Çocuk Hastalıkları hep ağlayan bebek...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ya canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı anlatamam sana

suan ıkı yasında olan kızım ilk 4 ay hem kendını hem bızı mahvettı tek uyuma yontemı elde sallama ve arabaydı ahhh sırf o uyusun bıraz dınlenelım dıye gece boyu arabayla taslı ve kavıslı yollarda sabaha kadar gezıyoduk cocuk arabaya bınıyodu susuyordu o kontak anahtarı cevrılınce hemen uyuyodu ama yıyosa o araba dursun ve sen ın baslıyordu morarıncaya kadar aglamaya her seferınde doktora kosuyodum her seferınde aldıgım cevap gaz sancısı ne ılac varsa onla ılgılı bebege uygun hepsını doktor kontorlunde kullandım care buldum mu tabı kı hayır pekı dıyceksın bu boyle surdumu

dugun ıcın koye gıttık Allahım ordada aynı kalabalık annanem ve arkadasları ıle otururken bızım aysecık gene basladı annanem dedıkı bahceden taze nane alıyım gelıyım sıcak suyun içine atıp biraz şekerle içirelim ben aman annane dur etme eyleme daha cok kucuk zarar verır dedıkce o benı susturdu kızıma az az hazırladıgı seyı ıcırdı ve sonuc eve gerı dondugumde cocugum sanırsın 3 yasında ne gazı oluyodu ne baska bir şey Ya Allahtan Ya Annanemden Ya da bebegımın bıraz daha buyumesı sonucu bu gaz olayı bıttı bu arada cocugun aglarken mumkun oldugunca sakın ol ve oda degısıklıgı yap onu kucagında asagı yukarı kaldır yuksek sesle muzık ac ewe kapı kollarından eskı usul besık yap ılerde alısır bırakmaz dıyede sakın korkma
allahım ne güzel bitmiş ya. bizim şifamızda en kısa zamanda olur inşsalıncağı yaptık çoktan.hatta şimdi bir elimle onu sallıyorum :1:

allah yardımcın olsun guselım zor bebeklerın hepsı bırbırınden farklı sanırım fıstık kolık benım oglumda kolıktı ve gunun 18 saatı aglardı evın korıdorlarında hıc durmada yuzustu kolumun ustunde ılerı gerı dolasırdım artık dermanım kalmazdı aglaya aglaya bıde gobek fıtıgı olmustu gecıcı dedıler gectı cok sukur ama ortalama 7,5-8 ay ben bu sekıl aglamalarına sayıt oldum sadece nobet saatlerı azaldı zamanla ılk 3 ay asırı sonra sonra 2-3 saat azala azala oyle bıttı 8 ay evden dışarı çıkamadım gıtıgım yerden kac kez gerı dondum cıldırır gıbı aglıyodu artık fon makınesını bebek bakım cantamda tasımaya baslamıstım dusun gececek guselm bebek buyutmek sabır ısı allah yardımcın olsun

biliyormusunuz aynen dediğiniz şekilde evin bütün odalarını durmadan dolaşıyorum malesef inş gecer

canım konuyu okuyunca gülümsedim.yanlış anlama sakın 9 ay öncem aklıma geldi :) bende ilk doğum yaptığımda buraya üye oldum 9 ay önce.ve çıldırmak üzereydim artık.anlatamam o günler neler yaşadığımı.ilk bebek ve uykuyu seven bi kadın :D emmedi bide benim oğlum.saat başı mama hazırlayıp veriyordum.artık uykusuzluk beni okadar mahvetmiştiki zombi gibi elimde kahve dolanıyordum ewin içinde.banada kırkı çıkınca geçicen dediler.bide yanımda ailemde yoktu tek başıma üstesinden gelmeye çelıştım baktım olmuyor aldım çocugu ailemin yanına gittim izmire.kırkı orad çıktı ama hala aynıydı.annemle nöbetleşe küçük şımarığa baktık.hiç unutmam tam 52 günlüktü gece yatırmıştım bi kaltım sabah olmuş benimki hala uyuyo.neyse mamasını hazırladım uyurken verdim ağzına içti.uyanmadı.öğleden sonra sabah 1 de uyandı.tamam dedim ben,m derdim bitti.ve ogün bugundür uykumuz allaha çok şükür düzene girdi.şuan 9 ayını dolduracak.gece benimle 12 ye kadar tv izler ( ne anlıyosa ) sonra mamasını içer ve uyur sabah 10 da uyanır.bazen 11 de.ama o günleri düşündükçe hala bi tuhaf olurum ne zor günler atlattım diye.lohusalığım falanda çok fena geçmişti çünkü depresyona girmiştim.tam rahat ettim derken şimdide emeklemeye başladı.heryere saldırıyor.nerde tehlikeli şey var ellemek istiyor.ayağa kalkıyor koltuklara tutunarak geziyor.düşüyor falan.sanırım bazı şeyleri kavrayana kadar sıkıntım bitmeyecek :) şimdide sürekli peşinde koşturuyorum.100 kiloyla doğuma girdim şimdi 70 kiloyum peşinde koşmaktan.gazı için doktorum zinco tavsiye etmişti ama ben hiç faydasını göremedim.o yüzden hiç gaz ilacı kullanmadım.zaten 3üncü ayın sonunda gaz şikeyetimizde bitmişti.allah yardımcın olsun çok zor bilirim.ama kendini geçicek düzelecek diye telkin et.ayrıca o günlerde bana kahve çok yardımcı olmuştu tavsiye ederim.ve bebiş uyuduğu an sende yat bırak işi gücü.1 saat uyusan bile kar senin için.sonra bi duş al nöbete devam et kardeşim.ne yapalım böyle böyle büyücekler :) kusura bakma uzattım biraz.bende çektiğim için yazayım dedim.
çok teşekkür ederim doğum sabaha kadar sancılı geçti sonraki gün bebek hiç uyumadı açıkçası hamileliğimin sonu da kv faktörü yüzünden stresli geçti ....işte bu güne geldik bilmiyorum ama kendimi daha güçlü sanırdım:1:

benimde yigenim aynen böyleydi.doktor kolik oldugunu söyledi.malesef yapıcak pek bişey yok.3ayı bitince düzeldi yavastan.gecer merak etme.ama uykusuzluk zor ya.bizde yipenimde yasadık bunu.kolumuz kopuodu sabahlara kadar hoplatıoduk.yani telaşlanma sakin davran .kurutma makinesitle susar birazda olsa.Allah yardımcın olsun

Çok kısa bir süre önce bunları yaşamış biri olarak yazıyorum. Benim de kızım ilk zamanlar çok ağlıyordu. Sadece emdiği zaman susuyordu, sonra tekrar başlıyordu gene ağlamaya. Benim bebeğiminde gaz problemi vardı. Sab damla kullandık. Çıkartıyordu gazını ama yinede ağlamalarına çözüm olmuyordu. 40 mevlüt yaptık, mevlütte bile ev insan kaynıyor hadi ağlamasın, sıkıntı olmasın diye hep emzirdim. Heralde benim bebeğim hep böyle ağlıycak, nasıl olcak ki bu iş deyip duruyordum, resmen gözüm korkmuştu. Çok şükür üç aylık olunca ağlamaları birden yüzde elli azaldı. Hatta günden güne birden farketti. Sonra yavaş yavaş gaz ilacını da bıraktım. Şu anda kızım altı aylık sadece bir sıkıntısı olduğunda ağlıyor. Ağlarsa da uzatmıyor yani. Yanına gidince hemen susuyor. Emin ol ki geçici bir süreç. Ama çok zor kabul ediyorum bunu yani. Sana Allah kolaylık versin. Bir ay daha sık dişini, sonra herşeyin düzene girdiğini görüceksin. Mümkün oldukça da dizlerinin üstüne yüzükoyun yatırıp sırtını ovala. Öyle çok kolay çıkartır gazını.

kiz kardesimin kizi da oyleydi. Kolik diyorlar buna. Sadece gazdan dolayi aglamazmis boyle bebekler, anne karnindan ciktiklari icin sinir sistemleri gelisinceye kadar huzursuz olurlarmis. Canim salincak alsan da orda sallasan sadece kollarinda salliyacagina. Yegenim bir sene aglamisti :( Allah yardimcin olsun.

ben 9 ay çektim hemde nasıl şiddetliydi araba elektrik süpürgesi fön makinası gaz damlaları sıcak su torbaları kucakta gezdirme hatta koşma ne ararsan hepsini yaptık hepsi geçiçi işe yaradı en son buzuki orhanın kol,k müzikleri var kolikli bebekler için yapılmış
tüm güün o müzikleri açardım onlarla susardı netten araştır işe yarıyor

Arasira bebeginizi yuz ustu yatirip sirtina ve boynuna nazikce masaj yapin. İsilik olmussa kasinti yapiyor olabilir. Dili yokki soylesin. Aglamasi durmassa kucaginiza alin elinizle ters cevirin dizlerinizin uzerinde ayni sekilde masaj yapin yada besik gibi ileri geri hareket ettirin. En onemlisi kulagina sarki fisildayin hemen susar.

Bebeğinde infantil kolik denen durum var. Benim oğlumda da vardı. Elektrik süpürgesi, fön makinesi işe yaramazdı. Ama su sesi rahatlatırdı çok kez kucağımda dakikalarca açık musluğun yanında beklerdim...

Buzuki Orhan ın cd si var birde, onu dinlet kızına... Allah kolaylık versin, geçecek annesi üzülme...

Merhaba benim bebeğim de kolik oldu su an 2. Ayımızı doldurduk yaklaşık 1 aydır bebeğim devamlı gaz sancısı cekiyor ne denesek kar etmedi. Ağlıyor diye sürekli kucağımıza aldık ve malesef bir de kucağa alıstı dün akşam söğütözü bebeğim mağazasından moms beşik aldık tabi pahalı olduğu için alıp almamak arasında kararsızdık mağaza sahibi sağolsun çok yardımcı oldu teşhir ürününü deneme amaçlı verdi beğenmezsek hediye çekine çevireceğiz diye konuştuk çok anlayışlı güzel insanlar..... inanın hayatımı kurtardı kademeli sallama ayarları vs tam kolik bebekler için üretilmiş şu an bebeğim 1.5 saattir sallanıyor bu normalde mümkün değil avazı çıktığı kadar bağırırdı sürekli ağlayan bi bebeğiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim :)

Ablamın ikizlerinden biride öyleydi.sadece uyur ve ağlardı.gazı var evet.sürekli damla kullanıyoduk biz.bi süre sonra kullandığımızın etkisi geçiyo.başka bi damlaya başlıyoruz.doktor vermiştir sanırım size de.etkisi geçmişse söyleyin başka bişey önersin.kırkı çıkınca da geçmedi ama o söylenenler gibi.ne zaman 4-5 aylık oldu o zaman düzeldi.kaç kez acile götürdük.Allah kolaylık versin.bi süre dişinizi sıkıcaksınız.sonrasında çok sevimli oluyolar :)

10. Ayını bitirmek üzere olan bi kızım var allah bağışlarsa acillerde gezdik hep,24saatin 20 saati ağlar hiç sevemedik doğru düzgün psikoloji falan kalmadı..ha geçtimi yok, hala çok huzursuz bi bebek hep paçalarıma sarılıp ağlar,gurbetteyim kimsem yok 5 yaşında da bi oğlum var.onu öğlen okula gönderirken ağlarım sinirimden..allahtan dogdugundan beri gaz sancıları hariç bide hasta değilse gece uykusu var..ama yinede bütün gece ayaktayım kipir kipir, uyusa bile dört dönüyor yatakta...allah hepimizin yardımcısı olsun...

Cnm seninki beyza benimki feyza :) sana tavsiyem duş aldir bebise.. tabii ev sicacik olsun oyle aldir duş. Duş alinca mucize gibi, rahatliyorlar ve uyuyorlar. Kolay gelsin :) anali babali buyusun.

Zinco nurs harveys ve şimdi sub simplex kullanıyoruz 3. Aydan sonra düzeliyor diyorlar inş düzelir bebek büyütmek ne kadar zormuş allah hepimizin yardımcısı olsun...

Merhaba benim bebeğim de kolik oldu su an 2. Ayımızı doldurduk yaklaşık 1 aydır bebeğim devamlı gaz sancısı cekiyor ne denesek kar etmedi. Ağlıyor diye sürekli kucağımıza aldık ve malesef bir de kucağa alıstı dün akşam söğütözü bebeğim mağazasından moms beşik aldık tabi pahalı olduğu için alıp almamak arasında kararsızdık mağaza sahibi sağolsun çok yardımcı oldu teşhir ürününü deneme amaçlı verdi beğenmezsek hediye çekine çevireceğiz diye konuştuk çok anlayışlı güzel insanlar..... inanın hayatımı kurtardı kademeli sallama ayarları vs tam kolik bebekler için üretilmiş şu an bebeğim 1.5 saattir sallanıyor bu normalde mümkün değil avazı çıktığı kadar bağırırdı sürekli ağlayan bi bebeğiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim :)
Reklam mı bu o_O

Baska bir sorunu vardir belki. Doktoro goturun.
Qazi falan olunca agliyor da bebekler ama surekli aglamasi normal degil

Back
X