• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hemşireliği kazandım ama istediğim bölüm başkaydı:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi gülaygül
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gülaygül

Ziyaretçi
arkadaşlar bu yıl istanbul ünv. florence nightingale hemşirelik okulunu kazandım ama mutlu olamıyorum çünkü ben fizyoterapist olmak istiyordum ama olmadı hemşirelik yakın diye onu yazmıştım kazandım ama içimde fizyoterapist olmak var:(acaba fizyoterapistlige geçiş var mı yada hemşirelikden başka bi bölüme geçiş var mı.bu konuda beni bilgilendirir misiniz?

ben geçiş falan olduğunu duymadım.istediğin bölüm değilse tekrar gir sınava bence yoksa zor bir meslek.

Keşke istemediğiniz bir bölümü hiç yazmasaydınız.
Ama olan olmuş, üstelik size tecrübe de olmuş.
Araştıralım, bakalım var mı bir geçiş. Belki imkan vardır.

canımcım hemşirelikten başka bir bölüme geçiş ne yazıkki yok...ancak yuksek lısans falan yapıp saglık meslek lıselerınde yada unv.de arastırma gorevlısı yapabılırsın..doktoranı yaparsanda unv.de hoca olabılırsın canım...

çook teşekkürler arkadaşlar bu durumda başka şansım yok bu mesleği sevmekden başka...gerçi çok sevdiğim bi meslek ama olmak istediğim değildi hayırlısı.sağolun.

arkadaşım bence hemşireliği zamanla seversin.rahat bir meslek bence ve bir bayan için ideal.bazı günler nöbete kalıyorsun ama olsun.

ahh arkadaşım yaa keşke tercih etmeseydin..sırf üniversiteye gitmek adına isteksiz okumak zorunda kalcaksın şimdi..seneye girersen de puanın kırılacak..çook üzüldüm yaa:1no2:

canım fizyoterapistliğe geçiş varmı bilmiyorum ama zamanla seversin diye düşünüyorum hemşireliği.kazandığımda bende ebe olabileceğimi hiç sanmıyordum.ama o bebekleri,hamilelerin heyecanlarını,mutluluklarını gördükçe ve yardım edebildikçe onlara mutlu olmaya başladım.hala okuyorum ve artık bu mesleği yapabileceğime inanıyorum.sende istediğin alana yönelebilirsin belki.ben mezun olduğumda tüp bebekle ilgili bölümlerde çalışma istiyorum ki çalışan örnekleri gördüm.umarım mutlu olursun hangi meslekte olursan ol. opuyorumnanaktan

arkadaşım bence hemşireliği zamanla seversin.rahat bir meslek bence ve bir bayan için ideal.bazı günler nöbete kalıyorsun ama olsun.

canım hemşirelik hiçte öyle rahat bir meslek değil. tatilin yok haft sonun yok bayramın yok Herkes 5 günde bir 2 gün tatil yaparken sen ayda 2 gün boş vakit bulabilirsen havalara uçuyorsun. Üstelik bir bayan için hiç uygun değil ma maalesef bayan mesleği olarak görülüyor. Çok arkadaşımı biliyorum çocuğum evde 40 derece ateşle yatıyor bakan yok ben başkalarının çocuklarına bakıyorum diye ağladığını. O nöbete kalınan bazı günlerde hiç öyle umursanmayacak kadar az değil.

canım okula giderken herşeyi göze alarak başla. Evet küçük bir devlet hastanesinde çalışırsan rahat olarak gözükebilir. Ama özellikle ben büyük şehirde oturmak istiyorum dersen devlet hastanelerinde bile 2 kişilik çalışırsın. Çünkü açık çok fazla. Kapatılacak gibide durmuyor. Hele birde üniversite hastanesinde çalışırsan işin çok çok daha zor. Bu iş öyle iki iğne yaparım otururum işi değil. Kişiliğini göz önüne al mutlaka. Hasta kusar yada altına yapar Bunu silerim temizlerim diyebiliyor musun? Hastanelerde neler görüyoruz ınsanlar kendi anne babalarının altını bile temizlemekten kaçarken sen tanımadığın insanlara bakmak zorundasın. Bunu yapabileceğine inanıyormusun? Bayramı hafta sonu yok herkes gezerken sen çalışcaksın , Çoğunluk uyurken sen sabaha kadar ayakta kalıp koşturacaksın. Annen baban kardeşin eşin çocuğun hatta sen hastayken onlarla yada kendinle ilgilenemeyip hasta bakacaksın.Bazen insanların yavaş yavaş gözünün önünde nasıl öldüklerini izlersin ve bunun karşısında çaresiz kalırsın .Bütün bunlara katlanırım diye biliyor musun?

Hep kötü yönlerinden bahsettim. Gelelim iyi yönlerine. Eline zor nefes alarak gelen küçücük bir bebeğin gülücükler saçarak gittiğini görebilirsin. ınsanların bol bol hayır duasını alır allah razı olsun kızım dediklerini duyarsın. Kalbi yada solunumu duran birinin tekrar hayata döndüğünü görürsün bunda katkının olduğunu bilirsin yada bazen bunu tek başına sağlarsın ki bu büyük bir hazdır.
Kolay iş bulursun. Özelde kalmayı göze alabilirsen aynı yerde uzun süre çalışınca(köklü özel hastanelerden bahsediyorum) iyi maaş alıyorlar Devler memuru olanların 3-4 katına kadar duymuşluğum var. Heryerde açık var ama devlet kapısına giricem dersen yolun kpss den geçer Bu da her meslekte başına gelecek zaten.

Çok iyi düşün Çalışma alanın kağıt üstünde değil insan hayatı olacak

Son düzenleme:
sun_shine bende bu sene ege hemşirelik kazandım. zaten hep sağlık alanında kendimi geliştirmek istemişimdir. hemşirelikte bu yüzden bana uygun diye düşünüyorum. ama yazını okurken neredeyse ağlayacaktım bu kadar zorlukla nasıl başa çıkarım diye. iyi yönlerini okuyunca içime su serpildi. ben insanlara yardım etmeyi seviyorum en büyük dayanağımda bu olacak sanırım..

canım hemşirelik biraz uçlarda bir meslek zorluklarıda zevkide hep uç noktalarda yaşatıyor. Ben kardeşime zorluklarına gelemeyeceği için yazdırmadım. Kişilik önemli. Uzaktan bakınca sanki birşey yapmıyormuşsun gibi gözükür. Bir iki iğne yaparsın bir tansiyon ölçersin okadar sanki. Ama durum öyle değil işte. bütün bunlara sağlık sistemindeki çarpıklıklarda eklenince senin iş yükün bir kaç kat daha artar. Hemşirelik yazanların yaptıkları en büyük hata kolay meslek iş bulmasıda kolay diye düşünüp geliyorlar. İş garantisi olduğu doğru ben çalışıcam diyen hemşireye iş çok. Ama hastanelere git bir araştır çoğunluk sana kazana biliyorsan git başka meslek yap der bu da bir gerçek

bir lisans öğrencisi hemşire olaraktan arkadaşlara katılıyorum canım.Söylediklerini iyice bir düşün derim. ;)
Ayrıca geçiş yok,ama istediğin alanda yüksek lisans yapabilrisin.Kadın doğum ve Hast.Hemş,ıç hastalıkları hemş. vs vs.
Bu arada ben kadın-doğum düşünüyorum,bana dua edin yaaa :')

canım hemşirelik hiçte öyle rahat bir meslek değil. tatilin yok haft sonun yok bayramın yok Herkes 5 günde bir 2 gün tatil yaparken sen ayda 2 gün boş vakit bulabilirsen havalara uçuyorsun. Üstelik bir bayan için hiç uygun değil ma maalesef bayan mesleği olarak görülüyor. Çok arkadaşımı biliyorum çocuğum evde 40 derece ateşle yatıyor bakan yok ben başkalarının çocuklarına bakıyorum diye ağladığını. O nöbete kalınan bazı günlerde hiç öyle umursanmayacak kadar az değil.

canım okula giderken herşeyi göze alarak başla. Evet küçük bir devlet hastanesinde çalışırsan rahat olarak gözükebilir. Ama özellikle ben büyük şehirde oturmak istiyorum dersen devlet hastanelerinde bile 2 kişilik çalışırsın. Çünkü açık çok fazla. Kapatılacak gibide durmuyor. Hele birde üniversite hastanesinde çalışırsan işin çok çok daha zor. Bu iş öyle iki iğne yaparım otururum işi değil. Kişiliğini göz önüne al mutlaka. Hasta kusar yada altına yapar Bunu silerim temizlerim diyebiliyor musun? Hastanelerde neler görüyoruz ınsanlar kendi anne babalarının altını bile temizlemekten kaçarken sen tanımadığın insanlara bakmak zorundasın. Bunu yapabileceğine inanıyormusun? Bayramı hafta sonu yok herkes gezerken sen çalışcaksın , Çoğunluk uyurken sen sabaha kadar ayakta kalıp koşturacaksın. Annen baban kardeşin eşin çocuğun hatta sen hastayken onlarla yada kendinle ilgilenemeyip hasta bakacaksın.Bazen insanların yavaş yavaş gözünün önünde nasıl öldüklerini izlersin ve bunun karşısında çaresiz kalırsın .Bütün bunlara katlanırım diye biliyor musun?

Hep kötü yönlerinden bahsettim. Gelelim iyi yönlerine. Eline zor nefes alarak gelen küçücük bir bebeğin gülücükler saçarak gittiğini görebilirsin. ınsanların bol bol hayır duasını alır allah razı olsun kızım dediklerini duyarsın. Kalbi yada solunumu duran birinin tekrar hayata döndüğünü görürsün bunda katkının olduğunu bilirsin yada bazen bunu tek başına sağlarsın ki bu büyük bir hazdır.
Kolay iş bulursun. Özelde kalmayı göze alabilirsen aynı yerde uzun süre çalışınca(köklü özel hastanelerden bahsediyorum) iyi maaş alıyorlar Devler memuru olanların 3-4 katına kadar duymuşluğum var. Heryerde açık var ama devlet kapısına giricem dersen yolun kpss den geçer Bu da her meslekte başına gelecek zaten.

Çok iyi düşün Çalışma alanın kağıt üstünde değil insan hayatı olacak

ancak bu kadar güzel anlatılabilirmiş.

konuyu açan arkadaşa bi sorum olacak..bende bu sene sınava girdim ancak tercih yapmadım..bi daha hazırlanıcam..eşit ağırlık öğrencisiyim ve hemşirelik okumak istiyorum acaba yapabilirmiyim bilgi verirsen çok sevinirim

bende hemşirelikte yüksek lisans düşünüyorum, zamanla seversin bence bende ilk başta çok söyledim hemşirelik bana göre değil diye ama alıştım artık çok seviyorum zamanla diyeceksinki iyiki yazmışım

Back