allahım ne güzel bitmiş ya. bizim şifamızda en kısa zamanda olur inşsalıncağı yaptık çoktan.hatta şimdi bir elimle onu sallıyorumya canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı anlatamam sana
suan ıkı yasında olan kızım ilk 4 ay hem kendını hem bızı mahvettı tek uyuma yontemı elde sallama ve arabaydı ahhh sırf o uyusun bıraz dınlenelım dıye gece boyu arabayla taslı ve kavıslı yollarda sabaha kadar gezıyoduk cocuk arabaya bınıyodu susuyordu o kontak anahtarı cevrılınce hemen uyuyodu ama yıyosa o araba dursun ve sen ın baslıyordu morarıncaya kadar aglamaya her seferınde doktora kosuyodum her seferınde aldıgım cevap gaz sancısı ne ılac varsa onla ılgılı bebege uygun hepsını doktor kontorlunde kullandım care buldum mu tabı kı hayır pekı dıyceksın bu boyle surdumu
dugun ıcın koye gıttık Allahım ordada aynı kalabalık annanem ve arkadasları ıle otururken bızım aysecık gene basladı annanem dedıkı bahceden taze nane alıyım gelıyım sıcak suyun içine atıp biraz şekerle içirelim ben aman annane dur etme eyleme daha cok kucuk zarar verır dedıkce o benı susturdu kızıma az az hazırladıgı seyı ıcırdı ve sonuc eve gerı dondugumde cocugum sanırsın 3 yasında ne gazı oluyodu ne baska bir şey Ya Allahtan Ya Annanemden Ya da bebegımın bıraz daha buyumesı sonucu bu gaz olayı bıttı bu arada cocugun aglarken mumkun oldugunca sakın ol ve oda degısıklıgı yap onu kucagında asagı yukarı kaldır yuksek sesle muzık ac ewe kapı kollarından eskı usul besık yap ılerde alısır bırakmaz dıyede sakın korkma
allah yardımcın olsun guselım zor bebeklerın hepsı bırbırınden farklı sanırım fıstık kolık benım oglumda kolıktı ve gunun 18 saatı aglardı evın korıdorlarında hıc durmada yuzustu kolumun ustunde ılerı gerı dolasırdım artık dermanım kalmazdı aglaya aglaya bıde gobek fıtıgı olmustu gecıcı dedıler gectı cok sukur ama ortalama 7,5-8 ay ben bu sekıl aglamalarına sayıt oldum sadece nobet saatlerı azaldı zamanla ılk 3 ay asırı sonra sonra 2-3 saat azala azala oyle bıttı 8 ay evden dışarı çıkamadım gıtıgım yerden kac kez gerı dondum cıldırır gıbı aglıyodu artık fon makınesını bebek bakım cantamda tasımaya baslamıstım dusun gececek guselm bebek buyutmek sabır ısı allah yardımcın olsun
çok teşekkür ederim doğum sabaha kadar sancılı geçti sonraki gün bebek hiç uyumadı açıkçası hamileliğimin sonu da kv faktörü yüzünden stresli geçti ....işte bu güne geldik bilmiyorum ama kendimi daha güçlü sanırdımcanım konuyu okuyunca gülümsedim.yanlış anlama sakın 9 ay öncem aklıma geldi :) bende ilk doğum yaptığımda buraya üye oldum 9 ay önce.ve çıldırmak üzereydim artık.anlatamam o günler neler yaşadığımı.ilk bebek ve uykuyu seven bi kadınemmedi bide benim oğlum.saat başı mama hazırlayıp veriyordum.artık uykusuzluk beni okadar mahvetmiştiki zombi gibi elimde kahve dolanıyordum ewin içinde.banada kırkı çıkınca geçicen dediler.bide yanımda ailemde yoktu tek başıma üstesinden gelmeye çelıştım baktım olmuyor aldım çocugu ailemin yanına gittim izmire.kırkı orad çıktı ama hala aynıydı.annemle nöbetleşe küçük şımarığa baktık.hiç unutmam tam 52 günlüktü gece yatırmıştım bi kaltım sabah olmuş benimki hala uyuyo.neyse mamasını hazırladım uyurken verdim ağzına içti.uyanmadı.öğleden sonra sabah 1 de uyandı.tamam dedim ben,m derdim bitti.ve ogün bugundür uykumuz allaha çok şükür düzene girdi.şuan 9 ayını dolduracak.gece benimle 12 ye kadar tv izler ( ne anlıyosa ) sonra mamasını içer ve uyur sabah 10 da uyanır.bazen 11 de.ama o günleri düşündükçe hala bi tuhaf olurum ne zor günler atlattım diye.lohusalığım falanda çok fena geçmişti çünkü depresyona girmiştim.tam rahat ettim derken şimdide emeklemeye başladı.heryere saldırıyor.nerde tehlikeli şey var ellemek istiyor.ayağa kalkıyor koltuklara tutunarak geziyor.düşüyor falan.sanırım bazı şeyleri kavrayana kadar sıkıntım bitmeyecek :) şimdide sürekli peşinde koşturuyorum.100 kiloyla doğuma girdim şimdi 70 kiloyum peşinde koşmaktan.gazı için doktorum zinco tavsiye etmişti ama ben hiç faydasını göremedim.o yüzden hiç gaz ilacı kullanmadım.zaten 3üncü ayın sonunda gaz şikeyetimizde bitmişti.allah yardımcın olsun çok zor bilirim.ama kendini geçicek düzelecek diye telkin et.ayrıca o günlerde bana kahve çok yardımcı olmuştu tavsiye ederim.ve bebiş uyuduğu an sende yat bırak işi gücü.1 saat uyusan bile kar senin için.sonra bi duş al nöbete devam et kardeşim.ne yapalım böyle böyle büyücekler :) kusura bakma uzattım biraz.bende çektiğim için yazayım dedim.
Reklam mı buMerhaba benim bebeğim de kolik oldu su an 2. Ayımızı doldurduk yaklaşık 1 aydır bebeğim devamlı gaz sancısı cekiyor ne denesek kar etmedi. Ağlıyor diye sürekli kucağımıza aldık ve malesef bir de kucağa alıstı dün akşam söğütözü bebeğim mağazasından moms beşik aldık tabi pahalı olduğu için alıp almamak arasında kararsızdık mağaza sahibi sağolsun çok yardımcı oldu teşhir ürününü deneme amaçlı verdi beğenmezsek hediye çekine çevireceğiz diye konuştuk çok anlayışlı güzel insanlar..... inanın hayatımı kurtardı kademeli sallama ayarları vs tam kolik bebekler için üretilmiş şu an bebeğim 1.5 saattir sallanıyor bu normalde mümkün değil avazı çıktığı kadar bağırırdı sürekli ağlayan bi bebeğiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim :)
Ayy gulmekten oldum yaaçocuk 1,5 yaşında neyini hortlattınız mevzunun
e yani profil fotosuna bakılaraktan artık bebeciğin gülmeyi öğrendiğini görmek zor olmasa gerekAyy gulmekten oldum yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?