman o kadar düzgün dişleriniz ve gülümsemeniz olacak ki giden zaman umurunuzda bile olmayacak.
Makyaj vb. şeylerin yakışmaması da şu an depresyonda olduğunuz ve cildiniz sorunlu olduğu için öyle geliyor. Bu sorunlarınız bittiği zaman herşeyin ne kadar yakıştığınızı siz de fark edeceksiniz.
Kendinizi sevin , kendinize bakın gerisi gelecek zaten.