Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

:)))))) ay sorma bu ara varya taşı delecek kadar sağlam geliyo :52::52: akşam oldumu oda değiştiriyorum.. kociş de geçiyo dalgasını.. gitmene gerek yok kapıları kapasanda ben duyuyom deyip dalga geçiyo :52::52: bende diyorum o sesler benden değil oğlundan geliyo diye :))))))) o da böle eğleniyo benle :)))))))

:60: yarıldım ya kapıları kapasanda ben duyuyom haha rezil bi durum yaa bu veletler ne hale soktu bizi...bazen çok fna oluyo evde wc bzm odanın yanında eşmde odada oluyo mesela diyorum sn git bilgisayarla ilgilensene sesini fln aç hmn anlıyo gidiyo bide mesela dışarda gezerken geliyo diyorum ayy çok gaz sıkıştırdı oda diyo sal gitsin bn kulaklarımı tıkıyorum diyo tıkıyo kulakları yok diyom sn brz önden git bn sna yetişirim fln çok komik oluyo ya beraber yürürken birden hızlanıyo bn arkada kalıyorum sonra bn koşturarak ona yetişmeye çalışıyorum dışardan gören için ne ilginçtir düşünsenize.. neyse iyi oldu baya güldüm aklıma gelince en azından halimizi anlayan kocişlerimiz var cnm

ay bu göbek ve millet şöle diyo böle diyo muhabbeti olunca aklıma bi şey daha geldi..geçen görümceme gittim kızı 7-8 yaşlarında oturmuş kapıda ayakkabılarını bağlıyodu geçen dediğimde geçen ay fln..bni görünce direk söylediği şey "yenge bebek daha olmadımı sen ne zaman doğurucan çok geç kaldın ama annem hastaneye gitmişti hemen doğurdu geldi snnki çok uzun sürdü" dedi bn dumur oldum.. dedim "senin anan düğmeye basınca alttan fırlatıyo heral bebeği" ... görümcemde ocakda doğum yapmıştı aklında öyle hemen hastaneye gidince bebeği çıkartıyolar gibi kalmış heralde.. neyse işte sizin millet daha erken diyo göbek möbek olayına ama baksanıza bn geç bile kalmışım yani artık sinirleri bozuldu kızın beklemekten cnm aaa git gel hep hamile hep hamile bu kdr uzun sürmezki nerde bu devlet nerde bu millet :60:

Arkadaşlar...Ne diyeyim 4,5 kilo aldım şikayetçiyim,napayayım okulda herkes sen çok kilo aldın,daha çok küçük bebeğin sonlara doğru kocaman olursun gibi şeyler söylenince dün baya çökmüştüm psikolojik olarak.Bide benim yerime koyun kendinizi,evet belki 4-5 kilo normaldir ama etraftan öyle bir baskı alınca kendimi baya kötü hissettim ve hala da öyleyim desem yeridir.Bir de herkes fıstık gibi giyinip dolanıyo,bense çapulcu gibi hissediyorum kendimi ya.İşte sizinle burada paylaşınca rahatlıyorum biraz.İyi ki varsınız valla:71:

Bu gaz meselesine gelince hemen hemen herkeste aynı şikayetin olması ne ilginç.Bugün son ders artık yerimden kalkamadım ağrıdan zar zor arabaya kadar yürüdüm.SOnra evde wc ve sonuç ağrı falan kalmadı.İlk korkutum üşüttüm mü dşye ama wcden sonra herşey anlaşıldı.Eşim geceleri nöbetteyken çok rahatım evde ama o varken tuvalete koşmak lazım:>

Noolur kimse yanlış anlamasın dün gerçekten kendimi kötü hissettiğim için öyle yazdım.Ama sizin aydınlatıcı fikirleriniz de gayet ii geldi sağolun tombik anneler:>

selamm,
bende 56 ile hamile kaldım suanda 61im= 5kg almışımmmmm.. hayret ediyorum hayatımda hep aynı kiloydum 58 i bile görmedim hiç... hep dikkatliyimdirde insanlar normal diyo ama bence normal değil 5kg 20. haftada..şeker fln çıkmasından korkuyorum sornasında... bazıları yazıyor sadece 1kg aldım kimisi daha almadım diye kıskanmıyo değilim:):)

benim bebişte geceleri beni uyutmicak anlaşılan:):) gündüz hiç kıpırtı yok akşam bir başlıyo helede yemekten 30dk sonra tam dinlenirken bir vuruyo korkuyorum...:)
kimileri hangi tatlara tepki verdiğini yazmış çok enteresan benimki bitter çikolatayı çok seviyo hemen başlıyo fıngırdamaya

arkadaşlar bebğimin hareketlerini son bikaç haftadır net hissediyodum ama bir iki gündür sanki azaldı gibi hem sayısı hem şiddeti.korkmaya başladım sizdede oluyomu.20.haftadayım sizler çok sık hissediyomusunuz?

bu haftalarda bebegin kalp atıslarını kulagını dayayan biris duyarmıs yazıyor, ben denemedim..
aslında streteskop ile de duyulabilir diye düşünüyorum...
ben 12. haftamdan beri sabah aksam angelsoundsla dinliyorum hem kalp atısları hem haraketleri yutkunma sesi bile geliyor:)

ay bu göbek ve millet şöle diyo böle diyo muhabbeti olunca aklıma bi şey daha geldi..geçen görümceme gittim kızı 7-8 yaşlarında oturmuş kapıda ayakkabılarını bağlıyodu geçen dediğimde geçen ay fln..bni görünce direk söylediği şey "yenge bebek daha olmadımı sen ne zaman doğurucan çok geç kaldın ama annem hastaneye gitmişti hemen doğurdu geldi snnki çok uzun sürdü" dedi bn dumur oldum.. dedim "senin anan düğmeye basınca alttan fırlatıyo heral bebeği" ... görümcemde ocakda doğum yapmıştı aklında öyle hemen hastaneye gidince bebeği çıkartıyolar gibi kalmış heralde.. neyse işte sizin millet daha erken diyo göbek möbek olayına ama baksanıza bn geç bile kalmışım yani artık sinirleri bozuldu kızın beklemekten cnm aaa git gel hep hamile hep hamile bu kdr uzun sürmezki nerde bu devlet nerde bu millet :60:

yaa işte çocuk da haklı yani :))) sende amma yavaşsın :))

bernysita sahi seninkide erkek ti demi?? adına karar verdin mi... biz halaaa düşünüyoruz.. babamız stres yapma hele bi çıksın tipine göre veririz bi karar deyip beni gıcık ediyo :))

Selam kızlarrrr ben geldimmm... Ben de 56 kiloyla hamile kaldım şimdi 60 kiloyum şu an ama sadece göbeğim çıktı hafif... kimse hala anlamıyo hamile olduumu:)

Benim sorunum bu ara mide ve gırtlak yanması:( çok sıkıntı oluyo, reflü falandiyolar, çok olurmuş hamilelikte, allahtan bi bardan buz gibi sütü içtikten sonra hemen geçiyo ama dışardaysam falan sorun oluyo yanma başladıında... Her ayın her haftanın başka sıkıntısı var... ama yine de OĞLUŞUM için herşeye değerrr....

bernysita sahi seninkide erkek ti demi?? adına karar verdin mi... biz halaaa düşünüyoruz.. babamız stres yapma hele bi çıksın tipine göre veririz bi karar deyip beni gıcık ediyo :))

valla doktor öyle dedi cnm %90 erkek dedi ama bn hala %10 yanılma payını hesaba katıyorum yani o yüzden tam emin olamıyorum.. bakalm 15 gün sonra gtcm kontrole o zmn heralde kesn belli olr.. bide miskin ya bnmki dr. yakalayabildiği yerden çıkıntıyı pipiye benzetti babasıda diyo bnm içime hala kız doğuyo fln.. bnde hala belli değilmiş gibi düşünüyorum.. erkek olursa aklımda hep yuşa ismi var 2.isim olrk enes istiyorum bitanecik babannemin isteğiydi yani yuşa enes ama babada snnki gibi daha erkn sonra düşünürüz fln diyo erkenci davranmak istemiyo yani.. eğerki kız çıkarsa işte o zmn aklımda hiiiç isim yok :))

Selam kızlarrrr ben geldimmm... Ben de 56 kiloyla hamile kaldım şimdi 60 kiloyum şu an ama sadece göbeğim çıktı hafif... kimse hala anlamıyo hamile olduumu:)

Benim sorunum bu ara mide ve gırtlak yanması:( çok sıkıntı oluyo, reflü falandiyolar, çok olurmuş hamilelikte, allahtan bi bardan buz gibi sütü içtikten sonra hemen geçiyo ama dışardaysam falan sorun oluyo yanma başladıında... Her ayın her haftanın başka sıkıntısı var... ama yine de OĞLUŞUM için herşeye değerrr....

ayy bndede o sorun var...hemde öyle böyle yanma değil bi başladımı varya öksürtüyo böle zehir gibi boğazıma kdr çıkıyo..bnm mide sakattı zatn hamilelikte iyice beter oluyomuş hele ileriki zmnlarda düşünemiyorm.. resmen hayattan soğutuyo bni bu yanma olayı o kdr fena yani.. saçlı olcak fln diyolar böle durumlarda... şehir efsaneleri işte :))

slm kızlar günaydın.bebişimin karaciğerindeki kireçlenme geçmemiş hala üniversite hastanesine gittim doktorum gönderdiği için hatta kalbinin üstündede varmış.doktorum toksiplazma sonuclarınıda oraya göster demişti gösterdim, onada baktılar ,temiz çıktığı için bebekte neden bebekte kireçlenme var onu araştırcaklar.doktor enfeksiyon geçiriyor bebek dedi. tüm enfeksiyon tahlillerini istedi bir daha ,habire aynı kanları verip duruyorum şimdilik amniyosenteze gerek yok dedi,haftaya gel tekrar bakalım seni kontrol altına alalım dediler,bunun altında yatan mutlaka başka bi neden vardır ama diğer organlarında sorun yok onlarda da olsa o yüzden diyeceğim ama onlarda yok belkide komplike birşeydir enfeksiyon geçiyordur ve biz kalıntılarını görüyoruzdur dedi onlarda tam anlayamadılar psikolojim bozuldu kızlar kafaya takmıamaya çalışıyorum, allaha hep dua ediyorum geçmezse doğumdan sonrada tedavi edilebilirmiş önemli olan yeterki ilerlemesin, başka organlara yayılmasın,en son ultrasonumla aynıydı boyu 4 mm küçücük bebek nasılkaraciğeirnde kalbinin üstünde enfeksiyon olur anlamıyorum inşallah geçer,kimi zman doğuma kadar kendiliğindne geçebiliyormuş.sizde dualarınızı eksik etmeyin bebişim iyileşsin
canım,dualarımız seninle,içini ferah tut sen bebişide kasma sakın..herşey çok güzel olacak inan buna ve sadece buna odaklan..dualarımız sizinle..

merhaba şekerler nihayet dün bebeğimin cinsiyetini öğrenebildik. 2 hafta önce kontrolde göstermedi ama dün tahlil sonucuyla birlikte tekrar bakalım dedi doktorumuz. kızımız olacak hayırlısıyla :)) :9:
hadi hayırlısı bakalım...sağlıklı topaç gibi olur inşallahhhh...

:60: yarıldım ya kapıları kapasanda ben duyuyom haha rezil bi durum yaa bu veletler ne hale soktu bizi...bazen çok fna oluyo evde wc bzm odanın yanında eşmde odada oluyo mesela diyorum sn git bilgisayarla ilgilensene sesini fln aç hmn anlıyo gidiyo bide mesela dışarda gezerken geliyo diyorum ayy çok gaz sıkıştırdı oda diyo sal gitsin bn kulaklarımı tıkıyorum diyo tıkıyo kulakları yok diyom sn brz önden git bn sna yetişirim fln çok komik oluyo ya beraber yürürken birden hızlanıyo bn arkada kalıyorum sonra bn koşturarak ona yetişmeye çalışıyorum dışardan gören için ne ilginçtir düşünsenize.. neyse iyi oldu baya güldüm aklıma gelince en azından halimizi anlayan kocişlerimiz var cnm
ayy kızlar warya koptum gülmekten,allah sizi daha çok güldürsün hemi işallahhhhh...

benim bebişte geceleri beni uyutmicak anlaşılan:):) gündüz hiç kıpırtı yok akşam bir başlıyo helede yemekten 30dk sonra tam dinlenirken bir vuruyo korkuyorum...:)
kimileri hangi tatlara tepki verdiğini yazmış çok enteresan benimki bitter çikolatayı çok seviyo hemen başlıyo fıngırdamaya
ayy evet yaa..bnm de öyle,gündüz tık yok gecede coşuyor ..bende eşime senin sesine tepki veriyor herhalde gündüz tık yok diyordum,demek sadece bende böyle değilmiş.

kızlar ne güzel erkek isimleri var..rüzgar ateş ayaz dirim ekim çağın(ki oğlumun ismidir)düşünün düşünün...şaka yapıyorum tabiki de bu dönem her isim kötü gelecek size seçmek bilemeyecek hiç bir şeyi beğenmeyeceksiniz ki hamileliklede alakalı bir durum bu..en güzeli isimleri sıralayıp doğduktan sonra seçmek..hamilelik bunalımı bitiyor ve derin bir ohhh çekiyorsunuz...seçim yapmakda kolaylaşıyor haliyle;))

günaydın kızlar sabah sabah koptum gülmekten gaz muhabbetine :1::1::1:

koca göbüşlü gazmanlar olduk resmen, eniştem benle alay ediyodu, içindeki bebek mi emin misin gaz olmasın diye, hakkaten yarısından fazlası gaz galiba adam doğru söylüyo :1:

hele bi de kuru fasulye barbunya falan yersem artık kaçacak yerim de yok, büzerekten yapmaya çalışıyom ki sesi çıkmasın bari :))))))

:33::33::33:

guiter benim OĞLUŞUMUDA ekledinmi?allah nasip ederse adı ayaz olacak.maşallah çok hareketli ama geçen 2 gün çok az hissettim tabi pimpiriklendim kocişle doktora :1:şükür birşey yokmuş ama doktor yaptığın doğru bebeğin suyu azaldığı için hareketleri azalabiliyor dedi.ve öğrendimki hemen hemen her anne adayı bu şikayetle geliyormuş.demekki bu benim pimpirikliğim değilde annelik içgüdüsü sanırım.:31:ama anlayamadığım birşey var ben bu kadar korkarken eşim nasıl bu kadar rahat anlamıyorum:47:
yalnız gerçekten bir can taşıdığımı tekmelerini hissedince anladım.:43:hepinizin bebişlerini öpüyorum allah meleklerinizi korusun:nazar::nazar::nazar:

bu haftalarda bebegin kalp atıslarını kulagını dayayan biris duyarmıs yazıyor, ben denemedim..
aslında streteskop ile de duyulabilir diye düşünüyorum...
ben 12. haftamdan beri sabah aksam angelsoundsla dinliyorum hem kalp atısları hem haraketleri yutkunma sesi bile geliyor:)

bende angel soundla dinliyorum ama çok sık yapmamaya çalışıyorum böle canım sıkılınca kendimi kötü hissedince bide hareketler azalınca dayanamıyorum kaçıyorum yatak odasına eşim gelip yine yaramazlıkmı yapıyorsun diyor. :)

valla kızlar 23 haftamız doldu 7,5 kg aldım ama çok kilolu hamile kaldığım için biraz sıkıntı yinede bende insanların patavatsızlıklarından bıktım aaaaa benimki 6. ayının sonunda çıkmıştı senin karnın ne çabuk büyüdü. Şişkoyum ben şişkoyummmm :32::32::32:

casper87 canım Allah yardımcın olsun, olabildiğince kendini sakin tutmaya çalış bebeğinin ve senin sağlığın için ama bende inanıyorum hiç bişi olmadan alıcan kucağına kuzunu, doktorunu güzel dinle dualaraımız seninle.

Valla biz çok yüz göz olduk kocayla hiç rahatımı bozmuyorum valla her seferinde kaçacak yer ararsam sabah işe mişe gidemem çünki çok GAZIM var :1: şimdi her gün düzenli salata yapıyoruz içinede turp rendeliyor kocam ama biliyorum hepsi kızı için doğunca nasılsa izin alcan diyo sende bize bakcan.

hepinizi öperim yiğenlerime iyi bakın...kendinizede sevgiler.

guiter benim OĞLUŞUMUDA ekledinmi?allah nasip ederse adı ayaz olacak.maşallah çok hareketli ama geçen 2 gün çok az hissettim tabi pimpiriklendim kocişle doktora :1:şükür birşey yokmuş ama doktor yaptığın doğru bebeğin suyu azaldığı için hareketleri azalabiliyor dedi.ve öğrendimki hemen hemen her anne adayı bu şikayetle geliyormuş.demekki bu benim pimpirikliğim değilde annelik içgüdüsü sanırım.:31:ama anlayamadığım birşey var ben bu kadar korkarken eşim nasıl bu kadar rahat anlamıyorum:47:
yalnız gerçekten bir can taşıdığımı tekmelerini hissedince anladım.:43:hepinizin bebişlerini öpüyorum allah meleklerinizi korusun:nazar::nazar::nazar:

ekledim canım prensini de listemize... AYAZ bebek sağlıkla gelsin inşallah, ben de bazen senin gibi panik oluyorum sonra ufak bir tepik dünyalar bedel oluyor benim için :))

bende angel soundla dinliyorum ama çok sık yapmamaya çalışıyorum böle canım sıkılınca kendimi kötü hissedince bide hareketler azalınca dayanamıyorum kaçıyorum yatak odasına eşim gelip yine yaramazlıkmı yapıyorsun diyor. :)

valla kızlar 23 haftamız doldu 7,5 kg aldım ama çok kilolu hamile kaldığım için biraz sıkıntı yinede bende insanların patavatsızlıklarından bıktım aaaaa benimki 6. ayının sonunda çıkmıştı senin karnın ne çabuk büyüdü. Şişkoyum ben şişkoyummmm :32::32::32:

casper87 canım Allah yardımcın olsun, olabildiğince kendini sakin tutmaya çalış bebeğinin ve senin sağlığın için ama bende inanıyorum hiç bişi olmadan alıcan kucağına kuzunu, doktorunu güzel dinle dualaraımız seninle.

Valla biz çok yüz göz olduk kocayla hiç rahatımı bozmuyorum valla her seferinde kaçacak yer ararsam sabah işe mişe gidemem çünki çok GAZIM var :1: şimdi her gün düzenli salata yapıyoruz içinede turp rendeliyor kocam ama biliyorum hepsi kızı için doğunca nasılsa izin alcan diyo sende bize bakcan.

canım o kilolara takık gıcık insanları hiç dinleme, moral bozmaktan başka bi işe yaramıyor onlar yaa :(( zaten kim kilo almak ister ki, ama almışız işte hamileyiz hassasız bari laf etme dimi, densizlik bence o insanların yaptığı..
:47::47::47:

İyide tatlım sen kilo almamıssınki. :) Sen sıfırdasın su anda cunku baslangıc kilon 69 halen 69 sun. Bu 5 kilo aldın demek olmuyor ki.. Hesap boyle yapılıyor hep ilk baslangıc kilona gore hesap yapacaksın. Yani bu durumda hic kilo almadıııın. :)))) Ama bundan sonra dikkat et arayı kapatma :) Sevgiler.

:) ben hiç öyle hesaplamıyodum.aldığım-verdiğim diye bakkal hesabı yapıyorum :) sizin dediğiniz gibi düşünürsem süper....moralim düzeldi valla...ama tabi dikkat etmek lazım bundan sonra

bende dr. a sordum kullanmaya baslamadan önce hiçbirşey olmaz dedi, o yuzden sabah gözümü kalp sesiyle acıyorum aksam o sesle kapatıyorum:) ama tabii her dinlemem 10-15 sny. gibi abartmıyorumda ama güven ve huzur veriyor:):)

bende dr. a sordum kullanmaya baslamadan önce hiçbirşey olmaz dedi, o yuzden sabah gözümü kalp sesiyle acıyorum aksam o sesle kapatıyorum:) ama tabii her dinlemem 10-15 sny. gibi abartmıyorumda ama güven ve huzur veriyor:):)

süper bir aletmiş bu yaa..tedirginlikle durmaktansa,fiyatıda 100 ytl aslında çok bir şey değil ama kocam almıyor bna deli ediyor beni,bebek olacak masraf yapmaya gerek yok diyor çıkıyor işin içinden evlilik yıldönümü d.günü falanda değilki bahanemi olsun..bnm de akşam hiç oynamadı nasıl tedirginim anlatamam

ayy kızlar uyuz oldum eğer bidaha ayy snn ne erken göbeen çıkmış bnmki şu ayda çıkmıştı fln derlerse "ama bn sn değilim malesef" diyin nolurr saçını başını yolmak istiyorum öyle insanların..

Back