- 19 Haziran 2019
- 2.729
- 2.365
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #7.681
Hıssetmıyorum cok canım nstde 70-100 sancı cıktıgında da hıssetmıyordum. Şimdi biraz daha hıssedılır. Diğerine göre belim ve kasıklarıma batma seklınde agrı da varsiddeti nasil canim?
Bana da 5 haftalık verdiKızlar bugün çalışabilir raporu aldım çoğul gebelik için 35 haftaya kadar veriliyormuş yasal olarak 2 hafta erken doğacağı için 3 hafta önceden izne çıkarıyor. Gerçi Çoğunuz benden önde ama bilginiz olsun diye yazayım dedim
ay canim annelik yazicktim hamilelik yazmisim
Dimi yaaAnnelik demek uykusuzluk demek heryerden kulağına sanki bebegin ağlıyor gibi seslerin gelmesi demek.Kendin için değil bebeğin için yapıyorsun bir çok şeyi yemek yemeyi bile ona süt olsun diye yakında sende yaşayacaksın inşallah
Evet doğumdan sonra almışlar. Bir hafta sonrada sağlık ocağı alıyor.Ama sonuçları sorun varsa bize öyle iletiyorlarmis.D3 vitamini veriyor kilo ölçümü yapıyor.asi takibi yapıyorlar.Hastanede işitme testi yapıyorlar bir gün sonra.Birde çocuk doktoru gelip muayene ediyor refleksleri fln kontrol ediyor bir de kalça ultrasonu yapıyorlar ama bı ay sonrasına yapılıyor.Dimi yaaönce sıkı sıkı bize tutunsunlar diye yiyorduk şimdi de süt olsun gaz yapmasın bunları ögrencez inşallah. Hastanede topuk kanı alındı mı bebeğinin saflık ocağında hemşire bana hurda da alırız dedi de
Tamam canım teşekkür ederim bilgiler içinEvet doğumdan sonra almışlar. Bir hafta sonrada sağlık ocağı alıyor.Ama sonuçları sorun varsa bize öyle iletiyorlarmis.D3 vitamini veriyor kilo ölçümü yapıyor.asi takibi yapıyorlar.Hastanede işitme testi yapıyorlar bir gün sonra.Birde çocuk doktoru gelip muayene ediyor refleksleri fln kontrol ediyor bir de kalça ultrasonu yapıyorlar ama bı ay sonrasına yapılıyor.
Bana da sırada o var gibi geliyo bakalım artık hayırlısıNesir Canim tebrik ederim prensesimiz geldi cok sukur Esin nasil onun duygularini da merak ettim Bide sezeryan tum korkumu yok ettin ne guzel anlatmissin rabbim kizini uzun omer versin anali babali buyusun insallah cok heyacanlandim
Sonraki siradaAngelnursee vardir galiba vay vay Haziran geldi dogumlar basladi ne kadar sansliyiz
çok geçmiş olsun canım makine konusunda katılıyorum çevremden çok tecrübe edindim senin sütün olsada bebek emmeyebiliyor bir süre. Kuzenim çok zorluk yaşamıştı bebeği emmedi göğsü şişti ogün sokağa çıkma yasağı vardı pompa alamadılar falan bende önceden alıp hazır ettimBu arada süt sağma makinası ile ilgili bende yazayım istedim. Lansinoh 2 li elektrikli olandan aldım ben de gayet güzel.Okul zamanı lazım olur dusuncesiyle almistim ama şimdi kullanmaya basladim.Hastaneden geldikten sonra bı hafta içinde bebeğim uykuya çok düşkün oldu ve uyandirmakta çok zorluk çektik emerken şiddetli ağlamaları başladı.Her 2 saatte bir uyandırıp beslemeye calissamda bir gece emmedi sabaha kadar uyandiramadik huysuzlandi ve doktora götürdük test sonucu sarılık çıktı bir gece hastanede kaldı.Fototerapi aldı.Ben sütü iciyor besleniyor diye düşünürken o çok küçük olduğu için tam beslenememis 300 gram kadar kilo kaybı olmus. doktor destek mama verdi.Sariliktan dolayı uykudan uyanamdigini öğrenmiş oldum. Bebekler uzun sure uyuyup beslenmezse kan şekeri düşüyor Allah korusun bir daha uyandirilamiyorlarmis.Artik süt sagip dolaba bırakıyorum gece uykusundan çok uyanamayinca biberonla iciriyorum.cok şükür kontrolde sarılığı geçmiş kilosu doğum kilosuna gelmiş.Erken doğan bebklerin %80 zamanında doğan bebeklerin ise %60 i sarilik olurmuş.İnsallah sizin bebislerinizde olmaz.
Bizim ikiz olduğu için ekstra dikkatli olmamız lazım. Mama verme diyen çok oluyor. Diğer topiklerdede bu konu çok konuşuldu. Her çocuk özeldir. Senin bebeğin sütün iki gün geç geldiği halde meme emmeyi ret etmez benimki edebilir. Bazı yaşı büyük aile fertlerinin yanı sıra bunun baskısı yaşıt kadınlar arasında da oluyor. Kendi bebeğinden yola çıkarak mama verme bekle sütün gelir bilmem istemez diyenler oluyor. Arkadaşıma bunu doktoru yaptı biliyor musunuz? Hemen mama verme demiş tıpkı Jhulia nın yaşadığı gibi doyuyor sanmış. Gece doktora götürmüşler bir gece hastanede kaldı kız şimdi diyor. İkinci de imkanı yok bildiğim gibi yapacağım. Umarım hem süt bol olur hem mama yı yanında yerler. Her bebiş aynı olmuyor. Benim yiğenim hem mama yedi hem meme. Şartlar ne getirdiyse ona göre davranmak zorundayız. Diyenlerin ağzına kürekle vuracamçok geçmiş olsun canım makine konusunda katılıyorum çevremden çok tecrübe edindim senin sütün olsada bebek emmeyebiliyor bir süre. Kuzenim çok zorluk yaşamıştı bebeği emmedi göğsü şişti ogün sokağa çıkma yasağı vardı pompa alamadılar falan bende önceden alıp hazır ettim
yok tesetturlu degilim cnmTesettürlü müsün sende canım
Ya bu konu gercekten cok merak ettim sezeryan dogumda sut hemen gelmiyor mama yedirince sonra emmez flan cok kafami karistiryor ancak yasayip gorcezBizim ikiz olduğu için ekstra dikkatli olmamız lazım. Mama verme diyen çok oluyor. Diğer topiklerdede bu konu çok konuşuldu. Her çocuk özeldir. Senin bebeğin sütün iki gün geç geldiği halde meme emmeyi ret etmez benimki edebilir. Bazı yaşı büyük aile fertlerinin yanı sıra bunun baskısı yaşıt kadınlar arasında da oluyor. Kendi bebeğinden yola çıkarak mama verme bekle sütün gelir bilmem istemez diyenler oluyor. Arkadaşıma bunu doktoru yaptı biliyor musunuz? Hemen mama verme demiş tıpkı Jhulia nın yaşadığı gibi doyuyor sanmış. Gece doktora götürmüşler bir gece hastanede kaldı kız şimdi diyor. İkinci de imkanı yok bildiğim gibi yapacağım. Umarım hem süt bol olur hem mama yı yanında yerler. Her bebiş aynı olmuyor. Benim yiğenim hem mama yedi hem meme. Şartlar ne getirdiyse ona göre davranmak zorundayız. Diyenlerin ağzına kürekle vuracamkimse benim kadar onları düşünemez. Herkes bebeğine en faydalı olanı yapmak ister.
Hiç kafan karışmasın canım. O bebeklerin bütün zorluğunu sen yaşadın. Onları senin kadar kimse sevemez, düşünemez ve koruyamaz. Babaları da dahil buna. Gelmezse mama yerler napalım dünyanın sonu değil. Hiç kafada keskin şartlanmalarım yok. Yeterki onların direnci düşmesin hasta olmasın. Sütümüz de inşallah bol gelir gelmezse de yapacak bir şey yok. O ara en az stres bizim için en güzeli olacak. Merak etmeyin inşallah en ince ayrıntısına kadar ikizlerle savaşı anlatacağımYa bu konu gercekten cok merak ettim sezeryan dogumda sut hemen gelmiyor mama yedirince sonra emmez flan cok kafami karistiryor ancak yasayip gorcezJhulia guzel anlatmis cocuk sarilik olunca cok uyurmus onu duymustum Minnaklarimm sana guvenyorum cnm ilk ikiz doguracak sensin insallah bize bilgi verirsen cok cok seviniriz
Teşekkür ediyorum kuzumRabbim analı babalı büyütsün hayırlı ömür versin. Maşallah size. Epidural sen mi istedin hangisi daha iyi sezeryanda? Bi de süt gelmesi için göğüs üstüne sıcak bişeyler konuşuyormuş sırta da masaj bunları da deneyin canim.
Sağolasın kuzum Allah razı olsun darısı size inşallahCok şükür canim Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah
Sağolasın kuzum benimHoşgeldin güzel kızmasallah
Evet kuzum benim kızım o ama inanamıyorum hala bana tuhaf geliyor. Anne oldum haberim.yokHoşgeldi prensesgözün aydın canım. Çok şükür kazasız belasız kurtuldun her bebek güzeldir ama senin olduğu için sana ayrı bir güzeldir. Kargaya demişler şu peyniri al karşıda duran yavru kuşlardan en güzel olanının ağzına ver. götürüp kendi yavrusunun ağzına bırakmış. Evlattan daha tatlısı yok diyorlar iki hafta sonra inşallah bende tadacağım sütün gelir canım doktorun gelmeme ihtimalini söylemişti onun için stres oluşturma. Geleceği varsa da stres önüne geçer. Bir şeycik olmaz mamalar anne sütüne yakın oluyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?