canım hemşirelik hiçte öyle rahat bir meslek değil. tatilin yok haft sonun yok bayramın yok Herkes 5 günde bir 2 gün tatil yaparken sen ayda 2 gün boş vakit bulabilirsen havalara uçuyorsun. Üstelik bir bayan için hiç uygun değil ma maalesef bayan mesleği olarak görülüyor. Çok arkadaşımı biliyorum çocuğum evde 40 derece ateşle yatıyor bakan yok ben başkalarının çocuklarına bakıyorum diye ağladığını. O nöbete kalınan bazı günlerde hiç öyle umursanmayacak kadar az değil.
canım okula giderken herşeyi göze alarak başla. Evet küçük bir devlet hastanesinde çalışırsan rahat olarak gözükebilir. Ama özellikle ben büyük şehirde oturmak istiyorum dersen devlet hastanelerinde bile 2 kişilik çalışırsın. Çünkü açık çok fazla. Kapatılacak gibide durmuyor. Hele birde üniversite hastanesinde çalışırsan işin çok çok daha zor. Bu iş öyle iki iğne yaparım otururum işi değil. Kişiliğini göz önüne al mutlaka. Hasta kusar yada altına yapar Bunu silerim temizlerim diyebiliyor musun? Hastanelerde neler görüyoruz ınsanlar kendi anne babalarının altını bile temizlemekten kaçarken sen tanımadığın insanlara bakmak zorundasın. Bunu yapabileceğine inanıyormusun? Bayramı hafta sonu yok herkes gezerken sen çalışcaksın , Çoğunluk uyurken sen sabaha kadar ayakta kalıp koşturacaksın. Annen baban kardeşin eşin çocuğun hatta sen hastayken onlarla yada kendinle ilgilenemeyip hasta bakacaksın.Bazen insanların yavaş yavaş gözünün önünde nasıl öldüklerini izlersin ve bunun karşısında çaresiz kalırsın .Bütün bunlara katlanırım diye biliyor musun?
Hep kötü yönlerinden bahsettim. Gelelim iyi yönlerine. Eline zor nefes alarak gelen küçücük bir bebeğin gülücükler saçarak gittiğini görebilirsin. ınsanların bol bol hayır duasını alır allah razı olsun kızım dediklerini duyarsın. Kalbi yada solunumu duran birinin tekrar hayata döndüğünü görürsün bunda katkının olduğunu bilirsin yada bazen bunu tek başına sağlarsın ki bu büyük bir hazdır.
Kolay iş bulursun. Özelde kalmayı göze alabilirsen aynı yerde uzun süre çalışınca(köklü özel hastanelerden bahsediyorum) iyi maaş alıyorlar Devler memuru olanların 3-4 katına kadar duymuşluğum var. Heryerde açık var ama devlet kapısına giricem dersen yolun kpss den geçer Bu da her meslekte başına gelecek zaten.
Çok iyi düşün Çalışma alanın kağıt üstünde değil insan hayatı olacak