Her ay sonu iflasın eşiğinden dönen eşim...

ezgice_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
10
8
1
31
eşim ev dekorasyon işi yapıyor. Ülkenin genel ekonomik koşulları, faizlerin yüksek olması, insanların ev alamaması ya da mevcut evlerini tadilata sokamaması gibi nedenlerden inşaat sektörü durma noktasına geldi. Eşim de bu durumdan nasibini aldı tabi. Yaşadığımız şehirde ev dekorasyon denilince akla gelen ilk isimlerden biriyken 2 yıl içinde yavaş yavaş dükkan kirası, malzeme borçları, usta ödemeleri, personel maaşları gibi bir çok noktada ödemelerini yapamayacak hale geldi.
Ben mühendisim çalışıyorum ancak yarım gün çalıştığım için asgari ücret alıyorum. Kızım çok küçük annemin sağlık durumu pek iyi değil dolayısıyla yarım gün bakabiliyor patronum da anlayış gösterip çocuğu kreş yaşına getirene kadar yarım gün çalışabilirsin deyince doğum izninden sonra bu şekilde çalışmaya başladım.
Eşimin işleri bozulunca faturalar hariç ( otomatik ödemede ) eve herhangi bir katkı sağlayamamaya başladı pazar market masraflarını çocuğun masraflarını ben karşılıyordum. Fakat son zamanlarda eşim benim ek hesaplarımdan yüklü miktarda para çekmeye bana kredi çektirmeye başladı ve tahmin edersiniz ki ödeyemiyor. ( Resmi maaşım mühendisler odasının belirlediği maaşa göre yatıyor ben asgari ücret tutarını alıp gerisini şirkete iade ediyorum bu sebeple ek hesap limitlerim çok yüksek ve bankalar yüksek krediler veriyor bana )
" lütfen benden para isteme beni çok zor durumda bırakıyorsun evimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geliyorum " dediğimde mahcup bir ifadeyle başka çaresinin olmadığını bir şekilde ödeyeceğini söylüyor ben de kıyamayıp istediği miktarı gönderiyorum.
Eşim bu iş için çok çalıştı çok emek verdi zamanında da çok iyi işler yapıp çok güzel paralarda kazandı ama ticaret bu ne olacağı belli olmuyor işte eskiden gönlümüzce gezip tozup yiyip içerken bir hafta pazara gidip bir hafta gidemeyecek duruma geldik. Yine de bu günümüze sonsuz şükürler olsun. Eşime çok üzülüyorum özgüveni çok düştü hep moralsiz hep dalgın, düşünceli. Sağ olsun stresini eve yansıtmaz bağırıp çağırmaz olabildiğince çocuğuna ilgi göstermeye çalışır ama yüzü gülerken içinin ağladığını bilmek çok yaralıyor beni. Ne yapacağımı nasıl destek olacağımı bilmiyorum benim de dengem çok bozuldu.
Özellikle bu yollardan geçmiş ya da geçmekte olan arkadaşlarımdan destek mesajları bekliyorum. Çok doluyum herkese de anlatılmıyor sık sık ağlarken buluyorum kendimi şımarıklık mı ediyorum acaba onu bile bilmiyorum sanırım bir depresyona sürükleniyorum kızım için güçlü olmak zorundayım biliyorum.

Eeee çözüm belli değil mi, stabil işi olan sensin sne tam gün çalışacaksın eşinde ev işlerine ve çocuğa bakacak. Daha çok para getirirsen sorunlarınız çözülür.
dükkan içindeki mallarla birlikte 9 10 milyon değerinde bu paralara şu ekonomide dükkanı devredemiyor çok daha düşük bir paraya devretmeye kalktığında borçlarını ödeyemiyor. Ay sonunda ödemeye sıkıştığı meblağlar az buz değil 1.5 2 milyon tutarında

Belinizi doğrultana kadar tam gün çalışın, çocuğada eşiniz baksın biraz borçlar hafifleyince işleride açılırsa düze çıkarsınız. Bi süre deneyin olmazsa eşiniz maaşlı işe girecek mecburen

Eeee çözüm belli değil mi, stabil işi olan sensin sne tam gün çalışacaksın eşinde ev işlerine ve çocuğa bakacak. Daha çok para getirirsen sorunlarınız çözülür.
Gayet makul bir çözüm sunmuş arkadaş. Yarım gün anneniz bakar o sırada eşiniz işlerini halleder kalan günü babasıyla geçirir sizde tüm gün çalışıp almanız gereken maaşı alırsınız biraz refaha çıkarsınız diğer türlü çok zor

Buda çok fazlaymış siz tam gün çalışsanız bile katkısı olmayabilir bi durumda. Edindiğiniz mallar var mı peki? Satıp kredileri hafifletebilceğiniz, en azından bi kaç kalem borç silinir

O borclara zaten bir sey yapamazsin bebisim, ama adma eve para getiremiyor net sekilde en azindan ailenizi gecindirecek parayi getirmis olursun.

Öncelikle umarım tez vakitte bu günler geçer.
Herkes ticaret yapamaz , mesleği nedir ( ev dekorasyon demişsiniz ) bu süreçte sabit bir işe girmeli illa işimin patronu olacağım dememeli.

Vakti zamanı gelince şartlar uygunsa tekrar dener , şimdi çocukla maceraya gerek yok.

Ticaret bu ne olacağı belli değil diye bir şey yok , gelir belli gider belli , iyi kazanırken işler iyi gitmezse ne yaparım diye düşünememiş eşiniz sadece, olan olmuş sabit bir iş baksın bence.

Buda çok fazlaymış siz tam gün çalışsanız bile katkısı olmayabilir bi durumda. Edindiğiniz mallar var mı peki? Satıp kredileri hafifletebilceğiniz, en azından bi kaç kalem borç silinir
benim eski model bir aracım var en fazla 350bin lira falan eder henüz sıra ona gelmedi gelir yakında :) başka da bir şeyimiz yok maalesef evimiz kira

evet aslında babası da ticaretle uğraşmış ve zamanında iflas etmiş bir insan. ondan feyz alıp yatırım yapabilirdi geleceği düşünerek hareket edebilirdi ama yapmadı. benim yedi sülalem memur zaten anladığım şeyler değil ticaret sonuç olarak bugün bu durumdayız

Çok paralar kazanıldığı dönemde yatırım için bişeyler yapılmamış anlaşılan . 350 binlik aracınız satılırsa sizin üzerinizden cekılen eksi hesapları kredileri kapatmaya bakın elinizdeki tek gelirden de olmayın . Asgarı ücretle hem kira hem gecınme hem bebek çok zor olur zaten .

Sezon bayramdan sonra açılır die düşünüyorsanız düşünmeden bian evvel elini taşın altına atsın eşiniz elindeki malzemeden biraz satsın az uz demeden sizi düzlüğe çıkaracak kadar eğer Türkıye de yaşıyorsanız malesef bayram sonu derler tatil yorgunluğu derler keyfi iş yaparlar 2-3 aya kurban geldı derler yine yatarlar tam piyasa açılıyor derken tatil zamanı gelir arkasına kış gelir yıl başı gelir aman yılbaşı gelıyor pahalanacak denilir o arada değirmen azcık döner falan eşimde ticaretle uğraşıyor her zaman der bu esnafın yorgunluğu hic bitmiyor kimsenın çalışası yok die . Genelde bu duruma gelenler de zor toplanır maddiyata cevirebılıcek mal varlığınız yoksa eşiniz meslegı yapacağı başka bi işe bakıp eksiden gitmek yerıne çalışıp cebınden yemeye başlamalı . Düzlüğe çıkıp piyasa açılırsa kalan malzemelerle adım atar yok piyasa eşinizi unutursa size gunes doğarsa elinde kalan son malzemeleri paraya cevırır sıfıra sıfıra çıkarsanız şükredin

sıfıra sıfır çıkmak hayali olabilir mi bir insanın benim hayalim oldu :)

Depo tutup oraya malları vs kaldırın, en azından dükkan kirası yerine depo kirası ödersiniz daha ucuz olur zamanla da satarsınız malzemeleri. Eşin sabit maaşlı işe girsin. En azından deponun kirasını karşılar biraz da eve destek olur, mallar satıldıkça da nefes alırsınız. Erkeklerin yürümeyen işyerlerini kapatmama inadına ayrı sinir oluyorum bu arada.

ben de sinir oluyorum yediremiyorlar galiba başarısızlığı ama başarısız olmakta pek çok faktör var ne olmuş yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…