• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.069
10.872
248
Merhaba arkadaşlarım. 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Gel gelelim ki başta eşimin ailesi sürekli bebek beklentisi içindeler(olağan olarak).

Ben eşimle çok şükür çok mutluyum. Hiçbir sıkıntımız yok.

Şunu düşünüyorum ki her kadın anaç ve anne olmak için yaratılmamış zannımca. Çocukları severim onla ilgili bir sıkıntım yok. Ama evliliğim süresi boyunca hiçbir zaman bir çocuğa "benim de olsa" diyerek, içimden geçirerek bakmadım. Etrafımdaki insanlar çocuğum olmayacak diye benden çok korkuyorlar. Ki ben tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Her gün gözümün önünden onlarca kadın geçip gidiyor. Onların acı ve meşakkat dolu tüp bebek serüvenlerine şahit oluyorum. Ama bana sorduklarında "ya senin de olmazsa 30 yaşındasın" diye. "Olursa olur. Olmazsa olmaz" deyip geçiyorum . O zaman da garipseniyorum diğerleri tarafından.

İşin özü, eşim de kabul etse kimseyi takmayıp hiçbir zaman çocuk sahibi olmasam ah demem gibi geliyor bana.

3 yıldır çeşitli sebeplerle bebek işini erteliyoruz ve bu benim işime geliyor.

Siz ne dersiniz hanımlar? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Gercekten çocuk isteyen ve sorumluluğu taşıyabilecek insanlar çocuk sahibi olsun zaten. Aksi taktirde çünkü hem anne hemde çocuklar mutsuz oluyor. Bence duruşunuz bu ise elalem icin bozmayın. Nasil mutlu olacaksanız öyle. Ilerde belki fikriniz değişir, belli olmaz, ama kimse bu konuda baski kurmamali

Esinle bu konuda hemfikirsen sorun nedir? Tabiiki anneanne babanne olmak istemeleri normal ama gece uykusuz kalio 9 ay tasiyip emzirecek omur boyu ebeveynlik yapacak olan sen ve esin. O yuzden ne istiyosan onu yap, baskalari hep bisey bekler ve konusur

Esinle bu konuda hemfikirsen sorun nedir? Tabiiki anneanne babanne olmak istemeleri normal ama gece uykusuz kalio 9 ay tasiyip emzirecek omur boyu ebeveynlik yapacak olan sen ve esin. O yuzden ne istiyosan onu yap, baskalari hep bisey bekler ve konusur

Eşimle hemfikir değiliz. Olsak zaten o konuyu kapatırım...

Ee bunu evlenmeden konusmadiniz mi? Hic cocuk hayali kurmadiniz mi? Sahsen konusup yan cizenlerde oluyo sonradan gerci. Esim istemeseydi bosardim onu.. niye? Cunku flirt zamani vs cocuk hayalimizi konusurduk. Sonradan istemiyom dese yapamazdim sanirim

Ee bunu evlenmeden konusmadiniz mi? Hic cocuk hayali kurmadiniz mi? Sahsen konusup yan cizenlerde oluyo sonradan gerci. Esim istemeseydi bosardim onu.. niye? Cunku flirt zamani vs cocuk hayalimizi konusurduk. Sonradan istemiyom dese yapamazdim sanirim

Bu sonradan oluşan bi duygu. Hiçbir zaman bi çocuk istemeyeceğimi düşünmemiştim . Sonradan oluşur ya bazı duygular. Bende 3 yıldır tık yok :110:

Her evli kadın anne olmak zorunda değil elbette ama siz bu konuda eşinizle hemfikir değilsiniz ki zaten..

Değil tabiki
Cocukları cok severim ama istemiyorum henüz psikolojik olarak hazır değilim
Dediğin gibi en samimi olmadıgım bile soruyor yokmu bişey diye
Size ne de diyemiyorsun
Artık sorunlarımız var diyorum susturmak icin alısamadım evliliğe diyorum hazır değilimi kimse anlamıyor cunku

hayir tabiki neden mecbur olsun herkes anne yada baba olmak zorunda değil bu bir tercih meselesi
boyle baskilar yuzunden belkide cocugu olmayan insanlar kendilerini hep eksikmis gibi hissediyorlar bu konuda
3 yil tedavi gordum ben hep olursa olur olmazsada napalim kader kismet derdim ama etrafi bir gor sanki onlarin cocugu olmamis baskilar laf vurmalar tedavi surecinde oldugunu ve sonsuz morale ihtiyacin oldugunu bildikleri halde aptal aptal konusanlar kimse icin cocuk yapmayin o arayanlar laf sokanlar simdi nasilsin (manen) bir ihtiyacin varmi diye sormuyorlar bile 1 saat anneme birakip kuafore gidiyorum daha koltuga oturmadan basliyo ne zaman geliyosun diye anlayacaginiz millet bayiliyor insanlarin hayatiyla ilgili her karara burnunu sokmaya oyuzden hiic takmayinda duymayinda

Istemiyorsaniz yapmayin. Sartlariniz uygun degilse (maddi, manevi, fiziksel vs) yapmayin.
En onemlisi, en basta dedigim; istemiyorsaniz yapmayin :)
Bakacak, buyutecek, bu buyuk sorumlulugu tasiyacak sizsiniz. Karar sizin elbet.
Ben ozgurlugune duskun, gezen, tozan, bircok kulturel, sosyal ve de sportif aktiviteleri seven biriyim. Ama cocuk sevgisi bi kere beynime, kalbime bi girdi; gozum hicbir sey gormedi :) Onu cook istedim, Allah omur versin kuzuma, kirpiginin teline kurban olurum :)

Esinize zamana ihtiyaciniz oldugunu hazir olmadiginizi soylediginizde cok israrci degilse sorun da yok zaten.
Millet konusur zati hep.

Esinle cocuk konusunu konusmadiniz mi? O zaman istiyo gibi yapip simdi istemiyosun yani?

Ay hayırrrr :))) ne bileyim. Kandırmadım hayalleriyle oynamadım onun :)) O istiyor zaten. Tabi çocuk ismi falan düşünmüşlüğümüz var. Bende evlilikten sonra çocuk isteği hâlâ yok. Olur zamanla sanmıştım. Sanırım olmayacak da...

Eşin istiyorsa durum farklı, biraz daha başbaşa kalıp birkaç yıl sonra düşünebilirsiniz.
Zaten kedi annesiyseniz o da evlat bana göre ama çiftlerden biri istiyorsa insan çocuk mecburi gibi (yegenim teyze senin neden insan çocuğun yok diyor bana o geldi aklıma farklı yere çekilmesin diye belirteyim :)

Hayır bide simdi yapsan bi cocuk bu sefer ikinciyi isteyecekler
Sonu yokki

Soranları boğucam artık :D hayır sana ne. Benim arkadaşım 3 kez tüp bebek tedavisi gördü. Ve kimseye de söylemedi. Her negatif sonuçta tek başına ağladı. Ama insanlar o arada "hâlâ yok mu?" diye sormaktan asla vazgeçmedi. Ben asla kimseye sormam. Kimsenin ne yaşadığını bilemezsin ...

Back