• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Istemiyorsaniz yapmayin. Sartlariniz uygun degilse (maddi, manevi, fiziksel vs) yapmayin.
En onemlisi, en basta dedigim; istemiyorsaniz yapmayin :)
Bakacak, buyutecek, bu buyuk sorumlulugu tasiyacak sizsiniz. Karar sizin elbet.
Ben ozgurlugune duskun, gezen, tozan, bircok kulturel, sosyal ve de sportif aktiviteleri seven biriyim. Ama cocuk sevgisi bi kere beynime, kalbime bi girdi; gozum hicbir sey gormedi :) Onu cook istedim, Allah omur versin kuzuma, kirpiginin teline kurban olurum :)

Esinize zamana ihtiyaciniz oldugunu hazir olmadiginizi soylediginizde cok israrci degilse sorun da yok zaten.
Millet konusur zati hep.

Allah uzun ömürler versin kuzucuğa :KK200: tam olarak sizin içinize düşen sevgiden istekten gelmesini istiyorum... aksi takdirde baş edemem... Hayırlısı.

Soranları boğucam artık :KK70: hayır sana ne. Benim arkadaşım 3 kez tüp bebek tedavisi gördü. Ve kimseye de söylemedi. Her negatif sonuçta tek başına ağladı. Ama insanlar o arada "hâlâ yok mu?" diye sormaktan asla vazgeçmedi. Ben asla kimseye sormam. Kimsenin ne yaşadığını bilemezsin ...
Paramız yok de
Sorunlarımız var de
Olmuyo tedavi görüyoruz de
Aklına o an ne geliyosa söyle savuştur derim
Anca o dilden anlıyolar :)

Ay hayırrrr :))) ne bileyim. Kandırmadım hayalleriyle oynamadım onun :)) O istiyor zaten. Tabi çocuk ismi falan düşünmüşlüğümüz var. Bende evlilikten sonra çocuk isteği hâlâ yok. Olur zamanla sanmıştım. Sanırım olmayacak da...
Hah sorunu bulduk:) kusura bakma ama esini resmen kandirmissin! Cocugun ismini bile dusunun ama evlenince cocuk istemem. Haksizlik yapmissin net, hayaliylede oynuyosun adamin

Eşin istiyorsa durum farklı, biraz daha başbaşa kalıp birkaç yıl sonra düşünebilirsiniz.
Zaten kedi annesiyseniz o da evlat bana göre ama çiftlerden biri istiyorsa insan çocuk mecburi gibi (yegenim teyze senin neden insan çocuğun yok diyor bana o geldi aklıma farklı yere çekilmesin diye belirteyim :)

Sanırım bir sorun da, eşimle mutlu giden bi evliliğim, kurduğum bi düzenim, görmek istediğim yerler ve eşimle yalnız geçirmek istediğim zamanlar var... Bu birbirimize geç kavuşmaktan mı bilmiyorum. Biz 4 sene uzak mesafe ilişkisinden sonra evlendik. .

Evli bir kadın değilim ama benim fikrime göre hazır değilsen veya istemiyorsan 3. kişilerin dileklerini dinlememen. Tabiki eşinin isteğini önemsemelisin baba olmak istemek çok doğal bir istek fakat hepimiz biliyoruz ki 9 ay karnında taşıyacaksın senin için zorlu dönemler gelecek. İstenmeden yapacağın çocuk ve doğum ve sonrası sürecindeki zorluklar istememeni harlayabilir. Bu da çocuk gelişimini kötü etkileyebilir. Bence ister istemez yansıtılır bu çocuğa. Tabi evladını kucağına aldığında tam tersi de olabilir. Bunun için iyi düşünmelisin ve eşinle de bütün detayları düşüncelerini konuşmalısın

Evli bir kadın değilim ama benim fikrime göre hazır değilsen veya istemiyorsan 3. kişilerin dileklerini dinlememen. Tabiki eşinin isteğini önemsemelisin baba olmak istemek çok doğal bir istek fakat hepimiz biliyoruz ki 9 ay karnında taşıyacaksın senin için zorlu dönemler gelecek. İstenmeden yapacağın çocuk ve doğum ve sonrası sürecindeki zorluklar istememeni harlayabilir. Bu da çocuk gelişimini kötü etkileyebilir. Bence ister istemez yansıtılır bu çocuğa. Tabi evladını kucağına aldığında tam tersi de olabilir. Bunun için iyi düşünmelisin ve eşinle de bütün detayları düşüncelerini konuşmalısın

Kesinlikle ben de sizin gibi düşünüyorum. Teşekkür ederim

Sanırım bir sorun da, eşimle mutlu giden bi evliliğim, kurduğum bi düzenim, görmek istediğim yerler ve eşimle yalnız geçirmek istediğim zamanlar var... Bu birbirimize geç kavuşmaktan mı bilmiyorum. Biz 4 sene uzak mesafe ilişkisinden sonra evlendik. .
Tamam işte 5-6yıl zamanın var daha geç değil gez toz sonra zaten arayış başlıyor.
Hem çocukla da gezilir. Ben 39 yaşındayım çocukta yok eee kocada sıktı yani hep başbaşa nereye kadar:KK53:
Tabi ben hep çocuk severdim ama eşin istiyorsa sen de ileride düşün canım

Tamam işte 5-6yıl zamanın var daha geç değil gez toz sonra zaten arayış başlıyor.
Hem çocukla da gezilir. Ben 39 yaşındayım çocukta yok eee kocada sıktı yani hep başbaşa nereye kadar:KK53:
Tabi ben hep çocuk severdim ama eşin istiyorsa sen de ileride düşün canım

Yaaa ne güzel dediniz. Olmadı 15 20 yumurtamı aldırıp dondururum akarken doldurayım diye :D sizde var mı peki yoksa hiç düşünmediniz mi? Evet sanırım ben kocamdan sıkılmadım daha :D

Evet. Zaten önünde sonunda olacak. İstesem de istemesem de bu bi zorunluluk bizim gibi toplumlarla.
Böyle düşünmeyin. Anne olmak (biyolojik bir problem yoksa) çok kolay ama annelik gerçekten zor ve sabır işi. Kendinizi hazır hissetmeden çocuk yapmayın. Bu baskılar yüzünden kadınlar doğum sonrası depresyondan çıkamıyor. Doğan yavruya da yazık oluyor. Anneanne, babaanne, baba ne kadar yardımcı olursa olsun yükün çoğu sizde olacak.

Yaaa ne güzel dediniz. Olmadı 15 20 yumurtamı aldırıp dondururum akarken doldurayım diye :KK70: sizde var mı peki yoksa hiç düşünmediniz mi? Evet sanırım ben kocamdan sıkılmadım daha :KK70:
Aaaa bak çok güzel fikir dondur mutlaka, bende gezeyim biraz dedim bir de rahata alışmıştım 35 de yumurta bitti çocuk yok tabi.
Kuşlarım var sokak kedilerim köpeklerim var anneyim yani.

Bir de en mükemmel koca bile bir süre sonra bi offf dedirtir.
Çok severim eşimi ve sorunsuz evliliğimiz de olsa aşk kalmıyor

Aaaa bak çok güzel fikir dondur mutlaka, bende gezeyim biraz dedim bir de rahata alışmıştım 35 de yumurta bitti çocuk yok tabi.
Kuşlarım var sokak kedilerim köpeklerim var anneyim yani

Olsun ne mutlu size. Hayvan annesi olmak bence mükemmel bi olay. Hep mutlu olun inşallah birlikte :KK200:

Böyle düşünmeyin. Anne olmak (biyolojik bir problem yoksa) çok kolay ama annelik gerçekten zor ve sabır işi. Kendinizi hazır hissetmeden çocuk yapmayın. Bu baskılar yüzünden kadınlar doğum sonrası depresyondan çıkamıyor. Doğan yavruya da yazık oluyor. Anneanne, babaanne, baba ne kadar yardımcı olursa olsun yükün çoğu sizde olacak.

Kesinlikle öyle. Ben de 2 yıl daha beklicem bakalım...

tabi ki herkes anne olmak daha doğrusu doğurmak zorunda değil,
zaten dünya yeterince kalabalık,
ekonomik krizler, savaşlar, çevresel faktörler, kıtlık ve nükleer tehlikelere girmiyorum bile.
ayrıca neden kendinize ömür boyu taşıyacağınız bir sorumluluk yükleyesiniz ki?

tabi ki herkes anne olmak daha doğrusu doğurmak zorunda değil,
zaten dünya yeterince kalabalık,
ekonomik krizler, savaşlar, çevresel faktörler, kıtlık ve nükleer tehlikelere girmiyorum bile.
ayrıca neden kendinize ömür boyu taşıyacağınız bir sorumluluk yükleyesiniz ki?

Valla ağzınız bal yesin

Back