Selam kızlar.
Ben Malatya'ya taşındım.
Zor bir taşınma oldu, deprem öncesi anlastigimiz firma deprem sonrasi gelmedi, başka firma bulamadık, şu an herkes ev taşıyor malum, ya şehirden göç ediyor, yada hasarlı evlerinden esya çıkarmaya çalışıyor. Taşıma yük asansoru fiyatları uçmuş durumda. Bizde Kayseri'den 2 kamyon getirdik kendi kosullarimizla, bir kaç akraba da geldi, benim kardeşim babam vs de vardı, kendimiz tasimak zorunda kaldık. 4. Kattan evin asansörü de çalışmadı derken, koca ev sırtımızdan geçti.
Benim ev 160 m² ydi. Taşındıgim ev 70 m² olduğu için, salonu zaten satmıştım, eşyaların bir kamyonunu Kayseri'ye depoya bir kısmını Malatya'ya taşıdık.
Küçük evde yerleşmek çok zormuş. Yerleştirmek değil de tikistirmak oldu daha çok. Bir de yeni taşındıgim evde vestiyer ve banyo dolabı yoktu, sağolsun ev sahibi söyleyince yaptırmış. Ama takılmadan deprem oldu, mobilyacinin da evi yıkılmış, şükür ailesinde birşey yokmuş. Ama dolapların takılması biraz zaman olacak. Bu yüzden banyo ve vestiyer malzemeleri yerlesmedi ortada hala.
Bu pazartesi ise başladım. İse başlamadan 10 yaş altı çocuğu olanlarin idari izinli olduğunu öğrendim valilik tarafından. Çünkü kreşler yıkılmış yada hasarlı girilmiyor, artcillar devam ettiği için kimse çocuğunu bir yere bırakmak istemiyor derken bu kararı vermiş valilik. Aslında bu izni kullanmak istemiyordum, eve ise ortama alışmaya başlayayım yarım gün de olsa ise giderek.
Ama kaynanam depremden çok korkuyor, bu arada kaynanam benimle Malatya'ya geldi, ananem ameliyat olduğu için annem ona bakıyor, kaynanamın hem deprem korkusu hem evin zemin kat olmasından dolayı deprem korkusundan dolayı evde hep bir panik halinde gece uyuyamadıgindan hep şikayetçi.
Birde işe gittim ki biz 2 yeni memur atandık, bizim bilgiyar ve masamız hala gelmemiş. Malum şu an en yoğun bakanlık, il müdürlüğünün bunla uğraşacak zamanı yok, eski memur arayıp masa ve bilgisayarı hatırlattı ama ne zaman gelecek belli değil. Sisteme giriş şifremiz da daha gelmedi derken ben 2 saat sandalye üzerinde oturup eve döndüm. Yeni iş kariyerim 2 saat sürdü yani
idari iznimi kullanacağım, o da bir hafta mi surer 1 ay mı belli değil. En fazla 1 ay sürer herhalde çünkü 1 ay sonra okullar açılıyor.
Bizde bugün Kayseri'ye geldik. Kendi aracimizla 3.5 saat süren yol, otobüsle aktarmayla 8 saat sürdü yorucu oldu.
Kayseri'ye de geldik ki, burada 5.2 şiddetinde artcil olmus, herkes sokaklarda. Elbistan Malatya Kayseri derken depremi arkamızdan sürüyoruz