• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye Bebek Battaniyesi ve Yatak Odama Battaniye

çok beğendim, ama kaç günde yapıyorsun, ellerin makina gibi olmuş ne kadar düzgün yapmışsın,
ben yapsam ağzı yüzü bir tarafa kayardı :1:

Çalıştığım için çok kısa sürede yapamadım.
Ama o kadar uzun zamanda almıyor.
Akşamdan akşama yaptım hep, haftasonları da pek oturup yapma fırsatım olmadı.
Ama zevkli ilerlediği için, çok ta sıkmadı... :6:

Teşekkür ederim, dantel de çok yaptığım için, bir el alışkanlığı var.
Fakat yün olarak ilk kez bir battaniye yaptım, çok beğendim bende valla.
Şimdi diyorum arada bir kaç tane yapayım da atayım kenara.
Hediye götürülecek illa yeri gelir diye... :34:

Souvvenir çok imrendim bende yapmaya karar verdim...İplerimi ve tığımıda aldım...Sen birleştirmeleri videolardakiler gibimi yapın acaba...Motiflerin köşeleri sanki videolardakinden farklı olmuş gibi eldi bana yanılıyor muyum acaba :26::26::26: Birde battaniyenin en dışındaki püskülleri nasıl yaptın acaba aynı iplerimi kullandın yoksa farklı bir ip mi aldın :44::44:

Souvvenir çok imrendim bende yapmaya karar verdim...İplerimi ve tığımıda aldım...Sen birleştirmeleri videolardakiler gibimi yapın acaba...Motiflerin köşeleri sanki videolardakinden farklı olmuş gibi eldi bana yanılıyor muyum acaba :26::26::26: Birde battaniyenin en dışındaki püskülleri nasıl yaptın acaba aynı iplerimi kullandın yoksa farklı bir ip mi aldın :44::44:

Motifleri farklı ekledim, ama nasıl anlatayım bilemedim şimdi burada. İnternetten araştırırsan eğer o ekleme tekniğini de bulabilirsin. Sık iğne ile ekledim...
Ekledikten sonra, her karenin köşeleri boşluk gibi kalıyor, çok düşündüm ne yapsam diye. Sonra eklediğim fotoğraftaki gibi kalan 4 ayrı deliğe 4'er trapazan yapıp hepsini birlikte çektim ve örnekteki gibi oldular, hem delikler kapandı, hem de şirin durdu. Onları farklı renkle de yapabilirsin daha güzel bile durabilirler...

Umarım anlatabildim...

Şimdiden ellerine sağlık... :34:

Motifleri farklı ekledim, ama nasıl anlatayım bilemedim şimdi burada. İnternetten araştırırsan eğer o ekleme tekniğini de bulabilirsin. Sık iğne ile ekledim...
Ekledikten sonra, her karenin köşeleri boşluk gibi kalıyor, çok düşündüm ne yapsam diye. Sonra eklediğim fotoğraftaki gibi kalan 4 ayrı deliğe 4'er trapazan yapıp hepsini birlikte çektim ve örnekteki gibi oldular, hem delikler kapandı, hem de şirin durdu. Onları farklı renkle de yapabilirsin daha güzel bile durabilirler...

Umarım anlatabildim...

Şimdiden ellerine sağlık... :34:

Tahmin ettiğim gibi yapmışın peki motifleri birleştirirken her motifin köşesine gelince kopardın mı ipi :44::44::44:

Tahmin ettiğim gibi yapmışın peki motifleri birleştirirken her motifin köşesine gelince kopardın mı ipi :44::44::44:

Evet canım, bazı ekleme teknikleri bu şekilde.
Eğer video olarakta motif ekleme şekillerini araştırırsan, eminim daha rahat anlatımlar bulursun... :34:
$untitled.jpg $untitled2.jpg $DSCI0498.JPG

Teşekkür ederim ilgin için :17::17::17:

Rica ederim canım, ama gerçekten videolara bir göz gezdir, çünkü bende ekleme konusunda sıkıntı yaşıyordum.
Ya düzgün olmuyordu ya da köşeleri tutturamıyordum ki dantel konusunda gayet başarılıyımdır.
İnsanın o an beyni mi duruyor nedir... :9: :9:
Sonra videolara bir göz gezdirdim, aslında çok basitmiş... Ben burada yazarak anlatınca pek bir mana teşkil etmiyor.
İnsanın daha çok kafası karışıyor... O yüzden kesinlikle bir videoya bak derim...
Daha çabuk kavrarsın canım... :34:

Rica ederim canım, ama gerçekten videolara bir göz gezdir, çünkü bende ekleme konusunda sıkıntı yaşıyordum.
Ya düzgün olmuyordu ya da köşeleri tutturamıyordum ki dantel konusunda gayet başarılıyımdır.
İnsanın o an beyni mi duruyor nedir... :9: :9:
Sonra videolara bir göz gezdirdim, aslında çok basitmiş... Ben burada yazarak anlatınca pek bir mana teşkil etmiyor.
İnsanın daha çok kafası karışıyor... O yüzden kesinlikle bir videoya bak derim...
Daha çabuk kavrarsın canım... :34:

Eve gideyim tek tek bakarım çıkan videolara...Normalde bende dantel çok yapardım eskiden ama şimdi bunu yapmakta zorlandım biraz...Ör sök ör sök sonunda yapabildim artık eklemeleride yapa yapa öğrenirim :9::9::9:

Çalıştığım için çok kısa sürede yapamadım.
Ama o kadar uzun zamanda almıyor.
Akşamdan akşama yaptım hep, haftasonları da pek oturup yapma fırsatım olmadı.
Ama zevkli ilerlediği için, çok ta sıkmadı... :6:

Teşekkür ederim, dantel de çok yaptığım için, bir el alışkanlığı var.
Fakat yün olarak ilk kez bir battaniye yaptım, çok beğendim bende valla.
Şimdi diyorum arada bir kaç tane yapayım da atayım kenara.
Hediye götürülecek illa yeri gelir diye... :34:

slm canım, aklım bu battaniyede kaldı bende yapmak istiyorum, ama hiç bilgim yok,
burdabir abla var, sana örgü öğreteyim model beğen onu yapalım diyor.
bende bunu yapmak istiyorum ama ilk denemede başarabilirmiyim.
çok eskiden 10 sene önce :1: dantel,oya, sabun bezi denemişliğim var :1:
hangi marka yumak alıcam ve kaç tane lazım.,ve kaç numara tığ lazım.

[video=youtube_share;DUe7rGpHXhc]http://youtu.be/DUe7rGpHXhc[/video]

Sonunda ekleme konusunda bir video buldum canım, bu video gibi videolara bakabilirsin... :34:

slm canım, aklım bu battaniyede kaldı bende yapmak istiyorum, ama hiç bilgim yok,
burdabir abla var, sana örgü öğreteyim model beğen onu yapalım diyor.
bende bunu yapmak istiyorum ama ilk denemede başarabilirmiyim.
çok eskiden 10 sene önce :1: dantel,oya, sabun bezi denemişliğim var :1:
hangi marka yumak alıcam ve kaç tane lazım.,ve kaç numara tığ lazım.

Canım ne yapmak istediğine bağlı senin, eğer bir bebek battaniyesi yapacaksan mesela, ben Nako'nun anti-alerjik iplerini aldım ve yumuşacık bir ip zaten... Sen tuhafiyeye gittiğin zaman onlara söylersin ne yapmak istediğini, kendine mi battaniye başlamak istiyorsun, yoksa bebek battaniyesi mi ona karar verirsin. Yumak olarak ise, benim yaptığım bu battaniyeye 2, 5 mavi yumak, 2,5 gri yumak, 3 beyaz yumak gitti canım. Sen eğer devamı olan iplerden alırsan (yani her daim tuhafiyede bulabileceğin bir ip) sadece 1 yumak alabilirsin başlangıçta.
Tığ konusuna gelince, ben bunu yanlış hatırlamıyorsam 2 numaralı tığ ile ördüm, fakat sen yine tuhafiyeye sor. İpi rahat bir şekilde örebileceğin tığ önerirler kesinlikle. Tığ kalınlaştıkça motifler daha geniş ve seyrek örgü olur, tığ inceldikçe örneğin daha sık ve motifler daha küçük olur. Aslında tığ farklılıkları budur.
Tabii ki dantel tığı ile yün örgü tığları arasında büyük fark vardır... :34:

[video=youtube_share;DUe7rGpHXhc]http://youtu.be/DUe7rGpHXhc[/video]

Sonunda ekleme konusunda bir video buldum canım, bu video gibi videolara bakabilirsin... :34:

Souvvenir çok çok teşekkür ederim utandırdın beni :17::17::17: ne sorsam üşenmeden cevaplıyorsun.Son bir şey daha sorsam sen örerken sıradaki sayılara dikkat ettin mi acaba...yani ilk sırada anladığım kadarıyla 4 ilmek var...İkinci sırada 8 üçüncü sırada 10 dördüncü sırada 12 şeklinde mi gidiyor...

Canım ne yapmak istediğine bağlı senin, eğer bir bebek battaniyesi yapacaksan mesela, ben Nako'nun anti-alerjik iplerini aldım ve yumuşacık bir ip zaten... Sen tuhafiyeye gittiğin zaman onlara söylersin ne yapmak istediğini, kendine mi battaniye başlamak istiyorsun, yoksa bebek battaniyesi mi ona karar verirsin. Yumak olarak ise, benim yaptığım bu battaniyeye 2, 5 mavi yumak, 2,5 gri yumak, 3 beyaz yumak gitti canım. Sen eğer devamı olan iplerden alırsan (yani her daim tuhafiyede bulabileceğin bir ip) sadece 1 yumak alabilirsin başlangıçta.
Tığ konusuna gelince, ben bunu yanlış hatırlamıyorsam 2 numaralı tığ ile ördüm, fakat sen yine tuhafiyeye sor. İpi rahat bir şekilde örebileceğin tığ önerirler kesinlikle. Tığ kalınlaştıkça motifler daha geniş ve seyrek örgü olur, tığ inceldikçe örneğin daha sık ve motifler daha küçük olur. Aslında tığ farklılıkları budur.
Tabii ki dantel tığı ile yün örgü tığları arasında büyük fark vardır... :34:

hımmm tamam,bunları not aldım, ben bebek battaniyesi yaparım canım,
benim bulunduğum yerde tuhafiye benzeri birşey var ama dikiş ipliği bile bulamıyoruz bazen :1:
öncelikle şehir merkezine gidersek bir tuhafiye bulmam lazım ama nezaman :53:
sonra gerekli malzemeyi alır, burdaki ablanın yanına giderim heheh, kadın çıldıracak benim yüzümden :36:

Souvvenir çok çok teşekkür ederim utandırdın beni :17::17::17: ne sorsam üşenmeden cevaplıyorsun.Son bir şey daha sorsam sen örerken sıradaki sayılara dikkat ettin mi acaba...yani ilk sırada anladığım kadarıyla 4 ilmek var...İkinci sırada 8 üçüncü sırada 10 dördüncü sırada 12 şeklinde mi gidiyor...

Tabii ki canım, onlara dikkat etmezsen örneğin düzgün olmaz. Arttırarak gitmen gerekiyor ki örnek kasmasın. Mesela ikinci sırada 8, üçüncü sırada da 8 olursa örneğin toparlaklaşır, içe doğru kıvrılmaya başlar. Her sırada arttırma yapılıyor, o yüzden kareler (veya yuvarlak yapılıyorsa yuvarlak motif) düzgün bir şekilde duruyor. Yoksa kasar canım. O yüzden nasıl bir motif yaptığını bilmiyorum ama, motife göre köşelerinden arttırma yapılır. :34:

Sorun değil canım, bildiğim birşey olduktan sonra tabii ki yanıtlarım... :16:

hımmm tamam,bunları not aldım, ben bebek battaniyesi yaparım canım,
benim bulunduğum yerde tuhafiye benzeri birşey var ama dikiş ipliği bile bulamıyoruz bazen :1:
öncelikle şehir merkezine gidersek bir tuhafiye bulmam lazım ama nezaman :53:
sonra gerekli malzemeyi alır, burdaki ablanın yanına giderim heheh, kadın çıldıracak benim yüzümden :36:

Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin o zaman canım.
Ama motif yapmak zor birşey değil gerçekten, hele ki sen daha önce dantel, lif gibi şeyler yapmışsın.
O yüzden çabuk kavrarsın... :34:

Tabii ki canım, onlara dikkat etmezsen örneğin düzgün olmaz. Arttırarak gitmen gerekiyor ki örnek kasmasın. Mesela ikinci sırada 8, üçüncü sırada da 8 olursa örneğin toparlaklaşır, içe doğru kıvrılmaya başlar. Her sırada arttırma yapılıyor, o yüzden kareler (veya yuvarlak yapılıyorsa yuvarlak motif) düzgün bir şekilde duruyor. Yoksa kasar canım. O yüzden nasıl bir motif yaptığını bilmiyorum ama, motife göre köşelerinden arttırma yapılır. :34:

Sorun değil canım, bildiğim birşey olduktan sonra tabii ki yanıtlarım... :16:

Ben senin modelin aynısından yapıyorum ki :1::1::1: Ben başta 4-8-12-16-20 şeklinde ördüm ama buruşuk oldu :31::31::31: O yüzden onları kenara koydum tekrar 4-6-8-10-12 olarak ördüm ama bu seferde çok küçük oldu gibi geldi ve çok seyrek oldu köşeleri :44::44::44: Napsam bilemedim içime sinmedi tam olarakta... Birde 4 numara tığ kullanıyorum ben :26::26::26:

Ben senin modelin aynısından yapıyorum ki :1::1::1: Ben başta 4-8-12-16-20 şeklinde ördüm ama buruşuk oldu :31::31::31: O yüzden onları kenara koydum tekrar 4-6-8-10-12 olarak ördüm ama bu seferde çok küçük oldu gibi geldi ve çok seyrek oldu köşeleri :44::44::44: Napsam bilemedim içime sinmedi tam olarakta... Birde 4 numara tığ kullanıyorum ben :26::26::26:

Eğer ipin inceyse tığın kalın geliyor olabilir canım, ondan da kaynaklı olabilir. :44:
Ama sanıyorum deneye deneye sen de tutturacaksın bu işi, bende bu battaniyeye ilk başladığımda kaç tane örnek denedim.
Olmadı söktüm bi daha yaptım, eşim bile gülüyordu halime, ha gayret olacak diye... :9: :9:
Neyseki bebek doğmadan yetiştirdim... :9:

Eğer ipin inceyse tığın kalın geliyor olabilir canım, ondan da kaynaklı olabilir. :44:
Ama sanıyorum deneye deneye sen de tutturacaksın bu işi, bende bu battaniyeye ilk başladığımda kaç tane örnek denedim.
Olmadı söktüm bi daha yaptım, eşim bile gülüyordu halime, ha gayret olacak diye... :9: :9:
Neyseki bebek doğmadan yetiştirdim... :9:

Benim eşimde dalga geçiyor :9::9::9: Bir de ben yapamayınca sinirleniyorum sen rahatlamak için mi sinir olmak için mi yapıyorsun bunu diyor :27::27::27: Ben ipin üzerinde yazana göre tığ aldım ama gidip ince tığ da alayım onunlada deneyim bakalım nasıl olcak :31::31::31:

Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin o zaman canım.
Ama motif yapmak zor birşey değil gerçekten, hele ki sen daha önce dantel, lif gibi şeyler yapmışsın.
O yüzden çabuk kavrarsın... :34:

sağol canım, önceden yaptım dediğim 10 sene önce :1:
neyse hadi bana kolay gelsin öptüm byeee.

Sovi ben de akşam yaptım söktüm ve sonunda elimde olan renklerle tutturacağım galiba bu akşam belli olur...:9:

Başlangıçta ilk iki sıra kahverengi yaptım, sonra tek sıra krem yaptım, 3 sıra turkuaz ardından yine bir sıra krem ve iki sıra turkuaz son olarakta tek sıra beyaz yapıp motifi tamamlayacağım :9:

Elimde olan iplerle yapayım diyorum uyarmı emin değilim iki adet motif yapıp fotosunu ekleyeceğim...

Bu arada Krem ve Kahverengi Lif ipi, diğer ipler Anti-Alerjik bebek iplerinden :9:

Back