Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

bide ebebekte anakucağını göremedim
pro ile diğeri arasındaki farka dikkat etmemiştim. güzel araba bence bende haziranda alacam.

hepsi buradada baya indirimli oldu canım bakarsanız. Ben herşeyi internetten aldım nerdeyse göğüs pompası falan kaldı kalanlarada önümüzdeki ay bakcam artık
Ben süt pompası almadım sütüm olmayabilir hipofizer sıkıntım var. Beynim prolaktin salgiliyor mu bilmiyorum endokrin doktorum kesin bir şey söyleyemem doğumdan sonra göreceğiz dedi. Sütüm olursa çok gerekiyor mu pompa acaba?

Ben süt pompası almadım sütüm olmayabilir hipofizer sıkıntım var. Beynim prolaktin salgiliyor mu bilmiyorum endokrin doktorum kesin bir şey söyleyemem doğumdan sonra göreceğiz dedi. Sütüm olursa çok gerekiyor mu pompa acaba?
bende bilemedim canım hipofizer nedir

Senin tam olarak ne sıkıntın var benim de hipofiz adenomum var prolaktinim yüksek oluyordu bu durumda da süt olmaz demişlerdi bana ama doktor değil tabi takipli de değilim belli bi doktora o yüzden çok merak ediyorum acaba nasıl olcak diye

Evet gerçekten insanın kafası rahat oluyor. Ben de bebek çantasını hazırlamıştım. Dün akşam kendi çantamı hazırladım. Pijama iç çamaşırı çorap felan koydum. Mayıs anneleri grubunda sezeryan olanlara kahve alın hatta küçük ısıtıcı varsa ondan alın yazmışlar baş ağrısı oluyormuş. Küçük kahve makinası vardı elektrikli onu bile attım çantama 🤣

İyi yaptın. Evet sezeryandan sonra kahve tavsiye ediliyor. Bende bol bol içmiştim. Bide emzirme cayi bol su ve yürüyüş. Bunları sürekli gelip söylemişti hemşireler sağ olsunlar.
Maşallah senin az kaldı ilk annemiz sen misin acaba 🤗

Bide ek olarak hanımlar. Biliyorsunuz ben oğlumu 3 ay küvezde kendi sütümle besledim tabi hortumla direk midesine gitti. Yani göğsüme tutmadan sütümün olması tam bir mucizeyi elhamdülillah. Yinede bunun yanında bol incir, ceviz, su, sütlaç ve Maltana(alkolsüz) içeceği (arpa suyu) hergűn diye bilirim size bir şişe. İçmediğim gün göğsümü dolu olmazdı. Ve emzirme caylarindan içtim.

İyi yaptın. Evet sezeryandan sonra kahve tavsiye ediliyor. Bende bol bol içmiştim. Bide emzirme cayi bol su ve yürüyüş. Bunları sürekli gelip söylemişti hemşireler sağ olsunlar.
Maşallah senin az kaldı ilk annemiz sen misin acaba 🤗
emzirme çayı ne canım neler öğrencem daha bakalım :KK48:

Bir şey sormak istiyorum bütün ikea besiklerinin istersek koruyucusu cikartilabilir mi?biliyor musunuz?
bütün modellerin çıkmıyor bakmıştım çıkanların resminde var yada yazıyodu sanırım açıklamasında. arkadaşımda ikeadan aldı onunkide çıkmıyormuş alırken farketmemiş

bütün modellerin çıkmıyor bakmıştım çıkanların resminde var yada yazıyodu sanırım açıklamasında. arkadaşımda ikeadan aldı onunkide çıkmıyormuş alırken farketmemiş
Evet bende fark etmedim önceden sectim. Çok mühim mi bilemedim. Ingikizcesine baktm resimde yok ama her halde hepsi çıkıyor diye dikkat etmedim

inşallah bakalım oğlan 60 gr önde 1 hafta öndeydi. inşallah sadece ben büyümemişimdir. çok kilo aldım. dr gene kızcak gibi. 13 kg aldım. 60 kg dan 73 e çıktım. boy 1.70.
Ben bu haftayla 12 kg aldım. Benim doktor hiç kilo olayına girmiyor canım benim 💞en son kaç haftalık gitmiştin. Benimkiler 19. Hafta en son resmen eşittiler 278 biri 279 biriydi. Sonra oğlan arayı açmaya başladı. 23 haftalıkken farkları tam 100 gr dı. 27 haftalıkken 180 gr oldu 30 da 190 gr. Böyle giderse diye korkuyordum da kız son kontrolde daha iyi kilo almış bir öncekine göre. 32 de tekrar gideceğim. Benim randevular 2 haftaya düştü. Hayırla git gel. Kiloyu veririz napalım elde değil alınıyor.

Ben bu haftayla 12 kg aldım. Benim doktor hiç kilo olayına girmiyor canım benim 💞en son kaç haftalık gitmiştin. Benimkiler 19. Hafta en son resmen eşittiler 278 biri 279 biriydi. Sonra oğlan arayı açmaya başladı. 23 haftalıkken farkları tam 100 gr dı. 27 haftalıkken 180 gr oldu 30 da 190 gr. Böyle giderse diye korkuyordum da kız son kontrolde daha iyi kilo almış bir öncekine göre. 32 de tekrar gideceğim. Benim randevular 2 haftaya düştü. Hayırla git gel. Kiloyu veririz napalım elde değil alınıyor.
en son 25 mart ta gittim 69 kg. hatta perinatolog bebekler biraz iri dedi sende hızlı kilo almışsın dedi şeker yüklemeyi 24. haftayı bekleme dedi. ben 25. haftada 75 gr yükleme yaptırdım normal çıktı.ben seyehat yasağı olunca izmirdeki kontrolümü aksattım biraz. ama çalıştığım hastanede ayrıca takibim var oda ayda 1 gidiliyo. benimde aralıkları azalır artık heralde.

en son 25 mart ta gittim 69 kg. hatta perinatolog bebekler biraz iri dedi sende hızlı kilo almışsın dedi şeker yüklemeyi 24. haftayı bekleme dedi. ben 25. haftada 75 gr yükleme yaptırdım normal çıktı.ben seyehat yasağı olunca izmirdeki kontrolümü aksattım biraz. ama çalıştığım hastanede ayrıca takibim var oda ayda 1 gidiliyo. benimde aralıkları azalır artık heralde.
Bizde bebeklerin cinsiyeti farklı. Kilo farkı bence bundan. Biraz daha makas açık oluyor. Annem doğduktan sonrada büyüme hızları aynı olmayacak şimdiden kendini hazırla dedi 😅 benim doktorum büyük olan bebeğe göre hareket etmek zorunda kalıyoruz böyle durumlarda demişti ondan kızım minik kalmasın istiyorum arası çok açılmasın inşallah 🙏 şuan yine normal farkları çok fazla değil dedi doktor ama bakalım.

Senin tam olarak ne sıkıntın var benim de hipofiz adenomum var prolaktinim yüksek oluyordu bu durumda da süt olmaz demişlerdi bana ama doktor değil tabi takipli de değilim belli bi doktora o yüzden çok merak ediyorum acaba nasıl olcak diye
Canım benim ön hipofiz eksikliği/ yetmezliği var. Yani beynim ön hipofiz bezim salgilayacagi hormanlari salgilamiyor. On hipofiz TSH, FSH,lh, prolaktin hormanlatini salgiliyor. Zaten tüp bebek yaptırmamin nedeni de bu. FSH ve lh yumurtaları buyuten ve çatlatan hormonlar da çalışmadığından dolayı iğne desteği ile bu hormanlari dışarıdan almış oldum. Doktoruma sordum ön hipofiz yetmezliği tanım var. On hipofiz prolaktin süt hormonunu da salgiliyor. Şimdi benim salgilamadigindan dolayı sütüm olmayacak mı dedim. O da belki onu salgiliyordur bilemeyiz doğumdan sonra göreceğiz dedi. Endokrin doktoruma sordum tabi 😊 evet hipofiz adenomu onu da duydum tam olarak ne sıkıntısı oluyor?

Back