Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

kızlar bn 8 aylık doğmuşum bu durumda premature mi oluyorum ve bu bnmde erken doğum riskimi artırıyo mu acaba bilen var mı? kan uyuşmazlığı da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş bzde oda var..

şimdi bir siteden buldum;

"""Saçları boyayarak veya deriye dövme yaparak saçınızı ve dokunuza kimyasal maddeler sürmeyin. Bunların zaralı olduğunu gösteren bir çalışma yok ama kimyevi maddelerden uzak durmanız risk varsa sizi ve bebeğinizi bu riskten uzak tutar"""

kızlar bn 8 aylık doğmuşum bu durumda premature mi oluyorum ve bu bnmde erken doğum riskimi artırıyo mu acaba bilen var mı? kan uyuşmazlığı da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş bzde oda var..

hayır canım alakası yok, senin erken doğumunun sebebi bir çok şey olabilir, tamamen annenin yapısı ve gebeliğin gelişimiyle alakalı.. sende de öyle olacak diye bir şey kesinlikle yok..

bir de, kan uyuşmazlığı benim annemle babamda da varmış, fakat ben de kardeşim de normal zamanında doğduk.. hem de sapasağlam.. hiç böyle şeylerle aklını karıştırma bence..

hayır canım alakası yok, senin erken doğumunun sebebi bir çok şey olabilir, tamamen annenin yapısı ve gebeliğin gelişimiyle alakalı.. sende de öyle olacak diye bir şey kesinlikle yok..

bir de, kan uyuşmazlığı benim annemle babamda da varmış, fakat ben de kardeşim de normal zamanında doğduk.. hem de sapasağlam.. hiç böyle şeylerle aklını karıştırma bence..

Bu kan uyusmazlıgı ıcın ılk dogumda ıgne yapmıolrmı zatn? oyle bısey var dıye hatrlıorum bı tanıdık anlatmstı ılk cocugndn sonra ona hastanede ıgne vurmuslr ıkıncı cocukta porblem yasanmasın dıye oyle hatrlıorum yanls hatırlıosam affola:25:

bence doktorunuzu dinleyin kızlar, boyatacak olursanız da bitkisel boya tercih edin..

ben zaten kendi saç rengime dönmeyi istiyodum ne zamandır, bahaneyle dönmüş oldum :)) ama şimdide saçımı boyamayı özledim, değişik değişik renklere boyamayı çok seviyorum, artık doğumdan sonra diyorum...

canım ben bi kuaföre sordum organik yada bitkisel boya istiorum hamileyim die.ee onların içindede elma portakal yok ya dedi onlardada var bişiler dedi.yani ilk kez gideceğim bi yer bile böle söledi.deriye çok yaklaştırmamak lazım falan filan dedi.kafam zaten karışıktı iice karıştı:)

saol cnm rahatladım
Bu kan uyusmazlıgı ıcın ılk dogumda ıgne yapmıolrmı zatn? oyle bısey var dıye hatrlıorum bı tanıdık anlatmstı ılk cocugndn sonra ona hastanede ıgne vurmuslr ıkıncı cocukta porblem yasanmasın dıye oyle hatrlıorum yanls hatırlıosam affola:25:
evt cnm ilk doğumda 72 saat içnde bi iğne yapıolar 2.de problem yaşanmasın diye kimi de hamileliğin 28.haftasındada bi iğne vurulmak grkiyomuş diyo ama bilemedm valla kafam karışık.. doktorum doğumdan sonra dedi bnde öyle yapcam napiim

saol cnm rahatladım

evt cnm ilk doğumda 72 saat içnde bi iğne yapıolar 2.de problem yaşanmasın diye kimi de hamileliğin 28.haftasındada bi iğne vurulmak grkiyomuş diyo ama bilemedm valla kafam karışık.. doktorum doğumdan sonra dedi bnde öyle yapcam napiim

E ozamn sıkma canını drun dogmdn sonra dedıyse dogmdn sonra yaptırırsın benım bıldıgmde oyle ztn 28. hafta yapılıo dıye senden duydum belkı sonradn gelıstrılms bısey olabılr bılemıorum ama varolan sıstem dogmdn sonra yapılması hc canını sıkma saglkla bebısını dogur ıkıncı ıcınde ıgnenı ol onune bak:54:

canım ben bi kuaföre sordum organik yada bitkisel boya istiorum hamileyim die.ee onların içindede elma portakal yok ya dedi onlardada var bişiler dedi.yani ilk kez gideceğim bi yer bile böle söledi.deriye çok yaklaştırmamak lazım falan filan dedi.kafam zaten karışıktı iice karıştı:)

yani, doğrudur tabi onda da vardır kimyasal, belki daha azdır.. en iyisi sabredin kızlar, çoğu gitti azı kaldı..

doğumdan sonra da süt veriyorum diye boyatmayanlar var...

Benim saçım biraz ilginç.Sadece kahkülümde bir tutam beyaz var tamda saçımın ayrıldığı yerde:>Lise üniversitede hiiç boyatmadım hoşuma da giderdi.Öğretmen olunca atanınca heveslendim boyadım.Ama hep kendi asıl saçıma da geri dönmek istedim.İnşş bnu gidişle dönücem sonra da şu bitkisel eski saç rengine geri dönün diye bir reklem çıkıyor ya araştırıcam onu kullanabilirim diye düşünüyorum.Ama tabi hayırlısı bakalım.:>
Boyatmayıverin arkadaşlar ne var sanki sıkın dişinizi bant,taç,bandana falan takın bişiler:>

Günaydın fıstık annişlerrrrrr....

Ben kara kara düşünüyorum, bayramda ne giysem diye, hamiş olunca gözler de hep üstünde oluyor...

Siz karar verdiniz mi ne giyeceğinize????

:115:

Ben kara kara düşünüyorum, bayramda ne giysem diye, hamiş olunca gözler de hep üstünde oluyor...

günaydınnnnnn:)) tabiki elbise.sanki hamilelere elbise daha hoş oluyo gibi gelio banaa bugünde gidip elbiseme uygun saç bandı ve oje alcam:))dünkü boya muhabbetinden sonra saçımı boyatmamaya karar verdim şimdilik tabi:)

Bende bayram için alışverişe çıkacağım hafta içi. hamilelik elbise almak istiyorum.. Karnım çok fazla belli değil ama eski kıyafetlerim kesinlikle olmuyor sıkıyor. Bebeğime de bayramlık bişe alıcam teyzeleri :49::1::1::nazar:

evet haklısınız en uygunu elbise gibi.. altına da çizmeleri botları çekeriz, minik tospaalar gibi gezeriz bayramda :33:

bakalım ailelerden ne yorumlar gelcek, ay çok kilo almışsın çok şişmişsin falan derlerse ben katil olabilirim şimdiden söylyim :47:

Hamilelikler çok pahalı Pantolon 60tl,üstün tanesi 90 tl di 70 e aldım 1 ay giydim.hepte aynını giymek olmuyo.Birde havalar soğudu kabanın önü yaklaşmadı bile.offf offf konuyu açan birde çözüm sunsun bari,sabah sabah moralim bozuldu ne gitcem ben yaaaaaaa:((((((

Doktorumuzun isteği üzerine dün Dr. Eyüp EKİCİ'nin muayenehanesine gittik. 10 - 15 dk ultrasonda baktı. Herhangi bi problem olmadığını söyledi. Karşılığında 320 TL aldı ve bizi gönderdi. Kendimi çok kötü hissettim. Doktor kadar 10 dk da 320 lira kazanan insanlar olmadığımız için valla içimiz yandı. Şimdi sırada şeker yükleme testi varmış 24. haftada. Neyse ki bu tarz tetkikleri hastanede yaptırıyoruz. ama detaylı ultrasonu hastanede yaptırmadı doktorumuz Eyüp Ekici'ye yönlendirmişti. Bu arada cumartesi günü hamile kıyafetleri aldım 4-5 parça. Ankara'da olanlar için söylüyorum. Atatürk bulvarı üzerinde İş Bankasının orada bi tüp üst geçit vardır yeşil. Onun Sakarya ayağında bi simitçi vardır. simitçinin yanında bi işhanı var. Hamile kıyafetleri satıyor. Çeşit bol. Tavsiye ederim. Fiyatlar da makul.

Back