Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende onu diyorum iste...bi arkadaşın pik olan testine kimi arkadaşlar cok özenmiş hic boyle pik görmedim kendimde demiş ya bende ona istinaden bazen piki o şekilde görsen bile bisey ifade etmiyor demek istedim..nasip ya bu işler...Mevla neyler, neyler güzel eyler

Evet çok istiyoruz bu ay muayene için hastahaneye gitmek istiyoruz fakat pandemi den etkileniyorum. Sonuçta hastane ister istemez düşünmüyor değil insan. Söylediklerini dikkate alıyorum canım teşekkür ederim.
Gerekli önlemlerini alip git erteleme asla canm bunlar önemli seyler.

Ben de daha hiç o kadar koyu göremedim mesela

Gerekli önlemlerini alip git erteleme asla canm bunlar önemli seyler.
Evet erken teshiş her zaman iyidir ve bunu hep savunurum. Uzun zamandır takip ediyorum fakat üye olmamıştım iyiki de üye olmuşum destekler yazılan bilgiler deneyimli hanımlar müthişsizsiniz kızlar inşallah bekleyen herkes müjdeli haberlerini alır

Evet canım benim testimdi o baya koyuydu bugün çatladı mesela benim ilk yapışım o yüzden diğer aylarla kıyaslama yapamıyorum tabi ama bu ay görcez bakalım nolmuş hiç koyu görmeyenlerin de olmuyo diye bırakmaması gerek arkadaşımın hiç kayda değer bi koyuluğu yoktu şimdi 5 ayşık hamile

Benimde LH hormonum biraz yüksek çıktı, LH hormonu yüksekliği polikistik overi gösterir ancak fiziksel muaynede görünen bir polikistik over yok. Adetlerimde çok düzenli olduğu için doktor herhangi bir risk olmadığını söyledi, zaten adet olabiliyorsak polikistik overinde pek önemi yok bu işlerde, adet olduğuna göre ymurtluyorsun demek çünkü. Yumurtladığına göre de umut hep var. Bende senin gibi tüplerime baktırmadım, rahim filmi çekilmek hep korkutucu geldi çünkü bana ama gerek görülürse er yada geç çekilmem gerekecek :)

Hatta bir çok yazıda tüpler tıkalı ise bile rahim filminde ilaç basıldığı için tüplere açılma olabileceğini gördüm. Tıkalı lavabolar misali

Ben daha 5 aydır deniyorum. 3 ay hiç bir yöntem uygulamadım, 2 aydır da ovilasyon testi ile takip ediyorum. gerçi bu ay kaçırdım günü :) bir sonraki ayda olmaz ise sperm testi ve rahim filmi için doktorum ile konuşucam.

Hepimiz için iyi şeyler olur inşallah.

Evet dr’da öyle dedi ama bilemedim ben ovu gününü kaçırıyorum eğer bugün yapmazsamm ama dün yapmıştım. Ovu günü mü önemli sonraki gün mü? bilemedimmm
Canım spermler 48 saat kadar canlı kalabiliyor rahim içerisinde o nedenle bugün yapıp bir gün yapmaman daha doğru. Yapmadığın gün diyelimki çatlama gününe denk geldi zaten 1 gün önce yaptığın için o spermler hala rahim içerisinde sıkıntı yok :)

Her gün yapmak sperm kalitesini düşürür, bu nedenlede gün aşırı ilişki önerilir.

Size katılıyorum, bir çok insan sadece takvim uygulamalarına güveniyor ancak durum böyle değil. Bu nedenle yumurtlama gününü ve gelecek olan regli gününü tahim etmekte testler daha güvenli.
Hep söylerim bu forumda da belki bir kaç kez tekrarlamışımdır bunu; biz kadınlae yumurtalıklarımız ile birlikte doğarız. Yumurtalıklarımızın bazıları kalitesiz bazıları ise çok kalitelidir.
Her ay birer birer yumurta salınımı yaparak yumurtalıklarımıza elvada ederiz. Yumurtlama dönemindeki bir ilişkiye rağmen hamile kalınamıyor ise (tabi başka herhangi bir sorun yoksa bu söylediklerim geçerli) o ay saldığımız yumurtanın kalitesiz olması nedeni ile olabilir.

1 veya 2 ay kalitesiz yumurta salarsınız ama belki 3. ay kaliteli yumurta salacaksınız belli olmaz. Bir ay bile yumurtlama döneminizi kaçırırsanız belki de kaliteli yumurtanızı kaçırırsınız hiç belli olmaz.

O nedenle doktorlar da 1 sene deneyin der, bir sene içerisinde muhakkak kaliteli yumurtaya denk geleceksinizdir çünkü.

Eczaneden sormadım kuzum hıc, zaten burda da getirirler kucuk ılce oldugundan sipariş veriyolar 2 gun e geliyor, internetten aldım o yuzden ben hazırlanıcam da cıkacam da aipairş vericem bida gelince eczaneye gidicem derken 3 gün gecer.. 1 günde geldi çok hızlıydı ben de sasırdım

Canım selam,
3 Nisanda Adet oldun ve kullandığın uygulamada bir sonraki adetinin 2 Mayıs olması gerektiğini söylüyordu sana.
(Öncelikle bu tip uygulamalar o ayda yaşadığınız stresi, yediğinizi içtiğinizi,dolayısı ile biyolojinizi neler etkiledi bilemez)

Eğer 3 Nisanda regli oldunuz ve sonra bir daha 18 mayısa kadar regli olmadı iseniz ve hamilelik testiniz de negatif çıktı ise yumurtlamanız programın gösterdiği tarihlerde değil de yaklaşık 2 - 5 mayıs arası bir zamanda oldu demektir. Çünkü yumurtlama günümüz gelecek olan adet tarihinizden 10 ile 14 gün öncesindedir her zaman.

Ama o ara dönemde yani 2 mayısta neden bir lekelenme oldu diye yinede bir uzaman görüşü almanızda, doktora danışmanızda tabiki fayda var.

Kasıklarım ağrıyor kuzum bugün yarın regl Olcam ben de sipariş vereyim. Yumurtlamaya kadar mı kullanılıyor yoksa regl olana kadar mı?

Kasıklarım ağrıyor kuzum bugün yarın regl Olcam ben de sipariş vereyim. Yumurtlamaya kadar mı kullanılıyor yoksa regl olana kadar mı?
yumurtlamadan sonra çatlamayı görene kadar kullanmak yeterli bence.
Çoğu kişi yumurtlamayı görüp bırakıyor, önemli olan çatlama eğer çatlamayı görmiyorsan çatlamada sıkıntı var demektir ki çatlama olmazsa gebelikte oluşmaz

Canım peki çatlama olduktan sonra bırakmak doğru mu regl olana kadar devam etmek gerekmez mi sonuçta bu bir folik asit ve folik asit in gebelik düşünen kadınların günlük alması isteniyor kafam çok karışık.

Aralıksız diyor kuzum, yeniden sipariş vericem cunku bu 10 gün gider.. Birisi de şunu yazmıs fıyatı pahalı oldugu ıcın yumurtlamaya kadar bunu sonrasına dıger folık asıt ten kullanmış adet olunca tekrar baslamıs buna

Kuzum ben de sipariş etcem bunu çünkü bu ay yumurtlamadım soğan suyu ve testere kullandım ilaç almadım pko olduğum için hiç yumurtlamadım ovulasyon testim de t çizgisi hiç çıkmadı bile malesef bu ay kür uyguladım ama yumurtlama gitmiş oldu. Şimdi bunu sipariş vereceğim ama aynı anda ovulasyon takibi de yapmam gerekir mi test de sipariş edeyim mi? Ne zaman yumurtluyorum bilmiyorum malum

Bence test yap cnm bılmedeıgın ıcın yumurtayı yakalarsın boylelıkle, benım 7 8 aydır 14. 15. Günlerde oluyor ben adetten sonra gün aşırı baslıcam. Test yapmıcam o yuzden bu ay

Canım pco varsa kesinlikle testle takip et ve hangi ay ne oldu bi yere yaz doktora gideceğine önüne sunacağın bi kayıt olsun ki ona göre yol izlersin hem kür işe yarıyor mu görmüş olursun, macunhane diye bi sayfa var o da bi karışım satıyor yumurtlama için Birgebeningünlüğü onu öneriyordu bi bak istersen

Anladım teşekkür ederim zaten regl vaktim 3 mayis.ti 2 Mayıs'ta 3 gün süren lekelenme olunca kafam takıldı insallah nasip eder rabbim herkese şimdi 18 inde regl oldum 25 Mayıs'ta bitti yumurtlama ne zmaan olur programa guvenemiyorum

Kuzum kür kullanmam artık inofolic kullanacağım bu ay o da yumurta geliştiriyormuş. Bunla kür ü aynı anda kullanmak zararlı olabilir diye çekiniyorum çok teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…