Kayinbabanin parasinda cocuklarin hakki yok mudur is ilerde cocuklarina devredilmez mi amcadan once cocuklarini dusunmesi gerekir. Iflas ettiginde yaninda amca yokmus hepsi dagilmis. Kayinvalidem tek maasiyla 5-6 yil ev gecindirmis o kadinin nasil hic soz hakki olmuyor. Sevgilim ve annesinin demek istedigi bu kadar musrif olunmasin hesabimizi kitabimizi bilelim bir daha o kotu gunlere donmeyelim. Amca yedi biz yiyelim gibi birsey soylemedim herkes harcamasina dikkat edebilir. Ne oldum delisi olup bu kadar savurganlik ilerde buyuk zarara yol acabilir.Güreşecek degillerki gücü yetmiyor diyorsun çok komik
1-koca adam çalışmış şirket kurmuş kardeşi de yanında çalışıyor ister parasını sokaga atar ister kardeşine buna kim karışır
2-sevgilinin ailesini açmı bırakmış sefalet içinde mi yaşıyorlar sürekli sana dert yanıyorlar yiyecek ekmeklerimi yok akşama
2-hakkımı yedirmem demişsin de senin ne hakkın var ki
Ölüm hak miras helal dir daha adam ölmeden miras peşine düşmek amca yedi bizde yiyelim demek hiç hoş degil iş . Üstelik kv adayın seni şimdiden dolduruyor ki bu çok tehlikeli. Patronlar sandığınız kadar avanak değildir. İş kurmuş ve iyi kazanan adam kimin ne kadar yedigini içtigini bilir kardeşi ile arasında farklı bir hesabı vardır o yüzden sen ve sevgilin mezun oldugunuz bölümde işler yapın o şirkete hiç bulaşmayın
Niye beni ilgilendirmesin sevgilim anlatiyorsa kayinvalidem anlatiyorsa demekki bir sakinca gormuyorlar. Benimde kimseye dedigim birsey yok. Sevgilim is hayati baslayinca nasil davranmali diye soruyorum bunda problem nedir?henüz yalnızca ''sevgili'' siniz..
bütün bunların derdine erken kapılmışsınız..
nişanlıyken dahi ilgilendirmez sizi..
nezaman ki evlenirsiniz, evinize yansır bu durum, ancak ozaman dahil olabilirsiniz tüm bunlara..
Sevgilim ve anneside kendi malimizi mi kaciralim diyorlar. Aslinda onlarin istegi net bir cozum musriflik olmasin herkes harcamalarina dikkat etsin. Bir daha batarsak toparlanamayiz diyorlar ama hic bir cozum yoluda gorunmuyor.kesinlikle çözüm zor alsınlar bir kk ve altın alıp biriktirin bunlar değişmez
Kayinbaba aile butunlugu cok onemli der durur kardeside cok is yapiyomus gibi gozukup kayinbabayi kandiriyor. Tatile gider cocugu doktora goturdum der mesela kendini acindirmak icin. Amcanin karisi kayinvalidemi hicbir seye saymaz ne davet eder nede kendi kapisini calar. Herkesten uzak paralarini yiyorlar. Sevgilimin uzerine sirket var iyi kazanci olan. Ordan gelen paranin hepsiylede kredi oduyorlar. Biz bir an once dahil olsun islerden uzak kalmasin istiyoruz amcada o firsati vermek istemiyor hatta bi kac yil baska bi yerde calisip is ogrensin demis.
Canim okul bitiyor 2 hafta sonra sevgilimde ailesinin yasadigi sehre donecek amca hep ona gerek yok isler yuruyor modunda birsey ogrenmesini istemiyor acikcasi. Oda belki ofiste degil sahada olur. Artik bi secenek kalmadi bir an once ise baslayacak. Babasinin isine sahip cikamamak cok agirina gidiyor. Cok guzel tecrubeler edinip malini parasini hakkini iyi gozetir umarim.Valla amca yolunu bulmuş o zaman. Kayınpederinde güveni sonsuz anladığım kadarıyla. Kendi geleceğiniz için nişanlın işlere dahil olmalı. Tecrübeyi kendi şirketinde de kazanır canım. Ama kayınpederin kendi oğlu kendi şirketinde çalışsın ister. Aksi biraz absürd olur. Belki birden olmaz ama yavaş yavaş işlere başlayabilir. Mesela haftanın belirli günleri uğrar. Biraz kendini gösterir. Yavaş yavaş işlere dahil olabilir. Şimdiden ara ara gitsen bence şirkete. Kendini göstersin.
Koca onun ogul onun olmuyor. Anlatamiyor muyum niye benim ilerdeki esim kendi kurulu isleri varken onu yonetmesin isin basina gecmesin? Bu onun en dogal hakki degil mi? Kayinvalidem kaynanasiylada gorumcesiylede kotu suan kimseyle iyi gecinmeye calismiyor. Tek istegi oglu ise guce sahip ciksin durum bu.Bence sizi ilgilendirmez bunlar. Dikkat edin kayinvalidenin fisegine gelmeyin. Bazi insanlar boyledir, anladigim kadariyla anne de boyle bir tip. Konusur konuşur, aglar sizlar ama kimseyle kotu olmaya cesaret edemezler. Etraflarindakileri gaza getirirler, onlar dertlenir kotu olur herkesle. Sonra çözümün sefasini surmekte kendilerine kalir. Bunca yillik evli kadin, yokluk da gormus onca sey yasamis, koca onun, ogul onun dert sizin mi?
Olayi baska yere cekmeden soruma cevap ariyorum. Illa olumsuz birsey yazmak icin cabalamayin. Boyle bir durum bi yakinizin basina gelse nasil tavsiye verirdiniz konuya bu sekilde yaklasin.siz bu denklemin hiçbir şeyi değilsiniz..
o yüzden size laf düşmez.. onlar bir aile aralarında çözmeliler..
ne zaman ki x bilinmeyeni ile birlikte yaşarsın o zaman çözüm aramaya başlarsın.. zira denklem de henüz yerin yok ve olacağının da garantisi yok..
Olayi baska yere cekmeden soruma cevap ariyorum. Illa olumsuz birsey yazmak icin cabalamayin. Boyle bir durum bi yakinizin basina gelse nasil tavsiye verirdiniz konuya bu sekilde yaklasin.
Artik amcanin yedigi parayida umursamaz hale gelmisler alismislar yani kayinvalidemin derdi diger cocuklar kucuk bizim basimiza birsey gelse bunlar nolacak diye en buyuk ogluna isimize sahip cik yatirim yapin diyor. Yillarca bizim ustumuzden gecindiler hala iyilik bilmiyorlar iflas ettigimizde kapimizi calan bile olmadi diyor.Ben herşeyi anladım ama boyle bi insani nasıl yola getirebilirsiniz ki çok zor. Resmen harcayan Memnun harcatan memnun.kaynananiza üzüldüm.haklı kadın.kendi varlığındayokluk cçeken o.sefasini suren onlar.çok yazık .inşallah bir yol bulursunuz bian önce
ortakı mevzu para meselesıNiye bana dusmesin ki seneye bende kendimi bunlarin icinde bulacagim. ilerde esimin is sorunlari bizim evimize yansimayacak mi?
Ahh iste batinca olan kendi cocuklarina oluyor kimse etrafinda kalmiyor. Kaynanamda istifa etti onunda bir isi yok artik. Sevgilimede zorla kendi istedigi bolumu okutmus baska secenegin yok demis. Madem istedigin bolumu okutuyosun o zaman oglunun fikirlerini is hayatinda dinlemen gerekmez mi.konuyu başka yere çekmeye çalışmıyorum.. kendini bu saçma sapan iş ilişkisinde boğma diye yazdım..
koca adama çoluğu çocuğu, karısı bir şey yapamamışken siz hiçbir şey yapamazsınız.. ancak batacak düşecek etrafındakiler gidecek o zaman kurtulur o kardeşten..
Kayinvalidem kendisi bunlari benimle paylasiyor beni dahil etmek istemese olaylari saklar hic anlatmaz. Soylemek istedigi sey ben cok ezildim simdi ayni seyi benim cocuklarima yapmaya calisiyorlar siz daha duyarli olun sende kendini kimseye ezdirmwle oglumda isin basina gecsin diyor. Mevzu sadece para degil amcanin sevgilimi aktif is hayatinda istememesi bu haksizlik degil mi sizce?ortakı mevzu para meselesı
sız daha nısanlı bıle degılken sızce hosmu aılenıze gore ?