hemşireler bir bakın ?

Hemşireler hastalarla iç içe çalışırlar, sıkça kan alırlar, yakın temas halinde olurlar. Bu da hastalık bulaşları açısından risk altında olmak demektir. Saatlerce ayakta dururlar, öğretmenler gibi hemşireler için de varisler meslek hastalığı sayılır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de dikkate almanızı tavsiye ederim. Öte yandan olumlu yönleri de var tabii.

Tanidigimiz hemsire ufak cocugu var gece nobetleri falan cok zorluyor beni keske ogretmen olsaydim dedi.
Zaten calisan bir bayan ister istemez zorluk cekiyor cocuk konusunda
Valla bende cocukta yaparim kariyerde kervanindanim ve biliyorum hangi meslekte olursam olayim zorlanacam ..

Tesekkurler cnm
Turkiyedede uc asagi bes yukari ayni

Ahh su atanma durumu butun dusuncelerimi etkiliyor iste
Ben daha su universite sinavlarina girerken heyecandan stresten ölüyorum birde atanma stresi kpss kendimi cok tuketirim
Bu devirde atanma durumuna göre okul, bölüm tercih etmek gerekiyor malesef. Ya da çok iyi okullarda okumak, özel sektörde ilerlemek lazım. Başka yolu yok.

Tesekkur ederim
Yorumun icin
Aslinda kafamda biraz biraz sekillendi biseyler bilmiyorum yaa hayirlisii

Çok kötü bir durum ya,ilerde en kolay nasıl iş bulurum diye düşünüp ona göre meslek seçiyoruz.Oysa ben en çok ne severim ne konuda yetenekliyim olmalı sorular.Gerçekler böyle olmuyor tabi,bende seneye bi tercih yapacağım.İstediğim bir mühendislik var,sen de ilerde yaşamak istediğin şartları da iyice düşünüp karar ver,iyi bir üniveriatede mühendislikte düşünülmesi gereken bir seçenek :) ya da sağlık alanının seviyorsan doktorluğu düşünmez misin

Yorumlarda yazılmış zaten ama bende tekrar etmek isterim.

Sağlıkta şiddet aldı başını gitti. Samsundaki doktoru şehid edip, canım sıkıldı öldürdüm diye cevap veren katiller var. Daha annem geçen, mahkemeye katıldı, doktor arkadaşına küfreden birine tanık olduğu için.

Evet arkadaşlar haklı,annemde daha gecen gün hastayla kavga eden bir doktor için gidip ifade verdi,bu yönünü görmezden gelmeyin.Ne doktorluk ve hemşirelik eskisi kadar saygı duyulan alanlar değil maalesef

Bu mesleğin karakter mesleklerinden biri olduğu, yani atamasından, puanından, maaşından vs dolayı değil, insan sevgisi, sabri, hoşgörüsü yüksek olduğunuz, bu işi severek yapabileceğinize inandığınız için seçmeniz gerektiğini söyleyebilirim. Herkesin bir devlet hastanesinde bir hemşirenin tavrıyla ilgili kötü anısı vardır. Sizin yoksa da bir tanıdıktan, eşten dosttan dinlemişsinizdir. Hani o insanlara tepeden tepeden bakan, köpeği gibi bağırıp azarlayan hemşire bozuntuları var ya, bu mesleğin yüz karaları, işte bunlar bu mesleği tamamen maddi sebeplerle seçmiş, kendisine uygun olup olmadığına bakmamış, yokluğu hastalar için varlığından daha yararlı olan insanlardır. Tabii ki siz de öyle olursunuz demiyorum. Yanlış anlamayın. Sadece örnek verdim demek istediğimi anlatabilmek için. İnsanlarla yakın temasta çalışılan, insanların sağlığını, psikolojisini etkileyen meslekleri, bu işler için uygun olan insanların seçmesi gerekir. Öğretmenlik de böyle bir meslektir mesela. Yanlış insanların bu meslekleri yapmaları bana göre etik bile değil.

Ben bir hemşire olarak diyorum ki, lütfen bu mesleği içinizde biraz insan sevgisi, hoş görüsü varsa seçin. Aç kalmamak, atanmak için değil. Bana göre böyle bir mesleğin ortası yoktur. Ya çok seversin, ya da katlanamazsin. Sevmeden, istemeden idare edilebilecek bir meslek değil. Sevmeyene azap olur. Dahası hastalar da etkilenir bundan. O yüzden çok iyi düşünün. Seviyorsanız, istiyorsanız zaten çok güzel, ama ilgi duymuyor da işim olur hiç olmazsa diyorsanız tavsiye etmem.

babam yurt disindaydi, bizi yanina almak isteyince herseyi birakmak zorinda kaldim, son senemi okuyamaidm : (
hala yurt disindayim ..

Ben severek yaparım diyorsan seç ama garanti iş diye seciyorsan vazgeç.ogrencilikten itibaren yaz stajları var yaz tatili öğrencilik itibariyle bitiyor.evli bir kadının yapacağı bir iş malesef değil hele de çocuklu birinin.sağlık ocagindakiler 4te çıkmıyor bir arkadaş yazmış ama 5e 1 kala bile çıkamıyoruz biz.yıllık izinler 10 yıla kadar 20 gün 10 yildan sonra 30 gün ama kullanabilirsen.sağlık sektöründe birbirinin kuyusunu kazan çok insan var izne giderken sık nöbet tutarsin izinden gelince sık nöbet tutarsın izin kullandınya acısını çıkarırlar. Süt izni kullanmakta bizde sıkıntıdır.tvye çıkıp anneler yarım gün çalışacak diye atıyorlar ya hemşire ve doktorlar hariç diye ekliyorlar.toplumda saygınlık diye bir şey yok kalmadı her önüne gelen benim maaşımı ödediğini iddia ediyor ama çalıştığımız çocuklarımızın rezilligi daha 17 yaşında başlayan varislerim her ay ödediğim vergiler yetmeyip ayrıca vergi dilimine girip kat kat düşen maaş böyle demiyor.toplumda nankör insan çok fazla kendin için bu mesleği yaparım diyorsan seç. Bir de efendiliği hanimefendiligi hayran bıraktıran onlar gitse bile arkasından gulumsedigim insanlar var onlar için bu meslek yapılmaya değer. Hakkında hayırlısı olsun.bu mesleğin sadece atanması kolay unutma

Gencecik bir kızın meslek seçerken evliliği düşünmesi

erkek düşünmüyorken bir işin evliyken yapılıp yapılmayacağını sen neden düşünecekmişsin? Hiçbir meslek evliliğe engel değildir ya da tam tersi evlilik işe engel değildir. iş evliliğe engel olacaksa o evlilikte sorun vardır. Senin hayatının düzenini bozacak insanları hayatına sokma.

Hemsirelik meslegi gercekten guzel bi meslek ve cevremde cok insan var is sikintisi yasamazsin garanti olur illaki is bulursun ancak cok d ayorucu bi meslek her isi hastanelerde hemşireler yapiyor simdilerde eskiye gore daha duzelme var diyorlar ama tam bilemiyorum sevdigin meslek olduktan sonra ilerde sikinti yasamazsin he rmeslek grubu icin gecerli bu. O yuzden onc emeslegini sev

Ben babamın zoruyla oldum hemşire tatlım
Şuan çok mutlu olmasamda sonuçta çok geçerli bir meslek.
İş imkanı çok fazla istiyorsan bence ol.

Kesinlikle yapılacak bir meslek değil.Hemşirelk kavramı bile kalktı artık bizim adımız yardımcı sağlık personeli.Çok çok pişman olursun.Kendim dahil bu işten memnun olan tek bir insan tanımıyorum(torpilli basa gecenler hariç). Filmlerdeki dizilerdeki gibi değil ,arkana bakmadan kaç kaç ve kaç... Bu işi bırakacağım günü iple cekiyorum...

Hemşire değilim.

Ama çalışma şartları zor.

Örnek mi

Özel hastanede doğum yaptım; doğumdan sonra kaldırdılar; yürütüyorlar vs.

Çok terlemişim; yatak; çarşaflar vs. ...

Temizlik görevlilerine haber verir misiniz; değiştirsinler dedim.

Hemşireler girişip kendileri değiştirdiler; çok utandım; dediğime diyeceğime pişman oldum; onlara bir şey de diyemedim.

Sonra bunu eskiden hemşire olan bir arkadaşa anlattım; normal ki hemşirelere garip gelmemiştir; biz alışkınız o tarz şeylere dedi. Ki gerçekten görevli çağırma imkanları da vardı; devlet hastanesinde vs o imkan zaten yok her türlü işi hemşireler yapıyor.

Bir de eskiden ben küçükken küçük bir ilde dedemler hastanede kaldı; halam da yanlarında.

Hemşireler çok mutlu olmuşlardı; halam başka şehirde öğretmen; konuşacak; muhabbet edecek birileri geldi diye...

Yine de tabii ki her mesleğin zorluğu var; nöbetli çalışması vs anneleri hemşire olanlar anlatmış zaten...

hemşire değilim eşim sağlık sektöründe ve çok tanıdığım var hemşire vs. mesleğini seversen yaparsın ama nöbetleri olur 24 saat artı bayramda da nöbet tutabilirsin ben gurbette çok bayram seyran yılbaşı cocukla evde tek başına eşimi bekleyerek geçirmişimdir maaşı diğer memurlara göre iyi diyebilirim nöbet ve döner sermaye alırsın bazı hastaneler tavandan verir dolgun olur tabii kadrona da bağlı onun haricinde insanlarla uğraşmak zordur ama Allah razı olsun lafını duymak çok güzel hele hayat kurtarmak.... yapabilirim diyorsan neden olmasın...

Bende hemsire degilim.
Ama bende insanlara yardim etmek ve saglikci olmak isterdim.
Suan Bilgisayar mühendisligi okuyorum. Elimdende geliyor gayet iyi hatta son siniftayim....
Ama cok mutsuzum......

Icindeki sesi dinle derim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…