İlk etapta 1 saat kadar kalması normal. Ay olarak ilerledikçe bu süre kısalacak. Kusuyorsa doyuyordur. O arandikca sen meme ver. Özellikle meme sonrasına dikkat et o zaman kusuyorsa sütün yetiyordur. Mamayı ölçek olarak azalt. Bak ben 4 ölçeğe kadar çıkmıştım. Şimdi 2ye düşürdük çok şükür. Sütüm hala fazla değil. Ama arandikca ağladıkca meme vermeye çalışıyorum hatta bı göğsüm sürekli tahriş oluyor hassasiyet oluşmuştu zaten bazen ağlayacak gibi oluyorum ama direniyorumBeslenme sonrası kusuyor canim bir de uzun kalıyor her memede yarım saat bırakıyorum
Çok zor gerçekten Rabbim yardimcimiz olsunİlk etapta 1 saat kadar kalması normal. Ay olarak ilerledikçe bu süre kısalacak. Kusuyorsa doyuyordur. O arandikca sen meme ver. Özellikle meme sonrasına dikkat et o zaman kusuyorsa sütün yetiyordur. Mamayı ölçek olarak azalt. Bak ben 4 ölçeğe kadar çıkmıştım. Şimdi 2ye düşürdük çok şükür. Sütüm hala fazla değil. Ama arandikca ağladıkca meme vermeye çalışıyorum hatta bı göğsüm sürekli tahriş oluyor hassasiyet oluşmuştu zaten bazen ağlayacak gibi oluyorum ama direniyorum
Çay kaşığı ile süt verdim çok zordu bir sene bir yaşından sonra düzeldiAnladım canım mama da almamış ha oglunux nasıl beslendi
Amin inşallah stres olma lütfen zamanla düzene girecek emin olÇok zor gerçekten Rabbim yardimcimiz olsun
İnşallah canimAmin inşallah stres olma lütfen zamanla düzene girecek emin ol
Biri emzirme sorununu asmasi ile ilgili konu açmış bı bakın isterseniz belki faydalı olurİnşallah canim
Merhaba. Doğumdan sonra illa ki ağırlık kaybı oluyor. 5.gün kontrolünde çok az bir kayıp olmasına rağmen dr mama önermişti. Bir öğün anne sütü, bir öğün mama dedi. Yanlış yönlendirmek istemem kimseyi ama ben sütüm varken, bebeğim emdikçe artacağına güvenerek sürekli emzirdim, mama vermedim. Küçük bir kutu mamayı bir ayda bitirdim. Çoğunlukla da döküldü zaten. Sadece açlıktan ağlamıyor bebiş. Bizimki her ağladığında aç bu çocuk diyip mamaya yönlendirmeye çalıştı annem ve eşim. Epey stresliydi benim için. Bebeğim değil onlar yordu beni resmen. Daha çok küçükmüş bebeğiniz. Sütünüz varsa bol bol emzirin,mamayı da yavaş yavaş bırakabilirsiniz bu sayede. Kızım 21 aylık oldu. Hâlâ emiyor.Sezeryan oldum ve hastanedeyken sütüm yoktu ikinci gün yüzde 5 kilo vermişti hemşire çok kotu değil ama tavsiyem mama verelim sarılık olmasın vesaire ben de tamam dedim kaşık mamayla veryorduk önce ben emziriyorum sonra mama . Eve geçince aynı rutini devam ettirdim aventin biberonuyla 30 ml ictiginde bitecekken bile hala çok işahlıydı dedim acaba daha mı istiyor ac bu kız yetmiyor mu deyip bı kere Bir 30 ml daha verdim toplamda 60 ml oldu onu da içti ve o zamandan beri 60 ml altında durmuyor . Sütüm git gide daha iyi geliyor ama tabi fışkırmıyor böyle emmeden sonra kusuyor bile doyuyor gibi geliyor aslında sutumle ama bir saat iki saatte ağzında kalsa hala araniyor göğsümde uyuyo bıraktığım gibi tekrar aranıyor o mamayı almayana kdr uyumuyor annem bir de emzik tutturdu iki gün önce onun dengesizligi mi bilmiyorum vermiyorum emzik artık yani özetle beslenme çok sıkıntılı ben mamayı bırakır diye ne kdr göğsümde süt versemde sonu mamaya gidiyor ve bir süre sonra memeni reddeder diyor herkes doktorlar dahi var mı benim gibi olan hem anne sütü hem mama lütfen yardım edin çöktüm resmen vücudumda derman kalmadi bu arada 9 günlük bebeğim
Yol yakinken kesin o mamayi sutunuzu sağın bol bol hemen artar şuan olusma evresi doyar o her aglamasini acliga yormayin bu sefer arkadan mama gelecegini bildigi icin bosaltmaz memenizi üremez süt bu hatayi sakin yapmayin pskolojik olarak siz mamaya guveniyorsunuz sadece emzirin bol bol süt onun ihtiyacina gore artacak oglumda yaptirdilar o hatayi bana kesildi sütüm bol bol akarken prematureydi aman mama ver sarilik olmasin diye diye emmez oldu reddetti 5 ay anca ikisi bir gitti ama kizima asla vermedim 13.5 aylik hala emiyorBen henüz doğum yapmadım ama bir tanıdığım süt ve mamayı birlikte götürüyor. Bebeği kilolu bir bebekti, anne sütü de az geliyordu. Mamayla sütü 4 aydır beraber götürüyor. Aksi halde bebek doymuyor. Yalnız sanırım siz bebeğinizin midesini biraz büyütmüşsünüz. Çünkü 4 aylık bebeğe yeni yeni 60 ml mama verilirken 9 günlük bebek için o miktar çok fazla. İnşallah mamayla beraber sütünüzü de güzel bir şekilde emer
Evet canim okudum onuBiri emzirme sorununu asmasi ile ilgili konu açmış bı bakın isterseniz belki faydalı olur
Çevre baskısı zaten mahfediyor heryerden bir ses evet emziriyorum sütüm var ama fışkırması lazım diyorlar böle göğüs ucunu sıktıginda ki anca öle doyarmis bebekMerhaba. Doğumdan sonra illa ki ağırlık kaybı oluyor. 5.gün kontrolünde çok az bir kayıp olmasına rağmen dr mama önermişti. Bir öğün anne sütü, bir öğün mama dedi. Yanlış yönlendirmek istemem kimseyi ama ben sütüm varken, bebeğim emdikçe artacağına güvenerek sürekli emzirdim, mama vermedim. Küçük bir kutu mamayı bir ayda bitirdim. Çoğunlukla da döküldü zaten. Sadece açlıktan ağlamıyor bebiş. Bizimki her ağladığında aç bu çocuk diyip mamaya yönlendirmeye çalıştı annem ve eşim. Epey stresliydi benim için. Bebeğim değil onlar yordu beni resmen. Daha çok küçükmüş bebeğiniz. Sütünüz varsa bol bol emzirin,mamayı da yavaş yavaş bırakabilirsiniz bu sayede. Kızım 21 aylık oldu. Hâlâ emiyor.
İnek miyiz bizÇevre baskısı zaten mahfediyor heryerden bir ses evet emziriyorum sütüm var ama fışkırması lazım diyorlar böle göğüs ucunu sıktıginda ki anca öle doyarmis bebek
Aynen öle hiç sorma hiç mantıklı gelmedi sürekli emzirmek sırf süt daha çoğalsın diye çünkü vücut direnci düşüyor yorhunluk birşey yoyrmiosum daha çok azalıyor süt benim de kaynanam bugün şunun kızı bir buçuk kilo almış maşallah hep süt iciyormus işte ne yediki altını kirletsin sütun yok vesaire tarzı şeyler soluyorduİnek miyiz bizbanada lohusaligimin ikinci haftası kaynanam sütüm bı gogsumden kesildiği için senin şuan sütünün dolup tasmasi lazımdı demişti..
Fışkırması sütün tazyikli olduğunu gösterir. O da bebeği rahatsız eder zaten. Yeni doğum yapan bir annenin sütü zaten zamanla artacağı için fışkırmaz. Benim de sıkınca fışkırmazdı. Mama desteği olmadan ayda 900 gr 1 kilo alarak ilerledik ilk 6 ay. Insagramda Tülin Bulur u takip ediyor musun? Bebek uzmanı hesabının adı. Tülin Ebeyi takip etmeseydim her denileni kafama takardım ben.Çevre baskısı zaten mahfediyor heryerden bir ses evet emziriyorum sütüm var ama fışkırması lazım diyorlar böle göğüs ucunu sıktıginda ki anca öle doyarmis bebek
Yok canım takip edeyim gerçekten çok fazla bilgi karmaşası var ah keşke dillerinden anlayabilseydik bu süreç en zoru galiba walahi fışkırması lazım dedikleri için sıktıginda sütüm geliyor ama fışkırmadığı için azmış gibi geliyorFışkırması sütün tazyikli olduğunu gösterir. O da bebeği rahatsız eder zaten. Yeni doğum yapan bir annenin sütü zaten zamanla artacağı için fışkırmaz. Benim de sıkınca fışkırmazdı. Mama desteği olmadan ayda 900 gr 1 kilo alarak ilerledik ilk 6 ay. Insagramda Tülin Bulur u takip ediyor musun? Bebek uzmanı hesabının adı. Tülin Ebeyi takip etmeseydim her denileni kafama takardım ben.
Doğru olan şu ki sen elinden geldiğince dinleneceksin, uyumaya çalışacaksın, beslenmene dikkat edip bol suyunu içip sık sık emzireceksin. Aklından olumsuz düşünceleri sileceksin, kimseyi duyma. Bebeğini sağlık ocağında kontrole götürdüğünde kilosunu öğrenince anlarsın sütun yetiyor mu yetmiyor mu? Yetmiyorsa illa ki mama desteği olur ama öncelik sütü artırmak olmalı.
Yol yakinken kesin o mamayi sutunuzu sağın bol bol hemen artar şuan olusma evresi doyar o her aglamasini acliga yormayin bu sefer arkadan mama gelecegini bildigi icin bosaltmaz memenizi üremez süt bu hatayi sakin yapmayin pskolojik olarak siz mamaya guveniyorsunuz sadece emzirin bol bol süt onun ihtiyacina gore artacak oglumda yaptirdilar o hatayi bana kesildi sütüm bol bol akarken prematureydi aman mama ver sarilik olmasin diye diye emmez oldu reddetti 5 ay anca ikisi bir gitti ama kizima asla vermedim 13.5 aylik hala emiyor
Yaaa hahahah coluk cocukla ugrasmaktan konu sahibini bile bulup dogru insana ulasamamisim kusura bakmayin
Ay bunlar niye böyle ya benimkide 1 hafta olmuştu taburcu olalı bilmem kimin gelini senle aynı gün doğdu onunki tutmuş memeyi böyle giderse senin ki tutmaz ben sana soyliyim diyordu. Bebeğimi uykudan kaldırıyordu sen bunu doyur aç kalmasın diyordu. Kontrole götürüyorum diyorum normal kilo almış ay yok bu ay az almış pek beslenemedi heralde diyor. Ayda 2-3 kilo falan bekliyorlar heralde bunlara kalsa obez ederler bebekleri. Bende memeye alışsın diye bu ara ağırlık veriyorum ama ne uyku kaldı ne bı düzen yapışık ikiz gibi olduk üstüne bide göğüs tahriş oluyor o da ayrı bi dert.Aynen öle hiç sorma hiç mantıklı gelmedi sürekli emzirmek sırf süt daha çoğalsın diye çünkü vücut direnci düşüyor yorhunluk birşey yoyrmiosum daha çok azalıyor süt benim de kaynanam bugün şunun kızı bir buçuk kilo almış maşallah hep süt iciyormus işte ne yediki altını kirletsin sütun yok vesaire tarzı şeyler soluyordu
Hiç sormayın daha ikinci gün mama teklif edildi ne gerek varsa bilmiyordum acemiydim sezrryanliydim olur dedim bilseydim bu kadr ugrasacagimi bu arada beni iyi emiyor bir buçuk saat emzirdim hala arabniyordu ağlıyordu mama verdim durdu uyudu iki saat az önce meselaYol yakinken kesin o mamayi sutunuzu sağın bol bol hemen artar şuan olusma evresi doyar o her aglamasini acliga yormayin bu sefer arkadan mama gelecegini bildigi icin bosaltmaz memenizi üremez süt bu hatayi sakin yapmayin pskolojik olarak siz mamaya guveniyorsunuz sadece emzirin bol bol süt onun ihtiyacina gore artacak oglumda yaptirdilar o hatayi bana kesildi sütüm bol bol akarken prematureydi aman mama ver sarilik olmasin diye diye emmez oldu reddetti 5 ay anca ikisi bir gitti ama kizima asla vermedim 13.5 aylik hala emiyor
Hiç sorma doğumdan sonra gelen o yorumlar zaten işkence gibi herkes bişi soluyor doktorlar hemsirelerden daha daha fzla biliolar onlri dinlemeyin diolar zor bacım zor Rabbim yardimcimiz olsunAy bunlar niye böyle ya benimkide 1 hafta olmuştu taburcu olalı bilmem kimin gelini senle aynı gün doğdu onunki tutmuş memeyi böyle giderse senin ki tutmaz ben sana soyliyim diyordu. Bebeğimi uykudan kaldırıyordu sen bunu doyur aç kalmasın diyordu. Kontrole götürüyorum diyorum normal kilo almış ay yok bu ay az almış pek beslenemedi heralde diyor. Ayda 2-3 kilo falan bekliyorlar heralde bunlara kalsa obez ederler bebekleri. Bende memeye alışsın diye bu ara ağırlık veriyorum ama ne uyku kaldı ne bı düzen yapışık ikiz gibi olduk üstüne bide göğüs tahriş oluyor o da ayrı bi dert.