Hazıra Dağ Dayanır mı 😼

İk

Açıkçası ben bebekten sonrası çok mecburi bir sebep yoksa, çalışmaya başlama süresinin anneye bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Annelerin o kadar hakkı lüksü olmali.
Eşiniz işten çıkarsa siz ise başlama sürecini kısa tutmak zorunda kalacaksınız. 3-4 ay bakıcı için erken "bence". İsteyen bırakabilir elbette ama sizin mecburi bir durumunuz yok. Eşinizin sektör değiştirmek için çocuğun doğumun beklemesi dışında.

Eşinizin rahatlığını bebek doğunca görmek lazım.

Son düzenleme:
Bence şöyle yapın şimdi eşiniz çalışsın siz evde çocuk bakın

Sonra siz işe dönün eşiniz evde çocuk baksın + kendini geliştirin. Eşiniz biraz beklesin yani, çocuk 9 aylık olana kadar. Ne dersiniz?

Sağlıkla alin kucağınıza. Ne tatlı telaşlar. Hakkınızda hayırlısı.

Şimdi şöyle, direk yazılım sektörüne başlasa, atıyorum kendisi öğretmen olsa ve bu mesleğe geçmeyi düşünse evet hayal kuruyor derim ama şu an kendi sektöründe de bilmesini istedikleri programları ogrenmis olacak. Bu atla deve değil elbette ben de size katılıyorum yani aaa öğrendi ve milyarder oldu olmayacak ve belki de sivayacak onu da bilmiyorum ama denemiş olacak işte. Baktım olmuyor bir iki ay dener is aramaya başlarım, benim amacım sence yatmak olabilir mi şöyle bir durumda diyor ki amacının bu olmadığını çok iyi biliyorum, şu an bile çok çabalıyor.

Realist düşüncelere ihtiyacım var zaten bu konuda çok teşekkür ederim ama dediğiniz gibi ona bunu nasıl anlatırım bilemiyorum

Maşallah eşinize. Allah yolunu açık etsin.

Evet bu mantıklı tabiki ama gideceğimiz şehirde onun da hali hazırda bir işi olmayacak ve is bulana kadar zaten evde kalacak. Hadi ben bakayım sen çalış olur mu bilemiyorum. Gönlüm valla kendi sektöründe devam etmesinden yana ama sonra ona bu fırsatı vermediğim için pişmanlık duymamak için bu konuyu açtım. Aksi takdirde beni strese sokma, git iş bul derdim kolaylıkla çünkü mantığına yatan bu

Evet ben de bırakabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Başta ne kadar mantık çerçevesinde bakıyordum şu an ise anneliği çok daha yoğun hissediyorum ve bu imkansız geliyor..
Ücretsiz izne çıkın olmadı ama asla bırakmayın işinizi.Bu fırsatı tepmeyin.Bende hamileyken atanmıştır.2 aylık bebegimk bırakıp işe başladım.Ama benim ogretmenlikti.Haftanin belli günleri yarım gün gidiyordum.Basta annem geldi.4 aylık olunca bakıcı bulduk.kizim bakıcısını öyle aliştiki.
Aynı sizin endişelerinizi düşündüm.Adini bile duymadığım bi ilçeye atanmıştım.
Ama şimdi öyle seviyorum ki orayim Batiya geldik ama aklım hep orda.Bakici ablamizi çok ozluyoruz kızım hergun sayiklar onu.
Çok duygusal yaklaşmayın.Kizim gayette güvenli bağlandı.ise giderken el sallar:) anne hiç ağlamam seni beklicem resim yapicam der.
Şimdi ikinci bebeğim var.Rapor aldım doğumdan sonrada.İyice büyüyüp öyle başlayacağım ise.

Şimdi çalışmıyorsunuz sanırım bi şekilde geçiniyorsunuz. Memur maaşları da öyle düşük değil sonuçta. Eşiniz çalışmadığı dönem için de geçinirsiniz. Tabiki çocuğun masrafları olacak ama biraz bi şeylerden fedakarlık etmeden de olmuyor. Bu kadar emek vermişsiniz. Bakıcıya bırakmak belki zor gelecek hem de ilk çocuk için ama bu hem sizin hem de çocuğunuz geleceği. Anneniz ya da kayınvalideniz çevre edinene kadar yanınızda kalıp çocuğa bakamaz mı? Açıkçası ben çok pişman oldum oğlum 6 aylık olduktan sonra keşke işe dönseydim diyorum. Özel sektör yaş sınırı problemi dolayısıyla istesem de artık iş konusu sıkıntı.

Ona kalırsa benim çalışmaya başlama sürem kisalmayacak. Zaten böyle düşünse çok sinirlenirdim, beni 2,3 ay sonra ise başlatmak gibi bir planı yok. İstediğin kadar ücretsiz izin al diyor.
Onun planı bebek doğmadan birkaç ay, doğduktan sonra birkaç ay çalışıp sonra eğer bulabilirse yeni sektörde, bulamazsa kendi sektöründe bir iş bulup çalışmak.

Benim içimi daraltan, ee is bulamazsa? Çünkü ben ücretsiz izin alırsam ve o da is bulamazsa saçma sapan bir ortam oluşacak ve öyle bir durumda mecburen başlamak zorunda kalırım, sıkıntı burda.

Kesinlikle haklısınız, bebek doğunca oluşacak o masrafı göründe bence sektör mektor unutacak

Nişanlım da yazılımcı olacam diye öğretmenliği bıraktı. Aylarca çalıştı kodlarla. Aslinda çok zeki biri ama yazılımda pratik ve yaratıcı olmak çok zor. Zaman ve bol emek gerektiriyor. Aksi halde yapılanı yapmaktan "hello world" yazmaktan ileri gidemiyor insan. Bu süreçte maddi sıkıntılar yaşadı. Bankalar borç için arayıp durdu. Her şeyi öğrense bile tecrübe veya referans olmadan işe giremeyecegimizi de gördük. En iyi ihtimalle bir start up asgari ücretle çalıştırır. O yüzden vazgeçtik sansliydik ki yeniden öğretmen olarak atandı. Bu iş birqkma işini yeniden düşünün.

Ya bana umut oldunuz biliyor musunuz yazınız çok iyi geldi. Kesinlikle fırsatı tepme gibi bir düşüncem yok, çok emek verdim gerçekten. Yalnızca bunu yapabilir miyim diye endişelerim var, iyi bir bakıcı bulabilir miyim Vs..

Gideceğimiz şehir zaten güzel gelişmiş bir yer, çok sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. İşler rayına girince iyi ki diyeceğim belki de ama şu süreç işte biraz sıkıntılı geliyor sadece

Benim eşimin mesleği bir miktar yazılım gerektiriyor zaten elektrik muh. kendisi. Yani apayrı bir sektöre yonelmiyor o konuda korkum yok doğrusu.yani işini bırakmıyor, öyle olsa hayal kuruyorsun derdim :))

Evet evde. Devlete kalırsa 2,3 aylıkken başlayacağım mecburen. Ama ücretsiz izin alırsam tabiki bu süre uzayabilir ama bu durumda eşimin de çalışmaya başlamış olması gerekiyor haliyle..
Ucretsiz izin alsaniz biraz bebek buyusun.
Esinizde projelerini biraz geciktirsin.

Mesleğimde memur maaşı 8-9 bin lira arasi. En azından şu an benim için iyi bir meblağ, şu an çalışmıyorum çünkü. Eşim çalışmasa dahi bir süre geciniriz bunda kaygım yok. Tek derdim ücretsiz izin alırsam ve eşim de o dönemde is bulamazsa ne olacağı :)

İnşallah atanırsınız. Çalışın çalışın her kadın çalışmalı. Ama siz atandıktan en azından 6 ay geçsin ki bakıcınıza alışın. Eşiniz işi o zaman bıraksın. Bu arada bebeği 3 aylıkken işe dönen çok kişi var endişelenmeyin. Burda çocuğu için işimi bırakan çok kadın var ama maşallah her konuya yorum yapıyorlar çalışacak zaman yok ama kadınlar kulübünde yorum yapacak çok zamanları var. O yüzden endişelenmeyin iyi bir bakıcı ile her iş yürür

Şunu da ekleyeyim çocuk aşırı masrafli
Öyle bir maaşla kolay degil
Ciddi manada bez mama kıyafet oyuncak vs temel eşyalar bile aşırı masrafli
En çok da doktor masrafı insanın belini büküyor
Enflasyon ülkede aşırı yüksek.
Maaşla zam ters orantılı.

Eşine ben doğum sonrası 1 yıl evdeyim net de.
Ona göre plan kursun
Doğum sonrası daha hassa olacaksın o dönem bunlarla mücadele etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…