Hem çalışıp hem sosyalleşmek mümkün mü?

Bizimki 9-18
Ama nasıl başlayacağım sosyallesmeye

Ben sizi tam olarak anlamadım. Ne sormaya çalışıyorsunuz? Yeni insanlarla nasıl tanışırım diye mi soruyorsunuz? İşyerinde yeni insanlarla tanışacaksınız, iş vasıtasıyla yeni insanlarla tanışacaksınız, düzenlenen iş dışı buluşmaların bir parçası olarak sosyalleşeceksiniz. Bunun dışında spora gidebilirsiniz, hafta sonu ilgi alanınıza giren etkinliklere katılabilirsiniz.

Evet yeni insanlarla tanışmak istiyorum en çok

Ben çalıştıktan sonra sosyalleştim üniversitede tırttım

Köpek gibi çalışıp kraliçeler gibi yaşamaya çalışıyorum şahsen, Seda ablam gibi
Şaka bi yana, çalışırken daha sosyal oluyorum ben, iş çıkışı bi şeyler ayarlıyoruz genelde yakın arkadaşlarımla, bazen de hafta sonu. Benim çalışma saatlerim güzel, 16:30 gibi çıkıyorum ama 19:00'da çıktığım zamanlarda da geri kalmıyordum.
Bazen yürüyüş yapıyoruz soğuk kahveleri alıp, bazen değişik yemekler deniyoruz, geçen baleye gittik mesela, karaoke yaptık ondan önce, kışın genelde tiyatro sinema soba başı kahvaltı, bazen birimizin evinde toplanıyoruz, bazen kafede oturuyoruz ve arkadaşlarımın arkadaşlarıyla da tanışıyorum denk gelirse, böyle böyle genişliyor çevre zaten. Ben biraz sosyal kelebek olabilirim Daha doğrusu, çok insan almam hayatıma ama kendi kemik kadromla eğlencenin dibine vururum Geçen aile dizimine katıldık birlikte, bi sürü ilginç insanla tanıştım mesela.
Yeni iş ile birlikte bi sürü insanla tanışırsın zaten ama enerjinin tutması önemli, şans işi biraz da dostluk, arkadaşlık. Akışa bırak derim.

Bir daha göstermesin Rabbim o günleri. Yani bence sosyalleşirsiniz. Ben hayatımın askini çalıştığım ortamda bulmadim ama bunun sebebi kurumumda niyeyse hep kadın hocalar vardı
Benimki de aile şirketi olacak :) İş dışı etkinliklere fuarlara vs katılmak istiyorum ben de

Valla ben de 2014 ocaktan beri çalışıyorum. O günden beri hayatıma tonla tatil aşkı, flört, sevgili, yakın arkadaş , normal arkadaş, dost girdi.
Bence çalışmak sosyalleşmeye asla engel değil
Peki nasil girdi bu insanlar hayatınıza? Neler yaptınız?

Peki nasil girdi bu insanlar hayatınıza? Neler yaptınız?
Bir sürü ayrı yerden girdiler. İse girdin diye ölmedin ya:) yine sosyallesiyorsun.
En basitinden iş yerinden arkadaşların oluyor. Öğle yemekleri, iş çıkışı takılmak falan filan yine bir çevredir.
Paran olduğu için kurslara gidebilirsin, workshoplar falan. Kanının ısındığı kişiyle başka etkinliğe git gel arkadasliginiz ilerler.
Ben ibbnin bedava rehberli gezileri oluyor,onlara katılıyorum. O turda mesela 3 harika insanla tanıştım, bir ortak nokta bulduk, çıkışta tatlı yedik iki saat konustuk. O günden beri birbirimizin etkinlik buddysi olduk, defalarca kere katıldık beraber tiyatroya, gösteriye, söyleşiye. Denize bile gittik ,Zamanla onlar arkadaşlarını getirdiler, onlarla da arkadaş olduk, ben arkadaşlarımla tanıştırdım. Hatta kkdan bir arkadaşım var, İstanbul'a yeni taşınmıştı,benden başka çevresi çok yoktu, şimdi o da bizim grubumuzun üyesi, o da geliyor etkinliklere.
Onun dışında hep takıldığım yaşlı bir amca var, onunla tiyatroda tanıştık. Her ay iki oyuna gideriz beraber. Daha bayramdan önce bile beraberdik, oyun izledik. Çıkışta eski mekanlara gideriz bana içki ismarlar
Onun dışında iş çıkışı gönüllü turist gezdiriyorum, öyle bir çevrem var. Onlar tekrar tekrar geliyor , hatta yerleşen oluyor. Çevremin büyük kısmını onlar oluşturuyor
Sonra tatillere gidiyorum hem yıllık izinlerde hem bayramlarda, hem haftasonu kacamaklarinda. Oralarda tanış oluyorum bazen.
Blablacar arkadaşlarımdan iki- uc tanesiyle arkadaşım, hatta birinin mekanına gittim benden hesap almadı
Bir sürü iş degistirdim, onlardan kalma arkadaşlarım var. Arama kurtarma eğitimi almıştım , oradan - deprem zamanindan arkadaşlarım var, bisiklet kulübünden arkadaşlarım var. Bir süre dil kursuna gitmiştim, oradan hala görüştüğüm birileri var, kkdan arkadaşlarım var .Hatta kkdan astrologum bile var bana doğum haritası hediye etmişti
Ve falaaan ve filan
Hiç yeni insanla tanismasam beni 40 sene idare eder çevrem.
O yüzden böyle gereksiz endişelere kapılma

Valla sirket var sirket var.

Ankarada bir yerde yillar once staj yapmistim. Staj yaptigim departmanda tenis clubu vardi, duzenli olarak maclar organize edip bulusup takiliyorlardi.

Onca yillik meslek hayatimda bir daha da oyle bir departmana denk gelmedim.
Bazi yerler cidden farkli, ins sansiniz iyi gider. Siz kendinizi kapatmayin, firsatlari degerlendirin, gerisi artik biraz sans.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…