Benim meslegimin bu islerle hic ilgisi yok. Psikolog oluyorum kendi isimi yapacagim. Kayinbaba bizi parcalardi heralde nasil odemezsiniz diye suan cok kazandigi icin bu miktarlari onemsemiyor ama sevgilim ve annesi o yokluk donemini cok agir yasamislar o yuzden endiseliler.Sen ne iş yapıyosun mesleğin nedir?
Muhasebeden anlıyosan sende o şirkete gir evlendiğinde kredi kartlarını ödeme.
Tabi nişanlının talimatıyla
Ne şirketi bu esas ortaklar kim, toplantılara kimler katılır , kar Payı nasıl ne oranda dağıtılır, kimler ne sıfatla Çalışır , sermayesi nedir, esas sözleşmesi nedir... Uzaktan çok bilinmeyenli denklem..insanların ne düşündüğünün ve akrabalık derecesinden ziyade, bu bence hukuki bir boyutta, şartlar olgunlaşınca bilen birinden hukuki yardım alır, bildirimsiz şirket adına kullanılan kartlarada bankaya yazı yazar blok koydurursunuz, vs bir çok önlem var...olay çözülür yani kafaya takmayın, siz düğününüze odaklanın bu günler bir daha gelmez, para kazanılırKayinvalidem kendisi bunlari benimle paylasiyor beni dahil etmek istemese olaylari saklar hic anlatmaz. Soylemek istedigi sey ben cok ezildim simdi ayni seyi benim cocuklarima yapmaya calisiyorlar siz daha duyarli olun sende kendini kimseye ezdirmwle oglumda isin basina gecsin diyor. Mevzu sadece para degil amcanin sevgilimi aktif is hayatinda istememesi bu haksizlik degil mi sizce?
esas oğlan bişey yapamıyor,Niye beni ilgilendirmesin sevgilim anlatiyorsa kayinvalidem anlatiyorsa demekki bir sakinca gormuyorlar. Benimde kimseye dedigim birsey yok. Sevgilim is hayati baslayinca nasil davranmali diye soruyorum bunda problem nedir?
Cok tesekkur ederim yapici yorumunuz icin ne guzel anlatmissiniz. Sanane sen kimsin tarzi yorumlara anlam veremiyorum. Ilerde evlenecegim insanla tabiki bunlari konusuyorum. Babamin istedigi bolumu zorla okudum gidip baska yerde neden calisayim diyor sevgilim. Sevgilim babasina karsi cok saygilidir hatta biraz cekinirde. Bende kendini guzel ifade et kimseyi kotulemeden islere yogunlas baban dusunmuyorsa biz kardeslerin ve annen birlik olalim yatirim yapalim diyorum. Amca gercekten cok yuksek miktarda para harciyor onun esi evde oturup yesin kaynanam yillarca calismis bende calisacagim bu haksizlik oluyor. Kadin kendine bir ayakkabi alirken 40 kere dusunur bu adaletsiz dagilim daha ne kadar devam edebilir ki soylediklerinizi dikkate alacagim tesekkurler.Sirket y nin ise sevgiliniz asla kendine farkli bir yon cizmesin..
Ne munasebet.. Aile sirketine amca coreklenecek karisi parayi yiyecek..
Siz de aman kavga gurultu olmasin diye geri mi cekileceksiniz..
Eseginizi hendekte birakmayin..
Annesini dinlesin x gecsin sirketin basina..
Hos baba savunur ya kardesini yinede o ayri..
Sevgiliniz de pes etmesin kardesi icin evladini yok sayacak ezecekse zaten o baba, bazi seyleri hak ediyor yanii.
O sirket amcanin olsaydi ve y boyle coreklenseydi amcanin cocuklari acaba geri cekilip baska is kurarmiydi..
Hele hele boyle paralar kazanilirken..
Bu arada sevgilinize karisin birlikte oturun konusun cozum uretin,
ama bu cozumleri birlikte urettiginizi aile bilmesin..
Esas oglanin okulu yeni bitiyor. Ailenin bulundugu sehirde degildi. Simdi donup islere bakmak istiyor. Amca ona gerek yok yada bana saygisizlik yapti gibi bahanelerle uzak tutmak istiyor sorunda burda basliyor.esas oğlan bişey yapamıyor,
anne yapamıyor,
baba olanı biteni görmüyor,
siz mi çözeceksiniz ?
kendinizi yıprattığınızla kalırsınız...
Cok net ve yerinde bir yorum olmus.Bu hayat böyle geçmez.
Ben zaten karismiyorum kaynanam anlattiginda dahi yorum yapmiyorum. Kayinbabamlada okuldan falan konusuyoruz evlensekte cok samimi olmayiz yani. Suan sevgilim isin basina gececek amcanin bunu istememesi zorumuza gidiyor. Yani buna bi cozum bulmak lazim fazlasiyla sımardi cunku herseyi kafasina gore yapiyor. Kayinbabamdan eskiden cekiniyomus simdi hic umursamiyor. Sevgilimle bir sorunum yok sirf bu sebeptende ayrilmayi dusunmem.ben senin yerinde olsam daha nişanlı bile değilken hiç bişeye karışmam
bu arada bu aile böyle gelmiş böyle gider sen istesende düzeltemezsin
eğer senin de psikoloji gidecekse ona göre düşün taşın derim..
Ölünce yada kendi istegi ile hisselerini devrederse hakkı olur onun dışında hiçbir hakkı söz konusu degil. Kv seni kullanıyor seni dolduruyor psikoloji okumussun ama farkında degilsin kendisi bulasmıyor aklınca yengenın 800 liralık cantasına kadar bilmen bile cok sacma yani sen bile bunları biliyorsan kp adayın zaten biliyordurKayinbabanin parasinda cocuklarin hakki yok mudur is ilerde cocuklarina devredilmez mi amcadan once cocuklarini dusunmesi gerekir. Iflas ettiginde yaninda amca yokmus hepsi dagilmis. Kayinvalidem tek maasiyla 5-6 yil ev gecindirmis o kadinin nasil hic soz hakki olmuyor. Sevgilim ve annesinin demek istedigi bu kadar musrif olunmasin hesabimizi kitabimizi bilelim bir daha o kotu gunlere donmeyelim. Amca yedi biz yiyelim gibi birsey soylemedim herkes harcamasina dikkat edebilir. Ne oldum delisi olup bu kadar savurganlik ilerde buyuk zarara yol acabilir.
Kimsenin sirketi uzerine gecirmek gibi bir durumu yok. Yani sirket hissesi sorun degil suan. Babanin is yerine oglunun calismasi isleri yurutmesi en buyuk hakkidir cunku baba ogluna kendi istedigi bolumu okutmus bizim islerimizi takip edersin demis. Bu durumda asil amcanin hicbir soz hakki yok. Amca sirketin 1. varisine bu sekilde davranamaz. Kayinbaba boyle kadin muhabbetlerini bilmez kadinlarin arasinda konusulan seyi duysada onemsemez. Kayinvalidem bunlari anlatirken hep gozleri dolar beni kullanmiyor konusacak kimsesi tutanacak bi dali yok. oksuz yetim buyumus cok ezilmis. Buyuk oglundan ricasi diger cocuklarin hakkini gozet birikim yap diyor. Yoksa amca zaten istedigini harciyor kayinbaba bisey demedigi icin sevgilimde karismaz.Ölünce yada kendi istegi ile hisselerini devrederse hakkı olur onun dışında hiçbir hakkı söz konusu degil. Kv seni kullanıyor seni dolduruyor psikoloji okumussun ama farkında degilsin kendisi bulasmıyor aklınca yengenın 800 liralık cantasına kadar bilmen bile cok sacma yani sen bile bunları biliyorsan kp adayın zaten biliyordur
Bi kac sirket var sevgilimin uzerinede var. Buyuk sirket kayinbabanin yanlarindaki muhendisin uzerinede sirket var. Amcanin ortakligida sirketide yok. O kayinbabayla gönül birligiyle ortak. Hukuki yollara basvurdugumuz zaman ipler kopmus demektir. Umarim o duruma gelmez.Ne şirketi bu esas ortaklar kim, toplantılara kimler katılır , kar Payı nasıl ne oranda dağıtılır, kimler ne sıfatla Çalışır , sermayesi nedir, esas sözleşmesi nedir... Uzaktan çok bilinmeyenli denklem..insanların ne düşündüğünün ve akrabalık derecesinden ziyade, bu bence hukuki bir boyutta, şartlar olgunlaşınca bilen birinden hukuki yardım alır, bildirimsiz şirket adına kullanılan kartlarada bankaya yazı yazar blok koydurursunuz, vs bir çok önlem var...olay çözülür yani kafaya takmayın, siz düğününüze odaklanın bu günler bir daha gelmez, para kazanılır
ıyıde bunu kocasına soylesın kendı konussunKayinvalidem kendisi bunlari benimle paylasiyor beni dahil etmek istemese olaylari saklar hic anlatmaz. Soylemek istedigi sey ben cok ezildim simdi ayni seyi benim cocuklarima yapmaya calisiyorlar siz daha duyarli olun sende kendini kimseye ezdirmwle oglumda isin basina gecsin diyor. Mevzu sadece para degil amcanin sevgilimi aktif is hayatinda istememesi bu haksizlik degil mi sizce?
Kocasi babasiz buyumus anne ve kardeslerine cok bagli kendini aile babasi olarak goruyor sanirim. Iflas ettiginde karisinin parasiyla gecinmis simdi kadina en ufak soz hakki vermiyor. Ben zaten kaynanama bosverin kafaniza takmayin diyorum sadece. Kayinbabamada birsey soylemem soz konusu degil. Sevgilimi simdiden is stresi sarmış durumda sorun guven kazanmak ve islerde basarili olup birikim yapmak. Gelecegi dusunmeleri gayet normal.ıyıde bunu kocasına soylesın kendı konussun
sız yarın obur gun bu konuda soz soyledıgınız ve ayarı kacırdınız ılk anda kayınvalıdenızde sıze sırtını donecek kardesım
bızde evlıyız bılırız bunları dıyorum
Aileler tanisiyor nisan bizim memleketimizde olacagi icin okulun bitmesini bekliyoruz. Dis kapinin dis mandali olarak gormuyorum ben kendimi. Cozume dair yorum yaparsaniz sevinirim.Dis kapinin dis mandali, size ne kuzum? Kendinizde demissiniz, sevgilisiniz. Nisanli filan degilsiniz.
O ona bunu yedirmis, bu buna sunu yedirmis. Konu bu mu yani. Derdide size mi dustu? Siz calisip kazanipta emeginizimi korumaya calisiyorsunuz? Uzgunum, sevgilinizin babasi memnun ise, size laf soylemek dusmez. Olurda sevgiliniz bir gun islerin basina gecerse, ancak ozaman belirli bir misyon uzerine bir strateji kurar.Aileler tanisiyor nisan bizim memleketimizde olacagi icin okulun bitmesini bekliyoruz. Dis kapinin dis mandali olarak gormuyorum ben kendimi. Cozume dair yorum yaparsaniz sevinirim.
hay agzına saglık bende tam bunu yazacaktım kı senın yazdıgını gorundumx y z diyeceğinize babam sevgilim amcam demek çok zor olmasaydı keşke ! karışmış