Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

ayy bndede o sorun var...hemde öyle böyle yanma değil bi başladımı varya öksürtüyo böle zehir gibi boğazıma kdr çıkıyo..bnm mide sakattı zatn hamilelikte iyice beter oluyomuş hele ileriki zmnlarda düşünemiyorm.. resmen hayattan soğutuyo bni bu yanma olayı o kdr fena yani.. saçlı olcak fln diyolar böle durumlarda... şehir efsaneleri işte :))
ufff walla aynen beni de hayattan soğutuyo o yanma... hatta üstüne sıcak bişe içemiyorum anki gırtlağım çürümüş gibi yanıyo:( mide asidimiz oraya kdr çıkıyomuş işte... düşün ne kdr sert bi asit, mahvediyo bizi... bi bardak soğuk süt geliyo hakkından... Bugün doktoruma sordum renin çiğneme tableti al dedi... ama alasım yok hiç kimyasalla çözmek istemiyorum bu işi:(

ufff walla aynen beni de hayattan soğutuyo o yanma... hatta üstüne sıcak bişe içemiyorum anki gırtlağım çürümüş gibi yanıyo:( mide asidimiz oraya kdr çıkıyomuş işte... düşün ne kdr sert bi asit, mahvediyo bizi... bi bardak soğuk süt geliyo hakkından... Bugün doktoruma sordum renin çiğneme tableti al dedi... ama alasım yok hiç kimyasalla çözmek istemiyorum bu işi:(

evt cnm ona bakarsan gaviscon kullanıyodum bn önceden şurubunu çok iyi geliyodu hata doktorlar bazı hamile arkadaşlarıma vermişler ama bn çekerim valla o yanmayıda ilaç içmem..Yananı görür Allah e görür inşallah çaresi yoktur mazallahhh :)))

kızlar geceden beri resmen adet sancısı çekiyorum yaa..ama sadece sol kasığımda..öyle deli gibi bi sancı değil ama çok rahatsız ve tedirgin edici..nolur söyleyin normal mi bu? karnım birden brz daha büyüdü gibi.. bebeğimden hiç ses yok ztn ne zmn hissetceksem :5:

dün yoktum ama tabiki takipteydiniz :)) eveet bu seferki mevzu çevrenin boş lafları olmuş :)) aynı sıkıntı bende de var :)) aa karnın sanki 6 aylık gb filan... napim yani sorun bu mu şimdi.. hamileyim sağlıklıyım mutluyum... sana ne neyin hesabını yapıyosun anlamadımki... ya sus yorum yapma yada aa hamilesin demek maşallah filan de yalandan güzel bişeyler söyle.. hamileyim ben adı üstünde hamile demek hormonları tepe taklak olmuş duygu sorunları ve gelgitler yaşayabilen değişik psikolojisi olan ama bebeği olacağı için mutlu ve her önüne gelenle bu sevincini paylaşmak isteyen insan demek :)))) bunu anlamak bu kadar zor olmadı... karnım büyük şişkoyum ama mutluyum kardeşim bozma keyfimi :))) sal beni ... dimi ama :)))) :20:

guiter benim OĞLUŞUMUDA ekledinmi?allah nasip ederse adı ayaz olacak.maşallah çok hareketli ama geçen 2 gün çok az hissettim tabi pimpiriklendim kocişle doktora :1:şükür birşey yokmuş ama doktor yaptığın doğru bebeğin suyu azaldığı için hareketleri azalabiliyor dedi.ve öğrendimki hemen hemen her anne adayı bu şikayetle geliyormuş.demekki bu benim pimpirikliğim değilde annelik içgüdüsü sanırım.:31:ama anlayamadığım birşey var ben bu kadar korkarken eşim nasıl bu kadar rahat anlamıyorum:47:
yalnız gerçekten bir can taşıdığımı tekmelerini hissedince anladım.:43:hepinizin bebişlerini öpüyorum allah meleklerinizi korusun:nazar::nazar::nazar:

inşallah hayırlı evlat olur canım sağlığıyla gelsin bebişin...
ama su konusunda haklısın da havalar soğuyunca bende sudan soğudum :(( gece yine zorluyorumda gündüz hiç içemiyorum malesef :((

bende angel soundla dinliyorum ama çok sık yapmamaya çalışıyorum böle canım sıkılınca kendimi kötü hissedince bide hareketler azalınca dayanamıyorum kaçıyorum yatak odasına eşim gelip yine yaramazlıkmı yapıyorsun diyor. :)

valla kızlar 23 haftamız doldu 7,5 kg aldım ama çok kilolu hamile kaldığım için biraz sıkıntı yinede bende insanların patavatsızlıklarından bıktım aaaaa benimki 6. ayının sonunda çıkmıştı senin karnın ne çabuk büyüdü. Şişkoyum ben şişkoyummmm :32::32::32:

casper87 canım Allah yardımcın olsun, olabildiğince kendini sakin tutmaya çalış bebeğinin ve senin sağlığın için ama bende inanıyorum hiç bişi olmadan alıcan kucağına kuzunu, doktorunu güzel dinle dualaraımız seninle.

Valla biz çok yüz göz olduk kocayla hiç rahatımı bozmuyorum valla her seferinde kaçacak yer ararsam sabah işe mişe gidemem çünki çok GAZIM var :1: şimdi her gün düzenli salata yapıyoruz içinede turp rendeliyor kocam ama biliyorum hepsi kızı için doğunca nasılsa izin alcan diyo sende bize bakcan.

hepinizi öperim yiğenlerime iyi bakın...kendinizede sevgiler.

kiloyu boşver arkadaşım.. insanların yorumunu da boşver :)) sen mutlumusun.. bebişte sende sağlıklımısın önemli olan o :))

süper bir aletmiş bu yaa..tedirginlikle durmaktansa,fiyatıda 100 ytl aslında çok bir şey değil ama kocam almıyor bna deli ediyor beni,bebek olacak masraf yapmaya gerek yok diyor çıkıyor işin içinden evlilik yıldönümü d.günü falanda değilki bahanemi olsun..bnm de akşam hiç oynamadı nasıl tedirginim anlatamam

tedirgin olma canım dünürüm :86:.. benimde bazı gün hiç ses yok bazı dün 1 en fazla 2 o da o an dinlenmessem hissedemem herhalde.. bizim haftalarımızda normalmiş....
bende de va aletten ama inan pek dinlemiyorum.. doktorum bana çok dinleme dedi.. ısı mı ne yayıyormuş bebişin rahatsız olur dedi.. ölece duruyo kenarda... arada naz yapıyordur benim güzel gelinim :))))

ayy kızlar uyuz oldum eğer bidaha ayy snn ne erken göbeen çıkmış bnmki şu ayda çıkmıştı fln derlerse "ama bn sn değilim malesef" diyin nolurr saçını başını yolmak istiyorum öyle insanların..

arkadaşım bknz ilk satırlarıma :)) içimi döktüm rahatladım :))

canım onlar vücuttan direk atılıyo rahatlıkla rennie kullanabilirsin... çok yandığında kullan günde 2 3 tane bişey olmaz... o zararsız ...

kızlar geceden beri resmen adet sancısı çekiyorum yaa..ama sadece sol kasığımda..öyle deli gibi bi sancı değil ama çok rahatsız ve tedirgin edici..nolur söyleyin normal mi bu? karnım birden brz daha büyüdü gibi.. bebeğimden hiç ses yok ztn ne zmn hissetceksem :5:

bende geçen hafta öle oldum.. eskiden karnım alt bölgesi şişti şimdi birden göğusum altı şişiverdi.. anaa bi baktım ki böle top gb bütün bi karnım oluverdi ansızın.. panik yapma karnın büyüyordur... tabi dayanılmaz sancın varsa sor doktoruna ama dediğim gb belki büyüdüğü içindir...

ve son olarak her ne kadar kutlamalar iptal edildiysede ki buna çooook üzüldü... hepinizin cumhuriyet bayramını kutlarım... inşallah bizler çocukalrımızı bu bilinçle yetiştirecek sorumluluk ve bilinç sahibi birer ebeveyn oluruz... :72::72::72::72::72::72::72::72:

Kimsecikler yok valla.Ben de sabahtan beri gezdim durdum,şimdi de kocamı nöbete gönderdim geçtim netin başına.
Bugün dr'a gittik.Ayrıntılı usg ye girdik.Herşeyimiz güzeldi,normal olarak seyir ediyor drun deyişikyle.
Orada herşey normal dediler.Ama biz eve gelip netten 21.haftada bebeğin boyu ve kilosu diye netten araştıralım dedik.Kilosu güzel ama boyu netteki verilere göre az.Nette 28 yazıyo bizimki 21.Sönradan heralde şu baş-popo yada baş ayak ölçümü var ya ondan az diye düşündük.Bilmiyorum ya kendimi kandırdık ya da gerçekten doğru düşündük.Sizce??

Kimsecikler yok valla.Ben de sabahtan beri gezdim durdum,şimdi de kocamı nöbete gönderdim geçtim netin başına.
Bugün dr'a gittik.Ayrıntılı usg ye girdik.Herşeyimiz güzeldi,normal olarak seyir ediyor drun deyişikyle.
Orada herşey normal dediler.Ama biz eve gelip netten 21.haftada bebeğin boyu ve kilosu diye netten araştıralım dedik.Kilosu güzel ama boyu netteki verilere göre az.Nette 28 yazıyo bizimki 21.Sönradan heralde şu baş-popo yada baş ayak ölçümü var ya ondan az diye düşündük.Bilmiyorum ya kendimizi
kandırdık ya da gerçekten doğru düşündük.Sizce??

Orada herşey normal dediler.Ama biz eve gelip netten 21.haftada bebeğin boyu ve kilosu diye netten araştıralım dedik.Kilosu güzel ama boyu netteki verilere göre az.Nette 28 yazıyo bizimki 21.Sönradan heralde şu baş-popo yada baş ayak ölçümü var ya ondan az diye düşündük.Bilmiyorum ya kendimizi

Kendını kandırmamıssındır dıye moral vermek ıstedım:))) o dedıgn dogru ama bazılrı bas popo mesafesı bazılrıda tepeden trnaga boyu ayrıca cnm bu degerlere takılmak ıcın cok erken dıye dusunuorum ve kıyaslamak son derece yanlıs hıc oyle seylere takılıp moralını bozma dr sana saglıgı yerınde gelısımı normal dıyosa bundan ıyısı yok varsn onundekı 10 ornekten 5cm kısa olsn 500 grm eksk olsn saglklı olduktan sonra gerısı bos dıye dusunuorum:)

yok cnm takılma sn onlara bnde son gittiğimde 17 cm fln olması grkirken bnmki 14 cm di hemde kilosu 100 gr yazıyodu bnmki 155 gr dı..bnde baya bi korktum bebişim tombik olcak diye anası o kdr yerse tabi zayıf bi bebek bekleyemez elbette ama nettekiler ortalama boy veriolar nasıl snn boyunla bnm boyum bir değilse ordaki hesapta bzmkilerle tutmayabilir cnm.. şöyle düşün Türk standartlarına göre normal :60: hani hep kndimizi avuturuz ya şahsen kndi adıma konuşiim boyu kısa olanların fix lafıdır.. eşimede söylemiştim boyu şu kdr olması grkiyomuş fln diye netten okuduğum bilgilere göre oda diyo desene bzmkinin boyu kısa olcak.. e heralde bzm gibi ufaklıklardan selvi boylu alyazmalı bişi beklemiyodur diye düşünüyorum..

Sağolun kızlar.Aslında çok doğru söylemişsiniz ve daha da erken.Dr zaten normal ii dedi daha ne dimi?:>işte siz aynı duruma düşseydiniz benim gibi ben de size sağlıklı bir beyinle düşünüp size moral verirdim.Ama kendinin başına gelince insan doğru düşünemiyor.Ama haklısınız ddiklerinde sağolun.
1.si dr sağlıklı dedi daha ne kurcalıyorsun
2.si de internetteki ortalamalara aldanmamak lazım diyerekten kendime kızdım:>

günaydın kızlar sabah sabah koptum gülmekten gaz muhabbetine :1::1::1:

koca göbüşlü gazmanlar olduk resmen, eniştem benle alay ediyodu, içindeki bebek mi emin misin gaz olmasın diye, hakkaten yarısından fazlası gaz galiba adam doğru söylüyo :1:

hele bi de kuru fasulye barbunya falan yersem artık kaçacak yerim de yok, büzerekten yapmaya çalışıyom ki sesi çıkmasın bari :))))))

:33::33::33:

quiter benım kızımıda ekle listeye :49: :D

GÜNAYDIN GÜZEL ANNİŞLERRRR

Öğrendiğim yeni bir bilgiyi paylaşayım, doğumdan sonra meme uçlarında yaşayacağımız muhtemel olan çatlak ve yaralar için şimdiden alabileceğimiz bir önlem varmış ki şöyle; duş alırken meme uçlarınıza masaj yaparsak (özellikle yağla) nemi daha iyi hapsedeceği için yaralanmalar ve çatlaklar daha az oluşuyormuş..

Kızlar detaylı ultrasona girdik,kızım maşallah çok iyi ve çooooooooooook hareketli ama sadece 15 dk görebildim.Çıkınca eşime sarılıp yalvardım resmen o makineden bizde alalım diye.Çok sulugözlü oldum ben ya:))))))))

Back