Hep mi kocişkolar haklı?!

İlk önce erkek suçludur aldatmalarda.Ben bunu bilir bunu söylerim.karsidaki kadından yüz bulmasa daha sonra bir diğerini kandırarak elbet yüz bulur yapacağını yapar.Erkegin içinde varsa yapar."Yollu" veya yolsuz farketmez.Kendini bekarim diye tanıtır yine yapar.Üzgünüm ama suç ilk etapta "kocişko"da kızlar.
+1

Kimden bahsettiğinizi anladım. Verdiğim örneği tek bir kişi için kast ederek vermedim aslında. İki tarafı da eşit derecede suçlu buluyorum. Bir de "muhafazakar" takılıp şu yapılanlar... O konulara girersek hiç çıkamayız bence
Ama iste konunun esas sebebi o zaten. Bu hanimefebdiler beyfendiler göründükleri gibi olmadıkları için bu kadar konuşuluyor. Mesela (kesinlikle aşağılamak için demiyorum) eşiniz sizi pavyonda çalışan bir hanımla ya da bir seks işçisiyle mi aldatsa daha çok şaşirirsiniz yoksa mahallenin hanim hanimcik namazında niyazinda görünen kızıyla mi? İste bu linç edilmelerin sebebi de bu. İnsanların maskesi düştü o yüzden bu kadar gündem yaratıldı. Yeşim salkım mesela kocasını aldatildigini öğrendikten sonra boşamak isteyip tehdit edilmiş. En sonnda da boşamiş. O eşin neyini konişalim zaten unlu biri degil medyada her dakika görünen biri degil. Nesi konuşulsun? Ama diğer hanim göz önünde. Dolayısıyla ben bu linçte bi haksızlık göremiyorum. Tabi kocama dokunma hashtagi çok komik ve aptalca. Fakat konunun içeriği hic öyle düşünüldüğü gibi değil.[/QUOTE]

Sadece bu linç girişimine bakmayın. Konuda söylemiştim aslında burada bile böyle örnekler var. Kadın koyduğu fotoğraflardan dolayı bile eleştirilirken onu takip eden erkek adeta bir melek ilan ediliyor. Halbuki kadının adamdan haberi bile yok. Ve ayrıca muhafazakarlık adı altında türlü türlü pislikler dönüyor.

Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Yıllarca kadın erkeğin elinin kiridir dendi. Dişi kuyruk sallamasa erkek yanaşmaz dendi. Kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi içselleştirmişler. Erkeğe hesap soramadıkları,canlarını okuyamadıkları için aldatıldıkları kadınlara saldırıyorlar. Birde kadınlar arasında haset duygusu yoğundur. Birbirlerini kıskanırlar. Aldatılan kadının aklına düşen ilk soru genelde öteki kadının güzel olup olmadığıdır. Keşke biraz bize layık görülen şu toplumsal konumumuzu sorgulasak. Keşke bir erkeğe eklemlenmeden yaşamayı öğrensek.

Ama iste konunun esas sebebi o zaten. Bu hanimefebdiler beyfendiler göründükleri gibi olmadıkları için bu kadar konuşuluyor. Mesela (kesinlikle aşağılamak için demiyorum) eşiniz sizi pavyonda çalışan bir hanımla ya da bir seks işçisiyle mi aldatsa daha çok şaşirirsiniz yoksa mahallenin hanim hanimcik namazında niyazinda görünen kızıyla mi? İste bu linç edilmelerin sebebi de bu. İnsanların maskesi düştü o yüzden bu kadar gündem yaratıldı. Yeşim salkım mesela kocasını aldatildigini öğrendikten sonra boşamak isteyip tehdit edilmiş. En sonnda da boşamiş. O eşin neyini konişalim zaten unlu biri degil medyada her dakika görünen biri degil. Nesi konuşulsun? Ama diğer hanim göz önünde. Dolayısıyla ben bu linçte bi haksızlık göremiyorum. Tabi kocama dokunma hashtagi çok komik ve aptalca. Fakat konunun içeriği hic öyle düşünüldüğü gibi değil.

Sadece bu linç girişimine bakmayın. Konuda söylemiştim aslında burada bile böyle örnekler var. Kadın koyduğu fotoğraflardan dolayı bile eleştirilirken onu takip eden erkek adeta bir melek ilan ediliyor. Halbuki kadının adamdan haberi bile yok. Ve ayrıca muhafazakarlık adı altında türlü türlü pislikler dönüyor.[/QUOTE]
Kesinlikle haklisiniz. Ben zaten bu duruma hak verme gereği bile duymuyorum çünkü zaten yerden göğe kadar haklisiniz. Kadınlar aslında dolaylı olarak kendilerini eziyoelar boyle yaparak. Erkeği gereksiz yüceltmek kendini ezdirmektir çünkü. Ben sadece gündemdeki olaya karşı farkli bir fikir beyan etmek istedim

Sadece bu linç girişimine bakmayın. Konuda söylemiştim aslında burada bile böyle örnekler var. Kadın koyduğu fotoğraflardan dolayı bile eleştirilirken onu takip eden erkek adeta bir melek ilan ediliyor. Halbuki kadının adamdan haberi bile yok. Ve ayrıca muhafazakarlık adı altında türlü türlü pislikler dönüyor.
Kesinlikle haklisiniz. Ben zaten bu duruma hak verme gereği bile duymuyorum çünkü zaten yerden göğe kadar haklisiniz. Kadınlar aslında dolaylı olarak kendilerini eziyoelar boyle yaparak. Erkeği gereksiz yüceltmek kendini ezdirmektir çünkü. Ben sadece gündemdeki olaya karşı farkli bir fikir beyan etmek istedim[/QUOTE]

Evet ben sizi çok iyi anladım. Aynı şeyi savunuyoruz zaten. :)

Ben evli değilim. Eğer evli olsaydım size katılırdım. Bana söz veren kişi yani eşimi sorumlu tutardım. Ama bekarken ve dışarıdan bu gibi durumlara bakarken iki tarafı da suçlu buluyorum. Yalnızca, eşini ve çocuklarını bırakıp başka bir kadınla ilişkiye başlayan erkek, evet o adi.
Sevgililik de bir sadakat sozudur neticede sadece kağit uzerinde degildir...onu normal erkek arkadasindan ayiran sey maneviyatin daha farkli olmasidir...yani o sadakat dedigimiz olay kagitta tescilenmiyor sadece

Erkeklere güvenimiz Yok ki Zaten içlerinde var hepsinin. Beklentimiz kadınlardan . Kadınlar onurlu olsa erkejlere kapı kalmasa. Kadın diyor ki sen boşanmasanda olur yeterki aradan gel beni sev. Adam zaten fırsatçı. Ne evdekini kaybedeyim ne zevkimden ödün vereyim. Arada kadınlar oyuncak

Esim aldatmak isteyipte kadin bulamiyor diye sadakatli olacaksa bana karsi, aldatmasini ve bunu ogrenmeyi tercih ederim. Hepsinin icinde var ve ve kesin aldatacak kafasi yaşasam evlilik yapmazdim. Aldatmasindan da korkmuyorum. Yaparsa biter.

Aldatmalarda evet her iki taraf suçlu ama bir kac örnek vericem bayanların bir adım daha önde oldukları nı anlatmak için örnek bir : Ünv de oda arkadaşım sevgilisi olan ..hoslandigi biri olan ..nişanlı olan ..bütün kızların sevgililerini bulur ayartir çıkma teklifini alır sonrada bunu kız arkadaşlarına anlatır onların ayrılmasını saglardi odamdaki diger nisanli kıza nisanlin yemekte ( topluca gittiğimiz bir yemekti ) sürekli bana baktı dedi diger oda arkadaşıma sevgilin dudagimdan öptü dedi hoslandigim çocuğu gidip bulup kendine aşık etti en yakın arkadaşının sevgili ni ayartti kız sahipli erkeklere zaafı vardı..... ikincibir örnek eşimin okulunda bir bayan öğretmen nişanlı bir ogretmenle aşk yaşadı okul karıştı olaylar oldu ....üçüncü ornek evli cocuklu amcam ki öğretmen başka bi ogretmen bayanla aşk yaşayıp çocuk yaptı kadına evli olduğunu bildigin halde niye amcamla yaşıyorsun dedim ne yapayım banane evliliginden dedi ...orne dört nenem gilin hemşire komşusu gençken evli bir âdamla aşk yaşayıp bir kızı olmuş ...örnek beş kız arkadaşım onu aldatan kocasının sevgilisini arayıp kizdiginda kızın verdiği cevap biz birbirimizi seviyoruz aradan cekil olmuştu ....daha çok örnek verebilirim evet aldatma tek taraflı değil ama bunu bilebile sürdüren bayanları daha anlamıyorum Gülben Ergen olayı mesela bazı bayanlar çok fena burda bile evli adamlara olan aşkını metres hayatını paylasanlar oldu bayan bir adım erkekten daha hatalı ve haksız

Sevgililik de bir sadakat sozudur neticede sadece kağit uzerinde degildir...onu normal erkek arkadasindan ayiran sey maneviyatin daha farkli olmasidir...yani o sadakat dedigimiz olay kagitta tescilenmiyor sadece

Aslında biz sizinle aynı şeyleri savunuyoruz fakat sadece cümlelerle bunu anlatamadık diye düşünüyorum.

Maalesef bu ulkede kadinlar buyutulurken "sana deger vermeyen adamla zamanini bosa harcama, kendi degerini bil, en kiymetli sensin" seklinde buyutulmuyor ne yazikki. "Erkektir yapar, eşin o senin dover de sever de, kan kusucaksin ama kizilcik serbeti ictim diyeceksin vs vs" laflariyla erkegin ne yaparsa yapsin normal bisey yapiyor oldugu empoze ediliyor. Aman "dul" kalmasin aman basibos olmasin diye diye dayak yese de bosanamayan, bosanmak istedigi icin oldurulen kadinlarla dolu bu ulke.

Simdi bu sekilde yetisen bir kadin, erkek sanki bir ilahmişcasina yetistirilen bir kadin, aldatilmayi "esine karsi" bir tepki gosterebilir mi? Birsey yapmaliyim bilincinde olmuyorki zaten. Yapacak olsada cevreren yiyor azarı.

Ilgilenmemissindir, e kiloda aldin tabi gozu disarida olacak, cok cene yapiyorsundur, kendine de bakmiyorsun laflariyla kendi suclu bulunuyor. Kac kere okuduk burada aldatilsa da terk edilse de acaba ben de hata var mi diye konu acan kadin. Biz bilmiyoruz ki kendi degerimizi kiymetimizi.

Kadin doluyor doluyor ama esine taşamiyor. Bu taşmayi en yakin gordugu "ikinci kisiye" yapiyor. Erkek nasilsa sucsuz ya sözde, o zaman karsidaki kadin suclu mantigina burunuyor herkes.

Her insan aldatildiginda ikinci insan icin bir kere icinden gecirir "hic mi utanmadi" sorusunu. Utanmasi gereken tek insan eş degil, bu aldatmayi yaratan iki kisi.

Aldatilirsam esimi de karsi taraftaki kadini da suclarim kusura bakmayin. Karsimdaki kadin bunlari duymayacak kadar degerliyse ikinci kadin olmayi kabul etmeyecek kadar onurlu olmali.

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki, en yakın arkadaşım hatta kardeşim dediğim kişi şu an erkek arkadaşımla çıkıyor. Eski erkek arkadaşımla yani. Tüm bunlara rağmen, ilişkimizdeki her detayı ona anlatmış olmama, sürekli onu yanımızda gezdirmeme rağmen bu iş içinde sadece o kız suçlu deyip çıkamıyorum işin içinden. Asıl sorun benimleyken gözü ona kayan eski erkek arkadaşımdaydı çünkü.
Şunu da söyleyeyim, buluşma teklifi de kızdan çıkmış. Ama benimle bir yola çıktıysan benimle kalmalıydın değil mi? İkisi de gözümde beş para etmez insanlar.

adamlar hep onun haklı olduğunu düşünen kadın arar kanıtlamak ıster fılan bazen kendı karaterınden yada eşının yanında ezık hıssettıklerı ıçın.

X