Hep En İstemediğim Şeyler ile Sınav Oluyorum Atandım ama Mutlu Olamıyorum

Birkaç yıl önce bu düşünce ile yabancı dil kursuna gitmeye başlamıştım. Sonra pandemi çıktı. Öyle kaldı.

Sanırım hayatınızın bir diliminde ben bu şehir de asla çalışmam demişsiniz. Bende kendi memleketimdeki üniversite için böyle demiştim. Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden birine gidebilecekken olacak iş ya o üniversiteye gitmiştim. Dört yıl bu sebepten ağlamıştım

Maalesef kurduğumuz yanlış cümlelerle ya da düşündüğümüz yanlış düşümcelerle kendi kendimizi yakıyoruz

Çok çok dedim. Ve normalde de gelmesi imkansızdı. Her alımda çok yüksek kapatıyor özellikle de merkez. Deprem oldu öyle böyle orası geldi.

Becayişi bilmiyorum da başladınız mı göreve? Başladıysanız nerede kalıyorsunuz?

Yalnız degilsiniz durumlarımız benzer
İstemediğim bir meslek sınıf öğretmenliği
Nefret ettiğim bir şehir
Bunaldigim aile baskısı.
Ama ben kaderimi degistirmek için adımlar atıyorum mesela beden eğitimi öğretmenligine hazırlanıyorum su an. Şimdiki aklım olsa astsubaylık falan denerdim hayalimdi hep kadın komutan olmak aileme bahsini bile acamadim icimde kaldı şimdide yaş sınırım tutmuyor 23 yaş çok güzel bir yaş tam her şeyin başı çoğu insan için hayat 25inden sonra başlıyor. Bence hemşireliği yanında asıl istediğiniz bölüme hazırlanın.

Kaç yaşındasınız? Hangi ile atandınız?
Bu eski bir konuydu Becayiş ile alakalı bir yorum sonradan gözüme çarpınca onu sordum ve konu hortladı. Becayiş ile alakalı sizin bilginiz var mı acaba?

Onca acı yaşamışsın ne ve nasılsın istiyorsan öyle yap , annenin veya başkasının sorumluluğunu almak zorunda değilsin annen zamanında boşanıp kendine yeni hayat kuracaktı ,onun hesabı sana kalmamalı

Eski konuları bilmiyorum maalesef ama bazı şeyler elimizde olmuyor.
Anne babanı seçemezdin ama mantıken onlara bakmamayı tercih etmişsin bence güzel bir adım olmuş.
Malatya yazmasan işsiz kalacaktın belki de? Daha kötü değil mi sonuçta? Ayrıca İstanbul asla düşünme derim. Kardeşim 4 yıldır İstanbul'da okuyor. Öyle şirin minik 1+1 ev biz bulamadık mesela. Evet çok güzel bir şehir ama iş hayatına ve tek yaşamaya adapte olmak için doğru bir seçim değil.
Destek almanı da öneririm vakti zamanı gelince, yaşanılanlar hiç kolay değil ve bence "negatif düşünme, daka kötü şeyler yaşayanlar var" diye güzellemelerle kendi başına atlatabileceğin şeyler değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…