• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

zehra çok güzel anlatmış, benimde ilk doğumum ve merak içerisindeyim. birçok arkadaşıma gerek normal doğumu gerek sezeryanı anlattırdım.. ilk aylarda normal yaparım diye düşünüyordum fakat sonradan baktımki bende o cesaret yok ve bebek içinde normal biraz zor. o yüzden sezeryanda karar aldık dr umla beraber. birde bugün son kontrolümdü, alttan muayene yaptı dr, açılma varmı ve rahimin durumuna bakmak için. hani herkesin acı duyması vs farklıdır ama canım iyi acıdı.

canım sezeryan içindemi alttan muayene oldun yanlışmı anladım ben.benimde haftaya son kontrolüm doktorum öle bişey demedi ama şu alttan bakma olayı beni çok geriyooo..

kızlar bu arada gece uykusuzluğum ha safhada.sabaha kadar 10kez uyanıyorum nerdeysee...sizde durumlar nasıl.bide sol tarafa yatmaya zorluyorum kendimi..bebişimin boynunda 1 kez kordon dolanmış doktor nasılsa normal doğum yapmıcan önemli değil dedi ama ben pimpirikli olduğum için takılıyorum herşeye.

kızlar bu arada gece uykusuzluğum ha safhada.sabaha kadar 10kez uyanıyorum nerdeysee...sizde durumlar nasıl.bide sol tarafa yatmaya zorluyorum kendimi..bebişimin boynunda 1 kez kordon dolanmış doktor nasılsa normal doğum yapmıcan önemli değil dedi ama ben pimpirikli olduğum için takılıyorum herşeye.

Anne karnında olduğu sürece kordon dolanmasının hiç bir zararı yokmuş cnm merak etme.dediği gibide normal doğum olmadığı sürece sıkıntı yok.bak ben evde doğmuşum,boynuma kordon dolanmış.normal doğum olunca tabiii mosmor doğmuşum,ağlamamışım falan..apar topar hasteneye kaldırılmışım kalmışım falan..ama sezeryanla doğacağı için sıkıntı hissetme olur mu,kasma bebeğinide.
bendede hat safhada,gece zırt pırt kalkıyorum,alışkanlık haline getirdim sola yatıyorum.ama en kötüsü kalktığım her seferde bir şeyler yiyorum..sabaha karşı 4.30 da bir uyandım,aman allahım nasıl açııımmmm,yarım tencere tavuklu pilav...hooopppp...amannnn,napiim,zaten cumadan beri abarttım ben,bebekte 2279 gr olunca diyorum ne yesem kar.pekmez süt ohooo feci yüklendim,kız kilo alsında gerisi önemli değil.

Merhaba Arkadaşlar,

Ben forumun okuyucu kesimlerindendim çok fazla yorum yapmadım şimdiye kadar. Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum. Heyecan dorukta. Benim doğumum da Martın ilk haftası gibi görünüyor. 3-4 gündür hareketlerim çok kısıtlandı, yürüyüşüm değişti. Daha doğrusu yürüyemiyorum. alt tarafımda inanılmaz baskı hissediyorum. Geceleri çok sık tuvalete kalkıyorum. hele birde gazım varsa çok rahatsız oluyorum.

Doğumlarımız yaklaştı. Şimdiye kadar okuduğum mesajlarda doğum şekli hep sezeryan, hep sezeryan. Yok mu normal doğum isteyen benim gibi??

Açıkçası ben de başından beri normal doğum istememe rağmen, etrafımdakilerin tepkilerinden mi yoksa son günlerin geçmemesinden doalyı duyduğum sıkıntıyla kolay yolu seçmek istememden mi 1 hafta kadar sezeryan mı olsam acaba dedim. Ama sonra içimden bir his bebeğim ve benim sağlığım, herşey normal ve sağlıklı iken sezeryan istememin saçma olduğunu söyledi. Hamile kalmak, hamilelik süreci, ay ay bebeğin gelişimi hepsi doğanın bir mucizesi ve doğum yapmak ta allahın kadınlara vermiş olduğu en büyük nimet ve mucize diye düşünüyorum. bebeğimin hayatının başlangıcında benimle birlikte o anı yaşamasını, ne kadar zor olduğunu bilmeme rağmen herşeyin bittiği o an bebeğimin çığlıklarıyla buluşmayı çok ama çok istiyorum.

Tabiki insan korkabilir, ağrı eşiği düşüktür, anne ya da bebeğin durumu normal doğuma elverişli değildir. Bunların dışında kalanlar yok mu? Normal doğum isteyen benim gibi. Kendimi çok yalnız hissetmeye başladım. Bana destek olun lütfen :)

belli hayatım sende bariz bir lohusa psikolojisi mevcut..ee haliyle insan korkuyor tabii ve böyle düşünüyor ama ne olursa olsun onu kucağına alınca hepsi unutuluyor,korku falan kalmıyor,hatta hatta insan gece uykusuzluğuna bile katlanıyor..

Artık bebeğimi kucağıma istiyorum.Ama bir yandan da erken mi ki içimde azıcık daha dursa daha mı ii olur diyorum kiii bizim daha beşiğimiz bile gelmedi.1 aydır bekliyoruz:>Ben de bebek istiyorum yani düşünün artık:47:
Bu gece ben de çok zor bir gece geçirdim.Sıcaktan patlayacaktım.Aşırı bir terleme mevcut ben de oyüzden uyuyamıyorum.Kalktım dolandım biraz rahatladım,yattım yine aynı.
Bel ağrıları da başladı.Artık soluma yatmaktan da fenalık geldi sol omzum acıyo,kaburgalarım falan da ağrımaya başladı sizde de var mı kaburga sırt ağrıları?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben forumun okuyucu kesimlerindendim çok fazla yorum yapmadım şimdiye kadar. Hepimize hayırlı doğumlar diliyorum. Heyecan dorukta. Benim doğumum da Martın ilk haftası gibi görünüyor. 3-4 gündür hareketlerim çok kısıtlandı, yürüyüşüm değişti. Daha doğrusu yürüyemiyorum. alt tarafımda inanılmaz baskı hissediyorum. Geceleri çok sık tuvalete kalkıyorum. hele birde gazım varsa çok rahatsız oluyorum.

Doğumlarımız yaklaştı. Şimdiye kadar okuduğum mesajlarda doğum şekli hep sezeryan, hep sezeryan. Yok mu normal doğum isteyen benim gibi??

Açıkçası ben de başından beri normal doğum istememe rağmen, etrafımdakilerin tepkilerinden mi yoksa son günlerin geçmemesinden doalyı duyduğum sıkıntıyla kolay yolu seçmek istememden mi 1 hafta kadar sezeryan mı olsam acaba dedim. Ama sonra içimden bir his bebeğim ve benim sağlığım, herşey normal ve sağlıklı iken sezeryan istememin saçma olduğunu söyledi. Hamile kalmak, hamilelik süreci, ay ay bebeğin gelişimi hepsi doğanın bir mucizesi ve doğum yapmak ta allahın kadınlara vermiş olduğu en büyük nimet ve mucize diye düşünüyorum. bebeğimin hayatının başlangıcında benimle birlikte o anı yaşamasını, ne kadar zor olduğunu bilmeme rağmen herşeyin bittiği o an bebeğimin çığlıklarıyla buluşmayı çok ama çok istiyorum.

Tabiki insan korkabilir, ağrı eşiği düşüktür, anne ya da bebeğin durumu normal doğuma elverişli değildir. Bunların dışında kalanlar yok mu? Normal doğum isteyen benim gibi. Kendimi çok yalnız hissetmeye başladım. Bana destek olun lütfen :)

Tabiki de herşey normalse en iyisi normal doğum,gerekmediği sürece sezeryan değil savunduğumuz..ama dediğin gibi gün yaklaştıkça normal isteyen çoğu insanda korkudan dolayı sezeryana kaçış oluyo..bazılarıda benim gibi mecbur kalıyor..ikisinide öven olduğu kadar yerende var..en doğrusu hayırlısı demek sanırım..o ana kadar ne olacağı belli olmaz..az kalmış seninde..allah kurtarsın..

Merhaba Arkadaşlar,

Ben varım.kesinlikle ama kesinlikle eğer ki benim ve bebeğim,z,n sağlığında herhangibir şey olmazsa normal istiyorum.Hatta ben bi o kadar sezeryandan korkuyorum.Doğumumu kendim başarmak ve oğlumun seslerini duymak, o anı yaşamak istiyorum,onu ilk ben görmek sesini ilk ben duymak istiyorum.İnşallah Allahım normal doğumu nasip eder.

ben de istiyorum hayırlısıyla normal olsun inşallah, birbirimize dua edelim hepimizin gönlüne göre olsun..

Merhaba Arkadaşlar,

Merhaba, Ben dün izne ayrıldım. Bugün evdeki ilk günümdü. 37+2yiz. Beklenen doğum tarihi: 15 Mart. Ben de normal doğum istiyorum. Bu nedenle her an doğum olabilir. Doktorum bebeğin hareketlerinde azalma olursa ya da suyun gelirse vakit kaybetmeden hemen gel dedi. Herşeyimiz hazır beklemeye başladık bakalım. Dün 2700 grdı bebeğim. 2500 un üzeri normal sayılıyor zaten. Ama gününü tam doldursun da şöyle 3 kgyu geçsin istiyorum. Oda oda evi dip bucak temizlemeye başladım. Her gün bi oda temizliycem. Bakalım bugün bi odamı temizledim. Hareketlerim çok kısıtlanmadı daha. Belki de bugüne kadar hareketlerimi hiç kısıtlamamdan dolayı olabilir. Ama artık adet sancısı gibi bi sancı yaşamaya başladım. Bu sancı beni biraz ürkütüyor. Şimdilik benden haberler bu kadar.

dün bildiğiniz üzre doktora gittik.. nst güzel çıktı... çok hafif ve düzenli olmayan sancılar vardı ki bu ilacın işe yaradığına işaret :) ilaç kaynaklı olduğunu düşündüğüm ama yinede sorduğum çarpıntım için kalp doktoruna yönlendirdi... pazartesi tekrar çağırdı yine nst ve usg için.. dün usg yapmadı.. dolayısıyla o çok merak ettiğim oğluşun kilosunu öğrenemedik :(( pazartesi öğreniriz artıkın :) kalp için de pazartesi gidicem.. bu arada sezaryanım bi aksilık olmazssa kesinleşti... tarih belli değil tabi.. bakalım artık..

haa bide hastaneden çıktığımda beri tatlı tatlı kaşıntım var :30: geceleri çıldırtan :52::52: mantar sanırım :( hastaneden bulaştı diye düşünüyorum... onun için de vajinal fitil verdi doktor... iğrenç bi ilaç türüymüş.. tanışmış olduk fitille... yok anam kadın olmak çok zor valla benim sıpa dünyaya erkek gelerek şanslı başlıyo hayata dün ona karar verdim :)

bu arada zehradurak teşekkür ederim.. hem sezaryan konusunda aydınlattığın için.. hemde merakın için :)

Merhaba, Ben dün izne ayrıldım. Bugün evdeki ilk günümdü. 37+2yiz. Beklenen doğum tarihi: 15 Mart. Ben de normal doğum istiyorum. Bu nedenle her an doğum olabilir. Doktorum bebeğin hareketlerinde azalma olursa ya da suyun gelirse vakit kaybetmeden hemen gel dedi. Herşeyimiz hazır beklemeye başladık bakalım. Dün 2700 grdı bebeğim. 2500 un üzeri normal sayılıyor zaten. Ama gününü tam doldursun da şöyle 3 kgyu geçsin istiyorum. Oda oda evi dip bucak temizlemeye başladım. Her gün bi oda temizliycem. Bakalım bugün bi odamı temizledim. Hareketlerim çok kısıtlanmadı daha. Belki de bugüne kadar hareketlerimi hiç kısıtlamamdan dolayı olabilir. Ama artık adet sancısı gibi bi sancı yaşamaya başladım. Bu sancı beni biraz ürkütüyor. Şimdilik benden haberler bu kadar.

Merhaba benimde 15 mart doğum tarihi.Tabii beklenen doğum bu:>Ben dayanamıyorum artık gelsin istiyorum 3 kg geçti benim minik.salı günü kontrole gidicez bayaaa heyecanlıyım:>Ben 2 hafta önce ayrıldım izne benim izin günlerim yetiyor bana,ondan 2 hafta önce bıraktım.neyse hayırlı doğumlar olur inşş:>

Merhaba Arkadaşlar,

bn istiyorum bnnnn...inşallah bi mani olmazsa sağlık yönünden kesinlikle deli gibi istemekle birlikte vakit yaklaştıkca nasıl bişi olduğunu bilmediğim için acayip tırsıyorum..ama tamamen normal dümdüz bi doğum istiyorum :)) inşallah Rabbim nasip ederse..

bu arada quiter dönmüş aramıza..çok sevindim..başına kötü bişi geldi diye çok korkmuştuk...doğurmamışta daha zaten..hadi bakalım :))

doğurmadım işte geldim burdayım :)) oğlum anasının karnında çok rahat sanırım..hiç sesini çıkarmıyo tatlı tatlı oynaşıyo..

Hoşgeldinn.ÇokÇok geçmiş olsun canım annen için.Allah daha kötü günler göstermesin.
Benim oğlan da rahat herlade çıkacağa pek benzemiyor.Offf of...Kasılmalar falan var ama işte hep olanlardan, düzenli ve ağrılı değil.öyle olsun diye bekleyip duruyorz babamızla.

Merhaba Arkadaşlar,

canım bende çok yürüdüğümde altta bi baskı hissediorum hatta benim ufaklık alta doğru öle vuruoki yorulmaktan korkuyorum:) doğum şekline gelince şartların uygunsa tabiki normal doğum olsun etrafa bakma derim benim için normal mümkün değil bende epidural sezeryandan korkuyorum ama katlanıcaz napalım.

Artık bebeğimi kucağıma istiyorum.Ama bir yandan da erken mi ki içimde azıcık daha dursa daha mı ii olur diyorum kiii bizim daha beşiğimiz bile gelmedi.1 aydır bekliyoruz:>Ben de bebek istiyorum yani düşünün artık:47:
Bu gece ben de çok zor bir gece geçirdim.Sıcaktan patlayacaktım.Aşırı bir terleme mevcut ben de oyüzden uyuyamıyorum.Kalktım dolandım biraz rahatladım,yattım yine aynı.
Bel ağrıları da başladı.Artık soluma yatmaktan da fenalık geldi sol omzum acıyo,kaburgalarım falan da ağrımaya başladı sizde de var mı kaburga sırt ağrıları?

var tabi olmazmı daraldım artık sola yatmaktan...sırtım ağrıo yattıktan bi süre sonra bende sabaha karşı çareyi salondaki koltuğa taşınmakta buldum sırtımı yaslıorum koltuğa öylece biraz uyuyabiliorum annelik zor şeymiş valla.

Anne karnında olduğu sürece kordon dolanmasının hiç bir zararı yokmuş cnm merak etme.dediği gibide normal doğum olmadığı sürece sıkıntı yok.bak ben evde doğmuşum,boynuma kordon dolanmış.normal doğum olunca tabiii mosmor doğmuşum,ağlamamışım falan..apar topar hasteneye kaldırılmışım kalmışım falan..ama sezeryanla doğacağı için sıkıntı hissetme olur mu,kasma bebeğinide.
bendede hat safhada,gece zırt pırt kalkıyorum,alışkanlık haline getirdim sola yatıyorum.ama en kötüsü kalktığım her seferde bir şeyler yiyorum..sabaha karşı 4.30 da bir uyandım,aman allahım nasıl açııımmmm,yarım tencere tavuklu pilav...hooopppp...amannnn,napiim,zaten cumadan beri abarttım ben,bebekte 2279 gr olunca diyorum ne yesem kar.pekmez süt ohooo feci yüklendim,kız kilo alsında gerisi önemli değil.

canım rahatlattın beni ya bende kasıorum kendimi kordon dolanmış hep sola yatmalıyım falan gibilerinden:) valla bravo iştahına yani o saatte nasıl canın istemiş yemeği:) bende bebiş tombiş doğsun istiyorum ama sütüde sadece gece bi bardak içebiliorum

arkadaşlar merhaba dün doktor randevum vardı 38+2 deyim oğluşum 3450 gr olmuş nst de kasılmalarım çıktı eğer cumaya kadar birşey olmazsa tekrar randevumuz var.artık doğsun istiyoruz.ama beklemekten başka çare yok.bu arada ben dün nstye girdiğimde biri doğum yapıyordu onun bağrışlarını duyunca biraz korktum ama hala normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum.alttan muayenede oldum çok zor değildi vajinal ultrasonla baktı kafası tam yerleşmemiş haftaya tekrar bakarız dedi.hem heyecan hem korku içinde beklemekteyim sabahları bel ağrısı ile uyanıyorum akşam saatlerinde sık sık kasılmalar yaşıyorum bakalım ne zaman gelecek ve nasıl geçecek doğumum kafamda hep bunlar var

Back