• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Ben de doktoruma sordum refakatci dışında eşimde kalabilir mi diye sorun olmaz dedi tabi yarın göreceğiz bakalım 😊 izin vermezlerse ablam kalır o daha tecrübeli 😊 insan eşini de istiyor tabi ama iki bebekle bize bakabilecek biri olması daha önemli.
Bizim hastanede bir refakatci dediler mecbur kayinvalidemi isteyecem . Ne kadar esimi istesem de dedigin gibi 2 bebekle anneler daha tecrubeli. Kendi annem biraz yasli hastaneye gitmeni istemiyorum evde bekleyecek . Saglikla dogsunlar bebislerimiz 😊

hahha 2 saatte bir değiştirsen bile 12 bez yapıyo maximum :KK48: :KK48: beslemeden önce değiştiriliyormuş diye biliyorum. Aman benimkiler hep internetten izleme bilgiler sen daha iyi bilirsin tabikiii
İlk başta öyle yaptım uyanmasi icinn ama yedikten sonra yine yapıyor yine değişmek zorunda kalıyordum yine uyaniyordu 😬 ilk zamlar saatte 1 uyanıp yediriyordum bezi de degisiyordum şimdi uyanınca önce yemek sonra bez tabi bunu bebek kendisi de belirliyor artık altı kirliyse durmuyor birde geceleri uyuma sureliri uzamaya başladı mide büyüdükçe.

Kuzum benimki de öyle idi. Canı isteyince tutuyordu zamanla alıştı. Ben biberonla besledigim halde önce meme verip emiyor sonra biberon veriyorum ama bazen çok aç olduğu zamanlar ağladığı sırada bazen almıyor yine
Her memeni verdiğinde emiyor mu canım?
silikon uc aldım bıraz bıraz emıyor bakalım 🤷🏼‍♀️

İlk başta öyle yaptım uyanmasi icinn ama yedikten sonra yine yapıyor yine değişmek zorunda kalıyordum yine uyaniyordu 😬 ilk zamlar saatte 1 uyanıp yediriyordum bezi de degisiyordum şimdi uyanınca önce yemek sonra bez tabi bunu bebek kendisi de belirliyor artık altı kirliyse durmuyor birde geceleri uyuma sureliri uzamaya başladı mide büyüdükçe.
bakalım biz ne aksiyonlar yaşıycaz minnaklarla :KK48:

Her memeni verdiğinde emiyor mu canım?
silikon uc aldım bıraz bıraz emıyor bakalım 🤷🏼‍♀️
Kuzum işte günde 7 kere yediriyorsam 1 keresinde emmiyor. Ya da göğsümde süt az olduğunda katiyen emmiyor. İstiyor ki bol süt gelsin. Süt az gelince kesmiyor onu 😅 sütüm de az öyle bol değil gogsum dolu olduğunda öyle güzel kavrayıp emiyor ki. İnanıyorum ki bol sütüm olsa meme ile doyar emer mama da aramaz ama el mahkum 🤷

Benim doktorum.36 37 haftalarda çatı muayenesi yapiyoruz dedi ama bilmiyorum.bana yapar mi büyük ihtimal sezaryen olacak benim aslında senin normalse yapmasi gerekirdi ama acaba onuda ultrasona gore mi yapiyolar gerek görürse falan 🤔
Bilmiyorum da bana baktı sen de irisin doğurursun diye düşünüyorum dedi 🙂 dışardan bakınca görünüyo mu bilmiyorum ki 🙂 bu hafta da yapmazlarsa doğumda bakarlar heralde açılmaya hepsine

Daha geçen perşembe girdim nst ye normal çıkmıştı zaten ağrılarım pazar başladı. Ne kadar yatırırlar biliyorum yenidoğan yoğun bakım bulmak zor. Toparlamadan çıkarmaz heralde. Akşam 21.30 gibi tekrar celeston yapılacak. Bu yoğun bakım yataklarını bile kendim buldum. Hemşire olmasam tanıdık olmasa onuda bulmak zor. Özele gitsen birsürü para. Kendi hastanem ne zaman işim düşse sevk dedi. Bu seferde yd. Yoğun bakım dolu dediler.
Geçmiş olsun canm yer bulamayınca canın sıkılmıştır haliyle kendi hastanende. Yalancı kasılmalardan mı bahsediyosın yoksa bildiğin farklı bi sancı mıydı seninkiler

Canı istediği zaman tutuyor canım tabi yine kolay olmuyor. Normalde 1 saat ugrasıyorsak o zaman 15 dakıka ugrasıyoruz 🤦🏼‍♀️ Memeyi teklif ediyoruz aglıyor iktiriyor babasına verıyorum sakınlestırıyor sonra tekrar... emmeyince de eds sistemi gibi parmagıma beslenme sondası takıp sağdıgım sutu sırıngayla verıyoruz. En azından bıberona alısacak telaşım olmuyor. Gercı ona da alısır dıye endıselenıyorum ya neyse 😤
Canım her bebek aynı değil. Ben biberon ile veriyorum. Meme reddi olmadı çok şükür 🙏

Gaz konusunda benimde düşüncem şu kızlar. Oğlum pazartesi günü geldi. Kızım salı sabahı çıktı. Kızım gelince iki saate bir emzirme yapınca dün akşam ilk takviye mamayı vermek zorunda kaldım. Oğlum 1.5 gün tek sadece meme yedi. Hiç sancısı olmadı. Kızım geldi akşama mama verdik. Oğlum gece çok sancılandı. Bugünde kızımda da sancı oldu. Bizim sancı odası mamadan büyük ihtimalle. Aptamil almıştım. Değişeceğim.

Gaz konusunda benimde düşüncem şu kızlar. Oğlum pazartesi günü geldi. Kızım salı sabahı çıktı. Kızım gelince iki saate bir emzirme yapınca dün akşam ilk takviye mamayı vermek zorunda kaldım. Oğlum 1.5 gün tek sadece meme yedi. Hiç sancısı olmadı. Kızım geldi akşama mama verdik. Oğlum gece çok sancılandı. Bugünde kızımda da sancı oldu. Bizim sancı odası mamadan büyük ihtimalle. Aptamil almıştım. Değişeceğim.
Canım kaç kere meme kaç kere mama veriyorsun. Emzirirken sütün yetmediğini nasıl anlıyorsun ilk haftalar sütün yeter diyor kayinvalidem zaten az içiyorlar diyor🙅 bi de bi memeyi bitirene kadar o memede aynı bebek mi kalıyor hani diyorlar ya verdiğiniz meme bitmeden diğerini vermeyin diye tabi bu tek bebek için geçerli.

Canım kaç kere meme kaç kere mama veriyorsun. Emzirirken sütün yetmediğini nasıl anlıyorsun ilk haftalar sütün yeter diyor kayinvalidem zaten az içiyorlar diyor🙅 bi de bi memeyi bitirene kadar o memede aynı bebek mi kalıyor hani diyorlar ya verdiğiniz meme bitmeden diğerini vermeyin diye tabi bu tek bebek için geçerli.
Canım bunu tamamen bebeklerin belirliyor. Hastanede yattıkları zaman sağdığım da sütüm iyidi. İki bebek çekince gün içinde bir ya da iki defa takviye yapma gereği duyuyorum. Mesela bugün 30 cc mama verdim ikisine de. Benim her bir gögüsümden 30 cc geliyordu. Emzirdikten sonra sağıyorum. Mesela oğlum memeyi bitiyor onun emdiğini sağınca bir şey yok. Kızım daha minik meme de zorlanıyor çekmeye onda kalıyor. Böylece memem boş mu dolu mu ne emdiler biliyorum. Evet canım kime hangi memeyi veriyorsam bitene kadar onun. İki memeyi de bir bebeye vermiyorum.

Geçmiş olsun canm yer bulamayınca canın sıkılmıştır haliyle kendi hastanende. Yalancı kasılmalardan mı bahsediyosın yoksa bildiğin farklı bi sancı mıydı seninkiler
Teşekkür ederim canım Nst de 5 dk 1 olan kasılma. Karnım toplanıyodu kasıklarda ağrı vajende baskı vardı. Şimdi saatte 2 ye düştü şükür

Kuzum işte günde 7 kere yediriyorsam 1 keresinde emmiyor. Ya da göğsümde süt az olduğunda katiyen emmiyor. İstiyor ki bol süt gelsin. Süt az gelince kesmiyor onu 😅 sütüm de az öyle bol değil gogsum dolu olduğunda öyle güzel kavrayıp emiyor ki. İnanıyorum ki bol sütüm olsa meme ile doyar emer mama da aramaz ama el mahkum 🤷
Masallah canım buna da şükür sen hiç emziremem diye düşünüyordun artar inş sütün de 🙏🏻

Back