Benim kimseye birsey dedigim yok. Kayinvalidem evlerine gittigimde hep bu konulardan bahsediyor tek carem sizsiniz diyor.Sevgili olarak size laf düşmez ne kadar içinize dert olsada kp adayınız ile onun kardesi arasında bir mesele onlar razi ıse sorunları yoksa sorun cıkaran sız olmayın çok basınız agrır
Bende mezun oluyorum is hayatina girerim baba destek olmasada kendimizi idare ederiz ama sıkıntı diger kardesler ve kayinvalide sevgilim onlarin hakki yensin istemiyor.Bu duruma dur diyecek sadace kayinpederdir. E o da bu zamana kadar dur demedigine gore yapcak birsey yok. Erkek arkadasiniz mudahale etse baba amcayi savunur kesin.
isim verseydin keske ahmet mehmet de yani herkez seni nerden bilcekMerhaba hanımlar,
Ben bu yaz nişanlanıyorum seneye de düğünümüz olacak. Sevgilime X diyelim baba Y olsun amca aslında üç bilinmeyenli denklem ama ona da Z diyorum. Kolay anlaşılır olması için böyle bir yöntem seçtim.
X ailenin en büyük çocugu okulların kapanmasıyla iş hayatına atılacak kendinden yaşça baya küçük kardeşleri var. Kayınvalidem pasif, kendini ezdiren karşısındaki insana ne söylese cevap veremeyen ama evde nefes almadan konuşan herşeye sitem eden sürekli o onu dedi bu bunu dedi modunda bir insan. Başkada hiç kötü huyu yok dünya tatlısıdır ama çok ve gereksiz konuşup evdeki herkesin canını sıkar. Bu nedenlerle Y mümkün olduğunca eve gelmemeye çalışır. Hanımına da her defasında çok konuşuyorsun diye söylenir ve sürekli tartışırlar. Hep kendi ailesini tutar karısıda kendi ailesini kötüleyince dahada alevlenip kardeşinin her isteğini yerine getirir. Kaynanam akıllı davranıp kocasını bu kadar kışkırtmasa belki durum bu kadar vahim olmayacaktı.
Asıl mesele Z...
Şirket Y'nin üzerine yoksul bir aileden gelmişler babaları onlar daha çocukken ölmüş.Y bütün işlere tek başına sahip olmuş çalışkan ve hırslı bir yapısı var. Zamanla baya büyümüşler. Amca Z'de şirket işlerinde Y ye yardım ediyor. Fakat Zyi görseniz şirketin asıl sahibi o sanırsınız elemanlar bile ondan bıkmış durumdalar. X'e amcanın gereksiz işlerinden bıktık diye hep dert yanıyorlar. Y'de kendi çoluk çocuğundan çok Z'yi düşünür. Sanki büyülenmiş gibidir varsa yoksa kardeşleri ve annesi. Z'nin eşi kendi memleketlerinden eğitimsiz bir hanım onunda ailesinin gelir seviyesi düşükmüş.Çocukları problemli eş dost kızınla biraz ilgilensen deyince o benim değil öğretmenin görevi diyen birisi çocuklar özel okula gidiyorlar. Z'yi istediği gibi yönetir kocası sözünden asla çıkmaz. 800 tl ye çanta alır millete hava atar. Cocuğuna 400tlye bot alır herkese söyler. Aylık 15 bin tllik kredi kartının limitini tamamen doldururlar. Muhasebeye asla hesap vermezler. Ne kadar harcadıklarını kimse bilmez. Bu Z benim sevgilim olan X'in işlere dahil olmasını hiç istemiyor daha şimdiden ona çephe almış durumda. Kayınvalidemin bunlar yüzünden psikolojisi bozulmuş her gün çocuklarımın hakkını yiyorlar ben ne kadar tutumluyum onlar nasıl savurgan bıktım artık anasından da kardeşinde diye dert yanar. Çünkü zamanında çok yokluk çekmiş iflas etmişler o zaman kaynanam kendi maaşıyla yıllarca ev geçindirmiş. Bu amca Z borçlara ortak olmadığı için Y'yi ortada bırakıp benim işim bana yeter diye memlekete dönmüş. Ne zamanki tekrar yükselişe geçmişler o zaman geri dönmüş.
Bende yapı olarak hakkını yediren sessiz bir insan değilim X ve ben nasıl bir yol izlemeliyiz? Hem kaynananım hem sevgilimin kardeşlerinin hakkını korumak gözetmek bize düştü çünkü Y kardeşine asla laf söyletmiyor.
Herkesten yorum bekliyorum hanımlar.
Evet babasiyla calisacak onlarda ayri calismak gibi bir mantalite yok. Sevgilimde meydani tamamen amcaya birakmak istemiyor. Cunku iflas ettiklerinde okulda bi gofret dahi alamadigi gunler olmus. Kardesleride ayni pozisyona dussun istemiyor.
Sevgilimde babasina asla amcayi kotulemiyor ofiste kendi isini yapacam ama her seyin farkinda zamanla duzelir mi acaba diye dusunuyor. Bir daha iflas etmekten korkuyor. Baba ve amcanin bunlar umrunda degilBu duruma dur diyecek sadace kayinpederdir. E o da bu zamana kadar dur demedigine gore yapcak birsey yok. Erkek arkadasiniz mudahale etse baba amcayi savunur kesin.
Zye yine iyi olsun ama kendi cocuklarini ve esinide dinlesin onlarin fikirlerinede onem versin sorun bu aslindaBu adam kafasını düzeltmedikçe siz ne yapabilirsiniz ki?
bu adam z den bir tekme daha yese de akıllanmaz gibi
Cok hizlı yazdim kusura bakmayin anlatiyim kisaca. X sevgilim Y kayinbabam Z amca oluyor. Amca sevgilimin gelip islerin basina gecmesini soz sahibi olmasini istemiyor ama sirket kayinbabamin onun bir ortakligi yok. Bu nedenle sevgilime cephe aliyor en ufak birseyde babasina sikayet ediyor.X+Y+Z = Ben bi şeycik anlamadım
Bu duzen boyle nereye kadar gidebilirki yine bi iflas olsa amca ceker gider olan sevgilim ve ailesine olur.Bu duruma dur diyecek sadace kayinpederdir. E o da bu zamana kadar dur demedigine gore yapcak birsey yok. Erkek arkadasiniz mudahale etse baba amcayi savunur kesin.
Muhasebeden hesap yapiyoruz ne kadar harcadiniz deseler olay cikiyor. Evinin butun ihtiyaclarida sirketten karsilaniyor nereye bu kadar para harciyor kimse anlamis degil.Sevgiliniz de haklı kendi açısından bakınca. Babasının kurup büyüttüğü bir işi amcasının böyle sorumsuzca davranarak batırmaya çalışmasına göz yummak istemiyor haliyle. En iyisi işin başına geçip harcamalara kısıtlama getirsin. Ayda 15 bin liralık kredi kartının limitini doldurana kadar harcamak, hele ki iş onlara ait değilse resmen görgüsüzlük.
Isim dusunmedim kisaca kodladim. Anlamadiginiz bir yer varsa cevaplayayim.isim verseydin keske ahmet mehmet de yani herkez seni nerden bilcek
Sevgilimde annesine akilli ol birikim yap muhasebeden para iste diyor. Kaynanam cekingen davraniyor. Bende Allah korkusu var oyle seyler yapamam diyor. Ihtiyaci olsa oglundan istiyor sirketi arayip para isteyemiyor.Kaynanaya neden harf kodu vermediniz
Şaka bir yana, böyle adamları sonradan düzeltmek zor, yani kayınpederinizden bahsediyorum.
Bence kayınvalideniz de 15bin TL'lik kart çıkartsın ve o kartla altın alsın. Bir kenara atsın onları. Başka türlü birikim zor.
Amca ve eşi ise hiç düzelmezler. Neden düzelsinler? Sebep yok. Böyle gayet rahatlar.
Ha birde kaynana basrol karakter degil bu konuda ben x y ve z bermuda seytan ucgenine deginmek istedim o yuzden kodu yokKaynanaya neden harf kodu vermediniz
Şaka bir yana, böyle adamları sonradan düzeltmek zor, yani kayınpederinizden bahsediyorum.
Bence kayınvalideniz de 15bin TL'lik kart çıkartsın ve o kartla altın alsın. Bir kenara atsın onları. Başka türlü birikim zor.
Amca ve eşi ise hiç düzelmezler. Neden düzelsinler? Sebep yok. Böyle gayet rahatlar.
Ben suan zaten birsey yapamam. Evlenincede hakkim yensin asla istemem ben calisacagim bir cantaya o kadar para veremeyecegim bunlar benimde zoruma gider evlenince. Simdi tecrube kazanmasa ne zaman kazanacak sen okul bitir diye zaten hep uzak tutmuslar. Amcada babanin gozunden dusurmek icin hep acik ariyor. Babada lafa gelince herseyim senin oglum der ama asli yok.Zor bir durum baba kendi ailesinden çok kardeşlerini düşünüyorsa kendi cocuklarının hakkını onlara yediriyorsa sevgilinizin bir şekilde sert çıkması gerekebilir bence eğer kp olacak kişi yaşlıysa yani baya yaşlıysa belki güzellikle baba sen bu yaşa kadar çok yoruldun bırak ya da biraz dinlen vs deyip sevgiliniz işlerin başına geçip sıkı tutabilir ki bu durumda amcanın da boş duracağını sanmıyorum o da belki abi x daha genç bu işlerden anlamaz deyip dolduruyorda olabilir ıkarışık bir durum ama 2 secenek var ya güzelce babayla konuşulup söz sahibi olunacak amcanın muhasebesi yapılacak ya da sevgiliniz sert çıkıp bunca sıkıntıyı annem ve sen bizim ailemiz cekti bu duruma bir el atacak zorda olsa... Ama üzgünüm sizin yapacağınız birşey yok burada pek sadece destek olabilirsiniz sevgilinize
Ben suan zaten birsey yapamam. Evlenincede hakkim yensin asla istemem ben calisacagim bir cantaya o kadar para veremeyecegim bunlar benimde zoruma gider evlenince. Simdi tecrube kazanmasa ne zaman kazanacak sen okul bitir diye zaten hep uzak tutmuslar. Amcada babanin gozunden dusurmek icin hep acik ariyor. Babada lafa gelince herseyim senin oglum der ama asli yok.
Evet kayinbabasina arsa aldigina dair soylentiler var. Birde kayinbaban en ufak birsey soylese ya hasta oluyor ya duygu somurusu yapiyor. Sevgilimde hersey adaletli olsun istiyor maaş sisteminede karsi cikiyorlar cunku istedigi gibi para harcayamayacak o zaman. Basimiza omur boyu bela olacak sanirim.Yani baba değişmedikçe yapacak birşey yok o yüzden sevgiliniz ve kardeşleride sürekli para alıp birikim yapacak başka çaresi yok gibi gözüküyor ileride Allah korusun şirket sallantıya girer zorlanırsa en azından kendi birikimleri olur çünkü babanın değişeceğini pek sanmıyorum bu yaştan sonra sanırım kendini kardeşinin babası falan gibi görüyor evlat ayrımı gibi onu tutuyor ve bence amca da aldığı paranın hepsini harcamayıp bir kenara yığıyordur cok uyanık biri gibi geldi bana yani kendini garantiye almıştır