- 23 Ocak 2015
- 132
- 55
- 48
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
Canım ben erken doğum sezaryen oldum. Üç gün sütüm gelmedi. 40 gün aşırı kanamam oldu. Kansız kaldım. Günde iki kere kan ilacı aldım. Penisilin alerjim var diye beş gün sağlık ocağına gidip antibiyotik iğnesi oldum. Ameliyat sonrasında serumuma ağrı kesici koymayı unuttukları için yarım saat o yanık acısını yaşadım.. Uyuştuğum için zar zor sesim çıkıyordu. Çocuğumu fark edemedim bile düşün yani. Tam pozisyonda oturamadığım için emziremedim. Yan yatamadığım için emziremedim. Bebek çok ufaktı mecbur beslenmesi gerekiyordu kaşıkla baş edemediler biberona alıştı. Ben bir yaşına kadar sağıp sağıp içirdim sütümü.Bir hafta kadar tuvalette oturamadım. Yayılarak oturdum resmen. 40 gün çocuk bezi ancak kanamamı kesiyordu. Bir de 2 ay kadar büyük tuvaletini normal bile yapamıyorsun. Ikınmaman için ishal olmak zorundasın. Öksüremezsin hapşuramazsın. Dikişlerin acır kıvranamazsın.
Ben bayağı bir çektim sezaryeni.. Bazılarına kolay geliyormuş şaşırıyorum. Hele ertesi gün temizlik yaptım diyenleri görünce ciddimisiniz diyesim geliyor. Bünye bünyede ameliyat sonuçta bu hem de ciddi bir ameliyat. Sekiz kat karın kesilip dikiliyor. Kocaman bir çocuk çıkıyor. Nasıl bu kadar kolay atlatabiliyorlar anlamadım.
İşte kişiden kişiye değişiyor tıpkı normal doğum gibi normal dogumda da alttan dikis oluyor dikislerden 10 gun kimildamadan yattigimi bilirim ayaga kalktigimda bacaklarim titrerdi tuvalete yari oturur vaziyette gidiyorsun ya dikislerim acilirda yeniden dikeler diye korkuyorsunCanım ben erken doğum sezaryen oldum. Üç gün sütüm gelmedi. 40 gün aşırı kanamam oldu. Kansız kaldım. Günde iki kere kan ilacı aldım. Penisilin alerjim var diye beş gün sağlık ocağına gidip antibiyotik iğnesi oldum. Ameliyat sonrasında serumuma ağrı kesici koymayı unuttukları için yarım saat o yanık acısını yaşadım.. Uyuştuğum için zar zor sesim çıkıyordu. Çocuğumu fark edemedim bile düşün yani. Tam pozisyonda oturamadığım için emziremedim. Yan yatamadığım için emziremedim. Bebek çok ufaktı mecbur beslenmesi gerekiyordu kaşıkla baş edemediler biberona alıştı. Ben bir yaşına kadar sağıp sağıp içirdim sütümü.Bir hafta kadar tuvalette oturamadım. Yayılarak oturdum resmen. 40 gün çocuk bezi ancak kanamamı kesiyordu. Bir de 2 ay kadar büyük tuvaletini normal bile yapamıyorsun. Ikınmaman için ishal olmak zorundasın. Öksüremezsin hapşuramazsın. Dikişlerin acır kıvranamazsın.
Ben bayağı bir çektim sezaryeni.. Bazılarına kolay geliyormuş şaşırıyorum. Hele ertesi gün temizlik yaptım diyenleri görünce ciddimisiniz diyesim geliyor. Bünye bünyede ameliyat sonuçta bu hem de ciddi bir ameliyat. Sekiz kat karın kesilip dikiliyor. Kocaman bir çocuk çıkıyor. Nasıl bu kadar kolay atlatabiliyorlar anlamadım.
ebeler dikemedi hangi parçayi nereye dikicez diye birbirine soruyolardi o da yetmezmis gibi kendi dikdikleri dikisleri açıp dr cagirdilar dr toparladi onlar devam etti ben dogumdan bir saat sonra dogumheneden ciktim annem öldüğümü sanmış gecikince
pansumanimi annem yaptı bir düşün ne hale düştüm
yasadiklarimi atlatmam bir kac yili buldu
O kocaman çocuk asıl normal doğum kanalından nasıl çıkıyo sen bir de bunu düşün
İnşallah bu doğumun çok kolay geçer canım senide benim gibi aksilikler bulmuş
Kısacası çekeceğin varsa çekiyor sun bundan kaçış yok.
Ne diyeyim Rabbim kimseye çektirme sin