hemşireler bir bakın ?

Hemsire olmayi cok istiyorsan bence ideallerinin pesinden git..
2 ay resmi tatili var diye bana gore ogretmenlik secilmez.
Bu dusunceyle meslegi secen cok ogretmen var sanirim ki daha dun aksam anne babalar cocuklarini bize atarlar sonra da hesap sorarlar diye sitem ediliyordu..
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyesim var..

Neyse benim annemde ogretmen, ogretmenlik gonul isidir.
Lise bitince bana da dediler ogretmen olsana diye..
Dedim benim yapabilecegim meslek degil o..
Kendi gonlumdekini sectim..

Arkadaslarin dediklerine katiliyorum nobetidir insanla ugrasmasidir stresidir zor bir meslek..
Anne olunca daha da zorlasicak,
Ama gonlunde bu varsa yapcak bir sey yok :))

aslında şöyle söyliyim bu benim ikinci senem ve afakanlar bastı yani nere gelirse oraya gidicem diyorum ve bikaç tane öncelikli meslekler var aklımda hemşirelikte onlardan biri tıp olmaz cnm yani puanım malesef o kdar yuksek değil

çok teşekkur ederim güzel yorumun için
benim için önemli olan sevdiğim mesleği yapmak sevmedikten sonra doktorda olsam muhendiste olsam bana azap gelir biliyorum ama ben hemşireliğin bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum diyebilirim

neredeyse tüm iş arkadaşlarım, e haliyle yakın arkadaşlarım ve komşularım hemşire. ben hemşire değilim ama bu kadar uzun süre yakından gözlemim şu; tek artısı atanmasının nispeten kolay olması. onun dışında çekilir dert değil. bütün arkadaşlarım kurtulmak için formasyon alıyor ya da akademik personel olmaya çalışıyor. mevcut sağlık sektöründe ne olursan ol ama hemşire olma diyorlar benden söylemesi tabi hemşireler daha doğrusunu bilir, benimki gözlem yalnızca.

Muhendislik icin tutturacagin puanla bence fizyoterapistlik oku. Nobet yok. Aksam 5de cikiyosun oh miss. Gece arayip gelmeniz gerek diyen yok. Hemsire olursan her isi sana yaptiracaklar nobetlere kalicaksin. Hastalar doktorlari gunde iki kere gorurken senin yuzunu gormekten bikacak tek hasta kendisiymis gibi davranacak bi de ustune laflarini cekeceksin. Tansiyon, pansuman, damaryolu, ilac tedavisi, hasta dosyasi doldurma, ates olcme hersey sende bes dakka oturabilirsen bu dunyada gordugun en guzel sey olacak, aldigin maas da hakkin olan degil zaten o maasin uc dort katini hakedeceksin. Ama guzel yani dua da aliyosun elbet. Ben de 3. Sinif hemsirelik ofrencisiyim 1. Siniftan beri staj goruyoruz daha simdiden pisman oldum

Bende hemsire degilim.
Ama bende insanlara yardim etmek ve saglikci olmak isterdim.
Suan Bilgisayar mühendisligi okuyorum. Elimdende geliyor gayet iyi hatta son siniftayim....
Ama cok mutsuzum......

Icindeki sesi dinle derim ...
en korktuğum şey mutsuz olmak diyebilirim sonuçta ömrünü vereceğin bir meslek olacak çalıştığın meslek ve zaten hayatımda hep ikinci kararlar almak zorunda kaldım bari bu meslek konuşunda doğru kararlar vermek istiyorum

teşekkür ederim
yanlış seçim yapmaktan korkuyorum gerçekten bakalım artık hayırlısı

anladım canım teşşekkur ederim
akademik duzeyde nasıl kariyer yapıyorsun peki maaşlar nasıl değişiyor?

aslında daha ortada birşey yokken meslek seçimini çocuğuma eşime zaman ayırma yönunden düşünerek seçmeye çalışıyorum
bu mesleği yaparsam mutlu olurmuyum belki olurum ama sonradan pişman olmak beni korkutuyor ve zaten babamda pek sıcak bakmıyor
o anılardan bizdede çok var zaten özel hastanelerde hemşirelik daha sıkıntı şikayet almaman lazım o yuzdende herşeyi yapabiliyorlar
devlettede insanların vicdanına kalmış hastalara iyi de davranabilirsin kötude

evet böyle düşünmem biraz saçma ama cevremdede tanık olduğum hiçbir sorun yokken sırf mesleklerinden iş yoğunluklarından dolayı mutsuz ve boşanma yolunda çok tanıdığım insanlar var belkide bu beni etkiledi bilmiyorum ama erkek yönünden koca yönünden hiç duşunmedim sadece cocuk yonunde duşunuyorum

anladım canım teşekkur ederim
zaten bu benim kendi fikrim babam pek sıcak bakmıyor

evet işte bende bir mesleğin sevilerek yapılması taraftarıyım
hayatımda hep istediklerimi ikinci şansımda yakalabildim ve daha bu yaşta çok yoruldum şimdide yapacağım şeyde ince eleyip sık dokuyorum ve yorumlar belli ...

atamasının kolaylığını diğer şeylerden çıkartıyorlar desene
çok teşekkürler

anladım canım teşşekkur ederim
akademik duzeyde nasıl kariyer yapıyorsun peki maaşlar nasıl değişiyor?
İki yil yuksek lisans yapiyosun bi de ustune doktora ama o kac yil bilmiyorum dort sene diye duymustum sonra yardimci docent olarak universitede ise baslayabiliyosun maasi tam bilmemekle beraber yine bi 5 6 bin diye dusunuyrm. Docent olarak da baslayabilirsin onun icin de kitap yazman gerekiyomus sanirsam bizde yuksek lisans ogrencisi bi hoca vardi oyle anlatmisti. Ama tabi docent olmak pek kolay degil :)

teşekkur ederim cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…