merhaba arkadaslar benım geceleri kasıklarıma bıcak batar gıbı sancı giriyor hatta uyanıyorum acısına 2 gündür böyle sizde de benzeri sorun varmı yada normal mi ?
Bana hiç olmadı ama emininm geçici kramp falandır ,endişelenme bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaslar benım geceleri kasıklarıma bıcak batar gıbı sancı giriyor hatta uyanıyorum acısına 2 gündür böyle sizde de benzeri sorun varmı yada normal mi ?
canım ın içi endişe etme arkadaşlar en güzelini söylemiş ayaklarını uzat ve dinlen bol sıvı tüket bişi olmaz allahın izniyle inşallah. dua et bol bol çok geçmiş olsun..
dualarımız seninle, bişeycik olmaz Allahın izniyle hiç korkma..yerleşme kanaması diye bişey varmış nette okumuştum bende, hamileliğin ilk haftalarında küçük kanamalar kese yerleştiği için de olabiliyormu,ş öyledir inş. seninki de, bebeğin sıkıca tutunuyordur sana...
kızlar cok acil bu ikili testi açıklamanızı beklıyorum bunu doktormu yapalım dıycek ben mı sorucam down sendromu ıcın yapılan bır testmıs sanırım hıc bılmıyodum yazdıklarınızı okudukca gordum acil bilgi verinn nnnn bakıyım çabukkkkkkkkkkkkkk
bende ilk ogrendigim gunden itibaren, kasiklarimda ve belimde cok agri hissettim hatta gece 2-3 kez kalkip dusa giriyodum oturuyodum kuvette sicak suda...bu iyi geliyodu, ama nedenini ogrenemdim.. surekli agliyodum sancilara.. sanirim kum sancisiydi.baska bir agri boyle yasanamazdi, hemde idrarimda yanmada oluyodu.. korkma canim sen, bu agrilara alismak durumundayiz. suan bi ilac aldim kasiklarim oluyo ama bebegim icin :)) Allah hepimize yardim etsin..
bende ilk ogrendigim gunden itibaren, kasiklarimda ve belimde cok agri hissettim hatta gece 2-3 kez kalkip dusa giriyodum oturuyodum kuvette sicak suda...bu iyi geliyodu, ama nedenini ogrenemdim.. surekli agliyodum sancilara.. sanirim kum sancisiydi.baska bir agri boyle yasanamazdi, hemde idrarimda yanmada oluyodu.. korkma canim sen, bu agrilara alismak durumundayiz. suan bi ilac aldim kasiklarim oluyo ama bebegim icin :)) Allah hepimize yardim etsin..
dur kuzum ya panik yapma :90::90:
sen kaç haftalıktın?
ben bildiğim kadarıyla doktorumun bana anlattığını anlatayım; ikili test diğer testlerin içinde en güvenilir sonucu veren test, 11-14. haftalarda yapılıyor.. ense kalınlığı ugs ile ölçülüyor ve kan alınıp bir değere bakılıyor.. bu ikisinin sonucunda down sendromu ve mongol olma riski çıkarılıyor.. oran yüksekse amniyosentez denen karnından iğne batırma suretiyle bebişin kesesinden su alınıyor (ki bu düşük riski taşıyan bir işlem) bununla kesin sonuca varılıyor.. eğer ikili test sonucunda risk çok çok düşükse doktor amniyosentezi yapmak istemiyor riskinden dolayı..
14. haftayı geçiren hamişler ikili testi yaptırmadıysa onun bir yedeği var 3 lü test, ama bu 2liden biraz daha düşük doğru sonuç verebiliyor, yine de bir B planı olarak duruyor..
hayırlı cumalar kızlar...
ben bişi soracağım ya benim yarın ikili test randevüm var çok fena ikilemde kaldım aranızda yaptıran varmı yoksa ben ilk i olacağım? yaptırıp yaptırmamak konusunda çok fena muamma dayım ya sonuç ta risk yüksek se diye sonrası çok zor olacak en ufak bişi kafaya tkan ben geri kalan süreci nasıl dolduracağım o stresle birde risk yüksek diyip sağlıklı olma ihtialide var heleki aldırmak fikri hiçmi hiç hoşuma gitmiyor sakat bile olsa rabin onu bana layik görmüş cinayet işleyemem yardım edin kılar ne yapayım zamanım da daralıyor randevüyü iptalmi etsem yoksa ya nasip diyip yaptırsamı amino sentez ve 3 lüyü ise kesinlikle yaptırmıyacağım ama bunu yaptırsammı of kafam bavul gibi oldu kardeşime 650 kadında 1 ihtimal demiş düşükmüş yani 6 ayında bacım ve takmıyor diğer değerleri normal çıkmış ailede dawn sendromlı yada engeli doğanıız yok çok şükür ne bende nede eşimin tarafında yaşta 30 risk gurubuna girermiyim acaba ((
ben bişi soracağım ya benim yarın ikili test randevüm var çok fena ikilemde kaldım aranızda yaptıran varmı yoksa ben ilk i olacağım? yaptırıp yaptırmamak konusunda çok fena muamma dayım ya sonuç ta risk yüksek se diye sonrası çok zor olacak en ufak bişi kafaya tkan ben geri kalan süreci nasıl dolduracağım o stresle birde risk yüksek diyip sağlıklı olma ihtialide var heleki aldırmak fikri hiçmi hiç hoşuma gitmiyor sakat bile olsa rabin onu bana layik görmüş cinayet işleyemem yardım edin kılar ne yapayım zamanım da daralıyor randevüyü iptalmi etsem yoksa ya nasip diyip yaptırsamı amino sentez ve 3 lüyü ise kesinlikle yaptırmıyacağım ama bunu yaptırsammı of kafam bavul gibi oldu kardeşime 650 kadında 1 ihtimal demiş düşükmüş yani 6 ayında bacım ve takmıyor diğer değerleri normal çıkmış ailede dawn sendromlı yada engeli doğanıız yok çok şükür ne bende nede eşimin tarafında yaşta 30 risk gurubuna girermiyim acaba ((
günaydın arkadaşım, bu konuyu henüz doktorumla konuşmadım ama ben de yapılmamasından yanayım...
riskin düşük çıkması çocuğun down sendromlu olmadığını garantilemiyor...
riskin yüksek çıkması çocuğun down sondromlu olduğunu garantilemiyor...
hele de her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmem diyosan bu testi yaptırmanın hiçbir mantığı yok bence...
yine de herkesin kendi tercihi...
canım ikili testte risk yüksekse amniyosentez yapılıyor, orda kesine çok yakın sonuç çıkıyor... Ondan sonra bebek yasal olarak alınabiliyor zaten..