Çocuk Hastalıkları hep ağlayan bebek...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aylık kontrollerini ihmal etmeyin özellikle ilk bir sene içinde .

Genelde açlık en büyük ağlama sebebidir ama fazlasını çıkaran bir çocuk yeterince doyuyor demektir.

Gaz sancısı için küçük hareketlerle masajlar var , bebe yağı ile beraber bunu deneyin , rahatlatır .

Bende aylarca uyumadığımı hatırlatırım , eşimle karşılıklı yemek yiyemezdik hep nöbetleşe , çünkü koltuğa bırakılınca hemen ağlardı oğlum .

Biraz daha sabır , hemen herkes bu dönemleri atlattı , sizin ki de geçecektir .

Ay canım yazını okuyunca çok üzüldüm inan aynı şeyleri bende yaşadım 6 ay gece gündüz hiç uyumadık inan yemek yiyemiyordum o derecesürekli ağlıyordu uyanıkken ellerini sıkıp kıpkırmızımı oluyordu çok çaresiz kalıyordum rezene çayı iç kendin hem süt yapıyo hemde sütündeki gazı gideriyor bebeğin ayağının altına ılık su koy sıcak su torbasına tam kesilmiyor ama hafifletiyor.allah sabır versin

dra bugün gideceğiz inş.çözüm olur.öyle çok dua ediyoruz ki bu kadar zorlanacağım aklıma gelmezdi.kızıma ayrı üzülüyorum ağlaması içimi acıtıyor ona çare olamamak ağlamasını izlemek çok üzücü

Rezene çayı içirmeyi denedin mi canım ?
Benim yeğenim böyleydi ilk 2-3 ay .
Her gece 3-4 damla rezene çayı verdik ağzına hemen rahatladı, uyudu .
Şİmdi 4 yaşında haftada 1 kere içiriyorum hala .
Bir bardak kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı rezeneyi koyun 10 dk. bekletin ağzına bir kaç damla verin .
Yarım saatde etki eder falan demiyorum hemen etki eder .
1-2 dakikada rahatlar bebeğiniz, tecrübeyle sabit .

Bebeğinizi kolik sanırım maalesef 3 4 aylık olmadan bu sıkıntılar hafiflemez gazını çıkardığına bakmayın her bebekte bu aynı şekilde çıkardığını düşünürsünüz ama sürekli gazı olur bu zamanlarda, bebek hareketlenmeye başlayınca gaz sıkıntısıda azalır bebeğinizi vücudunuza bağlayın bunun için internette satılan çok güEl şeyler var dışarı çıktığınızdada çok rahat olur (Silingo, boba) kucakta taşımak onu rahatlatır kucağa alışır laflarında kulak asmayın küçücük bebek tabiiki kucağa alınmalı ve hep annesiyle temas halinde olmalı yine internette beyaz gürültü diye bulabileceğiniz bebeğinizi rahatlatan sesler var bebeği ağladığında fön makinası elektrikli süpürge çalıştırıp sonuç alan annelerde var doktorunuzun önerdiği gaz için damlalardan kullanabilirsiniz internette gaz için masaj yöntemlerini araştırın ben kıZıma bir tanıdığın tavsiyesiyle aldığım acı elma yağıyla masaj yapardım biraz rahatlatırdı ama maalesef kesin bir çözümü yok bir kaç ay çekeceksiniz çocuk büyütmenin sıkıntısı her dönem ayrı hiç kolay büyümüyorlar maalesef Allah yardımcınız olsun

geçen haberlerde gördüm. bebeklere anne kucağındaymış hissi veren, her yöne sallanabilen bir anakucağı üretilmiş. yukarı aşağı sallanınca susuyor dedin ya..
bir bak istersen. bir nebze olsun rahat edersin..

Son düzenleme:
inanın bütün psikolojim bozuldu kendimi hiç bu kadar güçsüz yorgun ne yapacağını bilemez hissetmemiştim...

öncelikle iyi hissetmekten başlamalısın çünkü çocuğun seni hisseder oda üzülür..bugünler gerçer ama ben hala unutamıyorum mesela canları sağolsun hasta olmasında sorun değil bunlar uyursun geçer ne olacakki ki ben fırsat buldukça uyuyan bir insandım ama ozamanlar hiç uyumadığımı bilirim sabah ezanlarını gün ağarmalarını gördüm pilates topuna otururdum zıplardım açardım film kanalını hem sallar hem film izlerdim yapacak birşey yok...ilk zamnalar battaniyesi avrdı hem onda sallıyorudum bir ara dalıp çocuğu düşürdüm ama yumuşak zemine düştü ilk düşüşütdü çığlık attım korkup eşim uyandı oda korktu noluyo diye
ayrıca yukardaki arkadaşın dediği şeyden ben rahat etsin diye sonradan çıktığı için 4. ayllıkken aldım 4 moms adı 5 opsiyonlu şekilde sallayıp çocukların seveceği sesleri çıkartıyor su sesi araba hava falan

Son düzenleyen: Moderatör:
ya canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı anlatamam sana

suan ıkı yasında olan kızım ilk 4 ay hem kendını hem bızı mahvettı tek uyuma yontemı elde sallama ve arabaydı ahhh sırf o uyusun bıraz dınlenelım dıye gece boyu arabayla taslı ve kavıslı yollarda sabaha kadar gezıyoduk cocuk arabaya bınıyodu susuyordu o kontak anahtarı cevrılınce hemen uyuyodu ama yıyosa o araba dursun ve sen ın baslıyordu morarıncaya kadar aglamaya her seferınde doktora kosuyodum her seferınde aldıgım cevap gaz sancısı ne ılac varsa onla ılgılı bebege uygun hepsını doktor kontorlunde kullandım care buldum mu tabı kı hayır pekı dıyceksın bu boyle surdumu

dugun ıcın koye gıttık Allahım ordada aynı kalabalık annanem ve arkadasları ıle otururken bızım aysecık gene basladı annanem dedıkı bahceden taze nane alıyım gelıyım sıcak suyun içine atıp biraz şekerle içirelim ben aman annane dur etme eyleme daha cok kucuk zarar verır dedıkce o benı susturdu kızıma az az hazırladıgı seyı ıcırdı ve sonuc eve gerı dondugumde cocugum sanırsın 3 yasında ne gazı oluyodu ne baska bir şey Ya Allahtan Ya Annanemden Ya da bebegımın bıraz daha buyumesı sonucu bu gaz olayı bıttı bu arada cocugun aglarken mumkun oldugunca sakın ol ve oda degısıklıgı yap onu kucagında asagı yukarı kaldır yuksek sesle muzık ac ewe kapı kollarından eskı usul besık yap ılerde alısır bırakmaz dıyede sakın korkma

ahhh o sac kurutma makınası can yoldasım olmustu resmen elektrıklı supurge aspiratör sesı acayyıp işe yarıyor bunlar da

Canim Allah yardimcin olsun.benim kizimda oyleydi.dogdugu qndan itibaren aglamaya basladi.cok gazli bebek oldugunu soyledi drlar.gazida cikiyordu ama yinede bitmiyordu.banada 40i ciksin falan dediler ama gecmedi.biz alti ayina kadar sac kurutma makinesi calistirdik drun onerisiyle.6 ayina kadar boyle cektik.6 ayindan sonra duzelmeye basladi.su an 10 aylik eskisi kadar olmasada arada gaz skntimiz oluyor.bende yasini bekliyorum.

söyleyen oldu mu bilmiyorum tamamını okumadım da gazı önleyen biberonlar var. gerçekten ama gerçekten işe çok yarıyor. onları dene bakalım.

canım böyle çocuklar annesini sonradan çok rahat ettiriyor.yemesi içmesi kolay oluyor.Allah kolaylık versin gececek bu gümnlerde

aynen katılıyorum ufaklık kolıklıydı ha bugun ha yarın derken bır gun o uyurken bende uyuya kalmısım 3-4 saat sonra uyandıgımda ılk defa bu kadar uzun uyumustu öldü zannetmiştim ölmemişti tabiki
herşey bir anda normale dönmüştü çok şükür ne uslu diyebilirim ne yaramaz ideal

allah yardımcın olsun guselım zor bebeklerın hepsı bırbırınden farklı sanırım fıstık kolık benım oglumda kolıktı ve gunun 18 saatı aglardı evın korıdorlarında hıc durmada yuzustu kolumun ustunde ılerı gerı dolasırdım artık dermanım kalmazdı aglaya aglaya bıde gobek fıtıgı olmustu gecıcı dedıler gectı cok sukur ama ortalama 7,5-8 ay ben bu sekıl aglamalarına sayıt oldum sadece nobet saatlerı azaldı zamanla ılk 3 ay asırı sonra sonra 2-3 saat azala azala oyle bıttı 8 ay evden dışarı çıkamadım gıtıgım yerden kac kez gerı dondum cıldırır gıbı aglıyodu artık fon makınesını bebek bakım cantamda tasımaya baslamıstım dusun gececek guselm bebek buyutmek sabır ısı allah yardımcın olsun

Muhtemelen bebeğinizde kolik var.

İnernetten buziki orhan ın bebeğiniz ağlamasın cd si var, indirip dinletebilirsiniz.

Arabada gezdirince ve hafif hafif sallayınca biraz da olsa rahatlayacaktır.

Benim kızımda da vardı 2.5 aylık olunca kendiliğinden geçti.

Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin.

canım konuyu okuyunca gülümsedim.yanlış anlama sakın 9 ay öncem aklıma geldi :) bende ilk doğum yaptığımda buraya üye oldum 9 ay önce.ve çıldırmak üzereydim artık.anlatamam o günler neler yaşadığımı.ilk bebek ve uykuyu seven bi kadın emmedi bide benim oğlum.saat başı mama hazırlayıp veriyordum.artık uykusuzluk beni okadar mahvetmiştiki zombi gibi elimde kahve dolanıyordum ewin içinde.banada kırkı çıkınca geçicen dediler.bide yanımda ailemde yoktu tek başıma üstesinden gelmeye çelıştım baktım olmuyor aldım çocugu ailemin yanına gittim izmire.kırkı orad çıktı ama hala aynıydı.annemle nöbetleşe küçük şımarığa baktık.hiç unutmam tam 52 günlüktü gece yatırmıştım bi kaltım sabah olmuş benimki hala uyuyo.neyse mamasını hazırladım uyurken verdim ağzına içti.uyanmadı.öğleden sonra sabah 1 de uyandı.tamam dedim ben,m derdim bitti.ve ogün bugundür uykumuz allaha çok şükür düzene girdi.şuan 9 ayını dolduracak.gece benimle 12 ye kadar tv izler ( ne anlıyosa ) sonra mamasını içer ve uyur sabah 10 da uyanır.bazen 11 de.ama o günleri düşündükçe hala bi tuhaf olurum ne zor günler atlattım diye.lohusalığım falanda çok fena geçmişti çünkü depresyona girmiştim.tam rahat ettim derken şimdide emeklemeye başladı.heryere saldırıyor.nerde tehlikeli şey var ellemek istiyor.ayağa kalkıyor koltuklara tutunarak geziyor.düşüyor falan.sanırım bazı şeyleri kavrayana kadar sıkıntım bitmeyecek :) şimdide sürekli peşinde koşturuyorum.100 kiloyla doğuma girdim şimdi 70 kiloyum peşinde koşmaktan.gazı için doktorum zinco tavsiye etmişti ama ben hiç faydasını göremedim.o yüzden hiç gaz ilacı kullanmadım.zaten 3üncü ayın sonunda gaz şikeyetimizde bitmişti.allah yardımcın olsun çok zor bilirim.ama kendini geçicek düzelecek diye telkin et.ayrıca o günlerde bana kahve çok yardımcı olmuştu tavsiye ederim.ve bebiş uyuduğu an sende yat bırak işi gücü.1 saat uyusan bile kar senin için.sonra bi duş al nöbete devam et kardeşim.ne yapalım böyle böyle büyücekler :) kusura bakma uzattım biraz.bende çektiğim için yazayım dedim.

Siddetli kolik var belli ki
gaz ilaçlarından verim aldığınızı bulana karar deneyeceksiniz
Birisi muhakkak iyi geliyor
Cok zor bi süreç. Sabır istiyor.Allah kolaylik versin
100 günde bitiyor ama, yani 3 ay olunca rahatliyorlar genelde

Adacayi yağı ile masaj da yapabilirsiniz ayak altlarına ve karnına
Etkili olacaktır

Biz de aynı durumlardan geçtik.Her yolu denedik,ilaç,bitki çayları,fön makineleri,süpürgeler..Ayakta sallayarak emzirmeler,ninniler,kolik müzikleri,daha neler neler...Şuan altı aylık oldu.Geçen günlere kadar kafamı duvarlara vurasım gelirdi..Ta ki tvde tesadüfen Nurettin Rençber'den Ezo şarkısını dinleyene kadar :)
Valla sebebi konusunda hiçbir fikrim yok.Hamileyken bir defa bile dinlemedim.Ama benim çatlak açtığım anda gözleri hafif sulanıyo,sonra melül melül dinliyo.Ve şuan arkama yaslandım,o da göğsümde uykuya daldı bu şarkıyla.İnanması güç biliyorum ama durum şimdilik böyle.
Belki her bebeğin kendine has tınısı vardır bilemiyorum.

ahh kızımdan biliyorum aynı durumu gece gündüz kesintisiz yarım saat uyumazdı.hık mık ıkınma kızarma ve ağlama otomatik sallanan bişey al biraz rahatlatır seni ,emzik vermeyi dene.kolik cd.side biraz işe yaramıştı bizde.allah kolaylık versin,"bu durum geçecek" bunu bilmek bile iyi geliyordu bana.

canım rezene de olmasa ne yapardık bilmiyırum zaten biberonla içiriyorum.hep tuvaletini yapıyor hem biraz rahatlatıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…