• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Hem nikah hem de düğün 2 ayrı şehir Nasıl olur ?

sbluslu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
9
0
36
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar ; Eylül 2012 de düğünüm var . Yalnız ben istanbulda nişanlımda bursada oturuyor.Cuma günü istanbul da kına , Cumartesi günü 3 te İstanbulda Nikahı yaptıktan sonra Bursada cuma günü düğünü yapmaya karar vermiştik . Fakat okulların açılması ve düğünün akşam olması nediyle evlerine geri dönmek zorunda kalanların zorlanacağı meselesi biraz canımızı sıktı ve Şimdiden gün ve ne yapacağımız konusunda sıkıntı yaşıyoruz :( Nişanlım cuma kına olsun cumartesi 1 de nikah akşamda bursada düğün olsun fikrini sundu fakat kuaför , yol ,resim çekilme hepsi birden aynı günde olunca sıkıntı olucağı kanaatindeyim .

Fakat ne yapacağım konusunda ne yapacağımı bilmiyorum :( lütfen fikriniz varsa yada benim gibi durumla karşı karşıya kalan varsa bana yardımcı olursa fikir konusunda sevinirim ..

daha düğüne varmış bayaa Allah mesut etsin şimdiden bence İstanbulda cuma akşamı kına cumartesi nikah pazar günüde sabahtan alsınlar seni Bursadada akşam olsun düğün.Hem bölünmüş olur günler ve daha iyi olur diye düşünüyorum....

Merhabalar , evet baya var ama yinede gün kararlaştırlıp ona göre hareket edilmesi lazım öncelikle fikrin için teşekkürler . Pazar akşam olunca 19:00-23.30 arası ertesi gün okul ve iş olduğundan dolayı uzak yerlerden (istanbuldan ,izmirden ,ankaradan ) gelecek olanlar var . Onların dönüş zor olabilir :(:( ama aynı gün olursada çok zor olur 1 de nikah olsa 3 te anca takı falan biter bursaya gtmek zaten saat 6 yı buluyo 7 de de düğün başlıyo çok yorucu olur bnm için :(

tatlım öncelikle Allah mesut etsin diğer konuda cewap yazmıştım ama burdada yazayım bence nikahla kınayı cuma günü ist'da yapın ertsi günde bursada düğünün olur giçte sorun olucağını zannetmiyorum saçını hem gelinliğine uygun hemde kınalığına uygun yaptırrsın nikahın 4 te bittiğini tahmin edelim sonrada kınaya hazırlanırsın rahatlıkla yetişir canım :nazar:

Canım teşekkür ederim cevap yazıp fikrini benimle paylaştığın için ..Cuma günü akşam her 2 side olabilir mantıklı ama herkez gelebilir mi bilemiyorum iş olduğu için ..Biz cumartesi günü nikah burda akşamda düğün orda olur dedik ama ozamanda yetişememe gbi kötü bir ihtimal var . Neyse Alalh yardım eder inşş

Canım teşekkür ederim cevap yazıp fikrini benimle paylaştığın için ..Cuma günü akşam her 2 side olabilir mantıklı ama herkez gelebilir mi bilemiyorum iş olduğu için ..Biz cumartesi günü nikah burda akşamda düğün orda olur dedik ama ozamanda yetişememe gbi kötü bir ihtimal var . Neyse Alalh yardım eder inşş

ne demek tatlım inan gelmek isteyen her türlü gelir sen o konuda sıkıntı yapma bence nikahla düğünü aynı günde yapma çünkü iki farklı şehir çok yorulursun

Merhaba,benim de size benzer bi durum olacak.İstanbul-İzmit hattında:10: Nikah ve düğünün ayrı günlerde olması iki kere kuaföre gitmeyi,iki kere aynı stresleri yaşamayı gerektiriyor.Ama aynı günlerde olması da dediğiniz gibi fotoğrafçı vb.şeylerin aceleye gelmesine sebep oluyor.Yine de ben ikisinin aynı gün olmasından yanayım.Her ikimiz için de mesafe çok uzak değil.Günü planlı bi şekilde kullanırsak ve aksilikler yaşamazsak aynı gün herşey yetişir gibi geliyor:61:

Merhaba Arkadaşlar ; Eylül 2012 de düğünüm var . Yalnız ben istanbulda nişanlımda bursada oturuyor.Cuma günü istanbul da kına , Cumartesi günü 3 te İstanbulda Nikahı yaptıktan sonra Bursada cuma günü düğünü yapmaya karar vermiştik . Fakat okulların açılması ve düğünün akşam olması nediyle evlerine geri dönmek zorunda kalanların zorlanacağı meselesi biraz canımızı sıktı ve Şimdiden gün ve ne yapacağımız konusunda sıkıntı yaşıyoruz :( Nişanlım cuma kına olsun cumartesi 1 de nikah akşamda bursada düğün olsun fikrini sundu fakat kuaför , yol ,resim çekilme hepsi birden aynı günde olunca sıkıntı olucağı kanaatindeyim .

Fakat ne yapacağım konusunda ne yapacağımı bilmiyorum :( lütfen fikriniz varsa yada benim gibi durumla karşı karşıya kalan varsa bana yardımcı olursa fikir konusunda sevinirim ..

ahh ahh bende bu dertten müzdaribim.. senin gene yakın ben manisa nişanlım istanbulda. ben cuma akşamı kına cumartesi öğlen kız çıkarma diorum yola gidilcek pazar günü 2 gibi orda düğün var. ama ailem cumartesi gündüz olsun kız çıkarma dior..
senin nikah 12 gibi olursa.. akşama rahat rahat yetişirsiniz bence yakın nede olsa düğünden sonra herkes dağılır cumartesi akşamı yani..

Öncelikle cevap için teşekkür ederim . Bazı şeyler aslında bize kalsa daha farklı olur annem illaki istanbulda nikah işlediği için sorun olabiliyor. Aslında düğün erkek tarafınındır .Fakat arada mesefa olunca böyle oluyor . Allah herkezin yardımcısı olsun ..

bende aynı durumdayım nikahım istanbulda olucak c.tesi gunu düğünüm edirnede pazar gunu bizde çok dusunduk aynı gun olsa diye ama düğüne ne saç kalır ne makyaj. Doya doya gelinliğini 2 gun giyinmek bence en mantıklısı tadını çıkarmak adına.2 değişik saç modeli yaptırmakta hoş olcak bence. birde kınayı dugun gibi yapıolar ya gelinlik giyinilio o biraz kotu oluo bence kadınlı erkekli olmamalı kına dediğin sırf kadınlarla olunca daha eğlenceli oluo.

merhaba arkadasım.. bende eylul 2011 gelınıyım.. benım şööle olmustu. cuma aksam evde kına gecesı,cumartesi 18.30 nıkah ,bunlar ankarada.. ertesi gun pazar aksamı saat 20.00 de hatay da dugun.. yoldu gel gıt fılan bıraz bunaldım ama bı hafta sonunda hepsı bıttı gıttı rahatladım.. bence cuma -cumartesi-pazar seklınde yap.. eylul 1-2yada 8-9 gıbı yaparsan okul fılan bahane olmaz.. bı de benımkı 3-4 eylulde olmustu ramazan bayramı 1 eylulde bıttı.. bahane edenler oldu.. ama ınan gelmek ısteyen gelıo..herkesı memnun edemezsın tatlım mutluluklar..

nikahı kınanın olduğu günün sabahı yaptırsanız olmaz mı?cumartesi de düğün yaparsınız.

Merhaba Sbluslu arkadasım, gun konusunda bı karara vardınız mı bılmıyorum ama nacızane bı fıkır sunayım.Aynı hafta ıcın ben ve nısanlımda nıkah ve dugun ıstıyoruz.Nısanlım da sehır dısında oturuyor.Bız 30 Agustos'tan yararlanmayı dusunduk. Nıkahınızı yada kınanızı 30 Agustos'a denk getırırsenız, tatıl gununden faydalanmıs olursunuz. Hafta sonu da sıkısmadan cumartesı gunu dugun yapılabılır boylece. Hersey gonlunuzce olur ınsallah :30:

en yakın arkadaşımın da senin durumuna benzer bir durumu var, bir hafta ara ile önce zonguldakta nikah, sonra bursa da düğün yapacak. emin ol, zaten koşturmacayla yorulacaksın, stresi de cabası, iyisi mi sen de bu şekilde düşünürsen bir nebze olsun kafan rahat olur.:40:

Back