Help ! Basur olmuşum. Babam kolon kanseriydi ya bende kanser olursam

Lalelili46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
4
0
1
Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum. Bilginize ihtiyacım var
Normal doğum yaptim ve doğumdan sonra basur olmusum
Babam kolon kanseri olmuştu bende de olma riski var mı acaba?

Son düzenleme:

Bende de meme var bu basli basina bir belirti degil muhtemelen zorladiginiz icin olusmustur ama yilda bir kere kontrol yaptiein. Benimde annem kolon kanseriysi 6 ay once ameliyat olduk. Babaniz atlatti mi ? Bir daha tekrarladi mi bende bunlri sormak istedim

Normal doğum sonrası oluşan memeler normaldir , zamanla geçer .Yine de bi muayene olun isterseniz , geçmiş olsun .

Çok geçmiş olsun. Normal doğum sonrası çoğu kişide genelde oluyo canım. Bendede olmuştu halada var. Tabi bu tip hastalıklarda genetiklik oluyo malesef yılda bir kontrollerinizi yaptırın yinede.

Basur ile kolon kanserinin yakindan uzaktan alakasi yok canim

Basur kolon kanserine dönüşmez demişti doktorum ben özellikle sormuştum çok korkmuştum çünkü ama kanserde maalesef anne babamızda görülmüşse riskiniz çok daha fazla oluyor temkinli olmakta fayda var

bir ilgisi yok ama basur insanı ağlatarak öldürür, çok geçmiş olsun.. bir an evvel ilaç falan bir çaresine bakın yaşanmaz ya öyle..

Zorlamadan olmustur ya
Kolon kanseriyle ne alakasi var
Normal dogum yapan kadinlarin cogunda olur
Aci yemeyin
Sirke
Zorlamayin kabiz olmayin
Zeytinyagi kullanin yemeklerde
Bol su icin gecer

Takiplerinizi yaptirin panik yapacak bi durum yok.. (sizden istenirse !! kolonoskopi yaptirmaktan cekinmeyin..)

Basur ile kolon alakalı olmayabilir fakat, ailede kanser olunca 30-35 yaşından sonra yılda en az bir defa gerekli tetkikleri, kolonoskopi vs... yaptırmanız daha iyi olur.

arkadaşlar yeni üye oldum. 1 aydır kulandığım hemosil diye bir merhem var ikinci günden sonra nasıl işe yaradı anlatamam.
bir araştırın istersseniz. selamlar

riskiniz daha fazla tabi rutin kontrollere girersiniz

ama basur ile alakası yok o hamileliktendir

Eger her basur kolon kanseri olsaydi ,turtkiyenin %80 i kanser ,
Bosuna kendinizi kortkutmayin bebeginize odaklanin

Beslenme ve hareketsizligin etkisine bagli cikan basur doğum yapan bircok kadinin basina gelen bir sorun.lifli baharatsiz sivi agirlikli sebze ile beslenilirse kontrol altina alınabilir. Ailesinde kolon ca hastaligi olanlarin hasta olan bireyin yakalandigi yaştan 10 yas oncesi kolonoskopi vb kontrollerin uapilmasini istedi annemin dru. Annemde kolon rektum ca. 58 yasinda yakalandi bizler 48 yasindayken başlayacağız taramalara ablamla. Basur hastaligi ile belirtileri benzerlik gosterdigi icin akliniza gelmis ama hic dusunmeyin kotu seyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…