O arkadaşıma onun yanında ağzının payını verdim zaten. Ben de normalde hiç böyle beğenmemezlik yapan biri değilim. Bana aldığı çiçekleri bile kitaplarımın arasında kuruluyor ama o an gerçekten hiç hoşlanmadığım bir sembolü görünce ani tepki verdim. Hemen ardından da o arkadaşım öyle bir mesaj yazınca çocuk hediye almayı bıraktı.sevgiliniz adina uzuldum, ben olsaydim cek bile yollamazdim ne yalan soyleyeyim. Belki cok hediye alinan bir ortamda buyumemis olabilir, ona bu konuda fikir verecek birileri de yoksa cevresinde gozune hos gelen butcesine uyani almistir. Ayrica bir kiz arkadasimin da sevgilimin hediyesi konusunda fikir beyan etmesine hayatta izin vermem, ona ne ki? Sevgilimin kirildigine degmez. Ben cok uzun yillar suren bir iliskinin sonunda evlendim, esim gercekten hediye secmekten cok anlamiyordu ama ne hediye alsa ona deger verdigimi gosterdim ve uzun yillar boyunca sakladim, bu da onun cok hosuna gitti ve gittikce cok daha iyi secimler yapan biri haline geldi. Bu saatten sonra yapacaginiz onun size aldigi seyleri aslinda cok sevdiginizi ve sizin icin ne kadar cok sey ifade ettigini soylemek onu yureklendirmek olabilir ancak.
Normalde ben de öyle tepki vermezdim. Gerçekten daha önce ona söylediğim ve hiç sevmediğim beni rahatsız eden bir sembolün olduğu kolyeyi görünce kendimi tutamadım. Aslında mesele hediyesi değil, mesele defalarca söylediğim şeyi unutmasıydı benim için, tam bunun üstüne arkadaşımın mesajını da görünce bir daha çiçek hariç kendisi seçerek hediye almadı.Bu oyun hamuru mu arkadaş,sen istediğin zaman istediğin şekle girsin? Su yaptiginiz şey görgü kurallarına aykırı birşey olduğundan al ve sus formatına geçmiş adam ki çok haklı olarak
Hediye almayi birakmis ama size cek yollamis ilk yolladiginda onemli olan hediyenin kendisi degil senin onu benim icin zaman ayirip secmis olman demek yerine isinize geldigini kendiniz yazmissiniz. Bence sevgilinize bu konuda cok degersiz hissettirmissiniz.O arkadaşıma onun yanında ağzının payını verdim zaten. Ben de normalde hiç böyle beğenmemezlik yapan biri değilim. Bana aldığı çiçekleri bile kitaplarımın arasında kuruluyor ama o an gerçekten hiç hoşlanmadığım bir sembolü görünce ani tepki verdim. Hemen ardından da o arkadaşım öyle bir mesaj yazınca çocuk hediye almayı bıraktı.
Adam eski sevgilisinin boynundan kolyeyi çıkarıp sana hediye etmemiş ya,olabilir,insanlık hali. Bir defaya mahsus olmuş birşey için böyle sert tepki vermemeliydin. Teşekkür etmen yeterliydi bence. Arkadaş mesajı içinde ilkinde böyle sert tepki vermeseydin ikinci gelen hediye için 'kimsenin fikrinin bir önemi yok,benim için çok değerli ve bu yeterli' diyip gönlünü alabilirdin. Gönlünü alman zaman alacakNormalde ben de öyle tepki vermezdim. Gerçekten daha önce ona söylediğim ve hiç sevmediğim beni rahatsız bir sembolün olduğu kolyeyi görünce kendimi tutamadım. Aslında mesele hediyesi değil, mesele defalarca söylediğim şeyi unutmasıydı benim için, tam bunun üstüne arkadaşımın mesajını da görünce bir daha çiçek hariç kendisi seçerek hediye almadı.
İlk yolladığınız istemediğimi söylemiştim tonla ısrar etmişti ama haklısınız bana çok tatlı sürprizler hazırlayan birini çok kırdım ve bir daha değil sürpriz hediye almayan biri haline getirdim resmen.Hediye almayi birakmis ama size cek yollamis ilk yolladiginda onemli olan hediyenin kendisi degil senin onu benim icin zaman ayirip secmis olman demek yerine isinize geldigini kendiniz yazmissiniz. Bence sevgilinize bu konuda cok degersiz hissettirmissiniz.
E normal degil mi ? Aslinda hediyede esas olan niyet olmali.Genelde klasiklerimizdendir.Erkekler icin nasil saat ve parfum ilk akla gelenler ise biz kadinlar icin de ilk akla gelenler cesitli takilar (Ekstra olarak guller,orkideler) oluyor.. Aslında böyle yapmasının sebebi biraz da benim. Uzun süredir beraberiz ve ilişkimizin başlarında bana aldığı birşeyi hiç beğenmeyip bunu söylemiştim. Çünkü benim zevklerine gerçekten ters ve hayatta en sevmediğim göz sembolü olan bir kolyeydi. Ve bundan ona bahsetmiştim. Bunu unutup bana öyle bir hediye almasına yani aslında zevklerimi hiç bilmeyişine kızmıştım.
insan deger verdigi, hayatinda onemli yere koydugu insanla ilgili bir seyi arkadaslarina anlatirken dikkatli olmasi gerekiyor bence, aslinda orada kendinize bir deger biciyorsunuz, size ders olmus. ayrica para gondermek de, gonderilen parayi kabul etmek de yanlis bence.Merhaba, bu saatte yine bir konu kafama takıldıBen erkek arkadaşımın bana hediye almasını istiyorum ama o genelde bana hediye çeki veya para yolluyor. Başlarda hoşuma gidiyordu yalan söylemeyeyim. Çünkü kendi zevkime göre birşeyler alıyordum. Ama bunu istemiyorum artık. Bana kendisinin hediye seçmesini, kafa yormasını istiyorum. Aslında böyle yapmasının sebebi biraz da benim. Uzun süredir beraberiz ve ilişkimizin başlarında bana aldığı birşeyi hiç beğenmeyip bunu söylemiştim. Çünkü benim zevklerine gerçekten ters ve hayatta en sevmediğim göz sembolü olan bir kolyeydi. Ve bundan ona bahsetmiştim. Bunu unutup bana öyle bir hediye almasına yani aslında zevklerimi hiç bilmeyişine kızmıştım. Bi sonrakindeyse durup dururken bana çok güzel bir hediye hazırlamış ve çok begenip daha o an instagram hesabıma atmıştım. Erkek arkadasımın yanında bi kız arkadaşım beğenmediğini belirten bir mesaj attı ve erkek arkadaşımda gördü. Bu olaylardan beri bana hediye almıyor. Ben tekrar bana hediye almasını istiyorum, hediye çeki, para göndermesini değil. Eskiden sürekli bana hediyeler alan, sürprizler yapan sevgilimi geri istiyorum. Ne yaparsam eskisi gibi olur?
Konuyu neresinden anladınız? Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz? Benim ona hediye almadığımı nereden çıkarıyorsunuz? Mesele eskisi gibi olmasını istemem. Ben ondan para beklemiyorum, kendisi durup dururken gönderiyor. Şimdi de hediye çeki gönderiyor. Ailemin de, kendimin de maddi olarak sorunum yok. Hediye almayı, sürprizler yapmayı seviyordu. Benim hediyesini beğenmemem ve hemen ardından arkadaşımın gereksiz yorumundan sonra olan oldu. Okuduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı."Erkek arkadaşımın bana hediye almasını istiyorum" cümlesini kuracak kadar nasıl bir yokluk yaşadınız siz? Hediye yoksa para, para yoksa çek de olur. Adamı haraca mı bağladınız? Hadi doğumgünü yılbaşı falan hediyesi tamam alınır verilir ama onlarda bile denk olmak lazım. Siz neler hediye ettiniz erkek arkadaşınıza?
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bir kendinize gelin. Derhal bu hediye alışkanlığınıza son verin. Yarın bir gün ters bir şey duyarsınız cevabını veremez lafın altında ezilirsiniz.
İlişkinin başında "ya ben bu hediyeleri beğenmedim" yerine "ben özel günler dışında hediye kabul etmiyorum" deseydiniz hem adam parasından olmazdı hem de siz kendinizi küçük düşürmezdiniz.
Kabul etmemekte bir seçenekBen ondan para beklemiyorum,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?