bana da ayva yemek ii geliyo, bi arkadaş midedeki suyu çektiğini falan söylemişti, bir de ayva yemek bebeği güzelleştirir derler :)
keyifler iyi görünüyo.... hamişliğin vermiş olduğu ufak tefek sıkıntıları saymıyorum tabi :)) mide sıkıntılar yavaştan baş göstermeye başlamış... eee bebişler büyüyo büyüdükçe mideye baskı yapıy... bizde eskisi gb homiligırtlak devam ediyoruz doğal olarak mideler yangın yeri :))) rennie tblet kullanıyorum.. bide ılık ballı süt.... işe yarıyo..
benimde tatil bitiyo.. pazara evimdeyim.. tabiki kilo aldım... bide karnım buraya geleli büyüdü sanki...
bide ayva bebekte gamze yapar derlerr bnde o yüzden yiyorumm hatta çekirdeğini yanağıma kondurdumm gamze olsun diee
kızlar sizinle utanarak bişey paylaşıcam.hamilelikten mi bilemiyorum.son günlerde hapşururken çok az idrar kaçması oluyo bende.sızıntı şeklinde.daha önce hiç böyle bi sorun yaşamamıştım, hamileliktenmidir acaba, bilen varmı?
İsveç’te yapılan bir araştırma doğumdan 3 dakika sonra göbek bağı kesilen çocukların daha az demir eksikliği ve kansızlık yaşadığını ortaya koydu. Bu sayede çocuğun beyin gelişimine zarar verilmeyeceği kaydedildi.
İngiliz Tıp Dergisinde yayımlanan bir araştırma göbek bağı ve bebeklerin kansızlık riski hakkında yeni bir iddia ortaya attı. İsveçli bilim adamları, bebeğin kordonunun doğumdan sonra hemen kesilmemesinin daha sağlıklı olduğunu açıkladı. Uzmanlar düşük riskli hamileliklerden sonra doğan 400 bebek üzerinde inceleme yaptı. Söz konusu bebeklerden bazılarının kordonlarını 10 saniyeden kısa bir süre içinde kesen uzmanlar bazılarına aynı operasyonu 3 dakika sonra yaptı.
Beyin zarar görebilir
Göbek kordonları daha sonra kesilen bebekler 4 aylıkken, demir düzeylerinin daha iyi düzeyde olduğu ve yeni doğan bebeklerde rastlanan anemiye yakalanmadıkları belirlendi. Bebeğin kordonunu kesmeden önce 3 dakika beklenmesinin, yeni doğan bebeğin kan hacmini üçte bir oranında arttırdığı kaydedildi. Okul yaşı öncesi çocukların dörtte birinde demir eksikliği görülürken Halmstad’da bulunan Holland Hastanesi’nde görevli Ola Andersson “Bu sorun bebeğin beyin gelişimine zarar verebilir” dedi. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin kordonunun doğar doğmaz kesilmesi yönündeki tavsiyesinden yıllar önce vazgeçmişti.
Kansızlık riski önlenmiş olur!
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil: “Bebek kordonu doğumdan sonra 3 dakika kadar beklendikten sonra kesilirse bebeğin vucuduna fazladan 20 ml kadar kan gider ve böylelikle olası bir kansızlık önlenir. Çünkü bebek doğduğu esnada ciğerleri hava ile doludur ve ciğerlerinin solunumla birlikte kan gereksinimi artar. İşte bu durumda eğer bebeğin kordonu erken kesilirse akciğerin gereksinim duyduğu kan bebeğin vücudundaki dokulardan sağlanır ve bebek kansız kalır.”
kızlar sizinle utanarak bişey paylaşıcam.hamilelikten mi bilemiyorum.son günlerde hapşururken çok az idrar kaçması oluyo bende.sızıntı şeklinde.daha önce hiç böyle bi sorun yaşamamıştım, hamileliktenmidir acaba, bilen varmı?
nası ya kan grubu değişiyomuymuş..ee şimdi ne olmuş grubun..ne ilginç..acaba bnmkide değişmişmidir..e peki sonra tekrar kendi grubuna dönüyomuymuşsun?Her muayenede mutlaka kan ve idrar istiyor. Açlık şekeri, hormonlar, idrarda protein, kan sayımı, karaciğer enzimleri gibi değerlere bakılıyor. 7 tüp kan ve 1 idrar veriyorum. İlk gittiğimde kan grubuma da bakılmıştı bildiğim halde. (iyi ki de bakılmış hamilelikte çok az kişide rastlanan şey bana oldu kan grubum değişti :)) Bunun dışında ikili tarama ve üçlü tarama yapıldı. Detaylı ultrasona girdim. Şimdi 24. haftadayım pazartesi günü şeker yükleme testi yapılacak. Hatırladığım kadarıyla bu kadar.
neeeslm kızlar...
dün doktor günümüzdü...bebişim 850 gr olmuş. koca yanaklı kalkık burunlu bir oğluş görünüyor ekranda. doktorum artık cinsel ilişkiyi yasakladı ama bilmiyor ki cinsel ilişki bizim yatak odasını terk edeli aylar oldu:))))eşim korkuyor bişi olur die... kilomuda ölçtüler 4 kilo daha almışım toplam 7 kilo almış oldum. sanırım fena gitmiyorum dimi kızlar. doktorum karar verdi son güne kadar bi aksilik çıkmazsa normal doğum görünüyor rahim ve kemikler müsait kilonda ii dedi. kolay doğurmak istiyorsan artık tuzu tamamen kes az ve sık yürü. ayaklarını yukarı sık sık dik dedi. paylaşayım dedim sizede yararı olur belki....
nası ya kan grubu değişiyomuymuş..ee şimdi ne olmuş grubun..ne ilginç..acaba bnmkide değişmişmidir..e peki sonra tekrar kendi grubuna dönüyomuymuşsun?
neeeilişkiyi niye yasakladı ki..bi sorun görünmüyosa..ay tuz tamamen nasıl kesilir ?
ayy sorma cnmm.. valla neneler gibi oldum bi görsen..aksırsam tıksırsam varya hiç tutamıyorum..bide artık yarım saatte bi çişim geliyo sıkıldım wc ye girmekten..sanırım brzda şifayı kapmışım bi hapşuruyom valla sızıntıyıda geç bzn bildiğin kaçırıyom..pijama yetmiyo artıkhelede fazla gülemiyorum..bişi olunca eşime yalvarıyom güldürme nolur altıma kaçırcam diye ama inat değilmi insanın güldükçe gülesi geliyo dışardaysam bzn eve zor yetişiyom bzn yetişemiyom..ki bn dışarı bi çıkardım sbh 8 de akşam 8-9 eve girene kdr dışarda hayatta wc ye girmezdim hiçde rahatsız etmezdi gayet rahat tutardım yani..oda dışardayken gelmezdi eve gelince hatırlatrdı geldiğini yani çok akıllı bi sistemim vardı artık kndimi yaşlı gibi hissediyom..o bu ddeğilde yakında gazımı tutamıycam diye korkuyorum bu velet büyüdükçe işler çığırından çıkıyo kontrol zorlaşıyo valla dışarlarda gazman gibi dolaşmak korkunç olur yaa..
Çok feci kızlar,bir çözümü yok mmuymuş bunun?Ben de çok fazla wc'ye çıkıyorum ama böyle bir sorunum yok şimdilik olmaz da inşş.Yoksa okulda naparım,ders yapamam kesin:>
aman Allah korusun bn evdeyim..sn altına kaçırsan valla nasıl alay konusu olursun öğrencilerine düşünmek bile istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?