Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

Şahsen eşimi desteklerdim. Kafasına koyduysa yapar bunun için biraz zaman ve diş sıkmak gerekiyorsa yapardım. 3 ay zaten doğum sonrası izin olsa 6 ay da ücretsiz izin alırdım. Nedense 6 ay geçinecek birikiminiz var gibi geldi. Bu arada bebek 9 aylık olurdu bakımı kolaylaştırdı eş bakabilir o zaman 9 ayda da baya geliştirir kendini. Sonrası iş mı bulur daha araştırır mi daha mı çok çalışır iyi olmak için bilmiyorum. Eşin evde yatmasını istemem diyenler bile olmuş. Sanki adam yatmak istiyor. Daha iyisi için çalışan insanları hep takdir ederim. Bazıları tam tersini yaptığı için anlamıyor tabii. Bebek için işini bırakanlar falan olmuş yok artık dedim. 2 sene bırak izin al falan tamam da sonrasını hiç anlamadim

Vazgeçmiş olmak da çok acımasız bir düşünce kendimize karşı yani bir nevi onlar için yapacağız bunu ama kesinlikle zordur şimdiden tahmin edebiliyorum
Annelik gerçekten tarifsiz bir his ve yoğunlukta. Ben biraz duygusal olduğum için sevinç, endişe, korku, pişmanlık sürekli olarak bu duygular arasında gidip geliyorum. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda en hayırlısı olsun

Evet çevremdeki arkadaşlarımın bebelerini ne zaman sevmeye gitsem uyuyor oluyorlar taki anneleri yemeğe oturana kadar gece uyumuyorlar orası ayrı ama gündüz sürekli ben uyandırıp seviyodum çocukları

Uyuyan bebeyi uyandırıp sevdiysen zaten çok beddua almışsındır bacım sen daa iflah olmazsın, hepsinden helallik al, valla yüzün gülmez iki cihanda da

Eşimi desteklemeyi çok istiyorum gerçekten. Evet 6 ay yetecek birikimiz var. Burda yatmak olarak algılayanlara gerçekten ben de çok üzüldüm çünkü eşim is hayatına taa lisede başlamış, kendi çalışmış okumuş biri. Yani asla bu kafada olamayacak biri, kaldı ki şu an çocuğu olacak bir adamın en son düşündüğü şey yatmak olur.

İşi bırakmayı falan kesinlikle düşünmüyorum, bunca yıllık emegimi çöpe atamam, kaldı ki yine bebeğime iyi bir gelecek hazırlamak için çalışacağım. Zamanlama biraz farklı gelişti ama umarım bunun altından kalkabilriiz

Ah hayır bebeğe onun bakması planlarımız arasında hiç olmadı :)) benim doğumundan önce birkaç ay, doğumdan sonra birkaç ay evde çalışmak istiyor. Yani her türlü benim evde olduğum zamanlar.
Bebek konusunda da haklısınız minicik bir bebeği bırakıp çalışmak gerçekten çok zor. Kafam karmakarışık

Eşiniz hazır evde 'kendini gerçekleştirirken' bebekle ilgilense? Sonuçta bebeğin karakterine de bağlı ama ilk aylar genelde uyuyor bebekler. Sütünüzü siz sağarsiniz, eşiniz yorulmasin diye iş bölümünü ona göre ayarlarsiniz.
Yani evde çalışmayan bir ebeveyn varken neden bebeğe bakmak için işten çıkasinız ki? Bebek babaya da bağlanır hem gayet güvenli, hem aralarındaki bağ daha güçlü olur.
Bence bu seçeneği düşün.
İki kişinin işten çıktığı bir sistem çok mantiksiz, hele de doldurduğu bez bile dünyanın parası olan bir bebek geliyorsa. Süt emmezse organik anne sütü benzeri mamalar dolar bazında yükseliyor, Allah korusun, en ufak bir şeyden suphelense doktor tahliller, tahlillerin yurtdışına gönderilmesi falan kaç maaşa çıkar.... Böyle bir durumda iki kişinin de işten ayrılma cesareti göstermesi bence akıl kârı değil. En basitinden acil bir şey olsa hiçbir banka size kredi vermez, ondan bundan borç istemek zorunda kalırsınız.
Yani neresinden tutsanız elinde kalıyor. Madem böyle bir hayali,hedefi vardı bebek yapım işini bir sene erteleseydiniz keşke. Ama madem oldu, herkesin gereken sorumluluğu alması gerek.

Öncelikle Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Başarınızı da kutlarım KPSS çok kapsamlı bir sınav.
Zaten düşünceler içinde boğuldugunuz için sizi daha da üzmek istemiyorum ama bebeğimi 3,5 aylıkken anneme bırakıp çalışmaya gittiğimde bile inanılmaz bir vicdan azabı çektim ki bir yaşına dek 3 yarım gün çalıştım. Yine de çok zordu. Borcumuz olduğu için çalışmak zorundaydım ama seçim şansım olsa en azından yaşını doldurmasını beklemek isterdim. Eşinizin hayallerini ertelemesine mal olsa da bence 1 yaşına dek ücretsiz izin almanız siz ve bebeğiniz için çok iyi olur. Bebeğin doğum öncesinde bir masrafı oluyor bir de tabii testi, doğumu derken hamilelik masrafları oluyor.
Bu gibi şeylerde biraz makul olunabilir. Örneğin bebeğe oda yapılmaz park yatak alınır. Pahalı bebek arabası alınmaz da kullanışlı, uygun fiyatlı olan alınır vs. Doğum sonrasında her şey yolunda giderse çok büyük masraflar olmuyor. Bu yüzden ben olsam şimdiki aylık masrafımı hesaplardım, üzerine biraz da bebek için ekleme yapardım ve 1 sene yetecek kadar param varsa eşimin evde durup o süreyi çalışarak geçirmesini desteklerdim. Bu sürede yeni anne olduğunuz için size de yardımı olur hem.

Ay iyi bari Ben işe erken başlarım diyordum, hamileyken konuşması kolaymış. Doğduktan sonra iki senelik izin hakkımı kullanmaya karar verdim. Ders sayım az, pandemide beni evde canlı dersler çok yormaz diye düşündüğümden erken başladım. Ara ara yüz yüze dersler başlıyor, okula gitmek durumunda kalıyorum. İlk zamanlar ağlak ağlak geziyordum. Teneffüslerde telefondan fotoğraflarını videolarını izliyordum.

Hahah annelik işte Ben şimdiden erken başlamanın zor olduğunun farkındayım ki en az bir yıl ücretsiz izin alırım diye düşünüyorum. Sadece bbeek yeni doğan olunca haliyle bu dönem sıkışmak istemem, herkes gibi. İnşallah bunun da altından kalkarız bir sekilde

Çok güzel yazmışsınız. Erken ise dönme gibi bir durumum ve düşüncem yok şu an. Şükür ki bir borcumuz yok sayılır büyük meblağ. Ama haziri yemiş olacağız haliyle. He baktik yetismiyor, mecburen ben de başlarım o da iş bulur çalışır. En azından benim işim garanti yani öldüm bittim olmam ama elbette eşimi desteklemeyi de çok istiyorum. Eşim mantıksız biri değil, baktık olmuyor başlar ise. Çok sagolun desteğiniz için

Şimdi stres yapmayın. Her şey yoluna girer. Sadece ikinizin de belli bir kariyer isteği var, biraz diş sıkacak biraz yoluna koyacaksınız. Elbet bir şeyler güzel olacak.

Şimdi stres yapmayın. Her şey yoluna girer. Sadece ikinizin de belli bir kariyer isteği var, biraz diş sıkacak biraz yoluna koyacaksınız. Elbet bir şeyler güzel olacak.
Çok teşekkür ediyorum. Biraz sıkıntı çekmeden bir yerlere gelmek bizim gibi orta halli insanlar için biraz zor açıkçası ama inşallah altından kalkacağımizi ümit ediyorum. Çok sagolun

Şuan yükün 2 kat artacak bu seni strese sokucak biraz da canım yani bence bu zaman doğru zaman değil gibi. Bebek olmasaydı neyse ama.. iyi düşünmek lazım.

Eşinizin hamlesi çok zamansız bence.
Bu zamana kadar ertelemiş bebeğiniz iki yaşına gelene kadar bekleyebilir.
O süreçte dilini geliştirmekle yetinsin yazılım işine daha sonra yoğunlaşsın.

Eşinizin hamlesi çok zamansız bence.
Bu zamana kadar ertelemiş bebeğiniz iki yaşına gelene kadar bekleyebilir.
O süreçte dilini geliştirmekle yetinsin yazılım işine daha sonra yoğunlaşsın.
Biraz konuştum onunla da konuyu. Muhtemelen zorlandigimizi farkettigimiz anda bırakacak, bu şekilde endişe duymama o da üzüldü çünkü beklemiyordu galiba. Neyse inşallah her şey çok daha yolunda gider düşündüğümden :)

Devlet kurumuna atanirsaniz 6 ayda ücretsiz izin kullanabiliyorsunuz. Neden bunu düşünmüyorsunuz. Eve 3 aylık bebek çok küçük ama 10 aylık bebek bakıcıya bırakılır kamera da taktirirsiniz çalışmak size de iyi gelir bence bu skeilde binlerce çocuk büyüyor hiç eksik vs büyüdüklerini düşünmüyorum önemli olan çocuğumuzla gecirdigimiz kaliteli zaman

Ucretsiz izin hakkımı zaten kullanacağım. Muhtemelen bahsettiğiniz aylıklarda olacak bebeğim bıraktığımda. İnşallah bağlanma sorunu yaşamayız :)

Ucretsiz izin hakkımı zaten kullanacağım. Muhtemelen bahsettiğiniz aylıklarda olacak bebeğim bıraktığımda. İnşallah bağlanma sorunu yaşamayız :)
Konunun başında 3 aylık bebeği bırakıcam demişsiniz de ücretsiz izin olunca 9 10 aylık oluyor hatta kamuda iki yıla kadar çıkıyor bide kamuda süt izni üç saat diye biliyorum ücretsiz izne bile gerek olmayabilir 5 de çıkacaksan 2 de çıkıyorsun 2 ye kadar da birine bırakabilirsin bu kadar abartacak bı durum yok bence bağlanma Da her türlü oluyor çocuk büyüyünce anneyi biliyo taniyo kimse de onun yerini tutamiyo ben de ilk bebegimde 3 aylık bırakmak zorunda kaldım ve depresyonlardan depresyon beğendim babannesi bakıyordu ve sinir oluyodum ona benden daha çok görüyor diye şimdi ikinci bebiş var ve kadının kafasına nasıl atsam diye düşünüyorum:) bazen iki çocuk çok yoruyor çünkü , o uyutsa baksa hiç arkama bakmiyrum icim rahat ve ne olursa olsun annesinin yerini tutmayacagini biliyorum

Aslında şöyle, hayır asla kendi rızamla 3 aylık bebeği bırakmayı düşünmüyorum. Benim orda sormak istediğim eşim is bulamazsa mecburiyetten başlamakti.
Evet ilk bebek olunca insan korkuyor sanırım, bakiciyi annesi sanar mi diye bile düşündüm Allahin izniyle doğunca belki de bunların kuruntudan ibaret olduğunu anlayacağım

Uyuyan bebeyi uyandırıp sevdiysen zaten çok beddua almışsındır bacım sen daa iflah olmazsın, hepsinden helallik al, valla yüzün gülmez iki cihanda da
Ayy hayır öyle deme geri uyuttum ben hepsini öyle bırakmıyorum tabi kiii ben hayatımı hep yaptıklarım geri bana döner aynısını yaşarım diye düşünerek idame ettiriyorum asla uyutmadan bırakmam bugüne kadar her bebişi masajla gözünü kapattıra kapattıra uyuttum da inşallah benimki de öyle kolay uyur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…