• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem normal hem sezaryan ile doğum yapanlar hangisi daha rahat

Bir miktarı var mı canım hurma nin
yok canim ben gun içinde aklima ,geldikçe yemistim
gelip gittikçe attim agzima
1.500 kg yendi2-3 haftada ama esimde yiyordu benle ebrbaer olçemedim ne kdr yedigimi

bu arada periduralden benim sorunum olmadi
1. kizim 3.800
2. oglum 4000 kg dogdu , ikinmak için no problem yani
burda çok yaygin herkes yaptiryor :)

yok canim ben gun içinde aklima ,geldikçe yemistim
gelip gittikçe attim agzima
1.500 kg yendi2-3 haftada ama esimde yiyordu benle ebrbaer olçemedim ne kdr yedigimi

bu arada periduralden benim sorunum olmadi
1. kizim 3.800
2. oglum 4000 kg dogdu , ikinmak için no problem yani
burda çok yaygin herkes yaptiryor :)
Tamam bol hurma bol yürüyüş
Bende dr konusucam epidurali bakalım

Normal doğum yapmadım hiç.. ama miyom ameliyatı oldum sezaryan gibi yatmak kalkmak oturmak doğrulmak büyük sıkıntı. Hep amelyattan sonra onu düşündüm bebeğim olsa onu nasıl doğrulup oturup emzirirdim acaba diye.. tabi analık psikolojisiyle acıları çeke çeke emziriyorsun yeter ki emsin diye.. ben sezaryan olmak zorundayım ama normal doğum yapmak isterdim...

Hangisi daha zor sorusuna cevap bence bünyeden bünyeye değişir. Ötneğin benim yengem ilkinde normal ikincisinde sezaryanla doğum yaptı. Normal doğum daha iyiydi diyor. Fakat arkadaşımıbn ablası da ikisini yaşamış o da sezaryanı öneriyor. Normalde sıkıntı yaşamış.

Hakkında hayırlısı olsun diyelim

bugün doktordaydım ve sezeryan yapmak istiyorum ,ikisi normal doğum oldu,yaşımdan dolayı acı eşiğim çok düştü dayanamam dedim..doktorum sezeryanın normal doğuma göre daha sancılı olacağını,normal doğumdan sonra sezeryan olan annelerin normal doğumun bir nimet olduğunu söylediklerini söyledi..sezeryan kolay olabilir ama sonrası çok acılı oluyormuş,çocuğu bile gözünüz görmüyormuş doğruysa

Arkadaşlar doğum yaptınız mı merak ettim

bende birinci bebeğimi epidural normal doğum yaptım. cokta aşırı zorlanmadım zorluklar oldu tabi ama sancıyı çemedimğim için rahattım suni sancı bile verdiler ama hissetmedim bi doğumda biraz zorlandım son yarım saat okadar bakalım şimdiki bebeğim nasıl olacak bel fıtığım var normal yaparlarmı bilmiyorum beyin ve sinir cerrahisine gitmem lazım onun onayına göre belirlencek

bende birinci bebeğimi epidural normal doğum yaptım. cokta aşırı zorlanmadım zorluklar oldu tabi ama sancıyı çemedimğim için rahattım suni sancı bile verdiler ama hissetmedim bi doğumda biraz zorlandım son yarım saat okadar bakalım şimdiki bebeğim nasıl olacak bel fıtığım var normal yaparlarmı bilmiyorum beyin ve sinir cerrahisine gitmem lazım onun onayına göre belirlencek
Epidural normal dogumu her dr tercih etmiyor malesef :(
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun

Normal doğum mu sezeryan mi en yakın ne zaman belli olur acaba ? Bende normal doğum anneye bebeğe daha faydalı diye duyuyorum etraftan hangisi olacağına anne karar verebiliyor mu?

Normal doğum mu sezeryan mi en yakın ne zaman belli olur acaba ? Bende normal doğum anneye bebeğe daha faydalı diye duyuyorum etraftan hangisi olacağına anne karar verebiliyor mu?
Valla o hiç belli olmuyor ama genelde son haftalarda her şey belli oluyor bebek ve anne açısından bir sakınca var ise sezaryana karar veriliyor
Tabi ki normal doğum en iyisi bunu bilmeyen yok aksini idda eden de çok azdır sanırım
Devlet kurumunda sezaryen dogumu zorunlu olmadıkça asla kabul etmezler normal dogum olsun diye sonuna kadar zorlarlar
Özel hastanelerde sezaryan istekli olabiliyor o da dr ikna etmek bazen zor olabiliyor
Biz bu konuda dr ile daha gorusemedik
Bazen diyorum hiç beklemediğim bir anda normal doğumum başlasa bir kaç saat içinde hersey olup bitse yoksa aksi takdirde cesaret edemiycem :KK43:

Sizin ilk hamilelik ise normal dogumu tercih edin tabi ki
sizde kolay doguran o şanslı bayanlardan ola bilirsiniz :KK66:

Valla o hiç belli olmuyor ama genelde son haftalarda her şey belli oluyor bebek ve anne açısından bir sakınca var ise sezaryana karar veriliyor
Tabi ki normal doğum en iyisi bunu bilmeyen yok aksini idda eden de çok azdır sanırım
Devlet kurumunda sezaryen dogumu zorunlu olmadıkça asla kabul etmezler normal dogum olsun diye sonuna kadar zorlarlar
Özel hastanelerde sezaryan istekli olabiliyor o da dr ikna etmek bazen zor olabiliyor
Biz bu konuda dr ile daha gorusemedik
Bazen diyorum hiç beklemediğim bir anda normal doğumum başlasa bir kaç saat içinde hersey olup bitse yoksa aksi takdirde cesaret edemiycem :KK43:

Sizin ilk hamilelik ise normal dogumu tercih edin tabi ki
sizde kolay doguran o şanslı bayanlardan ola bilirsiniz :KK66:

Özel hastanelerin anlaştığı kurumda çalışıyor esim özelde gerceklecek bende normal istiyorum bir aksilik olmaz inşallah sezeryana mecbur kalmam ilk bebegim o yüzden heyecanlıyım onun için normal iyi olacaksa normal olsun istiyorum

Ben iki doğumumuda sezeryanla yapdım (özel istek değil beyin kanaması geçirdiğim için) hiç bi sıkıntım olmadı,ağrı tabiki oldu ama öle abartılacak bişey değil,5 günlük loğusaydım evimi sildim süpürdüm ikinci doğumda,birinci doğumda annem yanımdaydı pek işim olmadı.Yinede herşeyin normali makbuldür dişinizi sıkın doğurun gitsin :)çektiğiniz her sancı günahlarınıza kefarettir.Rabbim yardımcınız olsun.
amınn

bu soruyu burda sormu$unuz ama bildigim kadariyla TR de sezeyan sonrasi normal dogurtan dr bi elin parmaklari kadar ancak
once normal doguran sonra serzeyan doguran olur tabide oda du$uk ihtimal

neyse konuya geliyim

ben çok gordum hem normal hem sezreayn olan ( yurt disindayim )
normal dogum sezeyana gore rahatmis sonrasindaki iyilsme açisindan
sezeryanda aylar sonra hissizlikden fln bahsediyolar ben 3 normal dogum yaptim hissizlik ne demek bilmiyorum ..
pekı ben bısı sorucam bıraz acık bı soru ama vajınanıngoruntusu cok mu bozuluyor n.dogumdan sonra en merak ettgım kafama taklan bı soru .3 dogum yapan tecrubelı anne fıkır verır mısınz

Back