• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her ay 7 kilo vermek isteyen var mııııı?

Zayıflamak isteyenleri nasıl kandırıyorlar?
Hızlı kilo verip fazlalıklardan kurtulmak pek çok insanın hayallerini süslüyor. Ancak bazıları, şişmanlardan faydalanmak için yalan söylüyor; ceplerindeki paraya, kalplerindeki umuda göz dikiyor. O tuzaklara düşmemek için, diyet dolandırıcılarının en sık kullandığı yalanları derledik; dikkatle okuyunuz.

Yalan 1: Bu diyetle ayda 30 kilo verebilirsiniz!

Karşınızdaki ister bir beslenme danışmanı olsun ister ürün satıcısı; eğer size ayda 30 kilo vereceğinizi vaad ediyorsa, YALAN söylüyordur. Keşke mümkün olsa, sihirli bir değnekle dokunur gibi sağlıkla ve hızla fazla kilolardan sonsuza kadar kurtulsanız ama gerçekleri kabullenmelisiniz: Hiçbir güç size, bir ayda 30 kilo verdiremez.

Kontrolsüz ve hızlı zayıflama, beraberinde çok ciddi sorunlar getirir:Karaciğer yetmezliği, saç dökülmesi, halsizlik, hafıza kayıpları, bağ dokularının erimesi gibi… Her ne kadar size cazip görünse de, ayda 10 kilodan fazlasını vermeyi amaçlamayın. Bu da elbette diyete başlangıç kilonuz 90-100 kilo üzerindeyse olur, eğer 60-70 kiloysanız ilk aylarda 5 kilo vermek sizin için uygundur.
Yalan 2: Bu zayıflama çayıyla aç kalmadan zayıflarsınız!

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte Facebook, Instagram gibi platformlarda bitkisel olduğu iddia edilen zayıflama çayı ve hapları satılmaktadır. Bu kişiler, sahte yorumlar ve fotoğraflarla kilo verdirdiğini iddia eder; umut ve paranızı çalarlar. Esas amaçları, fazla kilo problemi olan insanların sırtından hızlıca para kazanmaktır. Hızlı bir sonuç alan biri vardır ama bu sizin kilo vermeniz değil satış yapan dolandırıcının hızlı para kazanmasıdır.

Gerçekleri kabul edin: Günümüzde hiçbir zayıflama çayı veya hapı sizi tek başına zayıflatmaz. Temiz beslenme, spor, pozitif inançla hareket etmek şarttır. Bu size zor geliyor olabilir ama üzerinizde kat kat yağlarla, kilolarla yaşamak daha zor değil mi, bir düşünün…

Yalan 3: Patates diyetiyle ayda 10 kilo verin!

Tek tip besine dayalı diyetler sizi sağlığınızdan eder ama kilo vermenizi asla sağlamaz! Lahana diyeti, patates diyeti, elma diyeti gibi isimlerle size sunulan hiçbir diyete itibar etmeyiniz. Örneğin, patatesin içindeki nişastadan dolayı en çok kilo aldıran besinlerden biridir. Lahana, troid hastalarına zarar veren besinlerdendir. Şimdi söyler misiniz? Bu bilgiler ışığında, bu diyetler zayıflatır mı?

Peki, bu diyetler nasıl ortaya çıkıyor? İnsanların sağlığına zerre kadar önem vermeyen, tek amacı sitelerine ziyaretçi çekmek olan vicdansız kişiler bu diyetleri UYDURUYOR. Lütfen, bu tür elma sirkesi diyeti, yoğurt diyeti gibi aldatmacalara kanmayın. Vaktinizi bunlarla harcayıp acı çekmek yerine hemen şimdi sağlıklı kilo vermenin yollarını uygulamaya başlayın.
Yalan 4: Spor yapmadan ayda 8 kilo verin!

Kilo vermek için spor yapmak, en gerekli aşamalardan biridir. Ancak toplum olarak bırakın spor yapmayı, sırf iki adım atmamak için yürüyen merdivenlerde sıra bekleyen bir milletiz biz… Zayıf birini spor yaparken görünce “Aman canım senin ihtiyacın yok ki!” deyip yolundan caydırmaya çalışırız… Peki, biz atasözlerimizi, geleneklerimizi ne zaman unuttuk? M. Kemal Atatürk’ün söylediği “Köylü, milletin efendisidir” sözündeki çiftçiler, bizim soyumuz değil mi? Gün boyunca tarlada, çiftte çalışan bizim atalarımız değil mi? Peki ya “Harekette bereket vardır” sözü? Biz ne zaman özümüzden uzaklaştık, işte o zaman fazla kilolar üzerimize kabus gibi çöktü…

Spor için tembellik etmeyin, spor yapmadan kilo verebilirsiniz diyenlere itibar etmeyin. Hiç ama hiç bir şey yapamıyorsanız, evinizin salonunda 10 dakika dans edin.

Kendinize hangi yalanları söylüyorsunuz?

Şimdiye kadar satıcıların söylediği yalanları sıraladık, peki siz kendinize hangi yalanları söylüyorsunuz? Biz size yardımcı olalım:

Yalan 1: Spor yapmaya vaktim yok!

Öyle mi? Oturup yemek yemeye vakti olanın, spor yapmaya kesinlikle zamanı vardır.

Yalan 2: Su içsem yarıyor!

Öyle mi? Su içmek ancak kilo vermeye yarar. Şimdi bir ölçün bakalım, günde 15 bardak su içiyor musunuz?

Yalan 3: Metabolizmam yavaş çalışıyor!

Öyle mi? Oturup bol bol yerseniz, hareket etmezseniz, su içmezseniz zavallı metabolizmanız size ne yapsanız?

Hadi, şimdi yalanlara bir son verin. Kimileri “Gerçekler acıdır” der ama bu asla doğru değildir. Gerçekler tatlıdır çünkü bir kere onu kabul ederseniz, sizi başarıya götürür.

Kizlar benim de bebeğim hastalandı bi kaç gündür. MenuleRumi yazamadım. Dünun menusuyle başlıyorum tekrardan.ama bırakmadım diyetimi ki.
Sabah. Peynir çay ve 1 dilim esmer ekmek
Oglen ..3 adet köfte yoğurt
Aksam bulgur pilavı patlıcan yemeği cacık
Ara öğünler atandı malesef suda 1 lt suya dikkat etmem lazım spor yok ama hiç oturmuyorum evde bebeğim 1.5 yaşında ve hala emziriyorum.bu arada

günaydın kızlar:)
kilo : 66,1
bende durum bu kalan kilo az olunca azar azar gidiyo herhalde ama çok şükür ki gidiyor , merakla bekliyorum herkişin sonucunu , inşallah iyi olur:KK76:

Kizlar benim de bebeğim hastalandı bi kaç gündür. MenuleRumi yazamadım. Dünun menusuyle başlıyorum tekrardan.ama bırakmadım diyetimi ki.
Sabah. Peynir çay ve 1 dilim esmer ekmek
Oglen ..3 adet köfte yoğurt
Aksam bulgur pilavı patlıcan yemeği cacık
Ara öğünler atandı malesef suda 1 lt suya dikkat etmem lazım spor yok ama hiç oturmuyorum evde bebeğim 1.5 yaşında ve hala emziriyorum.bu arada
şulecim geçmiş olsun rabbim şifa versin bebişine . menüne gelince çok kötü bir kahvaltı yapmışsın lütfen öğünlerimizin en önemlisi kahvaltı o yüzdende lütfen kahvaltına önem ver hem kendin için hem bebeğin için ara öğünlerin olmalı bencede tabi bu benim fikrim siz benimsemeyebilirsiniz suyunda az olmuş .

Hemen yazıp gidiceem geçmişi de bakamıyorum geç kalıcam yoksa :KK48::KK48:

Salı Günü: 62,4
Pazar Sabahı: 62,6 çıktıım :oops:
Bu Sabah: 62
Fark: -400 gr :KK200:

bende durum bu kalan kilo az olunca azar azar gidiyo herhalde ama çok şükür ki gidiyor , merakla bekliyorum herkişin sonucunu , inşallah iyi olur:KK76:
:KK9::KK9::KK9::KK9:afferim kızlar

image.jpeg

Hemen yazıp gidiceem geçmişi de bakamıyorum geç kalıcam yoksa :KK48::KK48:

Salı Günü: 62,4
Pazar Sabahı: 62,6 çıktıım :oops:
Bu Sabah: 62
Fark: -400 gr :KK200:

Aferin kuzucuklar :KK68::KK68:

Back