- 23 Ocak 2015
- 132
- 55
- 48
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
Canım ben erken doğum sezaryen oldum. Üç gün sütüm gelmedi. 40 gün aşırı kanamam oldu. Kansız kaldım. Günde iki kere kan ilacı aldım. Penisilin alerjim var diye beş gün sağlık ocağına gidip antibiyotik iğnesi oldum. Ameliyat sonrasında serumuma ağrı kesici koymayı unuttukları için yarım saat o yanık acısını yaşadım.. Uyuştuğum için zar zor sesim çıkıyordu. Çocuğumu fark edemedim bile düşün yani. Tam pozisyonda oturamadığım için emziremedim. Yan yatamadığım için emziremedim. Bebek çok ufaktı mecbur beslenmesi gerekiyordu kaşıkla baş edemediler biberona alıştı. Ben bir yaşına kadar sağıp sağıp içirdim sütümü.Bir hafta kadar tuvalette oturamadım. Yayılarak oturdum resmen. 40 gün çocuk bezi ancak kanamamı kesiyordu. Bir de 2 ay kadar büyük tuvaletini normal bile yapamıyorsun. Ikınmaman için ishal olmak zorundasın. Öksüremezsin hapşuramazsın. Dikişlerin acır kıvranamazsın.
Ben bayağı bir çektim sezaryeni.. Bazılarına kolay geliyormuş şaşırıyorum. Hele ertesi gün temizlik yaptım diyenleri görünce ciddimisiniz diyesim geliyor. Bünye bünyede ameliyat sonuçta bu hem de ciddi bir ameliyat. Sekiz kat karın kesilip dikiliyor. Kocaman bir çocuk çıkıyor. Nasıl bu kadar kolay atlatabiliyorlar anlamadım.
İşte kişiden kişiye değişiyor tıpkı normal doğum gibi normal dogumda da alttan dikis oluyor dikislerden 10 gun kimildamadan yattigimi bilirim ayaga kalktigimda bacaklarim titrerdi tuvalete yari oturur vaziyette gidiyorsun ya dikislerim acilirda yeniden dikeler diye korkuyorsunCanım ben erken doğum sezaryen oldum. Üç gün sütüm gelmedi. 40 gün aşırı kanamam oldu. Kansız kaldım. Günde iki kere kan ilacı aldım. Penisilin alerjim var diye beş gün sağlık ocağına gidip antibiyotik iğnesi oldum. Ameliyat sonrasında serumuma ağrı kesici koymayı unuttukları için yarım saat o yanık acısını yaşadım.. Uyuştuğum için zar zor sesim çıkıyordu. Çocuğumu fark edemedim bile düşün yani. Tam pozisyonda oturamadığım için emziremedim. Yan yatamadığım için emziremedim. Bebek çok ufaktı mecbur beslenmesi gerekiyordu kaşıkla baş edemediler biberona alıştı. Ben bir yaşına kadar sağıp sağıp içirdim sütümü.Bir hafta kadar tuvalette oturamadım. Yayılarak oturdum resmen. 40 gün çocuk bezi ancak kanamamı kesiyordu. Bir de 2 ay kadar büyük tuvaletini normal bile yapamıyorsun. Ikınmaman için ishal olmak zorundasın. Öksüremezsin hapşuramazsın. Dikişlerin acır kıvranamazsın.
Ben bayağı bir çektim sezaryeni.. Bazılarına kolay geliyormuş şaşırıyorum. Hele ertesi gün temizlik yaptım diyenleri görünce ciddimisiniz diyesim geliyor. Bünye bünyede ameliyat sonuçta bu hem de ciddi bir ameliyat. Sekiz kat karın kesilip dikiliyor. Kocaman bir çocuk çıkıyor. Nasıl bu kadar kolay atlatabiliyorlar anlamadım.
Bende sezaryan dan çok korkuyorum aslındaBen ikinci doğumda çok korktum sezeryanda olsa çok korktum,ameliyathanede ağladım çok dokt noldu niye ağlıyorsun diye sordu,korkuyorum dedim inanamadı,onun etkisiyle anesteziden çok zor uyanmışım dokt öle dedi,zaten uyandığımda hemşire başımda lütfen uyan bizi korkutuyorsun diyordu :)
Yani anlıcan sezeryanda korkutabiliyor ben uyanmamakdan çok korktum
Ya aslında korkulacak bişey yok ama niye öle bi korkuya kapıldım bilmiyorum,canım rabbim yardımcın olsun,bi tv programında Saraçoğlu idi galiba ahududunun normal doğumu kolaylaştırdığını dinledim son hafta yemek gerekiyormuş,bi araştır istersen.Bende sezaryan dan çok korkuyorum aslında
keşke normal doğum bu kadar zor olmasa
Allah yardımcımız olsun
Bazen kendimi çıkmaz da gibi hissediyorum
Amin çok Sağol canimYa aslında korkulacak bişey yok ama niye öle bi korkuya kapıldım bilmiyorum,canım rabbim yardımcın olsun,bi tv programında Saraçoğlu idi galiba ahududunun normal doğumu kolaylaştırdığını dinledim son hafta yemek gerekiyormuş,bi araştır istersen.
Bulunur canım pastacılar nerden buluyor dondurulmuş vs mutlaka vardır biyerlerde :)Amin çok Sağol canim
Ahududunu nerden bulcaz bu mevsimde
Şimdi mevsimde olmalı derlerBulunur canım pastacılar nerden buluyor dondurulmuş vs mutlaka vardır biyerlerde :)
Mevsiminde donduruluyor ya bişey olcanı sanmam ama son hafta aman diyim erken yeme bişey olur Allah korusun.Şimdi mevsimde olmalı derler
Yok canım nerde ahududu kazanına düşsem gene bişey olmaz :)Mevsiminde donduruluyor ya bişey olcanı sanmam ama son hafta aman diyim erken yeme bişey olur Allah korusun.
Çok tskr ederimBen ikisinide yaptım normal doğumun doğum anı zor sezeryanın ameliyattan çıktıktan ilk 3-5 saati ama normal doğumda 10-15 gün dikişin varsa oturup kalkmak hatta yatııp kalkmak bile sıkıntıykn sezeryanda ilk iki günün ardından kalkıp ev bile toplayıp yemek yapabilirsin tabi bu kişisine görede değişir tercih senin hangisine daha dayanıklı olabilirsin?not:sezeryandan sonra ayılırken hissetmeye başladığın sancının normal doğum sancısından bi farkı yok.sormak istediğin bişey varsa cevap verebilirim
Sezaryan sebebiniz nedir siz mi tercih ettinizBn sezaryen oldum ve cok kolay atlattim
Kanamam vardi acilmam yoktu sancimda yoktu 38 de dr acil sezaryen aldi estetik yapti hic hissetmedm diyebilirim ilk gün kalkarken otururken oldu okadar ikinci gun cok rahattimSezaryan sebebiniz nedir siz mi tercih ettiniz
Bu arada Allah analı babalı büyütsün bebişnizi
Çok geçmiş olsun canımKanamam vardi acilmam yoktu sancimda yoktu 38 de dr acil sezaryen aldi estetik yapti hic hissetmedm diyebilirim ilk gün kalkarken otururken oldu okadar ikinci gun cok rahattim
İlk gebeliginiz miMerhaba arkadaşlar bende yeni hamileyim ama doğumdan çok korkuyorum daha şimdiden ağlamaya başladım allah rızası için beni rahatlatin
Genel anestezi aldım ben tercih ettim sezeryanıda ama malesef müthiş acılarla ayılıyosun ağrı acı sancı hepsi birbirine karışıyo ben öğlen 12:30 da doğumdan çıktım gece 1-2 gibi ağrılarım geçmişti artık ama asla hareket edemedim acıdan anca sabaha karşı tuvalete çıkmak mecbur olduğundan zorla kalktım ayağa ve oğlum yatarak emmediği için güçlükle oturabildim hepsi bütün zahmet iki gün sürdü o günler ben kendime ne yaptım diyodum ama şimdi düşününce fena değilmişÇok tskr ederim
Bende bilsem sizin ki gibi geçecek hiç düşünmezdim
eşimle bugün yine konuştuk kesinlikle sezaryan diyo
Spinal anestezi mi sizin ki birde sezaryani siz mi tercihi ettiniz
Uyuşma geçtikten sonra ki ağrı ne kadar sürdü
Genel anestezi de ağrılı oluyormuş uyanma öyle diyorlar valla bende onların yalancisiyimGenel anestezi aldım ben tercih ettim sezeryanıda ama malesef müthiş acılarla ayılıyosun ağrı acı sancı hepsi birbirine karışıyo ben öğlen 12:30 da doğumdan çıktım gece 1-2 gibi ağrılarım geçmişti artık ama asla hareket edemedim acıdan anca sabaha karşı tuvalete çıkmak mecbur olduğundan zorla kalktım ayağa ve oğlum yatarak emmediği için güçlükle oturabildim hepsi bütün zahmet iki gün sürdü o günler ben kendime ne yaptım diyodum ama şimdi düşününce fena değilmiş
Oda bi seçenek ama 34. Haftadan sonra gidiyim doğurıyımda bitsin artık diyosunGenel anestezi de ağrılı oluyormuş uyanma öyle diyorlar valla bende onların yalancisiyim
offf sezaryanda zor aslında en iyisi dogurmak içimde tutacam ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?