Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

dualarımız seninle, bişeycik olmaz Allahın izniyle hiç korkma..yerleşme kanaması diye bişey varmış nette okumuştum bende, hamileliğin ilk haftalarında küçük kanamalar kese yerleştiği için de olabiliyormu,ş öyledir inş. seninki de, bebeğin sıkıca tutunuyordur sana...

hepinize çok tşk ederim inanın çok rahatladım şimdi saolun...

merhaba arkadaslar benım geceleri kasıklarıma bıcak batar gıbı sancı giriyor hatta uyanıyorum acısına 2 gündür böyle sizde de benzeri sorun varmı yada normal mi ?

eğer ilk hafalardaysan normalmiş kasık sancıları doktor bana olursa korkma demişti,için rahat etmiyorsa doktorunu ara rahatla bence umarım bi sorun yoktur cnm...

kızlar cok acil bu ikili testi açıklamanızı beklıyorum bunu doktormu yapalım dıycek ben mı sorucam down sendromu ıcın yapılan bır testmıs sanırım hıc bılmıyodum yazdıklarınızı okudukca gordum acil bilgi verinn nnnn bakıyım çabukkkkkkkkkkkkkk

kızlar cok acil bu ikili testi açıklamanızı beklıyorum bunu doktormu yapalım dıycek ben mı sorucam down sendromu ıcın yapılan bır testmıs sanırım hıc bılmıyodum yazdıklarınızı okudukca gordum acil bilgi verinn nnnn bakıyım çabukkkkkkkkkkkkkk

dur kuzum ya panik yapma :90::90:

sen kaç haftalıktın?

ben bildiğim kadarıyla doktorumun bana anlattığını anlatayım; ikili test diğer testlerin içinde en güvenilir sonucu veren test, 11-14. haftalarda yapılıyor.. ense kalınlığı ugs ile ölçülüyor ve kan alınıp bir değere bakılıyor.. bu ikisinin sonucunda down sendromu ve mongol olma riski çıkarılıyor.. oran yüksekse amniyosentez denen karnından iğne batırma suretiyle bebişin kesesinden su alınıyor (ki bu düşük riski taşıyan bir işlem) bununla kesin sonuca varılıyor.. eğer ikili test sonucunda risk çok çok düşükse doktor amniyosentezi yapmak istemiyor riskinden dolayı..

14. haftayı geçiren hamişler ikili testi yaptırmadıysa onun bir yedeği var 3 lü test, ama bu 2liden biraz daha düşük doğru sonuç verebiliyor, yine de bir B planı olarak duruyor..

herkeze günaydınlar güzel günler diliyorum:71::71:

cnm bende daha yaptırmadım 2 li test 12 haftamda yaptırmıştım ilk hamileliğimde yine öyle yapıcam dr seni bilgilendirir bu konuda zaten endişelenme

merhaba arkadaslar benım geceleri kasıklarıma bıcak batar gıbı sancı giriyor hatta uyanıyorum acısına 2 gündür böyle sizde de benzeri sorun varmı yada normal mi ?

bende ilk ogrendigim gunden itibaren, kasiklarimda ve belimde cok agri hissettim hatta gece 2-3 kez kalkip dusa giriyodum oturuyodum kuvette sicak suda...bu iyi geliyodu, ama nedenini ogrenemdim.. surekli agliyodum sancilara.. sanirim kum sancisiydi.baska bir agri boyle yasanamazdi, hemde idrarimda yanmada oluyodu.. korkma canim sen, bu agrilara alismak durumundayiz. suan bi ilac aldim kasiklarim oluyo ama bebegim icin :)) Allah hepimize yardim etsin..

bende ilk ogrendigim gunden itibaren, kasiklarimda ve belimde cok agri hissettim hatta gece 2-3 kez kalkip dusa giriyodum oturuyodum kuvette sicak suda...bu iyi geliyodu, ama nedenini ogrenemdim.. surekli agliyodum sancilara.. sanirim kum sancisiydi.baska bir agri boyle yasanamazdi, hemde idrarimda yanmada oluyodu.. korkma canim sen, bu agrilara alismak durumundayiz. suan bi ilac aldim kasiklarim oluyo ama bebegim icin :)) Allah hepimize yardim etsin..

benim de kasık ağrım oluyor, ama öyle duramayacak kadar değil de, sanki bir gün öncesinde ağır spor yapmışım, koşu yapmışım gibi ağrıyor..
ama normalmiş kasık ağrısı
hatta ilk gebelik belirtilerinden biri diye biliyorum
yalnız idrarda yanma varsa onu doktoruna sor tatlım, enfeksiyon falan varsa idrar yollarında onun sökülmesi gerekir.

ohhh senin baya sancılı geçiyor demek benim yanma falan yok şükür umarım atlatırız belimde ağrıyor zaman zaman sanırım biraz yorulunca daha fazla oluyor

ufff haftasonu misafir çıktı başıma bi de :(
hiç uğraşasım yok ama eşim de gelsinler istiyor, bütün işleri ona yaptırcam ben de wuhaha :47:

dur kuzum ya panik yapma :90::90:

sen kaç haftalıktın?

ben bildiğim kadarıyla doktorumun bana anlattığını anlatayım; ikili test diğer testlerin içinde en güvenilir sonucu veren test, 11-14. haftalarda yapılıyor.. ense kalınlığı ugs ile ölçülüyor ve kan alınıp bir değere bakılıyor.. bu ikisinin sonucunda down sendromu ve mongol olma riski çıkarılıyor.. oran yüksekse amniyosentez denen karnından iğne batırma suretiyle bebişin kesesinden su alınıyor (ki bu düşük riski taşıyan bir işlem) bununla kesin sonuca varılıyor.. eğer ikili test sonucunda risk çok çok düşükse doktor amniyosentezi yapmak istemiyor riskinden dolayı..

14. haftayı geçiren hamişler ikili testi yaptırmadıysa onun bir yedeği var 3 lü test, ama bu 2liden biraz daha düşük doğru sonuç verebiliyor, yine de bir B planı olarak duruyor..

hımmm ayyyy cok sagol canım bilgi verdiğin için ben 8 haftalık falan hamişim işte bu 6 tüp kanın sonucunu beklıyorum idrar testi ve ultrasonu yaptırdım kan sonuclarımda gelsın ondan sonra doktora dıyım banada yapsın o testi :44:

bende aranıza katılayım bari....2 mart olacak nasipse doğumum. her şey yolunda görünüyor. birde haftaya ikili taramayı geçersek için rahatlıyacak....

Hayırlı Cumalar tüm annelere ve anne adaylarına
minik bebişlerimiz her geçen gün büyüyorlar önce mercimek sonra badem sonra erik kadar sonra portakal (bu daha olmadı)kadar oluyorlar. Allah(C.C) hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Ben sabırsızlıktan ölüyorum ne zaman doğuracam kucağıma alacam minik kuşumu :emir_bebek:

hayırlı cumalar kızlar...
ben bişi soracağım ya benim yarın ikili test randevüm var çok fena ikilemde kaldım aranızda yaptıran varmı yoksa ben ilk i olacağım? yaptırıp yaptırmamak konusunda çok fena muamma dayım ya sonuç ta risk yüksek se diye sonrası çok zor olacak en ufak bişi kafaya tkan ben geri kalan süreci nasıl dolduracağım o stresle birde risk yüksek diyip sağlıklı olma ihtialide var heleki aldırmak fikri hiçmi hiç hoşuma gitmiyor sakat bile olsa rabin onu bana layik görmüş cinayet işleyemem yardım edin kılar ne yapayım zamanım da daralıyor randevüyü iptalmi etsem yoksa ya nasip diyip yaptırsamı amino sentez ve 3 lüyü ise kesinlikle yaptırmıyacağım ama bunu yaptırsammı of kafam bavul gibi oldu kardeşime 650 kadında 1 ihtimal demiş düşükmüş yani 6 ayında bacım ve takmıyor diğer değerleri normal çıkmış ailede dawn sendromlı yada engeli doğanıız yok çok şükür ne bende nede eşimin tarafında yaşta 30 risk gurubuna girermiyim acaba :(((

ben bişi soracağım ya benim yarın ikili test randevüm var çok fena ikilemde kaldım aranızda yaptıran varmı yoksa ben ilk i olacağım? yaptırıp yaptırmamak konusunda çok fena muamma dayım ya sonuç ta risk yüksek se diye sonrası çok zor olacak en ufak bişi kafaya tkan ben geri kalan süreci nasıl dolduracağım o stresle birde risk yüksek diyip sağlıklı olma ihtialide var heleki aldırmak fikri hiçmi hiç hoşuma gitmiyor sakat bile olsa rabin onu bana layik görmüş cinayet işleyemem yardım edin kılar ne yapayım zamanım da daralıyor randevüyü iptalmi etsem yoksa ya nasip diyip yaptırsamı amino sentez ve 3 lüyü ise kesinlikle yaptırmıyacağım ama bunu yaptırsammı of kafam bavul gibi oldu kardeşime 650 kadında 1 ihtimal demiş düşükmüş yani 6 ayında bacım ve takmıyor diğer değerleri normal çıkmış ailede dawn sendromlı yada engeli doğanıız yok çok şükür ne bende nede eşimin tarafında yaşta 30 risk gurubuna girermiyim acaba :(((

canım bu biraz kişisel bir karar, ama benim fikrim yapılmasından yana..
tabi sonuç kesin olmuyor o kötü ama en azından ihtimalin az çıkması rahatlatır.
bence yaptır testi, için rahat etsin

günaydın arkadaşım, bu konuyu henüz doktorumla konuşmadım ama ben de yapılmamasından yanayım...
riskin düşük çıkması çocuğun down sendromlu olmadığını garantilemiyor...
riskin yüksek çıkması çocuğun down sondromlu olduğunu garantilemiyor...
hele de her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmem diyosan bu testi yaptırmanın hiçbir mantığı yok bence...
yine de herkesin kendi tercihi...

günaydın arkadaşım, bu konuyu henüz doktorumla konuşmadım ama ben de yapılmamasından yanayım...
riskin düşük çıkması çocuğun down sendromlu olmadığını garantilemiyor...
riskin yüksek çıkması çocuğun down sondromlu olduğunu garantilemiyor...
hele de her ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmem diyosan bu testi yaptırmanın hiçbir mantığı yok bence...
yine de herkesin kendi tercihi...

canım ikili testte risk yüksekse amniyosentez yapılıyor, orda kesine çok yakın sonuç çıkıyor... Ondan sonra bebek yasal olarak alınabiliyor zaten..

aklima takilan birsey var akrdasim allah korusuun ama dusuk bir olasilik bile senin kalan aylarini zehir etmeye yetmezmi birde bu aya kadar dort gozle baktigin bebegin allahin vermis oldugu bir kusurla gelecek olsa ona kiyilirmi? yurt disinda yasak bu kurtaj ve cocugu almak ancak anneye olum riski yaratiyorsa bu yapiliyor yaptirinca faydasi nedir saadece tespit etmekmi ? peki sonra tedavi yapiyorlarmi karindayken eger boyle bir ihtimal varsa bence herkes yaptirsin bu testi ama yoksa niye yaptiriliyor aldiriyorlarmi bebegi allah korusun bir sorun oldugunda ? acikcasi bu testlerle alakali bir bilgim yok ama yazdiklarindan yola cikarak merak ettiklerimi soruyorum sadece gonlun neye isiniyorsa sen o tercihi yap bence

canım ikili testte risk yüksekse amniyosentez yapılıyor, orda kesine çok yakın sonuç çıkıyor... Ondan sonra bebek yasal olarak alınabiliyor zaten..

bu bir cinayet resmen tuylerim urperdi onunda yasamaya hakki var canim ya bir de garanti sonuc verilmiyormus insanin icinde hep bir acabayla omur gecirmesi demek bu gercekten uzucu bir durum ama o artik herseyi olusmus bir varik ve kendini dunyaya hazirladi bile allah ona bir kusur verdiyse buda onun annesi ve babasi icin bir imtahan sebebi allah boyle layik gormus derim ben basima gelirse allah herseyin hayirlisini nasip etsin buda benim fikrim

Back