dükkan içindeki mallarla birlikte 9 10 milyon değerinde bu paralara şu ekonomide dükkanı devredemiyor çok daha düşük bir paraya devretmeye kalktığında borçlarını ödeyemiyor. Ay sonunda ödemeye sıkıştığı meblağlar az buz değil 1.5 2 milyon tutarındaEeee çözüm belli değil mi, stabil işi olan sensin sne tam gün çalışacaksın eşinde ev işlerine ve çocuğa bakacak. Daha çok para getirirsen sorunlarınız çözülür.
Gayet makul bir çözüm sunmuş arkadaş. Yarım gün anneniz bakar o sırada eşiniz işlerini halleder kalan günü babasıyla geçirir sizde tüm gün çalışıp almanız gereken maaşı alırsınız biraz refaha çıkarsınız diğer türlü çok zorEeee çözüm belli değil mi, stabil işi olan sensin sne tam gün çalışacaksın eşinde ev işlerine ve çocuğa bakacak. Daha çok para getirirsen sorunlarınız çözülür.
Buda çok fazlaymış siz tam gün çalışsanız bile katkısı olmayabilir bi durumda. Edindiğiniz mallar var mı peki? Satıp kredileri hafifletebilceğiniz, en azından bi kaç kalem borç silinirdükkan içindeki mallarla birlikte 9 10 milyon değerinde bu paralara şu ekonomide dükkanı devredemiyor çok daha düşük bir paraya devretmeye kalktığında borçlarını ödeyemiyor. Ay sonunda ödemeye sıkıştığı meblağlar az buz değil 1.5 2 milyon tutarında
dükkan içindeki mallarla birlikte 9 10 milyon değerinde bu paralara şu ekonomide dükkanı devredemiyor çok daha düşük bir paraya devretmeye kalktığında borçlarını ödeyemiyor. Ay sonunda ödemeye sıkıştığı meblağlar az buz değil 1.5 2 milyon tutarında
benim eski model bir aracım var en fazla 350bin lira falan eder henüz sıra ona gelmedi gelir yakında :) başka da bir şeyimiz yok maalesef evimiz kiraBuda çok fazlaymış siz tam gün çalışsanız bile katkısı olmayabilir bi durumda. Edindiğiniz mallar var mı peki? Satıp kredileri hafifletebilceğiniz, en azından bi kaç kalem borç silinir
haklısın, bunu düşüneceğim teşekkür ederimO borclara zaten bir sey yapamazsin bebisim, ama adma eve para getiremiyor net sekilde en azindan ailenizi gecindirecek parayi getirmis olursun.
evet aslında babası da ticaretle uğraşmış ve zamanında iflas etmiş bir insan. ondan feyz alıp yatırım yapabilirdi geleceği düşünerek hareket edebilirdi ama yapmadı. benim yedi sülalem memur zaten anladığım şeyler değil ticaret sonuç olarak bugün bu durumdayızÖncelikle umarım tez vakitte bu günler geçer.
Herkes ticaret yapamaz , mesleği nedir ( ev dekorasyon demişsiniz ) bu süreçte sabit bir işe girmeli illa işimin patronu olacağım dememeli.
Vakti zamanı gelince şartlar uygunsa tekrar dener , şimdi çocukla maceraya gerek yok.
Ticaret bu ne olacağı belli değil diye bir şey yok , gelir belli gider belli , iyi kazanırken işler iyi gitmezse ne yaparım diye düşünememiş eşiniz sadece, olan olmuş sabit bir iş baksın bence.
200 bin liraya yakın borcum var bankalaraSizin üzerinize ne kadar kredi çekildi ne kadar sizin borcunuz var ?
sıfıra sıfır çıkmak hayali olabilir mi bir insanın benim hayalim oldu :)Çok paralar kazanıldığı dönemde yatırım için bişeyler yapılmamış anlaşılan . 350 binlik aracınız satılırsa sizin üzerinizden cekılen eksi hesapları kredileri kapatmaya bakın elinizdeki tek gelirden de olmayın . Asgarı ücretle hem kira hem gecınme hem bebek çok zor olur zaten .
Sezon bayramdan sonra açılır die düşünüyorsanız düşünmeden bian evvel elini taşın altına atsın eşiniz elindeki malzemeden biraz satsın az uz demeden sizi düzlüğe çıkaracak kadar eğer Türkıye de yaşıyorsanız malesef bayram sonu derler tatil yorgunluğu derler keyfi iş yaparlar 2-3 aya kurban geldı derler yine yatarlar tam piyasa açılıyor derken tatil zamanı gelirarkasına kış gelir yıl başı gelir aman yılbaşı gelıyor pahalanacak denilir o arada değirmen azcık döner falan eşimde ticaretle uğraşıyor her zaman der bu esnafın yorgunluğu hic bitmiyor kimsenın çalışası yok die . Genelde bu duruma gelenler de zor toplanır maddiyata cevirebılıcek mal varlığınız yoksa eşiniz meslegı yapacağı başka bi işe bakıp eksiden gitmek yerıne çalışıp cebınden yemeye başlamalı . Düzlüğe çıkıp piyasa açılırsa kalan malzemelerle adım atar yok piyasa eşinizi unutursa size gunes doğarsa elinde kalan son malzemeleri paraya cevırır sıfıra sıfıra çıkarsanız şükredin
Depo tutup oraya malları vs kaldırın, en azından dükkan kirası yerine depo kirası ödersiniz daha ucuz olur zamanla da satarsınız malzemeleri. Eşin sabit maaşlı işe girsin. En azından deponun kirasını karşılar biraz da eve destek olur, mallar satıldıkça da nefes alırsınız. Erkeklerin yürümeyen işyerlerini kapatmama inadına ayrı sinir oluyorum bu arada.dükkan içindeki mallarla birlikte 9 10 milyon değerinde bu paralara şu ekonomide dükkanı devredemiyor çok daha düşük bir paraya devretmeye kalktığında borçlarını ödeyemiyor. Ay sonunda ödemeye sıkıştığı meblağlar az buz değil 1.5 2 milyon tutarında
o zaman daha fazla üstünüze kredi eksi hesap olaylarına müsade etmeyın elinizde bi bebek varmış önce onu düşününsıfıra sıfır çıkmak hayali olabilir mi bir insanın benim hayalim oldu :)
ben de sinir oluyorum yediremiyorlar galiba başarısızlığı ama başarısız olmakta pek çok faktör var ne olmuş yaniDepo tutup oraya malları vs kaldırın, en azından dükkan kirası yerine depo kirası ödersiniz daha ucuz olur zamanla da satarsınız malzemeleri. Eşin sabit maaşlı işe girsin. En azından deponun kirasını karşılar biraz da eve destek olur, mallar satıldıkça da nefes alırsınız. Erkeklerin yürümeyen işyerlerini kapatmama inadına ayrı sinir oluyorum bu arada.
haklısınızo zaman daha fazla üstünüze kredi eksi hesap olaylarına müsade etmeyın elinizde bi bebek varmış önce onu düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?