Bu mesleğin karakter mesleklerinden biri olduğu, yani atamasından, puanından, maaşından vs dolayı değil, insan sevgisi, sabri, hoşgörüsü yüksek olduğunuz, bu işi severek yapabileceğinize inandığınız için seçmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Herkesin bir devlet hastanesinde bir hemşirenin tavrıyla ilgili kötü anısı vardır. Sizin yoksa da bir tanıdıktan, eşten dosttan dinlemişsinizdir. Hani o insanlara tepeden tepeden bakan, köpeği gibi bağırıp azarlayan hemşire bozuntuları var ya, bu mesleğin yüz karaları, işte bunlar bu mesleği tamamen maddi sebeplerle seçmiş, kendisine uygun olup olmadığına bakmamış, yokluğu hastalar için varlığından daha yararlı olan insanlardır. Tabii ki siz de öyle olursunuz demiyorum. Yanlış anlamayın. Sadece örnek verdim demek istediğimi anlatabilmek için. İnsanlarla yakın temasta çalışılan, insanların sağlığını, psikolojisini etkileyen meslekleri, bu işler için uygun olan insanların seçmesi gerekir. Öğretmenlik de böyle bir meslektir mesela. Yanlış insanların bu meslekleri yapmaları bana göre etik bile değil.
Ben bir hemşire olarak diyorum ki, lütfen bu mesleği içinizde biraz insan sevgisi, hoş görüsü varsa seçin. Aç kalmamak, atanmak için değil. Bana göre böyle bir mesleğin ortası yoktur. Ya çok seversin, ya da katlanamazsin. Sevmeden, istemeden idare edilebilecek bir meslek değil. Sevmeyene azap olur. Dahası hastalar da etkilenir bundan. O yüzden çok iyi düşünün. Seviyorsanız, istiyorsanız zaten çok güzel, ama ilgi duymuyor da işim olur hiç olmazsa diyorsanız tavsiye etmem.