• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedefim 11 kg

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
17.949
54.204
1.123
İstanbul
Merhaba hanımlar :)

Konuyu sadece destek almak için açtım, biraz motivasyona ihtiyacım var, dün sabah terazide 81 kiloyu görmüş biri olarak kendime çok öfkeliyim.
Paketli gıda yemem, hazır tatlı vs.. abur cubur yemem ama hamurcuyum ben ; ekmek, makarna,pilav, börek vs... çok seviyorum ve bu aralar kendimi durduramıyorum. Hafta sonu kışlıkları ayırdım, resmen tüm pantalonlarımı verdim, hiç biri olmuyor, geçen yıldan bu yana 7 kilo almışım, valla içime sıkıntı geldi , nefret ediyorum kendimden. Kan değerlerim falan normal, tiroid sorunum yok, bu kadar yemeye belki insülin direnci oluşmuştur ama kesin bilgim yok, resmen oburum ve bu duruma çok öfkeliyim, Salı gününden beri yediklerime dikkat ediyorum, eski bir sporcuyum, nasıl kilo verileceğini, ne yapmam gerektiğini gayet iyi biliyorum ancak iradem yok, bir hedef koydum kendime ve gevşememek için buraya konu açmaya karar verdim, lütfen destek olun, bu arada birlikte diyet yapalım diyen olursa ona da varım. Forum da zayıflama takımları var ama o kadar düzen sağlayamadığımdan katılmadım şimdiye dek o yüzden kendi başıma çabalayacağım:)

Son düzenleme:
Bu arada bugün yediklerimi de ekleyeyim ;
Sabah 15 mekik + 5 dk esneme hareketleri + boyun egzersizleri
1 bardak ılık limonlu su

Kahvaltı 07:40 :
haşlanmış yumurta 75
beyaz peynir 90
yeşil zeytin 3 adet 18
ceviz 2,5 adet 90
salatalık 14
ekmek 108
küp şeker (2,5) 50
maydanoz-dereotu
Toplam 445

Ara öğün 10:40 :
Fındık 126

Şu ana kadar 571 kalori

Yaşım ve ölçülerime göre günlük almam gereken kalori 2000 civarı, zayıflamak için bunun altına düşmem gerekli, bakalım ne kadar yapabilirsem :)

HAYIRLI OLSUN BAKALIM İNŞALLAH HEDEFİNİZE ULAŞIRSINIZ .KAHVALTIDA NEDEN KÜP ŞEKER VAR ACABA

HAYIRLI OLSUN BAKALIM İNŞALLAH HEDEFİNİZE ULAŞIRSINIZ .KAHVALTIDA NEDEN KÜP ŞEKER VAR ACABA

Şekersiz çay içmeyi başaramadığımdan :) bu konuyla mücadele etmiyorum artık, kıtlama içiyorum çayı, kahvaltıya eklediğim şeker saat 10:40 a kadar içtiğim 5 bardak çayın şekeri =(

Öğlen yemeği 12:30

Etli kabak dolması ve 4 ad. etli yaprak sarması ortalama 300 kalori
3 kaşık yoğurt 85 kalori
1 küp şeker 20 kalori

Toplam 405 kalori

Şekersiz çay içmeyi başaramadığımdan :) bu konuyla mücadele etmiyorum artık, kıtlama içiyorum çayı, kahvaltıya eklediğim şeker saat 10:40 a kadar içtiğim 5 bardak çayın şekeri =(
ANLADIM AMA KEŞKE ŞEKERSİZ İÇEBİLDİĞİNİZ BİR SIVI TÜKETSENİZ O SAATE KADAR AĞZINIZA HER ATTIĞINIZ YARIM ŞEKER VÜCUDUNUZA SÜREKLİ İNSİLÜN SALGILATIYOR.

Yani konun hayırlısı olsun Attraente. Aramıza hoş geldin ;)

Ben de şekeri sıfırla diyeceğim maalesef. Netten detaylı göz atabilirsin, azıcık da olsa yağ yakımını ciddi sekteye uğratıyor.

Çayın yanında bir hurma ya da incir kırtlıyabilirsin mesela :KK48:

Yani konun hayırlısı olsun Attraente. Aramıza hoş geldin :KK66:

Ben de şekeri sıfırla diyeceğim maalesef. Netten detaylı göz atabilirsin, azıcık da olsa yağ yakımını ciddi sekteye uğratıyor.

Çayın yanında bir hurma ya da incir kırtlıyabilirsin mesela :KK48:

Teşekkür ederim:)
Sanırım çayı bırkmam lazım, tam tiryakiyim ben o kadar çok çay içiyorum ki:olamaz:

Bir büyük bardağı yarım şekerle içiyorum epeydir ama tamamen bırakamadım
Bu arada telefonuma bir egzersiz programı indirdim biraz disiplinize olmak adına, bakalım başarırım inş :) Bu arada yeşil çayı şekersiz içebiliyorum, ona öyle başladım ve alıştım ama siyah çay çok zor yaw :)

Sanırım çayı bırkmam lazım, tam tiryakiyim ben o kadar çok çay içiyorum ki:olamaz:

Bu arada telefonuma bir egzersiz programı indirdim biraz disiplinize olmak adına, bakalım başarırım inş :)
Ben de çay severim. Bak aromalı çayları tavsiye ederim. Çok kaliteli siyah çaylar oluyor, bergamotlu, ya da meyve aromalı...onları şekersiz içmek gerçekten kolay.

Bir de 10 gün zorlasan bir daha asla şekerli içemezsin çayı. Çayın tadı asıl sade çıkıyor ;)

Ben de çay severim. Bak aromalı çayları tavsiye ederim. Çok kaliteli siyah çaylar oluyor, bergamotlu, ya da meyve aromalı...onları şekersiz içmek gerçekten kolay.

Bir de 10 gün zorlasan bir daha asla şekerli içemezsin çayı. Çayın tadı asıl sade çıkıyor :KK66:

Bir kez tam bir ay sıktım, o bahsedilen tadı almak için direndim, sonra bir Pazar sabahı isyan ederek uyandım ve şekerliye devam :) Bitki çaylarını şekersiz seviyorum ama siyah çayı beceremiyorum, bir de çalıştığımdan çok seçenek üretemiyorum kendime, aslında çayın şekerinden büyük sorunlarım var, duygusal açlığım var, mesela şu an aç değilim fiziken ama canım bir şeyler yemek istiyor, naneli sakızla idare ediyorum bir saattir :olamaz: Arada bir uğrayın buraya ya, bırakmak istemiyorum :)

türkiyede Stevia varmi? Seker yerine Stevia kullanabilirsin-

Stevia var bir süre kullandım ancak mide hastasıyım ciddi şekilde dokunuyor bu arada doktorum her türlü tatlandırıcının zararlı olduğunu söyledi, vücudun tanımadığı şekerlermiş bunlar , uzun vadede daha çok kilo alımına sebep olur dedi o yüzden yıllardır kullanmıyorum

Bir kez tam bir ay sıktım, o bahsedilen tadı almak için direndim, sonra bir Pazar sabahı isyan ederek uyandım ve şekerliye devam :) Bitki çaylarını şekersiz seviyorum ama siyah çayı beceremiyorum, bir de çalıştığımdan çok seçenek üretemiyorum kendime, aslında çayın şekerinden büyük sorunlarım var, duygusal açlığım var, mesela şu an aç değilim fiziken ama canım bir şeyler yemek istiyor, naneli sakızla idare ediyorum bir saattir :olamaz: Arada bir uğrayın buraya ya, bırakmak istemiyorum :)
Hadi yaa, ben belki 10 yaşından beri şekersiz içerim çayı...sanırım birine özenmişim o yaşlarda.
Şimdi kızacaksın ama Karatay sakız bile çiğnemeyinn diyor :D iki öğün arası ne kadar uzun olursa iyiymiş, ve vücuda birşey yiyorum sinyali de vermemek lazımmış.

Bedenimizle mutlu olana kadar hepberaber burdayız.:KK19:

Bu arada telefonuma bir egzersiz programı indirdim biraz disiplinize olmak adına, bakalım başarırım inş :) Bu arada yeşil çayı şekersiz içebiliyorum, ona öyle başladım ve alıştım ama siyah çay çok zor yaw :)
çay kilo verdirmiyor mu acabaa:KK64:

çay kilo verdirmiyor mu acabaa:KK64:

Hiç bir çay, hiç bir bitki kilo verdirmiyor aslında
Yeşil çay, maydanoz suyu vs... biraz ödem atılmasına yardımcı oluyor sadece, bitkilerin tek başına yağ yakma özelliği yok
22 kilo verdiğim eski diyetimde yoğurdun ciddi anlamda yağ yaktırdığını fark ettim, onun dışında hiç bir besinin böyle bir etkisi yok, sadece yaptığımız diyete biraz destek veriyorlar ödem attırarak

Hadi yaa, ben belki 10 yaşından beri şekersiz içerim çayı...sanırım birine özenmişim o yaşlarda.
Şimdi kızacaksın ama Karatay sakız bile çiğnemeyinn diyor :KK70: iki öğün arası ne kadar uzun olursa iyiymiş, ve vücuda birşey yiyorum sinyali de vermemek lazımmış.

Bedenimizle mutlu olana kadar hepberaber burdayız.:KK19:

Karatay'ı seviyorum, bazı konularda çok da haklı buluyorum ama şu bir kaç gün kendimi meşgul etmem lazım
Ofisim bermuda şeytan üçgeni gibi, bir yandan tatlılar, bir yandan baklavalar, bir andan abur cuburlar ikramlar :)
Az önce masum masum yeşil çayımı içtim :)

Back