Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

canım ikili testte risk yüksekse amniyosentez yapılıyor, orda kesine çok yakın sonuç çıkıyor... Ondan sonra bebek yasal olarak alınabiliyor zaten..

canım kararına saygı duyuyorum kesinlikle yanlış anlama...
yasal olarak evet belki ama vicdani olarak asla kabul edilebilir bişey değil benim için bebeğin alınması...
ayrıca çoğunlukla yersiz çıkan ihtimaller üzerine bebeğin hayatı için çok riskli olan amniyosentez kararını vermek de çok zor olur....
neyse inşallah yaptıranların riskleri düşük olur ne amniyosenteze ne de başka bişeye gerek olmaz...
Allahım herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...

bu bir cinayet resmen tuylerim urperdi onunda yasamaya hakki var canim ya bir de garanti sonuc verilmiyormus insanin icinde hep bir acabayla omur gecirmesi demek bu gercekten uzucu bir durum ama o artik herseyi olusmus bir varik ve kendini dunyaya hazirladi bile allah ona bir kusur verdiyse buda onun annesi ve babasi icin bir imtahan sebebi allah boyle layik gormus derim ben basima gelirse allah herseyin hayirlisini nasip etsin buda benim fikrim
bir daha hamile kalinmazsa ve hic cocuk sahibi olunmazsa allahta boyle bir ceza verirse ben daha cok olurum bir tanidgimiz var kari koca cok mutlu ve cocuklari olmuyordu neyse tup bebekle sirin bir kiz cocuklari oldu ama cocuk dogdugunda oksijensiz kalmis ve cocugun gozleri kor oldu o kadar cok tedavilerle ugrastilarki simdi cocuk gozlukle yasiyor ama oyle sabirlilarki o kizi prenses gibi giydirip bir kukla bebek gibi buyutuyorlar yani o kadar istemislerdi bu cocugu insan etrafina bir bakinca her evde farkli bir senaryo goruyor arkdaslar basimiza neyin gelecegini bilemeyiz ama benim tek bildigim bebegim benle olmayi seciyorsa ben onsan aslaaaaaaaa vaz gecmem

kizlar bugun cuma mubarek hepimiz dua edelim saglikla gelissin test yaptiranlar guzel sonuclar alsin kimse uzulmesin allah kimseye acisini gostermesin bebislerinin

arkadaşım sana yaptır veya yaptırma diyemem ama ben de yaptırmıycam, içimin rahat etmesi için teste gerek yok ki, asıl testi yaptıranların içi içini yiyor, o kadar çok riski yüksek olup da sağlıklı doğan bebek gördüm ki güvenim iyice sarsıldı. arkadaşların da dediği gibi şimdiden riski düşüren bir tedavi başlasa amenna, ama o da yok, sadece içine bi korku atıp bırakıyorlar. kürtaj meselesine ise hiiiiç girmiyorum, Rabbim düşüncesini bile uzak etsin, o kalp atışlarını duyduktan sonra kim kıyabilir ki bebeğine...

ben de böyle bir durumda aldırırım demedim zaten,

sadece uygulamadan bahsettim

İnşallah temiz sonuçlarımızı alırız hepimiz..

hayırlı cumalar kızlar...
ben bişi soracağım ya benim yarın ikili test randevüm var çok fena ikilemde kaldım aranızda yaptıran varmı yoksa ben ilk i olacağım? yaptırıp yaptırmamak konusunda çok fena muamma dayım ya sonuç ta risk yüksek se diye sonrası çok zor olacak en ufak bişi kafaya tkan ben geri kalan süreci nasıl dolduracağım o stresle birde risk yüksek diyip sağlıklı olma ihtialide var heleki aldırmak fikri hiçmi hiç hoşuma gitmiyor sakat bile olsa rabin onu bana layik görmüş cinayet işleyemem yardım edin kılar ne yapayım zamanım da daralıyor randevüyü iptalmi etsem yoksa ya nasip diyip yaptırsamı amino sentez ve 3 lüyü ise kesinlikle yaptırmıyacağım ama bunu yaptırsammı of kafam bavul gibi oldu kardeşime 650 kadında 1 ihtimal demiş düşükmüş yani 6 ayında bacım ve takmıyor diğer değerleri normal çıkmış ailede dawn sendromlı yada engeli doğanıız yok çok şükür ne bende nede eşimin tarafında yaşta 30 risk gurubuna girermiyim acaba :(((

değerli arkadaşım bende ikilemde kaldım yaptırmanın ne mantığı var tedavi edici özelliği yok diye
halada karasızım yani onların yüksek risk demesi kesin doğru olmayabilir ki doğru olsa bile o pıt pıtlardan sonra kürtaj gerçekten zor
yani bu testin tedavi edici veya riski düşürücü tedavileri başlatma durumu varmı bunu kesin öğrenelim sonrada yaptıralım
Şayet sende benim gibi aşırı evhamlı bir insansan kalan 6,5 -7 ayı kendine ve bebeğine zehir ederek geçirirsin Allah korusun
Millet doktorlarımıza şunu soralım ikili test riskin yüzdesi dışında bir amaç için kullanılıyormu
risk yüksek çıkanlarda tedavi şansı varmı?

Son düzenleme:
Ruuhi doğru söylüyor birbirimize dua edelim anşallah
kimse kötü sonuçlar almasın
herkes anne olsun
minik kırmızı bebişleri kucaklarına alsın inşallah

Son düzenleme:
bebekte bir problem olup olmadığı ve gebeliği sonlandıralım kararının verilmesi genelde 5-5 buçuk ayı buluyormuş, bu konu ile ilgili daha önce anlattığım bir örnek vardı, bir hastane kesin gebeliği sonlandırmalıyız derken başka bir doktor buna kesinlikle izin vermiyor ve seçimi aileye bırakırken şöyle bir cümle kurmuş, " bebek doğduğunda hastalıklı olduğunu anlasaydınız onu öldürebilecekmiydiniz? şu anda sadece onu gözünüzle görmüyorsunuz ama artık o bir bebek ve bu ayda doğurtsak onu uygun şartlarda tutarak yaşatma imkanımız var , nasıl gebeliği sonlandırabileceksiniz demiş. ve o bebek 9 aylık olarak dünyaya gelmiş şuanda 3 yaşında ve sapasağlam, ne down sendromlu nede mongol....

işte bunları duyunca insan nasıl kıyar yavrusuna :(

ama testi yaptırmadan durmak da zor...

inşallah testte herşey yolunda çıkar hepimizin kızlar..

benim 2 arkadaşım da 5 aylıkken down sendromlu çıktı test sonucu, aldırdılar gerçekten öyleymiş, yanılmamış doktorlar..

ama demek ki yanıldıkları da oluyor...

Son düzenleme:
işte bunları duyunca insan nasıl kıyar yavrusuna :(

ama testi yaptırmadan durmak da zor...

inşallah testte herşey yolunda çıkar hepimizin kızlar..

benim 2 arkadaşım da 5 aylıkken down sendromlu çıktı test sonucu, aldırdılar gerçekten öyleymiş, yanılmamış doktorlar..

ama demek ki yanıldıkları da oluyor...

aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, bende testleri yaptırcam ve inşallah zor bir karar vermeye çalışırken bulmam kendimi...

kızlarr bugün bnde doktora gittim çok şükür herşey normal ikili test dedi düşünmüyorum eksileri neler yaptırmazsam ne kaybederim dedim zaten biz size bırakıoruz bu olasılık testi yapılcak die ve doğru çıkcak die bişey yok dedi düşün yaptırcaksan bi hafta içinde gel dedi ama bende yaptırmıycam rabbim sapasağlam versin inşallah kucaklarımıza herşeyiyle kabulum yavrum kocaman olmuş resmen artık bi bebeğe benziyo:nazar::66: çok şükür rabbime

kızlarr bugün bnde doktora gittim çok şükür herşey normal ikili test dedi düşünmüyorum eksileri neler yaptırmazsam ne kaybederim dedim zaten biz size bırakıoruz bu olasılık testi yapılcak die ve doğru çıkcak die bişey yok dedi düşün yaptırcaksan bi hafta içinde gel dedi ama bende yaptırmıycam rabbim sapasağlam versin inşallah kucaklarımıza herşeyiyle kabulum yavrum kocaman olmuş resmen artık bi bebeğe benziyo:nazar::66: çok şükür rabbime

kaçıncı haftadasın holaa merak ettim net bir şekilde gördün demek,ben de çarşambaya gidicem 12. haftanın içinde oluyorum haftaya ama bezelye kadardı gördüğümde şimdi nasıl çok merak ediyorum doğrusu

selam haziran hamileleri ben de bir haziran hamilesi olarak aranıza yeni katılıyorum.Allah inşallah bebeklerimizi sağlıklı olarak elimize almayı nasip eder hepimize.Ayrıca 2 li testle iygili görüşümü yazmak istedim.Ben rehabilitasyon merkezinde 2 sene öğrtmenlik yaptım ve down sendromlu çok öğrencim oldu.Genelde 40 yaş üstünde görülüyor ama nadiren genç annelerde de görülüyor veya benim gözlemlediğim kadarıyla.Arkadaşlar bir testin böyle çıkması kesin öyle olduğun göstermez .Siz yine de ileride niye yaptırmadım keşke dememek için yaptırın derim.Bakın ilk hamileliğim ve cinsiyetini hiç düşnmüyorum sağlıklı olsun yeter bence.

selam haziran hamileleri ben de bir haziran hamilesi olarak aranıza yeni katılıyorum.Allah inşallah bebeklerimizi sağlıklı olarak elimize almayı nasip eder hepimize.Ayrıca 2 li testle iygili görüşümü yazmak istedim.Ben rehabilitasyon merkezinde 2 sene öğrtmenlik yaptım ve down sendromlu çok öğrencim oldu.Genelde 40 yaş üstünde görülüyor ama nadiren genç annelerde de görülüyor veya benim gözlemlediğim kadarıyla.Arkadaşlar bir testin böyle çıkması kesin öyle olduğun göstermez .Siz yine de ileride niye yaptırmadım keşke dememek için yaptırın derim.Bakın ilk hamileliğim ve cinsiyetini hiç düşnmüyorum sağlıklı olsun yeter bence.

canım hoşgeldin aramıza, listemize yazdım adını

ben de sana katılıyorum test yapılmalı, ama tabi diğer karar tabi kişiye kalmış.. kolay bir karar değil, inşallah hiçbirimiz öyle bir karar vermek zorunda kalmayız

Kızlar ya bende kararsız kaldım şimdi 11+6 haftadayız. Bu salı testimiz var. Birşey çıkarsa nasıl kıyarım...offf...... Bu arada ticker adrese nasıl ekleniyor?yardımcı olurmusunuz?

Benimde kafam karıştı şimdi..bu salı randevum var. Yaptırmasam miki? Bir şey çıkarsa kahrolurum ama kıyamam. 11+6 haftadayız yapsam mı ki? Birde ticker nasıl ekleniyor buraya bilen var mı?

Back