Hem anne sütü hem de mama beraber olur mu?

Beslenme sonrası kusuyor canim bir de uzun kalıyor her memede yarım saat bırakıyorum
İlk etapta 1 saat kadar kalması normal. Ay olarak ilerledikçe bu süre kısalacak. Kusuyorsa doyuyordur. O arandikca sen meme ver. Özellikle meme sonrasına dikkat et o zaman kusuyorsa sütün yetiyordur. Mamayı ölçek olarak azalt. Bak ben 4 ölçeğe kadar çıkmıştım. Şimdi 2ye düşürdük çok şükür. Sütüm hala fazla değil. Ama arandikca ağladıkca meme vermeye çalışıyorum hatta bı göğsüm sürekli tahriş oluyor hassasiyet oluşmuştu zaten bazen ağlayacak gibi oluyorum ama direniyorum

Çok zor gerçekten Rabbim yardimcimiz olsun

Merhaba. Doğumdan sonra illa ki ağırlık kaybı oluyor. 5.gün kontrolünde çok az bir kayıp olmasına rağmen dr mama önermişti. Bir öğün anne sütü, bir öğün mama dedi. Yanlış yönlendirmek istemem kimseyi ama ben sütüm varken, bebeğim emdikçe artacağına güvenerek sürekli emzirdim, mama vermedim. Küçük bir kutu mamayı bir ayda bitirdim. Çoğunlukla da döküldü zaten. Sadece açlıktan ağlamıyor bebiş. Bizimki her ağladığında aç bu çocuk diyip mamaya yönlendirmeye çalıştı annem ve eşim. Epey stresliydi benim için. Bebeğim değil onlar yordu beni resmen. Daha çok küçükmüş bebeğiniz. Sütünüz varsa bol bol emzirin,mamayı da yavaş yavaş bırakabilirsiniz bu sayede. Kızım 21 aylık oldu. Hâlâ emiyor.

Yol yakinken kesin o mamayi sutunuzu sağın bol bol hemen artar şuan olusma evresi doyar o her aglamasini acliga yormayin bu sefer arkadan mama gelecegini bildigi icin bosaltmaz memenizi üremez süt bu hatayi sakin yapmayin pskolojik olarak siz mamaya guveniyorsunuz sadece emzirin bol bol süt onun ihtiyacina gore artacak oglumda yaptirdilar o hatayi bana kesildi sütüm bol bol akarken prematureydi aman mama ver sarilik olmasin diye diye emmez oldu reddetti 5 ay anca ikisi bir gitti ama kizima asla vermedim 13.5 aylik hala emiyor

Çevre baskısı zaten mahfediyor heryerden bir ses evet emziriyorum sütüm var ama fışkırması lazım diyorlar böle göğüs ucunu sıktıginda ki anca öle doyarmis bebek

Çevre baskısı zaten mahfediyor heryerden bir ses evet emziriyorum sütüm var ama fışkırması lazım diyorlar böle göğüs ucunu sıktıginda ki anca öle doyarmis bebek
İnek miyiz biz banada lohusaligimin ikinci haftası kaynanam sütüm bı gogsumden kesildiği için senin şuan sütünün dolup tasmasi lazımdı demişti..

İnek miyiz biz banada lohusaligimin ikinci haftası kaynanam sütüm bı gogsumden kesildiği için senin şuan sütünün dolup tasmasi lazımdı demişti..
Aynen öle hiç sorma hiç mantıklı gelmedi sürekli emzirmek sırf süt daha çoğalsın diye çünkü vücut direnci düşüyor yorhunluk birşey yoyrmiosum daha çok azalıyor süt benim de kaynanam bugün şunun kızı bir buçuk kilo almış maşallah hep süt iciyormus işte ne yediki altını kirletsin sütun yok vesaire tarzı şeyler soluyordu

Fışkırması sütün tazyikli olduğunu gösterir. O da bebeği rahatsız eder zaten. Yeni doğum yapan bir annenin sütü zaten zamanla artacağı için fışkırmaz. Benim de sıkınca fışkırmazdı. Mama desteği olmadan ayda 900 gr 1 kilo alarak ilerledik ilk 6 ay. Insagramda Tülin Bulur u takip ediyor musun? Bebek uzmanı hesabının adı. Tülin Ebeyi takip etmeseydim her denileni kafama takardım ben.

Doğru olan şu ki sen elinden geldiğince dinleneceksin, uyumaya çalışacaksın, beslenmene dikkat edip bol suyunu içip sık sık emzireceksin. Aklından olumsuz düşünceleri sileceksin, kimseyi duyma. Bebeğini sağlık ocağında kontrole götürdüğünde kilosunu öğrenince anlarsın sütun yetiyor mu yetmiyor mu? Yetmiyorsa illa ki mama desteği olur ama öncelik sütü artırmak olmalı.

Yok canım takip edeyim gerçekten çok fazla bilgi karmaşası var ah keşke dillerinden anlayabilseydik bu süreç en zoru galiba walahi fışkırması lazım dedikleri için sıktıginda sütüm geliyor ama fışkırmadığı için azmış gibi geliyor

Leyla4747 bu mesajı size yazmış sanırım hanımefendi, çünkğ ben henüz doğum yapmadım

Ay bunlar niye böyle ya benimkide 1 hafta olmuştu taburcu olalı bilmem kimin gelini senle aynı gün doğdu onunki tutmuş memeyi böyle giderse senin ki tutmaz ben sana soyliyim diyordu. Bebeğimi uykudan kaldırıyordu sen bunu doyur aç kalmasın diyordu. Kontrole götürüyorum diyorum normal kilo almış ay yok bu ay az almış pek beslenemedi heralde diyor. Ayda 2-3 kilo falan bekliyorlar heralde bunlara kalsa obez ederler bebekleri. Bende memeye alışsın diye bu ara ağırlık veriyorum ama ne uyku kaldı ne bı düzen yapışık ikiz gibi olduk üstüne bide göğüs tahriş oluyor o da ayrı bi dert.

Merhaba öncelikle sizi ve ailenizi tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün.
Ben doğum yapalı 2 ay oldu. Sütüm başta az mıydı, nasıldı inanın bilmiyorum. Ama bebeğim memeyi kavramakta zorlandı. Saatlerce ağladıktan sonra silikon göğüs koruyucu ile emzirme serüveni başladı. Silikondan mıdır nedendir bilmiyorum, bebeğim bırakın 2 saati, her yarım saatte dahi emiyordu. Hatta 3-4 saat yerimden kalkamadığım, dayanamayıp ağladığım günler de çoktur. Bizimkinin normal olduğunu geriye dönüp baktığımda düşünmüyorum. Normal göğüs ucunu kavramışsa muhtemelen emme süresi azalır ama araştırmalarım sonucu bu tarz beslenmelerin olağan olduğunu gördüm. özellikle de bebek artan ihtiyacı kadar süt üretilsin diye anne beynine böyle sinyal gönderiyormuş.
Bizim 8. Günümüz çok götü geçmişti. Hatırlamak bile istemiyorum, nasıl hissediyorsunuz çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık versin. Ama sizi temin ederim daha güzel günler çok yakında. Böyle saatlerce emme olayları daha olabilir. Emzirdiğiniz bir nokta varsa yanınıza yiyecek içecek koyun bulunsun. 1.5 lt su, kraker, sandviç vs. Eşiniz, tanıdık akrabadan yardım isteyin. Ben kendim yaparım ya, modundaydım. Ama sırayla annem, ablam ve kayınvalidem geldiler birkaç gün birkaç gün, ve 3 hafta idare ettik. Gerçekten bu destek çok önemli.

Mama konusunda miktarları doktorlara danışın, ben şahsen vermek istemedim ve ağlasam da dayandım bu süreçte. Sonra göğüsler topluyor. Çocuğunuz huzurlu uyuyorsa, çişli bezi yeterli ise doymuş demektir. Kendinize güvenin ve bence de ne kadar mümkünse o kadar emzirin. Mama hep aklınızın bir köşesinde olmasın. Evet evde bulunsun, ne olacağı belli değil ama illa yapar bir de bunu yediririm demeyin. Bebekler acıktığı için, sizi istediği için, susuzluktan ötürü vs emiyor. Doyunca da genelde emmeyi bırakıyorlar. Güzel bir ömrü olsun miniğin.

Hiç sormayın daha ikinci gün mama teklif edildi ne gerek varsa bilmiyordum acemiydim sezrryanliydim olur dedim bilseydim bu kadr ugrasacagimi bu arada beni iyi emiyor bir buçuk saat emzirdim hala arabniyordu ağlıyordu mama verdim durdu uyudu iki saat az önce mesela

Hiç sorma doğumdan sonra gelen o yorumlar zaten işkence gibi herkes bişi soluyor doktorlar hemsirelerden daha daha fzla biliolar onlri dinlemeyin diolar zor bacım zor Rabbim yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…