Hep Birlikte Namaza Başlıyalım :)

Namaz: Huzur Seansları

İslam’ın en önemli ibadet tarzı olan namazın, elbette pek çok hikmetli yönü vardır. Günde beş ayrı vakitte kılınan farz namazlar, yorulan bedenin, gerilen ruhun rahatlaması için Müslümana sunulmuş rahatlama seanslarıdır aslında. İslam Peygamberi ve onun güzide ashabı, huzur ve mutluluğu birlikte kıldıkları namazlarda bulurlardı. Nitekim Allah Rasulü, sevgili müezzini Bilal-i Habeşî’ye: “Kum yâ Bilâl! Fe erihnâ bi’s-salâti” “Kalk ey Bilal! Bizi namazla rahatlat!” derdi. (Ebu Davud, Edeb, 78, no: 4986)

Müslümanın Rabbi ile buluşması, konuşması ve doğrudan iletişim içerisine girmesi demek olan namaz/salât (sıla=bağlantı), hakkı verildiği takdirde, mâsivâdan ilişkiyi kesmek demekti. Şam’daki bir camide yer alan ve cep telefonlarının kapanmasını rica eden şu uyarı, bunun farklı bir ifadesiydi: “Ahi’l-Müslim! İkta’ sılateke bi’n-nâs! Ve’ttasil bi’llâh!” yani “Müslüman kardeşim! İnsanlarla ilişkini kes ve Allah ile iletişim kur!”

Beş vakit kılınan namaz, uzun yola çıkan ve saatlerce araç kullanan bir şoförün, sağlıklı bir şekilde menziline varabilmesi için belli aralıklarla yorgun bedenini dinlendirmek, dağılan dikkatini toparlamak üzere verdiği molalara benzer. Yorgun beden buna ne kadar muhtaç ise, Müslümanın kalbi, ruhu da namazlarla rahatlamaya, sükunete ermeye o kadar muhtaçtır.

Evet, namaz, Allah’ın huzuruna çıkmak, O’na yönelmek, O’nunla münacat etmek yani konuşmaktır. Kısa bir süre için, işinden, meşgalesinden el çekip, manevi enerjisini toparlamaktır. Hele bir de namazda olması istenen “huşu” hali yani “kalbî yakarış” yakalanabilirse, zihni meşgul eden dünyanın geçici sıkıntıları iftitah tekbiriyle âdeta kafadan atılır ve okunan dua ve surelerle farklı bir moda girilmek suretiyle dünyadan soyutlanılır. Burada sadece problemleri unutma, zihni boşaltma çabası yoktur. Aynı zamanda, okunan ayetlerden, yapılan dualardan hareketle zihni ve kalbi ebedi hakikatlerle, asıl gerçeklerle doldurma gibi ikinci bir durum söz konusudur. Her rekatta Fatiha suresini okuyarak karşılık gününün sahibi olan Allah ile iletişime giren Müslüman, sadece O’na kulluk edeceğini ve yalnızca O’ndan yardım dileyeceğini ikrar eder. Kendisini, gazaba uğramışların ve sapıkların yoluna değil, peygamberlerin yoluna iletmesini defalarca ifade eder. O, bunu günde en az kırk defa dile getirirken, âdeta en Yüce Makam’a sözlü dilekçeler vermiş gibidir. “Amin” diyerek bütün benliğiyle imza atar ve bu dileğinin, dilekçelerinin arkasında durur artık. Namaz esnasında ilahî murakabayı, kiramen kâtibini, hesabı, kitabı, mahkeme-i kübrayı tekrar hatırlar, bu bilinç içerisinde yapar tahiyattaki samimi dualarını. Ve katılaşmış kalbi, okuduğu ayetlerle, dualarla yumuşar, Allah korkusuyla titrer ve imanı daha bir güçlenerek tamamlar namazını. Huzurlu bir şekilde ayrılır Rabbinin huzurundan. Bu huşu ve bilinçle kılınan namaz, artık sahibini her türlü “fahşa ve münker”den yani hayasızlıktan ve çirkin işlerden alıkoyar. (Nahl, 90)
 
canım niçin kılamıyorsun?
hem makyajım kılığım kiyafetim uygun olmuyor.
ama buna rağmen bir kere denedim. odamda makyajımı sildim. abdestimi aldım. kıldım. tekrar makyaj yaptım falan ama olmadı. kapıya gelen giden eksik olmadı. ben tedirgin oldum.
hem işyerim pek uygun değil. hergün kapının kilitli olmasını vs açıklayamam.
 
Canım ya ben bugün sadece öğleni kıldım birde az önce bu sitede yer alan bi tevhid var onu yaptım birde LA İLAHE İLLALLAHUL MELİKUL HAKKUL MUBİN 100defa çektim ama nabaz yokk



benim kız 3 gündür hasta canım.
malesef beni bırakmıyo bende mecbur tam kılamıyorum.kaza yapıyorum rabbim kabul etsin.
zikir çekmekte çok güzel gün içi yogun my oluyosun yoksa kılmak içinden mi gelmiyo.
 
benim kız 3 gündür hasta canım.
malesef beni bırakmıyo bende mecbur tam kılamıyorum.kaza yapıyorum rabbim kabul etsin.
zikir çekmekte çok güzel gün içi yogun my oluyosun yoksa kılmak içinden mi gelmiyo.
Ayy hayırdır canım önemli birşeyi yoktur inşallah çok geçmiş olsun canım bugün öğle den sonra babam için hastaneye gittik akşam geldik gelincede bebek için birşeyler başladık annemle oda kılamadı bende
 

sağol canım benim afedersin ishal kusma halsizlik var tabi ateşte bugün biraz daha iyi doktora götürdük ilaçlar iyi gelir insallah. sizede çok geçmiş olsun canım. ben daha hic bişey yapamadm bebise yapasmda yok maşallah sen başlamıssın bile.
insaallah kucagımıza hayırlısıyla alırız
 
Canım tekrar çok geçmiş olsun bizim bebek tüp ve benim ailemin ilk torun olacak ee benimde ilk heyecanım o yüsden herşeye gözümüz düşüyor
 
HANIMLAR BEN DÜN BUNU ARAŞTIRDIM BAZI KUR'AN'I KERİM OKUNAN YERLER HAFTALIK YAPIYORMUŞ AMA BEN DÜN ÖĞRENDİM SİZDE FAZİLETİNİ ARAŞTIRIN İSTERSENİZ . MÜBAREK GÜN VE GECELERDE YAPILMASININ SEVABI BÜYÜKMÜŞ.

HATMİ ENBİYA NASIL YAPILIR?

Mevlid Kandili için islam alimleri Hatm-i Enbiya yapılmasını öneriyorlar. Peki Hatm-i Enbiya nasıl yapılıyor?

Hatm-i Enbiyâ yapmak için, önce 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Sonra: "Eûzu billâhis-semî'ıl-alîmi mineş-şeytânir-racîm. Rabbi eûzu bike min hemezâtiş-şeyâtıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn"

Şu âyet-i celîle okunur ve buna göre hareket edilir:
-"Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Yâ eyyühellezîne âmenusbirû ve sâbirû ve râbitû vettekullâhe lealleküm tüflihûn. Sadekallâhül-azıym"

Bundan sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

Bismillâhir-rahmânir-rahîm. İnnallâhe ve melâiketehû yüsallûne alen-nebiy. Yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ. Sadekallâhül-azıym"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lena ve terhamnâ lenekûnenne minel-hasirîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Rabbi ennî messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

100 defa: Salevât-ı şerîfe, okunur. Sonra duâ yapılır.

Görüldüğü gibi, Hatm-i Enbiyâ'da 500'er defa olmak üzere 4 duâ okunmaktadır. Bu duâların birincisi Hz. Âdem (a.s.)'in, ikincisi Hz. Eyyüb (a.s.)'ün, üçüncüsü Hz. Yunus (a.s.)'un, dördüncüsü ise bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafâ (s.a.v.)'nın duâsıdır.

Bu tertibi bitirince Cenab-ı Hakk’a duâ ve niyazda bulunulur.
HAYIRLI KANDİLLER
 
Son düzenleme:
Geçmişleri daha uzun seneler Sanırım 4-5 sene var
Önce İzmir de lermiş ama okul bitince Mersin De ; dernek olması 2-3 sene içinde sanırım
Onu biliyorum izmirde okumuşlar meet abi falan izmirde dermek açamıcaklarını anlayınca fatih abi bi yerde sözler köşkünü açmış somra serlan abode bursada evlenince oda çay haosu açmış mehmetnabide mersinde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…